Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Videodaki kimdir? Kavmiyetçiliğe kaçan ifadeleri var.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Videodaki kimdir? Kavmiyetçiliğe kaçan ifadeleri var.

Şiiliğin doğuşu, Şiiler Hz. Ömer'den neden nefret ediyor?

Ynt: Videodaki kimdir? Kavmiyetçiliğe kaçan ifadeleri var.

Videodaki paralı bi fitneciden başka bişey değil,

sünnide şiide olmayan biri işte Fitne merkezine çalışanlardan...

sitede bu konular çok işlendi inşaAllah adminler linkleri buraya assınlar incele kardeş.
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

İranda anlaşılan Türkiye gibi birbirinden farklı anlayışlarla topluluklarla dolu herhalde. Kimi daha muhafazakar kimi daha reformcu kimi PERS-İSLAM sentezcisi, kimi Ahbari kimi Usuli, kimi Şeriati gibi düşünüyor öteki Mutahhari gibi say say birbirinden çok farklı anlayışlar dolu gözüküyor. Bu videodaki de PERS-İslam sentezcisi gözüküyor.

Yorum

hayır vahdetçi, bu adam Şia falan değildir, sahtekar, dinsiz ve şerefsiz birisidir o kadar. bunun gibi senaryolar hazırlamak çok kolaydır. sünnilerin sardığı şekli ile sarık sarmış birisini kamera önüne koyup kayıda gireceksin, sarıklı şerefsiz başlayacak konuşmaya "yav aslında sünnilik felan yoktur, Ali düşmanlığını kendilerine bir kural olarak kabullenmiş olan Emevilerin sayesinde ortaya çıkmıştır" ve s. diyecek.

bunun gibi bir başka şerefsizde bunları alıp youtube'a ekleyecek. işte durum budur, başka bir şey değil. adam o kadar mal ki, nasibilerin bilindik argümanlarını, "fars milliyetçiliği Ömer düşmanlığının esasıdır" saçmalığını dile getirmiş. oysa bunu değil alim, kara cahil bile söylemez. çünkü bilindiği üzere 16-cı yüzyılda yani Safevi hükümdarlığına kadar İran bölgesinde sünnilik hakimdi, şiilik ise sadece Kum, Meşhed, Rey gibi bazı şehirlerde vardı. ve Tirmizi, Nesai, Buhari, Ebu Hanife gibi nasibi alimleri de iranlı ve farstı. konu hakkında geniş bilgi için bkz: Şeyh Cafer es-Subhani: "Şiilik bir İran akımı mıdır?"

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164246#msg164246 date=1354129699]
          hayır vahdetçi, bu adam Şia falan değildir, sahtekar, dinsiz ve şerefsiz birisidir o kadar. bunun gibi senaryolar hazırlamak çok kolaydır. sünnilerin sardığı şekli ile sarık sarmış birisini kamera önüne koyup kayıda gireceksin, sarıklı şerefsiz başlayacak konuşmaya "yav aslında sünnilik felan yoktur, Ali düşmanlığını kendilerine bir kural olarak kabullenmiş olan Emevilerin sayesinde ortaya çıkmıştır" ve s. diyecek.

bunun gibi bir başka şerefsizde bunları alıp youtube'a ekleyecek. işte durum budur, başka bir şey değil. adam o kadar mal ki, nasibilerin bilindik argümanlarını, "fars milliyetçiliği Ömer düşmanlığının esasıdır" saçmalığını dile getirmiş. oysa bunu değil alim, kara cahil bile söylemez. çünkü bilindiği üzere 16-cı yüzyılda yani Safevi hükümdarlığına kadar İran bölgesinde sünnilik hakimdi, şiilik ise sadece Kum, Meşhed, Rey gibi bazı şehirlerde vardı. ve Tirmizi, Nesai, Buhari, Ebu Hanife gibi nasibi alimleri de iranlı ve farstı. konu hakkında geniş bilgi için bkz: Şeyh Cafer es-Subhani: "Şiilik bir İran akımı mıdır?"

[/quote]

İyi geldin ama Tirmizi'den sonraki ifadelerin ağır ve gerçek dışıdır. Nesai, Ebu Hanife vs. asla nasıbi değildir.

