Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yamani as hakkında şüpheniz mi var?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yamani as hakkında şüpheniz mi var?

Nasil kilindigi kuranda yok. Kendimden ayetmi icat etmemi istiyorsun. Ve kuranda olmadigini bildiyin halde bunu bana sorup kucuk dusurmeye calismak sadece senin kendi seviyeni gosteriyor
    Menfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
    Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Sen ne yazdığını unutup tüm zihnini benim yazdıklarımı nasıl yanlış anlar da beni suçlayabilirsin ona veriyorsun. tabi böylece yazdıklarımın sana cevap olması konusunda bağlantı kuramıyorsun. bağlantıları senin için daha açık yazmaya çalışacağım.

Sen dedin ki Kur'anı kabul ederim hadis kabul etmem.

ben demek istedim ki hadis kabul etmeden ayetleri nasıl anlayacaksın. hadis gösterdik onları reddettin. Hadisi reddettiğine göre o zaman Kur'an'ı çok iyi anlaman gerekir. Anlamadığın, anlamı olmadığını iddia ettiğin bir ayetin İstihareye delil olmadığını nereden biliyorsun? nasıl düşünemiyorsun, çelişkine bak: Kur'anda anlamadığım ayet var diyorsun, sonra da bir konu Kur'an'da yok diyorsun. burda çelişki yok mu!

İşte o reddettiğin hadisler Kur'an'ın açıklamasıdır. Onları reddettiğin zaman Kur'an'ı çok iyi anlayabilmen lazım.

bir de anlamı olmayan ayetin Kur'an'a iftiradır. Anlamı yoksa Allah onu neden indirdi!

Yorum

Bismihi Teala
        HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S)'A OLSUN LANETİ DÜŞMANLARININ ÜZERİNE OLSUN
        RABB'İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Ey Aziz Can BrainStorM

[quote author=BrainStorM link=topic=24894.msg169530#msg169530 date=1374587876]
        Ve hadisleri kabul etmiyorum sadece kurandan delil kabul ederim. Hadislerin buyuk bir kismi ya sahtedir ya deyistirilmisdir yada subhelidir. Ben sadece kurandan delil kabul ederim. Lafi tekrar terar soylettirme.
        [/quote]

Yazılarınızı az çok okudum bakış açınız daha çok Maddeci bir zihniyetin öğretilerinde geçmişe benziyor, Çok şüphe ve çelişkiler içerisine girmişsinz sonuçta bir mektebin öğretisinde kişiliğinizi yetiştirmenizden dolayı seçmiş olduğunuz mektebi iyi raştırmanızı tavsiye ederim..

Hadisi kabul etmediğinizi söylemişsiniz Kur'an'ın tek hüccet olacağını inanmaktasınız... Bizim ÜSTAD bize Peygamberlik bahsinde şu misali verirdi. Bir adam hasta ola doktora baş vurcağı yerde bir tıp kitabı alıp kendini tedavi etmesine benzer. veya bir çocuğun okula gitmeden ders kitaplarını alıp ilmi öğrenmesini istemek gibi,,, O zaman şek ediniz ki kılınan namazınızdan ki Kur'anda Namazın nasıl kılanacağı anlatılmamaktadır ki o zman ALLAH'a yapılan bu ibadetler birer uydurmadır...? Hac amelleri v.b ÖRNEĞİN: ALLAH gerçekten var mıdır? Eğer bunu siz kendi uzuvlarınızda ve çok çeşitli ve hikmetli çevrenizde keşf edememişseniz o zaman bir mürekkeble yazılı kağıttan ne bekliyorsunuz! Madem akıl en üstün merci olarak görmektesiniz gerek araştırmalarınızda neden kısıtlama getiriryorsunuz? Eğer eksikleriniz var ise önce eksiklerinizi gideriniz ki bir konu bahsi üzerinde yoruma ve tartışmaya açık bir konu meydana gelmiş olsun değil mi?

