Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Videodaki kimdir? Kavmiyetçiliğe kaçan ifadeleri var.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Videodaki kimdir? Kavmiyetçiliğe kaçan ifadeleri var.

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164624#msg164624 date=1355118636]
    TekyolTevhid, önceleri burada "Musavi" nicki ile yazan birisi vardı. sünnilikten Şiiliğe geldi, Şiilikten akılclık ve modernciliğe geçerek hadisleri inkara başladı, sonra İslam'da irtidad ederek hristiyan oldu,
    [/quote]
    SÜBHANALLAH
    Musavi hristiyanmı oldu?
    demekki forumdan epey uzak kaldım
    Elmeddin musavi hangi sayfada hristiyan olduğunu beyan etti ?

bu arada
    Halil ibrahim Ehlader
    hoşgeldin hoşgeldin hoşgeldin

Yorum

[quote author=Abdullah link=topic=24338.msg164645#msg164645 date=1355176967]

bu arada
      Halil ibrahim Ehlader
      hoşgeldin hoşgeldin hoşgeldin
      [/quote]

selam verdim rüşvet deyu almadılar

Yorum

[quote author=Abdullah link=topic=24338.msg164645#msg164645 date=1355176967]

Elmeddin musavi hangi sayfada hristiyan olduğunu beyan etti ?

[/quote]
        sorumun cevabını hala bekliyorum

Yorum

BİSMİHİ TEALA
          HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
          RABB'İMİN TAASUB'DAN KURTARMASINI VE DOĞRU YOLA İLETMESİNE DUA EDERİM

Selamun Aleykum

selam verdim rüşvet deyu almadılar
          Ne özelden, ne Tanışma bölümünden , nede buradaki iletinizden SELAM almadım...
          Aksine benim iletimde umumi bir selam iletisi var ki ona da siz cevap vermemişsiniz...
          Hoş bulduk, hoş bulduk, hoş bulduk,

Allah'a emanet olun....

Yorum

[quote author=Abdullah link=topic=24338.msg164695#msg164695 date=1355343046]
            sorumun cevabını hala bekliyorum[/quote]

bunu bana soracağınıza kendisine sorun. hristiyan olduğunu göre bilmek için uzağa değil, face sayfasının duvar yazılarına bakın: http://www.facebook.com/emrekoc06?ref=ts&fref=ts

Yorum

BİSMİLLAH
              ALEYKÜMSELAM
              [quote author=Halil ibrahim Ehlader link=topic=24338.msg164696#msg164696 date=1355347882]

Ne özelden, ne Tanışma bölümünden , nede buradaki iletinizden SELAM almadım...[/quote]
              Dikkat edersen Fuzulinin sözlerinin tamamını yazmamış,
              "hoşgeldine" dikkatini çekmek için kendime göre uyarlamıştım.

[quote author=Halil ibrahim Ehlader link=topic=24338.msg164696#msg164696 date=1355347882]
              Aksine benim iletimde umumi bir selam iletisi var ki ona da siz cevap vermemişsiniz...
              [/quote]
              oda gözümden kaçmış
              ALEYKÜMSELAM

Elmeddin
              bıraktığın linke ulaşılmıyor
              İstediğin sayfa şu anda görüntülenemiyor. Sayfaya geçici olarak erişilemiyor,
              tıkladığın bağlantı artık çalışmıyor olabilir ya da bu sayfayı görüntülemeye iznin olmayabilir.
              diye bir yazı çıkıyor
              ALLAH'a emanet

Yorum

eğer facebook'takayıtlı değilsen Musavi'nin sayfasını göremezsin

Yorum

Elmeddin
                  facebook hesabım var.
                  Sen onun sayfasını görebiliyormusun?
                  şimdi dene ondan sonra yaz

ALLAH'a emanet

Yorum

şimdi denemdim ve Musavi'nin sayfası açıldı.

Yorum

BİSMİLLAH

EYVALLAH Elmeddin
                      sayfasına girebildim hristiyan olduğuna dair bir beyanı yok
                      ama evrim konusunda aklı karışık buldum
                      ALLAH'a emanet

Yorum

Ömer zamanI
                        ÖMER, İRAN SEFERİNE BİZZAT GİTMEK İSTEDİĞİ ZAMAN, ONA BUYURDULAR Kİ:
                        Bil ki bu işin üstünlüğü, ne çoklukladır, ne azlıkla. Bu, Allah'ın izhâr ettiği Allah dinidir; ordu da O'nun hazırladığı, O'nun yardım ettiği, O'nun ordusu. Böylece varacağı yere varmıştır; doğacağı gibi doğmuştur.

Biz Allah'ın vaadine güvenmekteyiz; Allah da vaadini yerine getirir; ordusuna yardımcıdır.

