Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Videodaki kimdir? Kavmiyetçiliğe kaçan ifadeleri var.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Videodaki kimdir? Kavmiyetçiliğe kaçan ifadeleri var.

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164423#msg164423 date=1354464969]
    git kiminle ne yaprsan yap kardeşim bize ne yahu?
    [/quote]

Sen açıkça görüşünü belirttin. O zaman Şiiler arasında çokça zikredilen vahdet vahdet çağrıları neden? Bize göre ilk 3'ü tekfir edenler ve Hz.Aişe'ye düşman olanlar RAFIZİDİR. Size göre de biz imameti reddettiğimiz için, imamlar masum değil dediğimiz için NASIBİ isek, o zaman bu kuralları Şiilerde bildiği halde o vahdet diyenler neden diyor? Hatta İran devleti de resmi olarak öyle diyor.

Yorum

Kardeşim herkesin düşünceleri farklıdır.Ben vahdetten yanayım bu yüzden tekfir etmiyorum vede kafir lafzını kullanmıyorum...Bu her şiiyide kapsamıyor elmeddin paşamın düşüncesi öyledir.Ben ümmetin birliği kuranda farz olduğu için en efdal olanı ümmetin birleşmesi olduğundan hadisleri askıya almanın daha doğru olucağı kanatindeyim.
      Haktır Allahım Muhammed mahım
      Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

ELMEDDİN KARDEŞ "ALLAH RIZASI İÇİN"

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=24338.msg164441#msg164441 date=1354472647]
          Kardeşim herkesin düşünceleri farklıdır.Ben vahdetten yanayım bu yüzden tekfir etmiyorum vede kafir lafzını kullanmıyorum...Bu her şiiyide kapsamıyor elmeddin paşamın düşüncesi öyledir.Ben ümmetin birliği kuranda farz olduğu için en efdal olanı ümmetin birleşmesi olduğundan hadisleri askıya almanın daha doğru olucağı kanatindeyim.
          [/quote]
          Evet siz ve sizin gibi düşünenler vardır. ama siz ve sizin gibilerin böyle düşünmesi Allah c.c katında ömer, ebubekir, osman, muaviye ve ayşe gibilerinin durumunu değiştirmez.onları sevenlerininde tabi.
          Açın Ziyareti aşurayı okuyun. Ziyareti cemieti kebireyi okuyun, İmamın a.s. buyurduklarına kim karşı gelebilirki. Hnagi müctehid imamın emirleinin dışında başka şeyler söyleyebilirki. Bunu yapanda ne olursa olsun boştur
          "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164402#msg164402 date=1354461472]

şiilikten çıkmalarının sebebi gidip İngiltere gibi ülkelere hizmet etmeleri, Şia akidesinde zaruri olan bazı şeylerin aksine konuşmalarıdır.

[/quote]
            Neymiş bunlar örnek veririmisin.
            Ayetullah humeyni nerelerde sürgünde kaldı acaba
            "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24338.msg164444#msg164444 date=1354475286]
              ELMEDDİN KARDEŞ "ALLAH RIZASI İÇİN"
              [/quote]
              Elmeddin tamda dediğinizi yapmaya çaılışıyor bence.Tabi ona verilen musamaha bazılarına hiçbir şekilde verilmiyor o başka
              Allah kalemine güç versin.

Yorum

[quote author=kerrar14 link=topic=24338.msg164453#msg164453 date=1354513872]
                Evet siz ve sizin gibi düşünenler vardır. ama siz ve sizin gibilerin böyle düşünmesi Allah c.c katında ömer, ebubekir, osman, muaviye ve ayşe gibilerinin durumunu değiştirmez.onları sevenlerininde tabi.
                Açın Ziyareti aşurayı okuyun. Ziyareti cemieti kebireyi okuyun, İmamın a.s. buyurduklarına kim karşı gelebilirki. Hnagi müctehid imamın emirleinin dışında başka şeyler söyleyebilirki. Bunu yapanda ne olursa olsun boştur
                [/quote]

