Rabbim! Gerçekten bana mülk verdin ve bana sözlerin yorumunu öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Dünyada ve ahirette sen benim velimsin. Benim canımı müslüman olarak al ve beni iyilere kat.” (yusuf )
1. peygamber olan birisinin sonradan irtidat etmek ( dinden çıkmak) gibi bir tehlikesi mi var ki , yusuf aleyhisselam beni müslüman olarak öldür , buyuruyor ?
2.yusuf aleyhisselam , rüyaların tevilini bildiği ve melik olduğu zaman peygamberlerden değilmiydi ki,
beni salihlerden eyle , diye dua etmiştir ?
allahummesellialamuhammedinvealimuhammed
1. peygamber olan birisinin sonradan irtidat etmek ( dinden çıkmak) gibi bir tehlikesi mi var ki , yusuf aleyhisselam beni müslüman olarak öldür , buyuruyor ?
2.yusuf aleyhisselam , rüyaların tevilini bildiği ve melik olduğu zaman peygamberlerden değilmiydi ki,
beni salihlerden eyle , diye dua etmiştir ?
allahummesellialamuhammedinvealimuhammed

ayeti Allah'ın mahiyeti hakkında net ve temel bir ayettir. Diğer yanda Allah'ın eli onların elinin üzerindedir (yedullahi fevqa eydihim) ayetine bakalım Eğer burdaki Allah'ın eli deyişini olduğu gibi alır şekilsel bir el olarak anlamlandırırsak o zaman onun benzeri hiç bir şey yoktur ayetiyle çelişkiye düşmüş oluruz. Oysa Allah'ın ayetleri arasında çelişki bulunmaz. Demek ikinci ayeti yanlış anlamlandırmışız. O halde başka anlamları araştırmalıyız. Ve burada mecaz anlam devreye girer ve burdaki elin Resulün eli kastıyla kullanıldığını görürüz.
Yorum