Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

SELAHATTİN EYYUBİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

SELAHATTİN EYYUBİ

Selahattin eyyubi kudüs'ün fatihi hepimizin malumu. ve sünniler tarafından yere göğe sığdırılamayan biri. Ama aynı zamanda 1 numaralı şii düşmanı. şii katliamları yapdırtmış. ben şimdi bu adam hakkında ne düşünceğimi bilemedim. bi tarafta koskaca kudüs'ün fatihi,diğer tarafta şii düşmanı. bu adam gerçekte nasıl biri? şii birisi bi makale yazıp yahudileri arabistana onun yerleştirdiğini yazmıştı. Aslında kudüs alınana kadar yüzü hiç gülmemiş falan diye yazan sünniler varda zaten efsane onlar. Ama ben yinede ne düşünceğimi bilemedim. ortaokul yıllarında çok kahraman birisi olarak anlatmışlardı bende öyle tanımıştım. 2 hafta önce yada daha eski bi zamanda haberlerde selahattin eyyübinin lafı geçmişti babamda ''allah lanet etsin,şii düşmanı'' demişti. bende çok şaşırdım araştırdım filan gerçektende şii leri katlettirmiş. yoksa selehattin eyyubi de yavuz gibi biri mi? ama bu adamı yavuzdan daha çok yüceltmişler gördüğüme göre. ne düşünceğimi bilemedim bilgisi olanlar bilgilendirebilir mi?
    O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Ynt: SELAHATTİN EYYUBİ

çok fazla bilgim olmamakla birlikte

selahattin eyyubinin mısırda kurulu olan ve yönetim boşlukları olan Fatimi devletine son verdiği.. o bölgeyi hakimiyeti altına geçirdikten sonra dini açıdan kendi istediği şekilde yönlendirdiği. ve bugun hala çok büyük üniversitelerden birisi olan fatimilerin kurduğu el-ehzer universitesini sünni mezhebine göre yeniden yapıalndırdığını biliyorum.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

bende biiyorum da onları bu adam nasıl birisiydi. çünkü eğer iyi birisiyse şafii bu adam. hatta şafiliği yok olmaktan kurtarmış. eğer söylendiği gibi iyiyse o zaman şiileri neden katlettirmiş? yani babam 'allah lanet etsin,şii düşmanı' dedi. yani bu lafı hak edip etmediğini merak ediyorum. adam kudüs'ü almış sonuçta. hem tarih kitabında fatimilerin haçlılarla ittifak ettiğini söylüyo doğru mu?
      O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

haçlılar konusunda değişik bir açıdan bakmak için

Amin maulofun
        Arapların gözüyle haçlı seferleri

kitabını okumanı tavsiye ederim

fatimiler haçlılarla ittifak etmişmi bilmiyorum onu
        ama o dönem herkes herkesle ittifak ediyormuş

mesela iki türk beyliği ile haçlılar ittifak iken diğer iki türk beyliği ile de araplar ittifak halinde..

1. haçlı seferinde gelip kuduse yerleşen ve 150 yıllık bir aradan sonra artık arap kültürü ile değişime uğrayan haçlılar yeni gelenleri pek kaba ve vahşi buldukları için veya ellerindekinden olackaları için son dalga gelen haçlılara karşı arapalrala ittifak halinde
        Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

demekki herkes herkesle ittifak ediyosa fatimilerde ittifak etmişse boşver o zaman. tamam saol. şimdi öteki sorularımı yanıtlayacak arkadaşlar yok mu?

Yorum

Selahaddin Eyyübi Müslüman Kürt Tarihinin en güçlü hükümdarıdır.
            Ben ırkçı, milliyetçi bir insan değilim.
            Ancak Türk tarihçileri S. Eyyübi'nin başarıları nedeniyle Onu Türk diye tanıtırlar.
            Bu ya cahillikten gelir, ya da Türk Milliyetçiliğini ön plana çıkarmak için yapılmıştır.
            Her insan gibi Onun da hataları vardır muhakkak.
            Kerbela Mazlumlarının intikamını alan Muhtar el-Sakafi hakkında da çok aykırı ve ciddi iddialar olmuş,
            Ancak Ehli Beyt İmamları, Muhtar hakkında duacı olmuş ve olumlu konuşmuşlardır.
            http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Salahattin Eyyubi aklımda hiç iyi biri olarak kalmamış.. ancak okudum mu duydum mu bilmiyorum. eğer biri kaynaklarıyla açıklarsa istifade ederiz inşaAllah..

Yorum

Bakın Sünni birisi bile (hatta koyu Sünni ) ağır eleştiriyor Selahaddini. Bende her zaman abartıldığını düşünürdüm Selahaddin'in. Bilmediğimiz özelliklerini de öğrenmiş olduk. Çokda başarılı diyemeyiz bence.

http://www.youtube.com/watch?v=bKqDu...eature=related

Yorum

[quote author=Tanrı_kulu link=topic=22789.msg144827#msg144827 date=1331717639]
                  Bakın Sünni birisi bile (hatta koyu Sünni ) ağır eleştiriyor Selahaddini. Bende her zaman abartıldığını düşünürdüm Selahaddin'in. Bilmediğimiz özelliklerini de öğrenmiş olduk. Çokda başarılı diyemeyiz bence.

http://www.youtube.com/watch?v=bKqDu...eature=related
                  [/quote]
                  videodaki kişi kadir mısırloğludur. kendisi hiçbir sünniyi kabul etmez beğenmez.
                  [center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=22789.msg144829#msg144829 date=1331718253]
                    videodaki kişi kadir mısırloğludur. kendisi hiçbir sünniyi kabul etmez beğenmez.
                    [/quote]

Yanlış bilgi edinmişsiniz. Kadir Mısıroğlu koyu bir Sünni olduğu için özellikle ondan link gönderdim ki koyu Sünni biri bile Sünni komutan Selahaddin'i ağır eleştiriyor diye. Yoksa başka kaynaklardan da bilgi getirilebilir ama böyle tarihçilerden getirilirse daha etkili olur bu gibi konularda.