Allah'a emanet olun...

Yorum

Oncelikle belirtmek isterimki sen ap acik bir yalancisin.! Ben anlamsiz demedim. Anlayamadigimiz demisdim!
          Ve kendimi kuran yorumcusu oldugumuda belirtmemisdim. Yine yalanci ciktin, sendin o ayet delil getiren ,ben diyildim. Bende anlamadigin ayeti nasil delik getiriyorsun diye sordum, sen kurani pis islerine alet edemezsin. Ne dusunduyun kimsenin umrunda diyil, soylenen soylenilmisdir. Ve simdide yazdiklarina beraet getirmekten vazgec. Soylediklerinden pisman olupda ozur dilemek yerine birde uste cikmak istiyorsun. Utan azicik, ayip ayip. Kac yasin var bilmiyoru ama 10yasindaki biri gibi davraniyorsun. Bizim tartismayi incelesek nerdeyse her yazinda yalan var. Utanmiyormusun yalan soylemeye hemde ramazan ayinda. Hem suclu hem guclusun. Sana bidaha cvp yazmicam. Senin gibilere yazipda seviyemi dusurmem ben. Kac defa delil getirmeni istedim getiremedin, ve kafandan uydurmalar yaziyorsun.
          Hem gozum gore gore yalan konusan birinin soylediyi hadis ne derecede dogrudur acaba!
          Bidaha senle muhattap olmak istemiyorum. Yalanciyla tartismak icin insanin 2 basli olmasi gerek ki, oda bende yok. O yuzden benim yazilarma karsi yazma
          Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Anlamını bilmediğin ayetin istihareye delil olmadığını nasıl bildin?

Anlamını bilmediğin ayetlerin olduğu Kur'an'da, herhangi bir konu için: bu Kur'an'da yok! diye nasıl diyorsun!

Anlamını bilmediğin ayetlere istihare ya da başka hadislerin zıt olduğunu nasıl biliyorsun!

benim yazdıklarımın yalan olup olmadığını anlayabilmen için önce yazdıklarımı anlaman gerekir. Ama senin aklın hakaretten başka bir şeye çalışmıyor. Senle benim de işim olmaz ama göz göre göre kendi heva ve heveslerini, zan ve kuruntularını din diye burada yazıp insanları saptırmana sessiz kalamam! site kuralları içinde cevabını veririrm...

Yorum

sen türkçe biliyor musun?
              bana nasıl namaz kılacağımı öğret.Kuran'dan.

Ve hadisleri kabul etmiyorum sadece kurandan delil kabul ederim.
              Hadislerin buyuk bir kismi ya sahtedir ya deyistirilmisdir yada subhelidir. Ben
              sadece kurandan delil kabul ederim. Lafi tekrar terar
              soylettirme.

[center]
              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
              [center]
              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Sorunun cevapini vermisdim, gozunden kacmis ola bilir. Simdi kuranda yoksa hadisede guvenmiyorsan nerden oyrenicez diye sorarsan, ben arkadasimdan oyrendim o kimden oyrenmis dersen oda dedesinden peki dedesi nerde oyrendi, o da o devirdeki her hangi birinden, boyle boyle peygamber devrine kadar gidiyor ve isin sonu peygamberde bitiyor. Yani kisaca peygamberin oyretdiyi namaz.
                Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Ben biraz ara veriyorum, aksama donucem. Sizin bos lafrariniza cevap vermekten daha onemli islerim var. Sizde o zamana kadar daha etkili bisey dusunun , boyle bos laflardan daha iisini umuyorum
                  Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Bismihi Teala
                    HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAMI HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S)'A OLSUN LANETİ DÜŞMANLARININ ÜZERİNE OLSUN
                    RABB'İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Ey Aziz Can BrainStorM

[quote author=BrainStorM link=topic=24894.msg169584#msg169584 date=1374655668]
                    ben arkadasimdan oyrendim o kimden oyrenmis dersen oda dedesinden peki dedesi nerde oyrendi, o da o devirdeki her hangi birinden, boyle boyle peygamber devrine kadar gidiyor ve isin sonu peygamberde bitiyor. Yani kisaca peygamberin oyretdiyi namaz.
                    [/quote]

Peki bu hadis nakletmek demek değil midir?

