Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EHL-İ SÜNNET KAYNAKLARINDA TEVESSÜL MESELESİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EHL-İ SÜNNET KAYNAKLARINDA TEVESSÜL MESELESİ

Şİİ'LERE, NEDEN "YA ALİ", YA ZEHRA" "YA MUHAMMED" DİYORSUNUZ DİYEREKTEN ÇIKIŞANLARIN İBRET İLE İNCELEMESİNİ ÜMİD EDİYORUZ.

KAYNAK: EL BİDAYE VEN NİHAYE (EHL-İ SÜNNET KAYNAĞI)

İŞARETLİ YERDE ŞU YAZAR: "MÜSLÜMANLARIN MÜŞRİK VE MURTEDLER İLE YAPTIKLARI SAVAŞLARDA ŞİARLARI "YA MUHAMMED" İDİ.

KAYNAK: EL BİDAYE VEN NİHAYE CİT: 7 SAYFA: 469 (ARAPÇA)

TÜRKÇE KAYNAK: 7.Cilt 4. Bölüm 6. Cilt 9. Bölüm

http://www.islamyolum.net/tarih/isla...r/indexana.htm

Yorum

Gördüğünüz resim İmam Ahmed Bin Hanbelin(r.a) "Müsnedinin" 17-ci cildinin 42-43 sayfalarinda yerleşen 23476 sayili hadisdir:

Davud ibni Salih anlatiyor:Mervan birgün, yüzünü Resûlullâh'ın kabr-i şerîfinin taşına koymuş bir kişiyi gördü.

- (Mervan) ona ne yaptığını biliyormusun , dedi. Ona yaklaştiğinda bu adamin Ebû Eyyûb el-Ensârî olduğunu farketti. Ebû Eyyûb -radıyallâhu anh- dedi:

- Evet, ne yaptığımı biliyorum. BEN RESULALLAH-sallallâhu aleyhi ve sellem-'e GELDİM, TAŞA GELMEDİM! Ancak Resulallah'in(s.a.s) şöyle dediğini duydum:

"Dîn işlerini ehil kimseler üstlendiğinde kaygılanma. Ancak bu işe ehil olmayanlar karışmaya başladığında, din için ne kadar endişelensen ve ağlasan yeridir"
      (Müsned,cilt 17,sayfa 42-43,hadis no 23476)

Hakim bu hadis için Buhari ve Müslim şartlarinca sahihtir demiştir.Zehebide bu hadisi sahih saymiştir

Bu gün Resulallahin(s.a.s) mezarini yikmak için fetvalar veren,Resulallahin(s.a.s) mezarna dokunarak teberrukte ve tevssülde bulunanlari bidat ehli sayan,müslümanlari şirkle ittiham eden Vehhabiler şimdi bu hakda ne söylerdiler acaba?

[img width=879 height=600]http://img466.yukle.tc/images/4673547694_282231778542720_1574672229_n.jpg[/img]

Yorum

Gördüğünüz sayfa İbni Teymiyyenin El-Kelim-el-Tayyib adli kitabinin 165 ci sayfasidir.Bu sayfada İbni Teymiyye diyor ki: Aynı şekilde Abdulla
        h ibni Ömer’in da ayağı uyuşmuştu. Ona da birisi en çok sevdiğinin ismini anmasını söyledi. Abdullah ibni Ömer “Ya Muhammed!” diye nida etti ve ayağının uyuşukluğu hemen geçti...

Vehhabi zihniyyetinin anlayamadiği konu istigase eden adamin gerçekte yardim edenin Allah olduğunu bilmediyi ve araciyi ilahlaşdirdiği iddiasidir.Halbuki,bu gerçeklikten uzak bir sui-zanndir.Bir insanin bahçesinde elma ağaci olsa ve bana bu elmayi elma ağaci verdi derse adama kalkipda şirke girdin denmez çünki hakikatte adam elmaninda diğer nimetlerinde gerçek sahibinin Allah olduğunun idrakindadir ama bunu mecazi bir ifadeyle dile getirmiştir.Müslümana sui zann haramdir....

Hevâ ve hevesini tanrı edinen ve Allah'ın (kendi katındaki) bir bilgiye göre saptırdığı, kulağını ve kalbini mühürlediği, gözünün üstüne de perde çektiği kimseyi gördün mü? Şimdi onu Allah'tan başka kim doğru yola eriştirebilir? Hâla ibret almayacak mısınız?(Casiye süresi 23)

[img width=436 height=600]http://img466.yukle.tc/images/1309553558_269434643155767_932228378_n.jpg[/img]

Yorum

Gördüğünüz resim Hafiz El Hatib el Bağdadinin(r.a) "Tarihi Bağdat " isimli kitabinin 1-ci cildinin 123-cü sayfasidir.Bu sayfada"Hatib-i Bağdâdî(r.a) Tarih'inde İmam-ı Şâfiî'ye(r.a) vâsıl olan bir sened ile Şâfiî hazretlerinin şöyle dediğini rivayet ediyor."

Ben Ebu Hanîfe'nin(r.a) kabrini ziyarette çok bereket buldum. Ve hergün onun kabrini ziyaret etmek îhtiyâdındayım. Kendime bir ihtiyaç ârız olunca hemen menzilimde iki rekat namaz kılıp Ebu Hanîfe'nin kabrine giderim. Onun mezari yanında hâcetimi Allahü teâlâdan dilerim. Aradan çok bir zaman geçmeden hâcetim kabul olunurfu."