Yorum

[quote author=Vahdetçi link=topic=24338.msg164248#msg164248 date=1354132297]
            İyi geldin ama Tirmizi'den sonraki ifadelerin ağır ve gerçek dışıdır. Nesai, Ebu Hanife vs. asla nasıbi değildir.[/quote]

Nesai'yi yanlışlıkla yazdım, ama Ebu Hanife, Süfyan es-Sevri, Süfyan b. Uyeyne, ibni Şihab, ikrime, Buhari, Tirmizi ve s. gibi alimleriniz gerçekten nasibidirler. işte onlardan bir kaçı:

nasibi raviler
            harici raviler
            ve nasibi imamlarından hidayet imamlarına hakaretler

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164256#msg164256 date=1354170920]
              Nesai'yi yanlışlıkla yazdım, ama Ebu Hanife, Süfyan es-Sevri, Süfyan b. Uyeyne, ibni Şihab, ikrime, Buhari, Tirmizi ve s. gibi alimleriniz gerçekten nasibidirler. işte onlardan bir kaçı:

nasibi raviler
              harici raviler
              ve nasibi imamlarından hidayet imamlarına hakaretler

[/quote]

Caferi Sadık takiyye mi yaptı Ebu Hanifeye karşı? Ebu Hanife gibi Ehlibeyt yolunda bir imama sırf imamet inancı yok diye mi nasıbi diyorsunuz merak ettim gerçekten. Ebu Hanife Şianın en fazla saygı duyması gereken Sünni ulemadandır.

Yorum

[quote author=Vahdetçi link=topic=24338.msg164263#msg164263 date=1354208363]
                Caferi Sadık takiyye mi yaptı Ebu Hanifeye karşı? Ebu Hanife gibi Ehlibeyt yolunda bir imama sırf imamet inancı yok diye mi nasıbi diyorsunuz merak ettim gerçekten. Ebu Hanife Şianın en fazla saygı duyması gereken Sünni ulemadandır.[/quote]

Caferi Sadık a.s'ın Ebu hanife karşısında takiyye yaptığını kim söyledi ki? Ebu Hanife imam Bakır, imam Cafer es-Sadık gibi imamlarımız a.s ve Malik, Evzai, Süyfan b. Uyeyne, Hammad b. Seleme, Buhari ve benzeri imamlarınız tarafından lanetlenmiş, tekfir edilmiş bir kişidir. isterseniz kendi imamlarımızın a.s sözlerini kendi kaynaklarımızdan, sizin imamlarınızın sözlerini de sizin kaynaklarınızdan sunayım.

Ebu Hanife'nin "Ehli Beyt yolunda" olduğu iddası ise gerçekten ne dediğinizi bilmiyor olduğunu gösteriyor. Ebu Hanife hadisten hiç bir şey anlamayan, kendi aklını Sünneti nebevi s.a.a'in yerine koyan, kendi görüşlerine dayanarak kendi dinini kuran kimsedir. bu yola nasıl "Ehli Beyt yolu" oluyor?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=24338.msg164264#msg164264 date=1354209301]
                  Caferi Sadık a.s'ın Ebu hanife karşısında takiyye yaptığını kim söyledi ki? Ebu Hanife imam Bakır, imam Cafer es-Sadık gibi imamlarımız a.s ve Malik, Evzai, Süyfan b. Uyeyne, Hammad b. Seleme, Buhari ve benzeri imamlarınız tarafından lanetlenmiş, tekfir edilmiş bir kişidir. isterseniz kendi imamlarımızın a.s sözlerini kendi kaynaklarımızdan, sizin imamlarınızın sözlerini de sizin kaynaklarınızdan sunayım.

Ebu Hanife'nin "Ehli Beyt yolunda" olduğu iddası ise gerçekten ne dediğinizi bilmiyor olduğunu gösteriyor. Ebu Hanife hadisten hiç bir şey anlamayan, kendi aklını Sünneti nebevi s.a.a'in yerine koyan, kendi görüşlerine dayanarak kendi dinini kuran kimsedir. bu yola nasıl "Ehli Beyt yolu" oluyor?

[/quote]

Her iki kaynaktan da delilleri sunun inceleyelim. Sadece Sünni değil Şii kaynaklarda olsun.

