Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Mut'a Nikahı ve Helal Oluşunun Delili

[quote author=Seyyah link=topic=1684.msg15059#msg15059 date=1239199336]
    ypa kardeşim;
    Haddim olmayarak sana bir tavsiyede bulunmak isterim.
    Sen ne kaynak getirirsen getir, sağlamda olsa kaynak Şialar için mutanın yeri bellidir.
    Yani Ehli Sünnetten sağlam kaynakta sunsan onlar buna inanmayacak ve gene bildikleri yolda devam edecektir.
    Amacın Şiaların yanlış yaptıklarını ispatsa boşa uğraşma derim, onlar imkanı yok bu görüşlerinden vazgeçmezler.
    Sende zaten haramlığına inanmışsın.
    15 sayfa olmuş, bi 15 sayfa daha yazsan hiçbirşey değişmeyecek, değişecek tekşey üslup olacak. Lanetler artmaya başlayacak.
    En iyisi bu konuyu noktala derim, yazılanlar sayfalar arasında var. Bundan sonrası kısır döngüye girer diye düşünüyorum.

Birde bu laneti ben genelde Şialardan duyuyorum. Sonuçta karşınızdaki bi münafık değil, müslüman inancını açıkça söyleyen ve sizinde şahit olduğunuz biri.
    Lanetleşmek iki müslüman arasında bu konular için olmaması gerekir. İspat edemeyen müfteridir demek belki daha doğru bir sözdür.

Selametle...

[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem insan sadece bir soru soracağım. Muta konusunda sizinde bilgi sahibi olduğunuz bellidir.

YPA'nın yukarıda İbrahim Cananın eserinden aktardığı ve dip notunda şii bir eser geçen, sözde Evli kadının bile Muta yapabileceğine (HAŞA) söylenmekte. Elbet ki bunu karşımıza sunan insan araştırmak veya sormak için sunmadı. Ben inanıyorum ki bizzat inanarak sundu.

Size sorum şu: Allah rızası için söyleyin Şiilerin böyle bir inanca sahip olduğuna inanıyor musunuz?

Yorum

Muhterem Mufazzal kardeşim;
      Burda sizin takıldığınız nokta burası olmuş.
      Benim şimdiye kadarki araştırmalarımda böyle bir şeye rasgelmedim.
      Şayet geçen bir kaynakta varsa, bunun Şiaların genelini kapsamadığını, belki sapık şia ( bu sözüm yanlış anlaşılmasın, her inançta sapık gruplar var.) gruplarının inancı olabileceğini düşünüyorum.

Siz buna çok kızmışsınız ve celallenmişsiniz. Biz Ehli Sünnet olarak sizin inandığınız mutayıda aynı gözle görmekteyiz.

Vesselam...
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 21:25.
      hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=1684.msg15067#msg15067 date=1239200826]
        Muhterem Mufazzal kardeşim;
        Burda sizin takıldığınız nokta burası olmuş.
        Benim şimdiye kadarki araştırmalarımda böyle bir şeye rasgelmedim.
        Şayet geçen bir kaynakta varsa, bunun Şiaların genelini kapsamadığını, belki sapık şia ( bu sözüm yanlış anlaşılmasın, her inançta sapık gruplar var.) gruplarının inancı olabileceğini düşünüyorum.

Siz buna çok kızmışsınız ve celallenmişsiniz. Biz Ehli Sünnet olarak sizin inandığınız mutayıda aynı gözle görmekteyiz.

Vesselam...

[/quote]
        Bismillahirrahmanirrahim

Net cevabınız teşekkür ederim. Evet! Çok kızdım ama kızgınlığım bana taşkınlık yaptırmaz inş. Özellikle özen gösteririm buna. Ayrıca kesinlikle size her hangi bir kızgınlığım olmadı. Siz kendi çapınızda doğru olan cevabı verdiniz. Bende acizane olarak şunu arzedeyim.

Bu güne kadar Ne şia'nın, ne Şia içerisinde her hangi bir grubun hatta hatta gulatların bile böyle SAPIK bir düşünceye sahip olduklarını ne duydum, ne okudum nede gördüm...