Allah'ın hidayeti ile olun...

Yorum

Yazdıklarını numaralandırıp gereğini yapıyorm ki hiç birinin karşılıksız olmadığını göresin. :

1-
                      [quote author=BrainStorM link=topic=24894.msg169582#msg169582 date=1374654297]
                      Seni anliyorum simdi senin beyin seviyen cok asagi oldugu icin.
                      [/quote]

hakaretlerinle site kurallarına göre atılmayı çoktan hak ettin. Ama ben sabrediyorum. Yönetime saygı duyuyorum. onlar benden daha objektiftirler çünkü ben tartışmanın bir tarafıyım. bu mesajını şikayet edeceğim.

2-

Tekrar yazma zahmetine bidaha katlaniyorum. Iddia ettiyin ayetin israrla isthareni tasdik ettiyini savunuyorsun. Kurandan aklinca fetva cikarmis durumdasin.
                      [/quote]
                      Ben bu ayetin istihareye delil olduğunu direk olarak söylemedim. Ne yazdığımı biliyorum. Sen istihare ile ilgili ayet yok, göster de inanayım dedin ben ona karşılık bu ayeti yazdım. Bunu yazdım çünkü bunun anlamını bilmediğini biliyordum. bilmediğin bir ayetin istihareye delil olmadığını iddia edemezsin. En azından benim bu ayeti istihareye delil olarak sunmam, senin bu ayetin istihareyle alakası yoktur demenden daha ilmidir. Çünkü bu 2 ayeti sen hiç anlamıyorsun ki istihareye delil değil diyebilesin. ne biliyorsun belki istihareden söz ediyordur?
                      Fetva kelimesinin anlamını bilmediğini görüyorum. önce onu öğren sonra benim yaptığımın fetva olduğunu söyle. aksi halde söylediğin iftiradan başka hiç bir şey ifade etmeyecek!

3-

Ben elbetteki anlamiycam, ayeti delil getiren sen oldugun icin tefsir yapicaksinki anlayim.
                      [/quote]
                      Anlamadığın ayetin istihareye delil olmadığını nasıl iddia ediyorsun? Ya ilgiliyse. O zaman sen inkar etmiş olduğun için beni suçladığın konuma düşüyor olmayasın. hani şimdi alıntılayacağım 4. maddedeki konuma! Bu ayetin istihareye delil olması istihareye delil olmamasından daha yakındır. Çünkü istihare hadislerde var. Dolayısıyla hadisler de ayetlere zıt olmadığına göre, istihareyle ilgili (benim bildiğim daha yakın ayet olmadığına göre ancak bu yok anlamına gelmez) olması daha yakındır. Çünkü ayetlerle hadisler birbirlerini doğrular niteliktedir. Oysa sen istihareyle ilgili ayet yok diyorsun. ve hiç bir kanıt sunamıyorsun.

4-

Yapamiyorsanda yalnis ayetle bana delil getirip , iddiandanda vazgecmediyin icin senin hukmun cehennemlikdir ve sen kafirsin.
                      [/quote]
                      Sen birine kafir demenin ne ağır bir şey olduğunu bile bilmiyorsun. Cahil olan cesurdur misali davranıyorsun. Ama cahilin yaptığı başına ne iş açacağını bilmediği, başına gelecek felaketleri geri çevirmez. kafir ve lanetle ilgili hadiste geçenleri sana daha önce yazdım. bir insana kafir demek vahhabi işi olduğunu yazdım. bir alime sor ya da oku araştır ki bir daha aynı yanlışa düşmeyesin yazık olur. bir insana hangi durumlarda kafir denebilir bunu araştır. ben yazacağım ama inanmayacaksın. gururun anlayışına engel olmaya devam edecek. site kurallarına göre müslüman olduğunu söyleyen birine kafir demek ceza gerektirir, şikayetimi yapacağım.