Yorum

[quote author=Vahdetçi link=topic=24338.msg164265#msg164265 date=1354210786]
                    Her iki kaynaktan da delilleri sunun inceleyelim. Sadece Sünni değil Şii kaynaklarda olsun.[/quote]

1. bizim imamlarımız a.s'ın sözleri: şii ve sünnilerin ittifak ile güvenilirliğini onayladıkları Sikatul İslam (İslam'ın güvenci) Şeyh Kuleyni r.a "el-Kafi" kitabında şöyle rivayet eder:
                    • [li] علي بن إبراهيم، عن أبيه، عن ابن أبي عمير، عن محمد بن حكيم قال: قلت لابي الحسن موسى (عليه السلام): جعلت فداك فقهنا في الدين وأغنانا الله بكم عن الناس حتى أن الجماعة منا لتكون في المجلس ما يسأل رجل صاحبه تحضره المسألة و يحضره جوابها فيما من الله علينا بكم فربما ورد علينا الشئ لم يأتنا فيه عنك ولا عن آبائك شئ فنظرنا إلى أحسن ما يحضرنا وأوفق الاشياء لما جاء نا عنكم فنأخذ به؟ فقال هيهات هيهات، في ذلك والله هلك من هلك يا ابن حكيم، قال: ثم قال: لعن الله أبا حنيفة كان يقول: قال علي، وقلت
                      Ali b. İbrahim bana babasından, o ibni Ebi Umeyr'den, o Muhammed b. Hukeym'den şöyle rivayet etti: Ebul Hasan Musa (imam Kazım a.s)'a dedim ki: "Sana kurban olayım. Sizin sayenizde dinde derin kavrayışa sahip olduk ve Al­lah, bizi başka insanlara muhtaç etmedi. Hatta bizden biri, bir mecliste oturduğunda, bir kimse arkadaşına bir soru yönelttiği zaman, Allah'ın, sizin aracılığınızla bize bahşettiği nimet sayesinde bu sorunun cevabını bilir. Ancak bazen karşımıza bir me­sele çıkabilir ve bu hususta ne senden ne de atalarından bir açıklama gelmemiş ola­bilir. Böyle bir durumda aklımıza gelen en güzel cevabı ve sizden bize ulaşan açık­lamalara en uygun açıklamayı belirleyip bunu esas alabilir miyiz?" imam a.s dedi ki: «Heyhat! Çok yazık! ey Hukeym’in oğlu! Bu yöntemi uyguladıkları için, Allah'a yemin ederim ki, birçok insan helak oldu. Allah Ebu Hanife'ye lanet etsin ki, "Ali öyle diyor, ben de böyle diyorum." derdi.»

علي بن إبراهيم، عن محمد بن عيسى بن عبيد، عن يونس بن عبدالرحمن، عن سماعة بن مهران، عن أبي الحسن موسى (عليه السلام) قال: قلت: أصلحك الله إنا نجتمع فنتذاكر ما عندنا فلا يرد علينا شئ إلا وعندنا فيه شئ مسطر (1) وذلك مما أنعم الله به علينا بكم، ثم يرد علينا الشئ الصغير ليس عندنا فيه شئ فينظر بعضنا إلى بعض، وعندنا ما يشبهه فنقيس على أحسنه؟ فقال: ومالكم وللقياس؟ إنما هلك من هلك من قبلكم بالقياس، ثم قال: إذا جاء كم ما تعلمون، فقولوا به وإن جائكم ما لا تعلمون فها - وأهوى بيده إلى فيه - ثم قال: لعن الله أبا حنيفة كان يقول: قال علي وقلت أنا، وقالت الصحابة وقلت، ثم قال: أكنت تجلس إليه؟ فقلت: لا ولكن هذا كلامه، فقلت: أصلحك الله أتى رسول الله (صلى الله عليه وآله) الناس بما يكتفون به في عهده؟ قال: نعم وما يحتاجون إليه إلى يوم القيامة، فقلت: فضاع من ذلك شئ؟ فقال: لا هو عند أهله
                      Ali b. İbrahim bana Muhammed b. İsa b. Ubeyd'den, o Yunus b. Abdurrahman'dan, o Semae b. Mihran'dan şöyle rivayet etti: Ebul Hasan Musa (imam Kazım a.s)'a dedim ki: "Allah, seni salih kılsın! Bizler bir araya ge­liyor ve aramızda bilgilerimiz oranında müzakerelerde bulunuyoruz. Karşımıza ne çıkarsa, mutlaka onunla ilgili yanımızda yazılı bir şey vardır. Kuşkusuz bu, yüce Al­lah'ın sizin aracılığınızla bize bahşettiği bir lütuftur. Bazen de kimi küçük meseleler karşımıza çıkar ve biz, bunlarla ilgili bir açık­lama bulamayız, birbirimize bakarız. Fakat yanımızda buna benzer bilgiler vardır. Bu meseleyi en güzel bilgilerimizle kıyaslayarak cevaplandırmamız doğru olur mu?" imam a.s dedi ki: «Sizin kıyasla ne işiniz var? Sizden önce helak olanlar, bu kıyas yüzünden helak oldular.» Ardından şunları ekledi: «Karşınıza hakkında bilgi sahibi olduğunuz bir mesele çıkarsa bildiklerinizi söyleyin. Bilmediğiniz bir şey çıkarsa karşınıza -elini ağzına götürerek- susun.» Sonra şöyle dedi: «Allah, Ebu Hanife'ye lanet etsin ki: "Ali öyle diyor, ben de böyle diyorum; sahabeler öyle diyorlar, bende böyle diyorum" derdi.»