Bu Sapık düşünce net ispat ister. Delil ister...Dipnotta sunulan kaynakta geçen sözleride veya geçmeyen sözleride çok merak ediyorum doğrusu...

Selam ve dua ile.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg15124#msg15124 date=1239218328]

eyvallah doğrudur. ilgili bir aktarım olduğunda cilt vs. istenir. bir farkla ki, sahihi buhariye herkes kolaylıkla ulaşıp teyit edebilir.

sizin bizim dediğiniz kaynakları ben şu an sizden duyuyorum, sizin ekledikleriniziden veya tavsiye ettiğiniz sitelerden okuyorum. neden eklediğime gelince Mufazzal kardeş su-i zan ile benim bu tip duruma iman ederek yazdığımı eklemiş. ama ben önceki araştırmalarda yaptığım gibi bir kısmını gizleyip bir kısmını size sunmadım ne varsa olduğu gibi aktardım. Prof Dr .İbrahim Canan hoca da ulaşılamayacak bir insan değil( hayattaysa tam bilgim yok). vardır ilgili yazışma adresleri bakar lanetinizi ona da tekrarlarsınız o da size olup olmadığının delilini sunar.

benim inandığım kısma gelince ehli sünnet olduğunu iddia edip olmadık işlere fetva verenler olabileceği gibi ehl-i şia olup sapık düşünce ve görüşlere yer verebilir.

bunun cevabı ise "ilgili kaynak bizde var. o sayfada bak şunlar yer alıyor." deyip konuyu kapatmanızdı.

ama görüyorm ki tarafgirlik o kadar ruhunuza işlemiş ki. sadece Hz Ali r.a. a cemel ve sıffın da karşı koyanları değil, bu gün onları sevdiğini söyleyenlere bile düşman ve karşı tavır allıyor, lanet etmekten ise (lanetleşmekten) çekinmiyorsunuz.

[/quote]

eğer mesajların tamamını okuduysanız ben önceki sayfalarda kendi adıma konuyu kapatmak istediğimi belirtmiş idim,ama burada bir mektebe iftira atılmıştır,bu benim mektebimin kadınlarına ve benim imamlarıma atılan bir iftiradır,nasılsa iftiraya uğrayan siz yada mektebiniz değil o yüzden rahatsınız.

Ayrıca "Kuleyni" ismini yada "Furuu Kafi" ismini duymamışsanız bu sizin sorununuz kardeşim.
          ehli sünnet için Buhari neyse bizim içinde Kafi öyle muteber bir eserdir ve çoğu hadisini ezbere biliriz.
          ve ibrahim cananın olduğunu söylediğiniz makalede geçen rivayet bu eserde yoktur,olmayan bir şeyi yazmak ise iftiradır ve bunun hesabını İbrahim canan denen adamdan mahşerde sormak en başta benim boynumun borcudur.

Konu benim adıma kapanmıştır.zorunlu kalmadıkça bu konuda yazmayacaım
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg15138#msg15138 date=1239220404]
            eyvallah mesele anlaşılmış ise burada nokta koyup konuyu kapatabiliriz.
            [/quote]

Tabi çamuru attın bırak kurusun izi kalır nasıl olsa..sen tarafgirlikten bahsediyorsun ama senin düşüncelerine uyan birisi çıktımı hemen sende tarafgirliğini ortaya koyuyorsun.seyyahın seni seninde onu desteklediğin gibi..bizde çocuğuz ya anlamıyoruz nasıl olsa.

