Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yamani as hakkında şüpheniz mi var?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yamani as hakkında şüpheniz mi var?

Dini konuda insanin biriyle tartismasi icin. Mutlaka birinin allahi inkar etmesi gerek.
    -sayin Ali enis
    -Allahi sucluyormusunuz demissiniz. Bu ne edepsizlik, bu ne curet boyle?

-duanin kabulu icin gerekli seyler var demissin, nasil dua yaptigmi nerden biliyorsunki bunlarida soyluyorsun
    -Benim hayatimi isthare yonlendirir demissiniz, akli olan bir insanin hayatini yonlendirmeye akli yeter. Akilsizlarada hic bir sey fayda etmez.
    -selmencan sende cocuk masallari okumayi birakmalisin. "kotu adamin sesini duymak istemiyorum ne istyorsa cabuk verin"
    demekki kotu adam olmak gerek oylemi?
    Menfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
    Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

eğer duada istediğin kötü adam olduğunda kaybedeceklerini fazlasıyla karşılayacaksa buyur ol. eğer sorunun varsa hadise sor bana değil, hadisi söyleyen İmamlarımıza sor!

akıllı olmak kendi aklıyla yetinmek değil başkasının aklından istifadeyi de bilmektir. İstişare için aciz ve sınırlı bilgiye sahip kula müracaatı doğru kabul ediyorsun da, her şeyin bilicisi olan Allah'a baş vurmayı red mi ediyorsun? İstihare hayır mı şer mi diye sormaktır. Bu soruş dua şeklinde olur.

Yorum

Bizim yakinlikta bi falci var oda hayirmi sermi cikacagini soyluyor.onunda yanindan cikanlar ya umutlanarak/yada uzulerek cikiyor. Yaptigniz sey ve fal ayni seydir. Kurandan delil getirmedikce yazma. Istihareni kurandan delil getirerek soylersen kabul ederim,Delilin varsa yaz. Sizin yaptigniz tarz istihareden bahs ediyorum Yoksa kafandan atma. Hem her hadis sahih diye bir sey yok
        Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=24894.msg169510#msg169510 date=1374576205]
          Dini konuda insanin biriyle tartismasi icin. Mutlaka birinin allahi inkar etmesi gerek.

[/quote]
          ehli sünnet bozuk tevhid inancı sayesinde zaten Allah'ı apaçık şekilde inkar etmektedir.
          ehli sünnetin Allah inancından, Allah'a sığınırım. bu konuda ayrı sayfada devam edebiliriz.

-sayin Ali enis
          -duanin kabulu icin gerekli seyler var demissin, nasil dua yaptigmi nerden biliyorsunki bunlarida soyluyorsun
          duanın kabul olmamasının nedenlerini selman gardaşım söylemişti ama men daha açık konuşacam.
          Hadis: Eğer duan kabul olmuyorsa, lokmanın(yemeğinin) helalliğine bak.
          bu konuda düşünmek isterseniz buyrun lokmalarınızı kontrol edin. eğer bir sıkıntı yoksa o zaman o dua senin için hayırlı değildir.

ayette de söylendiği gibi o senin için şerr görünsede, senin için hayırlı olan odur.
          [quote author=ali enis link=topic=24894.msg169500#msg169500 date=1374572290]
          bakara suresi 216
          Hoşlanmazsınız, size ağır gelir ama düşmanlarla savaşmak, size farz edilmiştir. Bâzı şeyler vardır ki hoşlanmazsınız, fakat hayırlıdır size. Bâzı şeyler de vardır, hoşlanırsınız, şerdir size. Allah bilir, siz bilmezsiniz ki.
          [/quote]

bak burada da vahhabiler Kuran okuduklarını zannediyorlar. şimdi vahhabilerin çıkıpta ALLAH OKUDUĞUMUZ KURANI KABUL ETMİYOR diyebilirler mi?

