Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İSLAM ŞEHİTLERİ VE SÖZLERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İSLAM ŞEHİTLERİ VE SÖZLERİ

“İSLAM’IN GEMİSİ NE ZAMAN KARAYA OTURMAYA YÜZ TUTSA,KANLARINI ALTINA POMPALAYARAK ONU YÜZDÜRECEK ŞEHİDLER HEP VAR OLACAKTIR” .
    " Söyledim... duydu anlamına gelmez
    Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
    Anladı... hak verdi anlamına gelmez
    Hak verdi... inandı anlamına gelmez
    İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
    Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Ynt: İSLAM ŞEHİTLERİ VE SÖZLERİ

Ali Şeriati:
    ‘’Ölümleri seçme yürekliliğinde bulunanlar,yalnızca büyük bir seçimde bulunmuşlardır…Oysa onlardan geriye kalanların işi,güç ve ağırdır.’’
    ‘’Herkes ya kan ya da mesajı…Ya Huseyn ya da Zeynep olmayı…Ya öyle bir ölümü,ya da böyle bir kalımı…Seçmesi gerektiğini bilmelidir…’’

Hasan el-Benna:
    ‘’…Biz ölümü tehlikelerle dolu bir hayattan ebedi nimet ve saadetlerle dolu gerçek bir hayata geçiş köprüsü olduğunu biliyoruz…O halde ölümden nasıl korkarız.’’

M.Hüseyin Beheştî:
    ‘’…Biz aşk ehliyiz,akıl ehli değil!..Sırf akıl ehli olanlar davaları için sadece tedbir peşinde olurlar…Aşk ehli olanlar ise davaları için önce kendilerini feda etmeyi göze alırlar…’’

İzzeddin Kassam:
    ‘’…Siz,tavşanlardan oluşmuş bir topluluksunuz!..Ölümden,idamdan korkuyorsunuz…Şunu bilin ki kurtuluşumuz sadece kendi elerimizledir…’’

Malcom X:
    ‘’…Bir Müslüman olarak yeryüzünde Allah’ın huzurunda secde etmeyen tek fert kalmayıncaya kadar islamın hakim kılınması yolunda kendimi görevli hissetmekteyim…’’

Metin Yüksel:
    ‘’…Şahadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara!.’’

Muhammed Bakır es-Sadr:
    ‘’…Siz aziz gençlere ilan ediyorum ki ben şehit olmağa karar verdim.Belki de benden en son duyacağınız söz,bu olacaktır…’’

Mustafa Çamran:
    ‘’…Allah’ım! Sana şükrediyorum;şahadet sırrını bana gösterdin.Ta ki tehlike döneminde ölümden korkmayayım,aşkla tehlike denizine dalayım!..’’

Nevvab Safevî:
    ‘’Biz er ya da geç öldürüleceğimizi biliyoruz…Fakat kanımız ve şahadetimiz İslam’ı tekrar canlandıracak ve onun yeniden dirilişine vesile olacaktır!..’’

Ömer Muhtar:
    ‘’Hüküm yalnız Allah’ındır.Sizin alcak hükmünüzün hiçbir değeri yoktur.Biz Allah’a aidiz ve ona dönücüyüz.’’

Şeyh Said:
    ‘’…Beni değersiz dallarda asmanıza karşı pervam yoktur.Muhakkak ki yolum İslam ve Allah içindir…’’

Seyyid Kutup:
    ‘’…Biz fikirlerimiz ve sözlerimiz uğruna ölsek de,o fikir ve sözler ruhlu birer vücud olarak kalacak…’’

Fethi Şikâkî:
    ‘’Lideri şehid olmuş bir hareket kesinlkle yenilmez.’’
    ‘’Düşmanın zilleti altındaki rahattan,cihad altındaki meşakkat daha şereflidir.’’

Yahya Ayyaş’ın Annesi:
    ‘’Hepiniz bir Yahya’sınız…Allah hepinizi ve bütün gençlerimizi korusun…Şehitlikten daha güzel bir şey mi var.’’

SONUÇ:

Abbas Musavi:
    ‘Gidin İsraillere söyleyin,biz Muhammed Ordusuyuz,GERİ DÖNDÜK VE Kudüs yolunda ilerliyoruz.’’

" Söyledim... duydu anlamına gelmez
    Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
    Anladı... hak verdi anlamına gelmez
    Hak verdi... inandı anlamına gelmez
    İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
    Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X