Yorum

cevapladığınız için allah razı olsun kafama takılmıştı bu. Kadir Mısıroğlu osmanlı padişahlarını sütten çıkmış ak kaşık yapan biri. Selahattin Eyyubi hakkında bunları diyorsa tamam demekki kötü biri. Şiileri katlettirmiş olduğu doğru mu peki bide onu cevaplasanız? katlettirmiş okuduğum kadarıyla ama bilgili olan biri onu da yazabilir mi?

Yorum

Bir insanı değerlendirirken, hakkında söylenen söz ve düşüncelerden çok tarihte yaptığı icraatlere bakmak lazım.
                        Örneğin Aşere-i Mübaşere'den olduğu söylenen Bazı Sahabeler 10.000'lerce Müslümanın kanına sebep olmuş,
                        İslam'a büyük zararlar vermişlerdir. Yani haklarındaki hadis ve sözler, onların yaptıkları ile çelişmektedir.

Bugün 22 Arap ülkesi ve Türkiye, İran, Afganistan ve Endonezya gibi onlarca İslam ülkesi var.
                        Yaklaşık 60 yıllık olan İsrail, tüm bu ülkelere kafa tutabiliyor, onlara rest çekebiliyor.
                        İşte geçmişte, bu onlarca ülkenin yapamadığı işi; yaklaşık 100 sene Emperyalistlerin elinde kalan
                        Kudüs ve Filistin'i fetheden bir insan, bana göre çok büyük bir iş başarmıştır ve övgüyü haketmektedir.

Sünni olan bir Müslümanın, Şiilerle mücadele etmesi, O'nun hep yanlış yaptığını göstermez.
                        Olayın koşullarını ve nedenlerini incelemek lazım.
                        Örneğin kendisini Tanrı ilan edecek kadar sapıklaşan Hakim bin Emrillah gibi yanlış yolda olan
                        Bazı Fatımi Sultanları ve İsmaili-Batıni düşüncesi ile savaşmak, bir insanın kötü olduğunu göstermez.

Belki bir çok kişi bilmiyordur : Bugün Batı dünyasında en çok tanınan ve ünlü olan kişi Hz. Muhammed (saa)'dir.
                        2.'si de Selahaddin Eyyubi'dir. İngilizlerin romanlara konu olan meşhur roman kahramanı Robin Hood'un idolu olan ve
                        Onun döneminde yaşayan İngiliz Kralı Arslan Yürekli Richard'ı Filistin'de mağlup ederek ülkesine gönderen yine Selahaddin Eyyübi'dir.
                        Bakın, adam Müslümanlara yenildiği halde Hristiyan ve Haçlı Dünyası İngiliz Kralı'ni hala Aslan Yürekli diye anıyorsa,
                        Bu kadar mesaj yazan Kardeşlerimin, Selahaddin Eyyübi'nin Kudüs'ü fethetmesine hiç değinmemesini biraz düşünmek lazım.

Bu konuyu da ilgiyle takibe alıyorum. Konu hakkında belgeleri derledikten sonra, araştırmalarımın sonuçlarını
                        her zaman olduğu gibi,; mezhebi duygulardan uzak, objektif ve görsel bir şekilde paylaşacağım inşaallah.

Rabbim, bizi doğru yol ve doğru insanlardan ayırmasın...
                        http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=22789.msg144843#msg144843 date=1331749842]

Belki bir çok kişi bilmiyordur : Bugün Batı dünyasında en çok tanınan ve ünlü olan kişi Hz. Muhammed (saa)'dir.
                          2.'si de Selahaddin Eyyubi'dir.
                          [/quote]

biliyorum. onun sebebi adam haçlılara son vermiş tabiki tanıyacaklar. adam kötü derken yaptığı iyi şeyler de vardır mutlaka onu kasdetmedim.

Yorum

[quote author=Aşk Kervanı link=topic=22789.msg144843#msg144843 date=1331749842]
                            Bu konuyu da ilgiyle takibe alıyorum. Konu hakkında belgeleri derledikten sonra, araştırmalarımın sonuçlarını
                            her zaman olduğu gibi,; mezhebi duygulardan uzak, objektif ve görsel bir şekilde paylaşacağım inşaallah.

Rabbim, bizi doğru yol ve doğru insanlardan ayırmasın...
                            [/quote]

Amin...

Arastirma sonuclarinizi bekliyoruz...
                            Allah Bize Yeter!
                            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Değerli Hilalnur Kardeşim,

Ben Foruma Üye olurken, Sizin aktif olarak yazdığınızı hatırlıyorum.
                              Uzun bir aradan sonra Foruma dönmenize sevindim, Forumda yeni, tarafsız ve dışarıdan gözlemleyen biri olarak,
                              Ehli Sünnet Kardeşlerim içinde Cihandar ile birlikte en Pozitif ve Adil gördüğüm kişi Sizsiniz.
                              Forumda, daima paylaşımcı, bağnaz ve taasuptan uzak yazan İnsanları önemserim.

Selahaddin Eyyubi Konusuna gelince,
                              Konuyu araştıracağımı yazmıştım. Ancak Tefsir, Abdullah bin Sebe ve benzeri konulardaki araştırmalarım,
                              bu konuyu unutmama neden olmuş. Hatırlattığınız için Teşekkür ederim.
                              İnşaallah Tarihi Belgeler, Video ve Resimlerle, anlaşılacak şekilde konuyu paylaşıma sunacağım...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X