Mufazzal kardeşim size bir sor sormuş siz gerçekten şianın hele hele 12 imam şiasının evli bir kadınla muta yapabileceğine inanıyormusunuz diye..ama bu soru havada kalmış vaziyette.o eklediğin yazının yazarının İbrahim Canan olduğunu söyleyerek suçu üzerinden atmaya çalışıyorsun ki buda senin keşmekeş içinde olduğunu gösterir..

ibrahim cananın o düşüncelerini buraya delil diye eklemek onunla hemfikir olmak demektir..bak arkadaşım ben şimdi buraya kendisi ehlisünnet olan Carullah Zemahşeri nin bir itirafını yazarım tüylerin diken diken olur..size göre haram olan bu muta nikahı onun yanında günah bile değil..ama ben buna inanmadığım için böyle bir şeyin olmayacağına inanmadığım için buraya eklemiyorum..yani biz her okuduğumuza inanıp buraya eklemeye kalkarsak iş kendini ifadeden ziyade iftira ve karalama savaşına girer..biz bunu istemiyoruz biz hakkın ortaya çıkmasını arzu eden insanlarız..zaman zaman ifadelerimizde sertli olur ama asla ve asla İFTİRA olmaz..

Nisa suresi 24.ayet 24- Kocalı kadınlarla evlenmek de haram derken böyle bir iftirayı nasıl yakıştırıyorsunuz anlamak mümkün değil..ibrahim cananın düşüncelerini paylaşmak onunla aynı günaha ortak olmak demektir..sende de bu cesaret var anlaşılan..günah ve iftirada çok cesaretlisin çok..
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 21:26.
            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg14799#msg14799 date=1239051514]

ben şahsi görüşlerim olunca onları bulunduğum sitenin durumuna göre seçerek yazıyor ve bam telinize dokunmayacak ifadeler kullanmamaya özen gösteriyorum (serdarcan hariç O öylesinden anlıyor)
              [/quote]

Hangi meseleyi ben öylesina anlamışım yazarmısın buraya..Benim laflarım biraz ağır geliyor galiba kaldıramıyorsun,kaldıramayıncada işine gelmiyor yazılanlar..bam telimize dokunmamaya özen gösteriyormuş..kardeş sen özen gösterme sadece gerçekleri gör bu bize yeter..gerçeklerin üzerine yorgan atmaya çalışma yeter..bizim burda şahsi çıkarımız yokki zorumuza giden şeyler olsun..bizim herşeyimiz ALLAH ve Peygamberinin doğrularının ortaya çıkması içindir.ama senin şahsi düşüncelerin yetmezmiş gibi birde ne olduğu belli olmayan birilerininde düşüncelerini bize doğru diye yutturmaya çalışıyorsun..zaman zaman bizde bir çok olayda mantık yürütüyoruz ama senin gibi başkasının aklını kullanarak değil kendi aklımızı kullanarak bunu yapıyoruz..işte aradaki fark bu bilmem anlatabildimmi..
              ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim.Selamun Aleykum

[quote author=serdarcan link=topic=1684.msg15206#msg15206 date=1239271850]
                [quote author=ypa link=topic=1684.msg15138#msg15138 date=1239220404]
                eyvallah mesele anlaşılmış ise burada nokta koyup konuyu kapatabiliriz.
                [/quote]

Tabi çamuru attın bırak kurusun izi kalır nasıl olsa..sen tarafgirlikten bahsediyorsun ama senin düşüncelerine uyan birisi çıktımı hemen sende tarafgirliğini ortaya koyuyorsun.seyyahın seni seninde onu desteklediğin gibi..bizde çocuğuz ya anlamıyoruz nasıl olsa.

Mufazzal kardeşim size bir sor sormuş siz gerçekten şianın hele hele 12 imam şiasının evli bir kadınla muta yapabileceğine inanıyormusunuz diye..ama bu soru havada kalmış vaziyette.o eklediğin yazının yazarının İbrahim Canan olduğunu söyleyerek suçu üzerinden atmaya çalışıyorsun ki buda senin keşmekeş içinde olduğunu gösterir..

ibrahim cananın o düşüncelerini buraya delil diye eklemek onunla hemfikir olmak demektir..bak arkadaşım ben şimdi buraya kendisi ehlisünnet olan Carullah Zemahşeri nin bir itirafını yazarım tüylerin diken diken olur..size göre haram olan bu muta nikahı onun yanında günah bile değil..ama ben buna inanmadığım için böyle bir şeyin olmayacağına inanmadığım için buraya eklemiyorum..yani biz her okuduğumuza inanıp buraya eklemeye kalkarsak iş kendini ifadeden ziyade iftira ve karalama savaşına girer..biz bunu istemiyoruz biz hakkın ortaya çıkmasını arzu eden insanlarız..zaman zaman ifadelerimizde sertli olur ama asla ve asla İFTİRA olmaz..