5-

Ve ben kendimden hic bir konunun kuranda olmadigini soylemiyorum , olmuyan bir seye yoktur denir.
                      [/quote]

vahiy mi geliyor sana kendinden hiç bir konunun Kur'an'da olmadığını söylerken? istihare Kur'an'da yok diye sana vahiy mi geldi? Anlamını bilmediğin ayetler istihareye delilse? Olmayan bir şeyi, içindekilerin tamamına bakarak anlayabilirsin. sen Kur'an'ın tamamına hakim misin ki istihare yok diyorsun? Ya varsa ve sen inkar ediyorsan?

6-

Bununda iddiasnda bulundugun icin kuranda namaz nasil kilinir ayetinde gosterceksin.
                      [/quote]

Ben bu namaz konusunda hiç bir şey yazdığımı hatırlamıyorum sana! biriyle karıştırıyor olmayasın. yazdıysam alıntı yap göster. nerede Kur'an'da namaz nasıl kılınır ayeti var demişim! Demediğime göre sen iftiracı olarak beni tehdit ettiğin kötü sonuçla karşılaşmayasın! hadi buyur nerede yazmışım alıntı yap! yapamazsan iftiracısın!

7-
                      Cehennemede yakikicak odun lazim, cabuk ol!
                      [/quote]

Dalga geçmen çok tuhaf. sanki Cehennemin başındaki bekçi gibisin oraya bakıyorsun da benim de kesin Cehennemlik olduğumu biliyor gibisn! ne bu gurur kibir, rahatlık, cesaret? Vahiy mi aldın benim cehennemlik olduğuma dair!

Yazdıklarımı maddeleştirdim ki arada bir şey kaçmasın. şimdi gerekli yerleri yönetime şikayet edeceğim.

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=24894.msg169584#msg169584 date=1374655668]
                        Sorunun cevapini vermisdim, gozunden kacmis ola bilir. Simdi kuranda yoksa hadisede guvenmiyorsan nerden oyrenicez diye sorarsan, ben arkadasimdan oyrendim o kimden oyrenmis dersen oda dedesinden peki dedesi nerde oyrendi, o da o devirdeki her hangi birinden, boyle boyle peygamber devrine kadar gidiyor ve isin sonu peygamberde bitiyor. Yani kisaca peygamberin oyretdiyi namaz.
                        [/quote]
                        keloğlan masalı mı anlatıyorsun yaa oda onun dedesinden o da kendi dedesinde... bu ne yaa tam makara :cilgin sen komediyen falan mısın yoksa
                        [center]
                        [center]

Yorum

BrainStorM! seni defalarca uyardım. yeni üye olduğun için ilk seferinde ceza vermek istemedim ama kesinlikle bunun sürekli şekilde devamına müsade edemem. aksi halde burada üstlendiğim görevi ve kuralları çiğnemiş olurum. birisi ile tartışmak istemezsen bunu kendisine bildirirsin olur biter ama asla hakaret edemezsin. sana son bir kez daha hatırlatıyorum, kuralın ihlali durumunda uyarı alacaksın.