Buyruk sâhibi, boncuk dizilen ipe benzer; boncuklar o ipliğe dizilir; onları, o iplik bir araya getirir. İplik koparsa düzen bozulur, boncuklar dağılır-gider; tam olarak aslâ dizilemezler.

Arap bugün azlıksa da İslâm kuvvetiyle çokluktur, birbirini destekleyişte, birlikte üstündür. Sen değirmen taşının mili ol, savaş değirmenini Arap'la döndür; onları savaş ateşine sok, sen savaşa girme. Çünkü sen, buradan çıkarsan civardaki Araplar itâatten baş çekerler; ardına attığın şey, yöneldiğin şeyden daha önemli olur.

Arap olmayanlar sana bakınca, bu derler, Arab'ın kökü; onu kestiniz söktünüz mü, esenliğe kavuşursunuz. Bu düşünce de sana daha fazla saldırmalarına, seni ortadan kaldırmaya çalışmalarına sebep olur. Onların önce gelmelerini istemiyorsun ya, noksan sıfatlardan münezzeh olan Allah senden ziyade istemez bunu; senin istemediğini defetmeye de gücü yeter O'nun. Sayılarının fazla olduğunu söylemene gelince: Biz bundan önce, sayımızın çokluğuyla değil, Allah'ın nusratına, yardımına güvenerek savaşırdık.[17]

* * *

134
                        (Ömer Kayser'in bizzat savaşa geleceğini duyunca, kendisi de harbe katılmayı kurmuş, Emir'ül-Mümi-nin'le (a.s), bu hususta meşverette bulunmuştu. Hazret buyurdular ki

Allah bu dîne mensup olanların ülkesini korumayı, Müslümanların ayıplarını örtmeyi vaad etmiştir. Müslümanlar azken, karşı koyacak güçleri yokken, kendilerini savunamazlarken Allah yardım etmiştir onlara; Allah dâimî diridir, ölümden münezzehtir.

Sen düşmana bizzat karşı durur, savaşa katılırsın, altol-duğun takdirde Müslümanlara, o uzak şehirlerde, o uzak sınırlarda sığınacak bir yer kalmaz; senden sonra sığınacakları birisini bulamazlar. Savaş görmüş, tecrübeli, yiğit birini kumandan tayin et, gönder. O'nun maiyetine de belâlara sabreden, savaşın çetinliklerine dayanan, öğüt tutan erler ver. Allah üstederse, dileğin meydana gelir; ama aksi bir şey olursa o vakit sen, Müslümanların sığınağı, güvenci olursun.

Ömer, İran seferine bizzat katılmak istediği zaman Hazreti Ali (a.s) bunu doğru bulmamış, ona bu hususta yukarıdaki sözleri söylemiş, fikrinden caydırmıştı.
                        " Söyledim... duydu anlamına gelmez
                        Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
                        Anladı... hak verdi anlamına gelmez
                        Hak verdi... inandı anlamına gelmez
                        İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
                        Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

Gene Ömer, Romalılarla harbe gitmek husûsünda Hz. Ali ile müşâverede bulunmuştu. Hz. Ali (a.s) demişti ki:

"Bu din ehlinin sınırlarını korumayı va'd eden, düşmana görünmemesi gereken zayıflıklaıını göstermemeyi tekeffül eyleyen Allah'a dayan; öyle bir mâbuddur o ki onlar sayıca azdı, üst olmalarına imkân yoktu; onlaıa yardım etti. Karşı durmaları mümkün değildi. Pek az kişiydi Müslümanlar, kâflrleri men'etti. Diridir Allah, ölümden münezzehtir. Düşmana bizzat gidersen alt oldıın mu, Müslümanlara, o sınırlarda sığınacak yer kalmaz, senden başka dönüp gelecekleri nıakanı yoktur, hâlbuki sen de bulunmazsan, sığınakları bulunmaz. Düşmana, tecrübeli bir kumandan gönder, oının maiyetinde savaş güçlüklerine katlanan ve buyruk tutan kişileıi yolla. Allah onlaıı üst ederse dilek yerine gelir; fakat iş aksı olursa sen, Müslümanların sığınacakları nıakanı olursun; bir daha ordu toplayabilir, mağlûbiyetin acısını çıkarabilirsin."
                          Nehc'ül-Belaga, 1, s. 474-475.

Yorum

Ilk üç halife hakkında ayetullah horasani
                            Ayetullah Vahit Horasani’nin, Ehli Sünnet halifelerine saygısızlık edenlere sert tepkisi

Ayetullah uzma Vahit Horasani, bugünkü fıkıh dersinde ehli sünnet halifelerine saygısızlığın kabul edilir bir durum olmadığını ve öğrencilerinden bu tür davranışlardan uzak durmasını istedi.