Nisa suresi 24.ayet 24- Kocalı kadınlarla evlenmek de haram derken böyle bir iftirayı nasıl yakıştırıyorsunuz anlamak mümkün değil..ibrahim cananın düşüncelerini paylaşmak onunla aynı günaha ortak olmak demektir..sende de bu cesaret var anlaşılan..günah ve iftirada çok cesaretlisin çok..

[/quote]

Serdercan kardeşin yazdıklarına katılmamak elde değil.

Aslında ne kadar kolay demi,google amcadan yardım almak ve onda yazan iftiraları buraya eklemek. İbrahim Canan denen adam bir şeyler yamış olabilir.Yazdıklarını buraya yapıştıran kişi o yazıdakileri kabul ediyorki bizlere delil diye sunmakta.

Aksi bir davranış yani

"ben orada yazılanları kabul etmiyorum ama Şia'ya karşı yazılmışya bu yeter"

demek büyük bir çelişkidir.

İbrahim Canan yazıda "Şiilerde evli kadınlarda muta yapar" iftirasını atarken bu yazıyı buraya yapıştıran kişi iddiasını delillendirmelidir. Bu vazife biz Şii'lere ancak bu konuda gerkli tüm bilgiler verildikten sonra (kitap adı,sayfa-cilt no,bab vs) düşer.Ve bizler gerekli bilgileri net olarak aldıktan sonra araştırmalarımızı elde ettiğimizi sonucu paylaşırız.

Bir noktaya daha değinmek isterim.

"Kuleyni'nin Kafisinde" geçiyor demek Profesör olmuş İbrahim Canan'ın ne kadar bilimsel makaleler yazdığını(!!!) çok net bir şekilde ortaya koyuyor.

"Hani şu köyde varya SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA"

Selametle

“Hüseyin her müminin göz yaşıdır.”

Doğrusu ben Hür’üm
                Sizleri kılıçtan geçiririm.
                Ve bu toprakta inen en üstün kimseye yardım ederim.
                Sizleri öyle öldürürüm ve bu yolda asla şüphe etmem.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Gerek İbrahim Canan gerekse bir başkasını, gerek Kuleyninin kafisinden gerekse herhangi bir risale, bir ilmihal veya hadis kitabından bu meseleyi sağlam bir şekilde ispat etsin, şu an şu dakika bulunduğum mektebimi terk etmeye hazırım. Böyle bir sapıklığa sahip olan bir mektepde bulunmayı kabullenemem.

İbrahim Cananın böyle bir şeyi okuduğunu zannetmiyorum sadece Şia hakkında yazılmış onca iftira dolu kitaplardan sadece kısa bir alıntı yaptığı düşüncesindeyim.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=1684.msg15215#msg15215 date=1239278259]
                    Bismillahirrahmanirrahim

Gerek İbrahim Canan gerekse bir başkasını, gerek Kuleyninin kafisinden gerekse herhangi bir risale, bir ilmihal veya hadis kitabından bu meseleyi sağlam bir şekilde ispat etsin, şu an şu dakika bulunduğum mektebimi terk etmeye hazırım. Böyle bir sapıklığa sahip olan bir mektepde bulunmayı kabullenemem.

İbrahim Cananın böyle bir şeyi okuduğunu zannetmiyorum sadece Şia hakkında yazılmış onca iftira dolu kitaplardan sadece kısa bir alıntı yaptığı düşüncesindeyim.

[/quote]

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg15247#msg15247 date=1239285749]

şiilerin böyle yaptıklarına inandığım için değil, böyle bir duruma cevaz veren dengesizlerin olabileceğine inandığım için ekledim. daha öncede belirttim kuleyni nin ilgili kitabı ne ben de ne de bulunduğum çevrede mevcut inceleme ve araştırma yapma şansım bu durumda yok. sizde mevcut kaynağın ilgili sayfasını yapıştırarak konuyu açıklığa kavuşturabileceğiniz halde şahsıma bulunduğunuz su-i zanlarınızdan ötürü tekrar sizinle yazışmayacağımı bildiririm.