[img width=859 height=600]http://img466.yukle.tc/images/5053556521_284548728311025_331387886_n.jpg[/img]

Yorum

Hamd Allaha,Salat ve selam onun Resulune(s.a.s),Ehli Beytine(a.s) ve şerefli sahabilerine(r.a) olsun!

Tevessülü inkar eden Vehhabilere ehli sünnet nezdinde cevap vermeye devam ediyoruz.İlk Tevessülü uygulamali şekilde göstereninin Allah Rasülünün(s.a.s) kendisi olduğudunu sahih bir kaynakla sizlere sunmaktayiz.Gördüğünüz resim İmam Teberaninin(r.a) "El Evsat" isimli kitabinin 1-ci cildinin 189-cu sayfasinda bulunan 67-68 numarali hadisdir.Bu sayfada şu sözler geçiyor:

"Enes bin Mâlik'den rivâyet etti. Ali bin Ebî Tâlib'in annesi Fâtıma binti Esed bin Hâşim vefât ettiği zaman, Resûlullah efendimiz onun yanına girdi. Başının yanına oturdu ve şöyle duâ buyurdu: "Allahü teâlâ sana rahmet eylesin. Sen, benim annemden sonra annem idin. Kendin aç kalırdın, beni doyururdun. Kendin giymez, bana giydirirdin. En güzel yiyecekleri yemez, bana yedirirdin. Sen bunu sırf Allahü teâlânın rızâsı ve âhıret düşüncesiyle yapardın." Resûlullah (s.a.v.) onun üç kerre yıkanmasını emretti. Kâfur bulunan su ile yıkanmasını ve mübârek gömleklerini çıkararak ona kefen yapılmasını emrettiler. Üsâme bin Zeyd. Ebû Eyyüb el-Ensârî, Ömer bin Hattab ve birisinin iki küçük hizmetçisine, kabir kazmalarını emretti. Lahde (kabrin kıble tarafındaki çukur) kadar kazdıklarında, ondan sonrasını Resûlullah (s.a.v.) efendimiz kazıp, toprağını da bizzat mübârek elleriyle çıkardılar. Sonra "Hamd, hayy (diri) ve lâyemut (ölmeyen) dirilten ve öldüren Allahü teâlâ'ya mahsustur. (Allahım!) Nebînin ve önceki peygamberlerin yüzü suyu hürmetine annem, Fâtıma binti Esed'i afv ve mağfiret eyle. Ona hüccetini (delilini) söyliyebilmesini ihsan eyle, kabrini geniş eyle. Sen merhamet e-denlerin en merhametlisisin." buyurarak üzerine dört tekbir getirdi. Namazdan sonra Hz. Fâtıma binti Esed'i kabre koydular."

NOT:Imam Ibni Hibban ve Hakime göre hadis sahihtir

Yorum

Gördüğünüz resim İmam Kadi İyadin(r.a) "Eş Şifa "isimli kitabinin 288-289 cu sayfalaridir.Bu sayfalarda İmam Kadi İyad(r.a) hasen bir senetle şöyle der:

Hac yapıp Nebi sallallahu aleyhi ve sellemin kabrini ziyaret eden halife Mansur, İmamı Malik r.a şöyle dedi: Ya Eba Abdellah! Kıbleye

dönerek mi yoksa Resulullah sallallahu aleyhi ve selleme dönerek mi dua edeyim?

İmamı Malik dedi: Niçin yüzünü ondan çeviriyorsun? Halbuki O, senin ve baban Âdem'in, Allah'a vesilesidir. Bilakis O'na dön ve O'nu şefaatçi kıl, Allahu teala O'nu senin hakkında şefaatçi kılsın.

Allahu teala buyurdu: "Eğer onlar kendilerine zulmettikleri zaman sana gelseler de Allah'tan bağışlanmayı dileseler, Resûl de onlar için istiğfar etseydi Allah'ı ziyadesiyle affedici, esirgeyici bulurlardı." (Nisa: 64)

[img width=859 height=600]http://img466.yukle.tc/images/4601581126_285865571512674_2031044605_n.jpg[/img]

Yorum

VESİLE OLAYIN EHL-İ SÜNNET KAYNAKLARINDAN BİR KANIT DAHA:

Gördüğünüz resim İmam Beyhakinin (r.a) "Şuaybul İman" isimli kitabinin 6-ci cildinin 128-ci sayfasinda bulunan 7697 numarali hadisdir. Bu sayfada İmam Beyhaki diyor ki:

"Abdullah Ibni Ahmed Ibni Hanbel (r.a) dedi ki, Babamdan (Ahmed Ibni Hanbelden (r.a) şöyle duydum. Ben üçü yaya ikisi binekle olmak üzere 5 defa hac yaptim. Bir defasinda Yaya hacc yapmağa giderken yolumu kaybettim. Ey Allahin hizmetkarlari bana yardim edin diye yolumu buluncaya kadar böyle bağirdim"

Yorum

Yorum

Yorum

Yorum

Yorum

[img width=1000 height=151]http://img466.yukle.tc/images/714vesile54.jpg[/img]

Yorum

[img width=1000 height=152]http://img466.yukle.tc/images/9108ya_muham.jpg[/img]

Yorum

[img width=1000 height=107]http://img466.yukle.tc/images/246ya_muhammed.jpg[/img]

Yorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X