[center]
          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
          [center]
          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Oncelikle Konu disina ciktiginizi hatirlatmak isterim.
            - allahi inkar etme meselesini sen yalnis anladin , bir konuda acmisdim bu haktda. "bunu yaptigim icin pismanim"basligiyla. O konuya bakarsan ne demek istediymi anlarsin.
            - dua konusunda, yardim istediyimi hatirlamiyorum, ve yazdiklarinizda yardimdan cok ben biliyorum sen bilmiyorsun tarzi olmus.
            - Istihare hakkindada sunu tekrar ediyorum, kuranla delil getirin ve dogru oldugunuzu kuranla kanitlayin. Baska turlu zaman kaybi yapmayalim
            Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

hayır yanılıyorsun. başlığı incele, konu dışına ilk senin mesajınla çıkılmış. biz ardından sana cevap vermeye başlamışız.

her şeye Kur'an'dan delil gerekmez. Kur'an'da olmayan nice şeyler vardır ki onlara inanmamak insanı helake sürükler. biz sana hadisler gösterdik. sana düşen şimdi bu hadislerin sahih olmadığını ya da istihareyle ilgili olmadığını kanıtlamak. çünkü senin hiç delilin yok bizim yine hadislerimiz var. Kur'an'da dua konusu var. Allah'ın yol göstericiliği var. Allah her zaman yol gösterir. ama sen göstermez diyorsun. Allah uzak diyorsun. ben denedim olmadı diyorsun... o zaman bunları ispatlaman lazım..

Yorum

Ben her hangi bir delile konustugumu soylememistim zaten. Bir cok kisinin her gun yaptigi bu eylemin kuranda gecmesi gerek. Ve hadisleri kabul etmiyorum sadece kurandan delil kabul ederim. Hadislerin buyuk bir kismi ya sahtedir ya deyistirilmisdir yada subhelidir. Ben sadece kurandan delil kabul ederim. Lafi tekrar terar soylettirme.
                Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Madem Kur'an'dan delil kabul ediyor hadisleri reddediyorsun. Kur'an'ı iyi anlıyorsundur. buyur sana Kur'an'dan delil:

Şura 1-2. ayetler!

Yorum

Senin su haline Guleyimmi, aglayayimmi bilemiyorum...
                    Simdi benim bilge dostum, sen o ayetlerin hangisi oldugunu biliyormusun? Istharenin dogrulugunu bununlami kanitliyorsun? Merak ediyorum... Acaba akil dagitilirken sen nerdeydin
                    Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Gulistan_2 adli arkadasimizin imzasindan alinti:biliyorsan buyur konus... Konusta feyz alsinlar. Bilmiyorsan tut dilini seni bi adam saysinlar
                      Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Evet biliyorum tabi ki! O ayetler senin, "Kur'an'dan delilin var mı" diye sorduğun ayetlerdir!

Yorum

Bismillah
                          sura 1: ha mim.
                          Sura 2:ayn, sin, kaf.

Simdi sen bu ayetleri kurandan istharenin dogruluguna delil olarak gostermissin.

Oncelikle kurani aklina gore tesfir edipte bir cumle bile gecmeyen ayeti delil getirmissin. Kuran okumussan kimleri cehennem bekler bilirsin artik...

Ikinci olarak kuranla dalga geciyorsun, Bu ne edepsizlik?
                          Aslinda ordaki ayetin anlasilir bir anlami olmadigini sende biliyorsun ama artislik olsun diye yazmissin.
                          -kisaca, o ayeti bana delil getirdin anlaminida yazmaya mecbursun, yoksa bilmediyin bir ayetimi delil getiriyorsun? Okudugun bu kurani ne zann ediyorsun sen siir kitabimi? Oyle her aklina esdiyi zaman kurandan ayeti delil olarak kullanamazsin.
                          Simdi sen burda fetva verdin, bu ayetlerin isthareni dogruladgini vurguladin, ve bazi arkadaslarda senin yazilarina bakip bunu okudularsa, bunun gunahi senin boynunadir. Ne curetle kurandan yalan yere fetva cikariyorsun!
                          Sana tavsiyem gulistan_2 nin imzasini daha dikkatle okuman
                          Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

BrainStorM bana namazı nasıl kılacağımı KURAN dan delil getirerek ıspatla
                            [center]
                            [center]

Yorum

Sayin ali enis, lutfen google.com acin ve "kuranda namaz ayeleri" diye arayin. En usteki linke bknz. Kuranda tahmini soylicem. Cunki hatirlamiyorum 80 uzeri namaza ait ayet var. Namazin nasil kilinmasi konusundada allah apacik peygambere uyun o kendinden hic sey uydurmuyordur diye buyurmus.
                              Zaten namazin nasil kilinicagi kuranda olsaydi peygambere ne gerek vardi.
                              Simdi sende bana isthareyle bagli ayetleri goster. Ben zaten nasil yapildigini sormamisdim. Akil Seviyenizce bir soru olmus
                              Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

tamam da nasıl kılacaz bana ayetlerle öğret
                                [center]
                                [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X