[/quote]

Kardeş 12 imam şiasında böyle dengesizlikler bulamazsın buna ALLAH ın varlığına birliğine inandığın gibi inan.Bu tür dengesizliklerden ALLAH a sığınırız..

senin şahsına suzianda bulunan yok..buraya kim ne konu eklerse sorumluluk onundur..yukarda ki yazımda yazdım ben Ehlisünnet olan Carullah Zemahşeri nin itiraflarını buraya yazsam çıldırırsın..Ben okudum inandımmı HAYIR..İnansaydım buraya eklemekten çekinmezdim..bende senin gibi eklesem ve suçu yazana atsam bana ne diyebilirsiniz..bunu ispat etmemi istemezmisiniz.??

ikincisi bu iddaayı ortaya atan sensin ve senin kaynağı yazman gerekirken bize diyorsun o sayfayı bulun konuyu açıklığa kavuşturun..valla bu açıklamana ne diyebilirizki..iddaayı ortaya atan sen ol aksini ispat etmek bize düşsün ne güzel iş..

küsmece darılmaca yok neden hemen alınganlık gösteriyorsun ki..burda senin iki hatan var kardeşim ya okumadan sırf şianın iddda ettiği konuya muhalif bir yazı diye ekledin yada okudun ve o yalanaı iftirayı gördünde görmemezlikten geldin bir üçüncüsü yok bunun kusura bakma.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=1684.msg15247#msg15247 date=1239285749]
                        sizde mevcut kaynağın ilgili sayfasını yapıştırarak konuyu açıklığa kavuşturabileceğiniz halde şahsıma bulunduğunuz su-i zanlarınızdan ötürü tekrar sizinle yazışmayacağımı bildiririm.

[/quote]

Bildiğim kadarı ile Kuleyninin furru kafi adlı kitabı 16 cilttir,siz ise kaynak diye gösterdiğiniz bölümde cilt numarası değil sadece sayfa numarası vermişsiniz,hal böyle iken karşınızdaki kişilerin nasıl olayı aydınlatmasını bekliyorsunuz,onlar müneccim mi ki hemencecik cilt numarasını anlayıversinler.
                        Siz bi cilt numarasını verin bakalım sonra aydınlatmazlarsa serzenişte bulunursunuz.

Yorum

Muta nikahını kabullenmek İbni abbasın rivayet ettigi hadisi şerifi unutmak kadar abes bir şey degil....

İmam Malik, Buharî, Müslim ve daha bir­çok hadis imamlarının tahric ettikleri hadîs-i şerif aynen şöyledir:

"Gerçekte Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Hayber gününde, kadınların mut'asını yasakladı. Ve ehli eşeğin etinin yenmesini nehyetti."

Bazı rivayetlerde "Hayber günü" yerinde "Fetih gününde" diye varid olmuştur.

İmam Malik bu hadîsi senediyle "Kitab-un -Nikah bab:18 h.n. 41"; Buharî "Kitab-ul-Meğazî Bab-u Gazvet-i Haybere h.n. 3945" Müslim "Kitab-un-Nikah Bab-u Nikah-il-Mut’ati h.n. 1407" de tahric etmişlerdir.
                          "Ey insanlar, gerçekte Ben kadınlar­dan faydalanmakta size izin vermiştim. Gerçekte Allah Teala kıyamet gününe ka­dar bunu haram kılmıştır.
                          Kimin yanında kadınlardan birşey olursa, peşi bırakılsın. (Önceden) Onlara verdiğiniz birşeyi almayınız." buyurmuştur.

Bu hadîsi Müslim "Kitab-un-Nikah Bab-u Nikah-il-Mut'ati ve Beyan-u Ennehu Ubîha sümme Nusiha" başlığı altında 21 nolu ha­diste tahric etmiştir.

İmam Ahmed bin Hanbel de bu hadîsi tahric etmiştir. Bu hadis dahi sahihtir.