Ayetullah uzma Vahit Horasani’nin bu sabah verdiği fıkıh hariç dersinde ehli sünnetin saygı duyduğu ikinci halifeye saygısızlıktan sakındırarak, öğrencilerinden önceden olduğu gibi ehli sünnetin halifelerine saygısızlıkta bulunmamalarını istedi.
                            Olay şöyle gerçekleşti: Ayetullah Vahit Horasani, ders esnasında ehli sünnet ulemalarından Fahri Razi’nin “Tefsir-i Razi” kitabından bir hadisi okudu. Bu hadisi okuduğu sırada ehli sünnetin ikinci halifesi Ömer İbn Hattab’ın adı geçti. Adı geçtikten sonra “Radıyallahu anh” cümlesi geçti. Cümle geçtikten sonra bazı öğrenciler buna yüksek sesle bazı kelimelerle itiraz ettiler. Bu durum Ayetullah uzma Vahit Horasani’nin onlara karşı açık ve net bir tepki göstermesine sebep oldu.

Bu esnada Şii taklit mercii, sinirli bir şekilde itirazda bulunanlara bağırarak “Ben size söylememiş miydim benim dersimde böyle cümleler kullanmayın diye” tepki gösterdi!*

Daha öncede açık bir şekilde İslam inkılabı rehberi imam Hamaney ehli sünnetin mukaddesatına saygısızlıkta bulunmanın haram olduğunu belirtmiş, öteki taklit mercilerde bunu onaylamıştı. Ayetullah uzma Vahit Horasani de ehli sünnetin mukaddesatına saygısızlıkta bulunmanın doğru olmadığını bugün sarih bir şekilde belirtmiş oldu. Çünkü yaşadığımız bu hassas dönemde İslam dünyası, düşmanların açık ve gizli saldırısıyla karşı karşıyadır. Böyle bir dönemde Şii ve Sünniler arasında vahdet ve birliğin kaçınılmaz olduğu herkese açıktır.

Ayetullah uzma Vahit Horasani’nin bu tepkisi, iki cihan hanımefendisi olan Hz. Fatımatu’z Zehra’nın (Allah’ın selamı onun, babasının, kocasının ve çocuklarının üzerine olsun) şehadet yıl dönümü olan “Fatıma Günleri”ne denk gelmesi bunu anlatmak istemektedir ki ehli sünnetin mukaddesatına hakaret etmek caiz değildir. Bu durum Ehl-i Beyt’e (aleyhimu’s selam) saygı ve ihtiram çerçevesinde olmalıdır. Çünkü her türlü hakaret ve uygunsuz davranış, öteki ülkelerde olumsuz tepkilere yol açmaktadır.

Yorum

''...Ehli Sünnet'in sembol isimleri hakkında aşağılayıcı, hakarete varan ifadelerin kullanılması haramdır” dedi.

İslam Devrimi Lideri Hamanei

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=24338.msg164942#msg164942 date=1356171495]
                                ÖMER, İRAN SEFERİNE BİZZAT GİTMEK İSTEDİĞİ ZAMAN, ONA BUYURDULAR Kİ:
                                Bil ki bu işin üstünlüğü, ne çoklukladır, ne azlıkla. Bu, Allah'ın izhâr ettiği Allah dinidir; ordu da O'nun hazırladığı, O'nun yardım ettiği, O'nun ordusu. Böylece varacağı yere varmıştır; doğacağı gibi doğmuştur.

Biz Allah'ın vaadine güvenmekteyiz; Allah da vaadini yerine getirir; ordusuna yardımcıdır.

Buyruk sâhibi, boncuk dizilen ipe benzer; boncuklar o ipliğe dizilir; onları, o iplik bir araya getirir. İplik koparsa düzen bozulur, boncuklar dağılır-gider; tam olarak aslâ dizilemezler.

Arap bugün azlıksa da İslâm kuvvetiyle çokluktur, birbirini destekleyişte, birlikte üstündür. Sen değirmen taşının mili ol, savaş değirmenini Arap'la döndür; onları savaş ateşine sok, sen savaşa girme. Çünkü sen, buradan çıkarsan civardaki Araplar itâatten baş çekerler; ardına attığın şey, yöneldiğin şeyden daha önemli olur.

Arap olmayanlar sana bakınca, bu derler, Arab'ın kökü; onu kestiniz söktünüz mü, esenliğe kavuşursunuz. Bu düşünce de sana daha fazla saldırmalarına, seni ortadan kaldırmaya çalışmalarına sebep olur. Onların önce gelmelerini istemiyorsun ya, noksan sıfatlardan münezzeh olan Allah senden ziyade istemez bunu; senin istemediğini defetmeye de gücü yeter O'nun. Sayılarının fazla olduğunu söylemene gelince: Biz bundan önce, sayımızın çokluğuyla değil, Allah'ın nusratına, yardımına güvenerek savaşırdık.[17][/quote]

cevap: http://velayet.wordpress.com/2012/12...dimci-oldu-mu/

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X