Agam ALLAH katındaki değerleri hiçde umrumda değil.Ben sırf müslümanlar arasında bir vahdet olsun diye islam selamete çıksın kapitalizm vede sionizm gitsin diye düşüncem.İster cennette olsunlar ister cehennemde bu benim hiç bir zamn fikrimi değiştirmiycek.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=24338.msg164483#msg164483 date=1354567924]
                  Agam ALLAH katındaki değerleri hiçde umrumda değil.Ben sırf müslümanlar arasında bir vahdet olsun diye islam selamete çıksın kapitalizm vede sionizm gitsin diye düşüncem.İster cennette olsunlar ister cehennemde bu benim hiç bir zamn fikrimi değiştirmiycek.
                  [/quote]
                  o zaman sizin mantığınıza göre, siz ve burda sizin gibi düşünen hiç bir kimsenin, islamiyet adı altında geçen hiçbir meshep ve yolu eleştirmeye hakkınız yoktur.
                  bunlar arasında vehabilik,haricilik,ahbarilik ,guluvculuk,talibanlar,muhalifler(sünnilik) v.s.
                  bunların hepsinin sizin katınızda değeri aynı o zaman. O zaman meshep değiştirmenizin ne anlamı var.hangisine uyarsanız uyun yeriniz cennet size göre. lütfen bu sünni mantığından sıyrılın artık.

Yorum

[quote author=kerrar14 link=topic=24338.msg164500#msg164500 date=1354599977]
                    o zaman sizin mantığınıza göre, siz ve burda sizin gibi düşünen hiç bir kimsenin, islamiyet adı altında geçen hiçbir meshep ve yolu eleştirmeye hakkınız yoktur.
                    bunlar arasında vehabilik,haricilik,ahbarilik ,guluvculuk,talibanlar,muhalifler(sünnilik) v.s.
                    bunların hepsinin sizin katınızda değeri aynı o zaman. O zaman meshep değiştirmenizin ne anlamı var.hangisine uyarsanız uyun yeriniz cennet size göre. lütfen bu sünni mantığından sıyrılın artık.
                    [/quote]

Ben hangi mezhebi eleştirdim ki galiba yazılarımı okumuyorsun.Benim düşüncem budur kimsenin kabul yada tasdikinede ihtiyacım yok.

Yorum

BİSMİLLAH

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164365#msg164365 date=1354444542]
                      bu arada Musavi yeniden mi İslam'a girdin ki, böyle konulara müdahil oluyorsun?
                      [/quote]
                      Elmeddin musavi diyerek kimi kastediyorsun tekyoltevhid mi?

Yorum

evet.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164614#msg164614 date=1355034875]
                          evet.
                          [/quote]

Kimden bahsediyorsun bilmiyorum ama hayatım boyunca elhamdülillah İslamdan ayrılmadım.

Yorum

BİSMİHİ TEALA
                            HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
                            RABB'İM SÜNNİ VE ŞİA KARDEŞLERİMİN TAASUB'DAN KURTARMASINI VE DOĞRU YOLA İLETMESİNE DUA EDERİM

Selamun Aleykum

Hz. İmam Ali (a.s) buyurdular ki; "Allah'ın kulları! Taassubun kibiri cahiliyetle iftihar etmek hakkında Allah'tan korkun, Allah'tan korkun! Çünkü o, düşmanlıkların gebe kalmasına neden olur, şeytanın üflediği yerlerdir"
                            <blockquote>

<blockquote>bu arada Musavi
                            yeniden mi İslam'a girdin ki, böyle konulara müdahil
                            oluyorsun?

</blockquote>

Elmeddin musavi diyerek kimi kastediyorsun tekyoltevhid mi?

evet.

Usul-i Kafi'de (1504) nolu hadis;....Sema'e, şöyle rivayet etmiştir:
                            Ebu Abdullah (Cafer-i Sadık aleyhisselam)'a dedim ki:
                            Bana, İslam ile İmanın birbirinden ayrı şeyler olup olmadığını haber ver.
                            Buyurdu ki; "İman, İslam'la beraber olur; ancak İslam her zaman imanla beraber olmayabilir;
                            Dedim ki: Öyleyse bu iki niteliği bana tasvir et.
                            buyurdu ki: "İslam, Allah'tan başka ilah olmadığına şahitlik etmek O'nun Resulunun (s.a.a) tasdik etmektir. Onunla kişinin kanı dokunulmazlık kazanır. Evlenmeler, nikahlar buna göre gerçekleştirilir. Miraslar buna göre paylaştırılır. İnsanlar topluluğu zahiri olarak buna dayanır.
                            İman ise hidayettir; İslam olma vasfı dolayısıyla kalplere yerleşen bir niteliktir. Buna dayalı olarak zahire çıkan ameldir. İma derece bakımından İslam'dan bir derece üstündür. Söz ve nitelikte bir arada bulunsalar bile iman zahirde İslam'a ortaktır; fakat İslam batında imana ortak değildir."