Artık bununla beraber mut'a nikahının haramlığını, Hazreti Ömer radıyallahu anh'a isnad etmek korkunç bir hatadır.

Mut'a nikahı; Kur'an, sünnet, icma' ve akıl ile haram kılınmıştır.

EI-Mü'minun suresinin 5 ve 6. ayetleriyle, mut'a ve muvakkat nikah gibi zinanın her çeşidi haram kılınmıştır. İmanlı bir kimse bu işi işleyemez.

Yorum

Müt’a nikâhı hakkında prof.süleyman ateşe sorulan soru ve onun cevabı..diyanet işleri başkanlığı yapmış ehlisünnetin alimlerindendir..

SORU: Şiiler müt’ayı helal, Sünniler ise haram sayar. Harama helal ya da helale haram demek doğru mu?

CEVAP: Kur’ân’da da “Yararlandığınız kadınların ücretlerini veriniz” ayeti vardır. Bu ayeti nesheden bir ayet yoktur. Hz. Peygamber’in, Mekke’nin fethinde müt’a nikâhını yasakladığı hakkında rivayetler vardır ama kanaatime göre bu rivayet, Peygamber’den sonra gelen otoritenin etkisiyle üretilmiştir. Çünkü hem Cabir ibn Abdullah hem de Abdullah ibn Absbas, Hz. Ömer’in müt’ayı yasaklamasını kabul etmemişler, “Ömer yasaklamasaydı bu millet zina etmeyecekti” demişlerdir. Hz. Ömer, bunun toplumun aleyhinde olduğunu düşünerek uygulanmasını yasaklamıştır. Sünni mezheplere göre müt’a yasak olmakla beraber müt’a yapana, zina cezası uygulanmaz. Çünkü bunun zina olup olmadığında kuşku vardır.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=1684.msg24920#msg24920 date=1241702089]
                              Müt’a nikâhı hakkında prof.süleyman ateşe sorulan soru ve onun cevabı..diyanet işleri başkanlığı yapmış ehlisünnetin alimlerindendir..

SORU: Şiiler müt’ayı helal, Sünniler ise haram sayar. Harama helal ya da helale haram demek doğru mu?

CEVAP: Kur’ân’da da “Yararlandığınız kadınların ücretlerini veriniz” ayeti vardır. Bu ayeti nesheden bir ayet yoktur. Hz. Peygamber’in, Mekke’nin fethinde müt’a nikâhını yasakladığı hakkında rivayetler vardır ama kanaatime göre bu rivayet, Peygamber’den sonra gelen otoritenin etkisiyle üretilmiştir. Çünkü hem Cabir ibn Abdullah hem de Abdullah ibn Absbas, Hz. Ömer’in müt’ayı yasaklamasını kabul etmemişler, “Ömer yasaklamasaydı bu millet zina etmeyecekti” demişlerdir. Hz. Ömer, bunun toplumun aleyhinde olduğunu düşünerek uygulanmasını yasaklamıştır. Sünni mezheplere göre müt’a yasak olmakla beraber müt’a yapana, zina cezası uygulanmaz. Çünkü bunun zina olup olmadığında kuşku vardır.

[/quote]

Sadece Ailenizde bayanlarla belli miktar ücretle muta yaılmasına nasıl bakarsınız?
                              Sorusunu sorsanız kendinize..?

Yorum

hanimlar nasil ki Allahin emri deyip dört evlilik var diye isyan edemezlerse
                                baylarin da mesru sebeplerle muta yapan yakinlarina hükmetme haklari yoktur
                                Allah hükümleri ve sinirlari belirlemistir, birinin isine gelirmi gelmezmi meselesi degil
                                toplum düzeni fertlerin degisik sartlari sözkonusudur. dini gelenekle algilamaya calistiigniz icin, muta cinsellik, cinsellikte erkege özgü gibi dar bir bakisla bakiyorsunuz. buda yetmiyor, kuranda dört evlilige amenna derken, kuma giden kadinada yapilmayan eziyet kalmiyor. ne demek istiyorum? dinin hükümlerini geleneklerimizce sekillenmis karakter yapimiza uydurmaya calismayalim

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X