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24894.msg169531#msg169531 date=1374589543]
                            Madem Kur'an'dan delil kabul ediyor hadisleri reddediyorsun. Kur'an'ı iyi anlıyorsundur. buyur sana Kur'an'dan delil:

Şura 1-2. ayetler!
                            [/quote]
                            apacik kurandan isthareye karsilik delilin bu oldugunu belirtmissin. Simdide baska turlu konusuyorsun. Benim anlamamdan sana ne. Hem sen din kardesini kandirmak sucunuda isliyorsun burada. Anlamini Bilmiyorum diye bundan istfade edip o ayeler isthare hakda diyip duruyorsun. "anlamiyorum diyorsun, peki isthare hakinda olmadigni nerden biliyorsun"
                            bu senin iddian uzerinde durdugunu gosteriyo. Ve cevaplarinda cocuk masali olmus, benim alintlarmi yanitlamamis sadece aklina gelenleri her zamanki gibi yazmissin.
                            Ali enes, sende namaz oyrenmek istyorsan git namaz bilen biri seni oyretsin. Ne yapisdin kardesim namaz oyret diye. Hem sana ne ben nasil oyrendim. Allah seni anket tut diyemi gonderdi , tobe tobe. Arkadasimdan oyrendim bu kadar basit. Bu tur sorular vermeyi birak, sana hic bir sey izah etmeye mecbur diylim. Burda konu isthare uzerine. Baska mevzularla konuyu karistirma cunki kendinizi kucuk dusuruyorsunuz. Bi cocuk bile sizden daha mantikli konusa bilir.

Ve selmancanada donersek 2ci sayfani isteyen okuya bilir israrla o ayetlerin isthare delili oldugunu belirtmektedir. Iyiki sonradan yazdiklarmizi deyismek olmuyorda senin gibilerin yalanlari gun uzune cikiyor!
                            Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=24894.msg169547#msg169547 date=1374606755]
                              Evet biliyorum tabi ki! O ayetler senin, "Kur'an'dan delilin var mı" diye sorduğun ayetlerdir!
                              [/quote]
                              bunu benmi yazdim?daha baskalarda var ama 2-3 alintiyi bir mesajda gosteremiyorum. Simdi oncekinde delil olarak bunlardir dedin. Bende ayetin anlamini gostermisdim belki bi yalnisin var diye. Ama sen tasdik ederek tekrar kabul etmisdin. Lutfen Yalanci kelmesni silmeyin o bir yalanci ve her kesin bunu bilmek hakki var.

Ve birlik oldugunuzu bana karsi elnizden geleni yaptiginizi goruyorum ... Hem hadis hadis diyip duranlar peygamberimizin kimseye hayatini berirleyecek bir oyun oyreteceyni sanmiyorum. qaybi ve insanlarin kaderini sadece allah bilir ve ikide bir insanin kaderini deyisecek olaylari insana bildirmez. Yaptigniz isin falcilikdar farki nedir. Ikisindede insan kendini kandirip bir isin hayirli/ser cikacagna inanmaktadir
                              Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

hamdolsun ben nasıl namaz kılacağımı çok iyi biliyorum..
                                ama bunu sana sormamın sebebi senin ikide bir dönüpte kuranda yazmayanı kabul etmiyorum demendi.

ama görüyorum ki sen kuranda yazmayan bütün herşeyi arkadaşından öğreniyorsun. o da dedesinden..o da daha bunak dedesinde..

bu yüzden sen tam bir ahmaksın. önce hadisleri kabul etmiyorsun kuran dışında hiçbirşeyi kabul etmiyorsun,

sonrada dönüp diyorsun ki namazı arkadaşımdan öğrendim. ne kadar saçma bir düşünce saçma bir fikir. bunu bizim küçük çocuklarımız bile yapmaz. arkadaşımdan öğreneceğime açarım tarihi bakarım Peygamber s.a.a nasıl namaz kılmış. nasıl ibadet etmiş.
                                ellerini köleler gibi bağlamış mı yoksa müminler gibi yana mı salmış.

peygamberin o kadar hadisini inkar edip kafir olacağıma aklımı kullanırım.
                                arkadaş kurbanı olmam.

aslında açıkcası bu kadar saçmalayacağını tahmin etmemiştim. yalancı kevserizehra bile senden daha doğru söylüyor.

yazık şu türklere. internette otura otura ne hale geliyorlar.beyinleri sulanıyor.
                                harbiden de yazık.
                                [center]
                                [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X