İslam "Ben yüzümü tamamen, gökleri ve yeri yoktan var edene çevirdim ve ben müşriklerden değilim."(En'am,79)
                            Bilmiyorum ki hangi delil ve mantık ile böyle bir iftira atılabilir. Sayın Elmeddin nasıl bir ilme sahipsiniz ki İslam gibi mukaddes bir dine mensub olan birini böyle sapmış bir topluluk ile eş tutabilirsinz. Açıklayınız muştehitlerimizin bile böyle bir söz kullanmayı kendilerinde hak bile görmezken nasıl siz hangi cesaret ve rahatlık gösterbiliyorsunuz. Size attığım özelde kendimi ve şia itikadını anlattığımı düşünüyordum ama yanlmışım ya da iyi anlatamamışım...
                            HER ŞEYDEN ÖNCE ÇUVALDIZI KENDİMİZE BATIRMALIYIZ...

Birilerin dilinde Hz. İmam Hüseyin hep mazlumluğu ile ön plana çıkarıldığı gibi, Hz. İmam Ali (a.s) da hep Zülfikar ve Düldül gibi şeylerle ön plana çıkartılmış ve genelde hep bunlarla anlatılmıştır. Bu tür insanlar kerameti, mahareti Zülfikar'da, Düldül' de gören insanlardır. Oysa maharet Zülfikar ve Düldül'de değildir. Zira Zülfikar'ı Zülfikar eden Hz. Ali (a.s)'dır. Düldül de birilerinin zannettiği gibi rüzgar gibi koşan bir binek değidi. Aksine zayıf ve cılız bir binekti. Hz. İmam Ali (a.s)'a "Bu binek sana yakışmaz, sen önemli bir konuma sahipsin ; sen savaşlara katılan bir yiğitsin, dilersen sana daha güzel, daha hızlı ve kuvvetli bir binek verelim!" dediklerinde, İmam Ali (a.s) söyle buyurdu; "Buna gerek yok, benim öyle bir bineğe ihtiyacım yoktur. Çünkü ben karşımda savaştan kaçtığı zaman onun peşine düşmüyor ve karşımda savaşan düşmandan da kaçmıyorum. Onun için hızlı koşan bir bineğe ihtiyacım yoktur!"

Hz. İmam Ali (a.s)'ı adaletiyle, sosyal yaşamıyla, ibadetiyle, ilahi aşkla vs. anlamamak, anlatmamak; genelde zahiri şeylerde kalmak; Zülfikar, Düldül ve savaşları o hazret konusunda ön plana çıkarmak ya cahil dastların işidir ya da akıllı ama bağnaz düşmanların işidir.

Sayın Elmeddin en kısa zaman da TekYolTevhid'den özür dilemenizi önemle rica ediyorum ve siz özür dileyene kadar burada bir daha yazılarımı paylaşmayacağımı belirtmek isterim. Çünkü Şia'nın böyle yansıtıldığı yerde durmam benide aynı kefen içine atar. Zamanımın İmamı Hz. İmam Mehdi (a.f) haya ediyorum....

Allah hidayet etmesini dua ederim....
                            </blockquote>

Yorum

TekyolTevhid, önceleri burada "Musavi" nicki ile yazan birisi vardı. sünnilikten Şiiliğe geldi, Şiilikten akılclık ve modernciliğe geçerek hadisleri inkara başladı, sonra İslam'da irtidad ederek hristiyan oldu, sonra bir ara foruma başka bir nick ile döndü, o olduğunu anladım, kendisine söyleyince forumu terketti. senin de üslubunu ona benzettim, o yüzden o olduğunu zannettim. özür dilerim.

Sayın Elmeddin en kısa zaman da TekYolTevhid'den özür dilemenizi önemle rica ediyorum ve siz özür dileyene kadar burada bir daha yazılarımı paylaşmayacağımı belirtmek isterim. Çünkü Şia'nın böyle yansıtıldığı yerde durmam benide aynı kefen içine atar. Zamanımın İmamı Hz. İmam Mehdi (a.f) haya ediyorum....
                              eğer yanlış pamşısam -ki, yaptığım aşikar oldu- ben yanlışımı telafi etmeğe çalışırım, burada kimsenin bana tehdid vari bir şekilde "şöyle yapmalısın aksi halde" demeğe yetkisi yoktur. ve size de değerli abim, konunun ne olduğunu bilip bilmeden konuşmamayı tavsiye ederim. ben burada gerçekten Musavi ile konuşsaydım yine neyin ne olduğunu bilmeden bunları söylermiydiniz? forum ehline sorun, musaviyi tanıyanlara sorun bakalım benim dediklerim aynen olmuş mu yoksa olmamış mı?

