Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

F.GÜLEN CEMAATİNİN EHL-İ BEYT SEVGİSİNE ÖRNEK

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: F.GÜLEN CEMAATİNİN EHL-İ BEYT SEVGİSİNE ÖRNEK

Fethullah Gülenin Ehl-i Beyt sevgisi adlı Makalesinden:

Hazreti Hüseyin Efendimiz kendi ahfadı ile Kerbela'da şehid edilmiştir. O günü vesile sayarak bir araya geliriz.

Oruç tutarız, iftar yaparız, aşure ikram eder, insanların gönüllerini alırız. Alevi-Sünni insanları bir araya getirerek bir masanın etrafında bir halka teşkil etmelerini sağlarız. Bütün bunların yanında o toplanmalarda, o zatın faziletlerini, civanmertliğini, enginliğini, derinliğini, bir yönü ile Ehl-i Beyt'in ikinci derecede babası olmasını, ondan sonra gelen imamlar silsilesini, onların Allah'a yakınlığını, Efendimiz'in teveccühünü anlatırız. Yoksa bir vefatı müteakiben oturup ağıt kesmenin, dövünmenin bir sevabı yoktur. Bunlar aynı zamanda kadere taş atmak demektir. Takdir-i ilahiden şikâyet etme demektir.

Yorum

Fethullah Gülenin Ehl-i Beyt sevgisi adlı Makalesinden:

Bu elim hadise karşısında acı duymamamız mümkün değildir. Mesela Muharrem ayında "Bugün mâh-ı Muharremdir, muhibb-i hanedan ağlar. / Bugün eyyam-ı matemdir, bu gün âb-ı revan ağlar." beyti Avlar imamının dilinden düşmezdi. Alvar İmamı, Sadât'tan ve aynı zamanda Ehl-i Beyt'tir. Bu hep onun dergâhında okunurdu ve o hep ağlardı. Biz bunları o dergâhlarda duyarak neşet ettik. Oralarda ciddi hüzün duyulurdu. Fakat mukabeleyi bil'misil kiniyle, nefretiyle, mukabelede bulunulmazdı.
      .................................................. ......

Eğer bir Evladın olsa idi ve Hz. Hüseyin a.s'a yapılanlar evladına yapılmış olsa idi aynı sözü kullanır mıydı Fethullah Gülen? Yoksa Evladına bunu yapanlara Lanet okur muydu? Fethullah Gülen Kerbela olaylarından dolayı her türlü lanete Karşıdır. Sözde Hoşgörü eri olan Hocanın, Lanetten ziyade eleştiriye bile tahammülü yok ve yanlış görüyor. Ama kendisi Ayetullah Humeyniyi, Şiileri çılgın bir şekilde yerdiğinde bu durumunda ne kendisi ne de öğrencileri asla sakınca görmez.

Yorum

(Alevileri Kandırma Provası)

Anadolu insanı neye inanmışsa onda samimidir. Milletimizin Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Hz. Fatıma ve ehl-i beyt sevgisi Perslerden çok daha kuvvetli ve samimidir. Bu milletin genlerinde, karakterinde böyle bir samimiyet vardır. Biz her sabah ve akşam dualarımızda Hz. Ali'lerin, Hz. Hasan'ların, Hz. Hüseyin'lerin şefaatini talep ediyoruz: "Allâhümme edhılne'l-cennete meal ebrâr, bi şefâati nebiyyike'l-muhtar ve âlihi'l-ethâr ve ashâbihil ahyâr.. "O'nun tertemiz âl-i beyti hürmetine, bizi cennetine koy Allah'ım" diyoruz. Bizim akidemiz budur. Biz günde kaç defa onları yâd ediyoruz ancak, "Ali evvel bûd, Ali zâhir bûd, Ali bâtın bûd.." diyenler bir defa söylemiyordur bunları. Yalanı bırakalım. Pers telakkilerine arkamızı dönelim. İstikamet içinde olalım, itidal içinde meseleyi götürmeye çalışalım. Allah bizi yanlış şeylerden siyanet buyursun.

İran'a ve Şiilere karşı bu tutumundan dolayı Fethullah Gülenin bu hoş görü ve samimiyetine nasıl inanalım...