Kuleyni r.a, "el-Kafi", 1/56-57, 9 ve 13-cü hadisler
                      [/li]

bunlar bizim kaynaklarımızda geçen konu ile ilgili onlarca hadisten bir kaçıdır. imamlarımızın a.s ve ashabımızın r.a onunla olan konuşmaları sahih olarak rivayet edilmiştir.

2. sizin imamlarınızın sözleri: nasibi muhaddislerinden Malik, Evzai, Süfyan b. Uyeyne, Süfyan es-Sevri, Hammad b. Seleme ve Buhari gibileri başta olmak üzere neredeyse tüm mütekkadim alimler Ebu Hanife'yi tekfir etmiş ve lanetlemiştirler. bu konu ile ilgili haberler Hatib el-Bağdadi'nin "Tarihi Bağdad"; Abdullah b. Ahmed'in "Sünne" ve Ahmed b. Hanbel'in "İlel ve marifet er-Rical" kitaplarında geniş şekilde aktarılmıştır. şimdilik bu konudaki kısa bir araştırmaya link bırakıyorum, inşaAllah daha sonra her bir haber tek tek incelenecektir. bkz: hulafa ekolünde iç savaşlar

Yorum

burada yeniyim nasil kullanacagimi kontrol ediyorum)-

Yorum

[quote author=ATA_11 link=topic=24338.msg164325#msg164325 date=1354326336]
                        burada yeniyim nasil kullanacagimi kontrol ediyorum)-
                        [/quote]

trojenle mi kontrol yapıyorsun?

neyi kontrol ediyorsun?
                        kendine başka bi yer bul buradan sana iş çıkmaz...
                        [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Videodaki Şiidir. Şimdi bazı Sünnilerin yaptığı yanlışlar nasıl bütün Sünnilere yüklenemezse, bu da tabi bütün Şiilere yüklenemez. Ha şunu da biliriz ama Hz.Ömer'den nefret ettikleri bilinen bir durum. Adam farkında değil ama özeleştiri yapmış.

Yorum

Halife Ömeri Asla Sevmedik ve Sevmeyeceğiz. Bunun için size iyi görünmek adına Yalan mı konuşalım. Her fırsatta bunu sorup duruyorsunuz yada önümüze çıkarıyorsunuz. Halife Ömeri Sevmek Dinin bir Esası mıdır? Kuranın Açık bir Emri midir? Sorun ama neden sevmiyorsunuz diye bizde açıklayalım.

Halife Ömer Başlıkları için Müracaat ediniz:

http://www.velayet.com/yonetim_duyur...-t16917.0.html

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=24338.msg164346#msg164346 date=1354438473]
                              Halife Ömeri Asla Sevmedik ve Sevmeyeceğiz. Bunun için size iyi görünmek adına Yalan mı konuşalım. Her fırsatta bunu sorup duruyorsunuz yada önümüze çıkarıyorsunuz. Halife Ömeri Sevmek Dinin bir Esası mıdır? Kuranın Açık bir Emri midir? Sorun ama neden sevmiyorsunuz diye bizde açıklayalım.

Halife Ömer Başlıkları için Müracaat ediniz:

http://www.velayet.com/yonetim_duyur...-t16917.0.html
                              [/quote]

Hz.Ömeri sevmek imanın şartından diyen yok. Mesele Yasir Habib gibi açıkça görüşlerin belirtilmemesi. Benim fikrim bu.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X