Yorum

BİSMİHİ TEALA
                                HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
                                RABB'İM SÜNNİ VE ŞİA KARDEŞLERİMİN TAASUB'DAN KURTARMASINI VE DOĞRU YOLA İLETMESİNE DUA EDERİM

Selamun Aleykum

TekyolTevhid, önceleri burada "Musavi" nicki ile yazan birisi vardı.
                                sünnilikten Şiiliğe geldi, Şiilikten akılclık ve modernciliğe geçerek hadisleri
                                inkara başladı, sonra İslam'da irtidad ederek hristiyan oldu, sonra bir ara
                                foruma başka bir nick ile döndü, o olduğunu anladım, kendisine söyleyince forumu
                                terketti. senin de üslubunu ona benzettim, o yüzden o olduğunu zannettim. özür dilerim.

“O kemâl çağına geldiğinde kendisine hüküm ve ilim verdik. İşte güzel iş yapanlara / güzel davranış gösterenlere biz böyle karşılı / mükâfat veririz.”(Yusuf, 12/22)

“Kim de ahireti diler ve bir mümin olarak kendine yaraşır bir gayret ile o gün için çalışırsa, işte bunların çalışmaları makbuldür.” İsrâ 17/19.

“İyi işler yapanların mükafatı ne güzeldir! Onlar sabrederler ve yalnız Rablerine tevekkül ederler.” Ankebut 29/58-59

HER
                                ŞEYDEN ÖNCE ÇUVALDIZI KENDİMİZE BATIRMALIYIZ...
                                Açmış olduğum başlıkla her ne kadar muhattap sen isen hitap ve bu öğreti burada bende dahil her Şia diyen herkes için geçerlidir. Çünkü buraya kayıt olmadan öncede burayı taip etmeye ve özel iletimde de söylediğim gşbş çalışmaşırınızı takip etmekteydim ve bir anda kar verip üye oldum. Geçen süre içerisinde olağan muhabbetler ile çevremdekileri tanıdım Allah'a hamd olsun kalpleri temiz arzuları isanların maslahıtını gözetmek ve hidayete ermelerini arzulamarı ve doğrularla olmak istemeleridir.“İyi işler yapanların mükafatı ne güzeldir! Onlar sabrederler ve yalnız Rablerine tevekkül ederler.” Ankebut 29/58-59Ama üç şey farkettim ki bunlarla yapılan amellerimizin boşa ve hüsrana uğramasından endişe ve korku içerisine girdim. Birincisi mezhebini iyi tanımama ve anlatamama ikincisi cahillerle münakaşa, bunun için daha önceden de Şia kardeşlerime bir tebliğde bulunmuştum .http://www.velayet.com/munazara/omer...-t24363.0.html Halbu ki Allah'u Teala bizlere ne buyurmaktadır ; 'Boş ve yararsız olan sözü' işittikleri zaman ondan yüz çevirirler ve: "Bizim yapıp-ettiklerimiz bizim, sizin yapıp-ettikleriniz sizindir; size selam olsun, biz cahilleri benimsemeyiz" derler.(Kasas,55), O Rahman (olan Allah)ın kulları, yeryüzü üzerinde alçak gönüllü olarak yürürler ve cahiller kendileriyle muhatap oldukları zaman "Selam" derler. (Furkan Suresi, 63) üçüncüsü ise her nekadar hakk yol üzere olsalarda gönülleri bir değil.Allah'u Teala şöyle buyurmaktadır; "Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak cehd edenleri (mücadele edenleri) sever." (Saff Suresi, 4) Çünkü ne Hz. Salman (r.a), ne de Hz. Ebu zer (r.a) ne de Hz. Habin ibn Mezahir (r.a) gibi Hz. İmam Ali (a.s) Şia'ları gibi ne tehlike ne de canımız bağazımızda hissedecek şekilde bir yaşam içerisine girdik. Bura da zannediyormusunuz ki Ehl-i Beyt (a.s) bizim buradaki yazışlarımıza kaldı zannediyormusnuz ki onların şanlı hedeflerini bizler ileri götürenleriz bu sadece insanın kendisini kandırmasından başka bir şey değildir.Bizler onlara salavt veya yolunda bir şeyler yaparaktan Onların (a.s) ne değerleri artar aksisi durumunda ise Onların(a.s) değerleri bir derece aşşağıya iner. Şia kimlerin fedakarlıkları sayesinde nasıl bir konumda olduğuna baksın ve sorumlul bazında ise üzerine düşen görevide öyle yapmasını arzusu ve Dua'sı içindeyim.