Yorum

Fethullah Gülenin Muaviye Aşkı

www.fasildenfasile.net

Hz. Muaviye'ye bir adam gelir ve şu hadisi okur: Allah bir kimseyi herhangi bir hususta âmir yapar ve o, miskine, mazluma veya hacet sahibine kapısını kaparsa, Allah onun en şiddetli ihtiyacı esnasında kendisine Rahmet kapılarını kapar.'
          Bunun üzerine Muaviye: 'Bir adam görevlendirin, halkın arasında gezsin ve onların ihtiyaçlarını bana iletsin' diye emreder.
          Bugün siz, Cumhurbaşkanı veya Başbakan'ın kendisine değil, özel kalem müdürlerine dahi 'Alttakiler dinlemiyor, bari siz dinleyin' deseniz, bir polis çağırtıp, sizi yanından kovdurabilirler. Düşünün ki o dönemde İslâm ülkesinin toprakları İstanbul kapılarına kadar dayanmıştı ama, devlet reisi sıradan bir vatandaşı karşısına alıp dinleyebiliyordu.
          Hz. Muaviye'nin vali olduğu bir dönemde Hz. Ebu Zerr yanına gelerek onu: 'O gün cehennem ateşinde bunların üzeri ısıtılıp (pullanır) bunlarla onların alınları, yanları ve sırtları dağlanır. İşte nefisleriniz için yığdıklarınız yığdıklarınızı tadın!
          (denir)' (Tevbe/35) âyetiyle ikaz eder. Muaviye 'Bizim durumumuz bu âyetin hükmüne dahil değildir' deyince de onun suratına iki tokat aşkeder ve oradan ayrılır. Daha sonra Muaviye, Hz. Osman'a sadece 'Bunu buradan alın' diye ricada bulunur hepsi o kadar.

Yorum

fazla uzağa gitmeye gerek yok. ırakta, suriye de her gün binlerce masum katllediliyor. ve bu işte de parmağı olan ABD. hoca efendi bu kadar çok insan sevgisi ile dolup taşıyorsa neden burdaki kıyımlara karşı abd yi bir kere bile eleştirmedi. yapılanlara tepki göstermedi. hadi suriyeyi geçtik ırak apaçık abd işgali altında. ve orda yaşayan bütün müslümanların namusları ayaklar altında. hoca efendi bunları neden dile getrmiyor da hala İran ile uğraşıyor.müslümanlıktan sadece kendi cemaatine mensup olanları mı sayıyor, diğerlerini değersiz mi görüyor.
            muharrem ayını bukadar küçümsüyor. peygamberi sevdiğini ifade ediyor ama onun evlatlarının karşısında kafirlerle işbirliği yapıyor. neyse diyecek çok şey var. kendimi tutamıycam yoksa.
            Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
            Hz.Peygamber (saa)

Yorum

İmam Caferi Sadık (a.s):

Allah mümini dünyanın fitnelerinden korumaz,ama onu fitneler içinde ne yaptığını bilmez bir kör gibi olmaktan ve ahirette de
              bedbaht olmaktan korur.

Yorum

Bilmiyorum kendisini sever misiniz? Fakat Ergun Poyraz isimli, yazarın Amerika'daki İmam kitabını tavsiye ederim. Bu adamın bence güzel bir deşifresini yapmış.

Yorum

[quote author=Murtazaali date=1349703001 link=topic=24144.msg162754#msg162754] Fethullah Gülene Ait: 2005 Yılı- Nil Yayınları Baskısı SONSUZ NUR İsimli Eserin C.1 s.143 Yine Buyuruyor: İhtimal Fıratın suyu çekilir; ve Altından bir dağ zuhur eder. Kim orada bulunursa bir şey almasın. (Buhari-Fiten) Bu güne dek Fıratın başında dünya kadar katliamlar meydana geldi. Yakın tarihden başlayacak olursak, Fırat'a yakın yerde Irak ve İran katliamı oldu. 1958'de yine fırata yakın bir yerde çok ciddi kıyım yapılarak ALLAH RESULÜNÜN TORUNLARI KATLEDİLDİ.. GERÇİ ONLARDA DEVLET-İ ALİ'YEYİ ARKADAN VURMUŞLARDI. (MEN DAKKA DUKKA.) NOT: FETHULLAH GÜLEN VE CEMAATİ BU SATIRI 2010 YILI BASKISINDAN ÇIKARMIŞLARDIR. [/quote]
                  http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Alıntıdan sonra mesaj yazmak istedim, ancak yazdıklarım silindi. Fethullah Gülen burada neyi kastediyor? Kerbela olayından bahsediyorsa bu 1958 yılı ne oluyor? Devleti kim ve nasıl arkadan vurmuşlar? Bu yazı şu anda Sızıntı Dergisinin internet sayfasında duruyor : http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/haber-2468-26-firatin-altindaki-hazine.html Yazının orya kısımlarında ;"Bugüne dek Fırat'ın başında dünya kadar katliamlar meydana geldi...... cümlesiyle başlayan paragrafta geçiyor. Fethullah Gülen ile ilgili 2 Dakikalık çarpıcı bir video hazırladım. Eğer bu sözü İmam Hüseyin için söylemişse, bu sözünü de eklemeyi düşünüyorum.
                    http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Abi ben bunu çok araştırdım. Kendilerine Mailde attım. Farklı Sitelerine mailde attım. 1958 Yılında ki Olaylar neydi? Fırat Kenarında ne olmuştu? Katledilenler Peygamber Torunu Seyyidler miydi? Yoksa amacınız Ehl-i Beyt mi diye çok yazdım. Ama tekine bile cevap alamadım. 1958 Yılı Olaylarınıda inceledim. O dönemler Alevilere bir çok katliamlar söz konusu olmuş. Ancak Fırat Kenarında Katledine Peygamber Torunu veya Seyyidlere Rastlamadım.