BİR ANI;...Dün akşamdı çok muhterem bir kardeşim bir sohbet yerine davet etmişti oraya icabet ettim 16 yada 17 kişi idik çoğunluğu yaşları fazla olan insanlardı genç diyebileceği 3 kişi 16,20 23 yaşlar yeni açılmış iki üç odalı bir dükkan idi adı da Hz. İmam Mehdi (a.f) Yarenleri arkadaşım anlattı ki açılacağımız dernek mahalle de bulunan sünni cami imamının kulağına gittiğinde bir telaş ve sinire büründüğünü söyledi bu tabiki Tassub ehl-i birine benziyor demekki yoksa ben inanıyorum ki Sünni alimleri buna karşıdırlar neyse dernek açılalı kısa zaman geçti ki tehditler almaya başlamış hatta bir gece derneğin camını indirmişlerdi.... Ben dedim kendi kendime bu bir avuç insan yani kendileride alim, ilim sahibi kimselerde değiller sadece pazar akşamları toplanıyorlar sohbet ediyorlar... Yani senin anlayacağın İftihar ve Şeref bulduğumuz bu MUAHMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) adı bile yeter kardeşim...
                                <blockquote>
                                Sayın Elmeddin en kısa zaman da TekYolTevhid'den özür dilemenizi önemle rica
                                ediyorum ve siz özür dileyene kadar burada bir daha yazılarımı paylaşmayacağımı
                                belirtmek isterim. Çünkü Şia'nın böyle yansıtıldığı yerde durmam benide aynı
                                kefen içine atar. Zamanımın İmamı Hz. İmam Mehdi (a.f) haya ediyorum....

Bilmiyorum bu cümlede hangi tehdit unsuru buldun sadece bu Şia yolunda bu mukaddes yola zarar verecek kişi veya topluluklardan uzak olacağımı beyan ettim. Sizinde okuduğunuz gibi de sonunu Hz. İmam Mehdi (a.f) bağlanmıştır ki unutmamalıyız O bizi görmekte ve bizden haberdardır birbirimizle çelişmek veya münakaşa yapmak yakışmaz bize.. Ama yinede öyle düşünürseniz Özür dilerim..

Üzüntüm ve kaygım sana Aziz kardeşim Tassub ehli insanların içinde olup onlarla olan mücadelenizden o kadar kaptırmışsınız ki kardeşlerinin sana nasihatlarını dikkatte alamamakta ve onların gidişatlarındaki eksikleri tamamlama gayreti göstermemektesiniz.[/color]
                                ELMEDDİN KARDEŞ "ALLAH RIZASI
                                İÇİN"
                                ve yine Qum_Aşk hocamızında size olan tebliğatlarıda site içerisinde okudum...Qum_Aşk Değerli mütevazı ve çok Alçak gönülle hocam, abim bana özelden bir iletisinde ;
                                yanlışlar varsa
                                her zaman eleştirilerinize açığım.
                                hatta dün akşam msn adresini istemiştim bir tavsiye de bulunmak dertlerimizin daha iyi çözülmesinde görüş alışverişi yapmak için ama kendileri uyumuşlardı herhalde cevap gelmedi..

konunun ne olduğunu bilip bilmeden konuşmamayı tavsiye
                                ederim. ben burada gerçekten Musavi ile konuşsaydım yine neyin ne olduğunu
                                bilmeden bunları söylermiydiniz?
                                Konun ne olduğunu bildim ama zin su'i Zan içerisinde olduğunuzu anlayamadım sizde iyi bilirsiniz ki hem ayetlerle hemde hadislerde Zan'ın batıl olduğunu, Musavi ilede konuşsaydın yine sana bu iletiyi atardım. Yukarıda da anlattığım gerekçeler içerisinde sana tebliğimi yine yapardım .Hz. İmam Cafer-i Sadık (a.s) buyurdular ki; "Bana en sevgili olan kardeşim, kusurlarımı bana hediye eden (hatırlatan) kimsedir."
                                Peki sen ne yapardın?...
                                forum ehline
                                sorun, musaviyi tanıyanlara sorun bakalım benim dediklerim aynen olmuş mu yoksa
                                olmamış mı?
                                [color=green]
                                Ben seni yalancılıkla suçlamadım ki, böyle bir eylemde bulunayım senin anlttığına inanmaktayım bu benim için hüccet yeterlidir Azizim.

Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Enfal Suresi, 46)

İnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur. (Enfal Suresi, 73)
                                Allah'a emanet olun....

</blockquote>

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X