Yorum

http://www.odatv.com/vid_video.php?id=8D322 sanıyor ki mahşerde cennete giden yol üzerinde kendine karşılama töreni düzenlemişler hazır kıta bekliyorlar bu dünyadaki gibi uşakları soracak efendim cennete gitmeniz garanti de sorun hangi yoldan gideceğiniz, nereden istersiniz!!

Yorum

Allah inceden belasını verdi. Deyyus kendi okulcuklarına saldırılınca bastı bedduayı da peki be Fetoş sen Peygamber'in Torunlarını ki cennet gençlerinin efendisi olduklarını duymuşsundur da nasıl İslam'a ihanetle suçlarsın? Allah belanı versin.

Yorum

Ali Muhammed. yukarıdaki linkini verdiğim videonun paylaşıldığı fecabook sayfasında şu yorum vardı: fethullah'ın okul açamadığı nadir ülke İran'dır. irana fethullahın adamları gider okul açmak istediklerini söyler. iranlı yetkililer der sizin çok mu paranız var? evet. okul açarak Allah'ın rızasını mı kazanmak istiyorsunuz? evet. o zaman siz bize paranızı verin biz okul açarız. siz de Allah'ın rızasını kazanmak için hayır yapmış olursunuz. bu diyalog sadece Ehlibeyt ahlakına bağlı Ehlibeyt takipçilerince sergilenebilir. hiç karşıdakine hakaret etmiyorlar. ama karşıdakinin hilesine de kanmıyorlar. onların nifaklarını ve şer niyetlerini açığa çıkarıyorlar. hayır kılıfına gizledikleri şerri işfa ediyorlar. karşıdakine de koz vermiyorlar. ama sizin yukarıdaki diyaloğunuzda haklı iken yaptığınız saldırgan ve hakaret dili yüzünden onlara mazlumiyet konumu kazandırmış oluyorsunuz. onlar haksız davalarında sizin hakaretiniz sebebiyle hak kazanmış oluyorlar size karşı. neden hak davayı yanlış kelimelerle baltalıyorsunuz ki? Ehlibeyt takipçisi ahlakına yakışıyor mu bu üslup?

Yorum

1. Ali Muhammed değil Al-i Muhammed. 2. Ben Peygamber ve İmam soyundan bir Muhammed- Ali takipçisiyim. Üslübumu senden değil onlardan öğrenirim. Deyyusa deyyus demekten çekinen iki yüzlü müslümandır. Nechul Belaga'yı bir daha oku sonra gel konuşalım. Hz. Ali(as)'nin deyyuslarla nasıl konuştuğunu gör sonra gel. Sen topluma yaran ben Allah'a. Hadi defol git bir daha beni saçma konuşmalarıla uğraştırma.

Yorum

O zaman, Allah'tan bir rahmet sebebiyle onlara yumuşak davrandın. Ve eğer sen, kaba, katı yürekli olsaydın, mutlaka senin etrafından dağılırlardı. Artık onları affet ve onlar için mağfiret dile ve işler konusunda onlarla muşavere et (danış). Azmettiğin zaman, artık Allah'a tevekkül et. Muhakkak ki Allah, tevekkül edenleri (Allah'a güvenenleri) sever. Aliimran 159
                                r : Allah'ın Resûl'ü Hz. Muhammed (S.A.V) ve O'nunla beraber olanlar, kâfirlere karşı çok şiddetli; kendi aralarında çok merhametlidirler. Onları rükû ederken, secde ederken ve Allah'dan fazl ve rıza isterken görürsün. Onların alâmetleri yüzlerindeki secde izleridir... Fetih 29

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X