Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

(HAŞA) Peygamber Hata Yapar Ve Sehf Eder. cümlesini kabul eden kardeşlerime bu iki linki veriyorum.
    http://www.islamkutuphanesi.com/turk....htm#PEYGAMBER

Osman kardesim seni muhattap almadigini simdi gordum, cok hakliymis.Bu linki ilk once siilerin seyhi dedigin saduka goster.saduktan baska 5 sii alimine goster ondan sonra konus.

Yorum

[quote author=Musluman-ol-yeter link=topic=21650.msg132730#msg132730 date=1317386609]

Osman kardesim seni muhattap almadigini simdi gordum, cok hakliymis.Bu linki ilk once siilerin seyhi dedigin saduka goster.saduktan baska 5 sii alimine goster ondan sonra konus.
      [/quote] osman kardeşinde senin gibi buhari müslim tirmizi gibi ehli ünnetin önde gelen kaynaklarına laf edemeyeceği için benim sunduğum delillere birşey DİYEMİYOR.
      BEN AÇIKLAMAMI YAPTIM. Şeyh sadık ve Diğer alimlerin hata yapabilecini söyledim.
      çünkü şeyh saduk ve diğer alimler senın benim gibi insandır Haşa masum değillerdir.

yoksa sizin buhari müslüm tirmizi davud ve diğerleri hata yapmıyor mu????
      bu soruya cevap verin sizinle ayrı sayfada devam edelim.
      ha sende vahhabi osman ufuk gibi siz iki kişisiniz diyeceksen korkma Yönetimden rica ederiz bizim münazaraya kimse karışmaz.vesselam
      [center]
      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
      [center]
      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Çok ilginc ve deyerli hesab etdiyim bir video izledim, konuyla alakadar olduğunu düşündüyüm için sizinle paylaşmak istedim

Yorum

bu ne zaman görüntülenmiş?

Yorum

Bence bu biraz saçma. Çünkü videonun sonlarında bu alametle imam zuhur etmiş , faliyetlere başlamış ve ortaya çıkması yakındır diyor. Ama Ayetullah Horasani'nin "Alametleriyle Birlikte Beklenen Mehdi Aleyhisselam" diye bir kitabında imamın zuhur edeceği zaman 3 ses duyulacaktır diyor bunu herkez duyacaktır , bu ses öyle bir ses ki gece uyuyan ve çok ağır uykusu olanları bile uyandıracaktır. Ve bir kaç yerde imamın Ramazan ayında zuhur edeceğini duydum ve okudum. Netliğinden tam olarak emin değilim. Tabi herşeyin En doğrusunu Allah bilir. Vesselam...
            "Kim Ramazan ayından bir günün orucunu (özürlü olmaksızın) yerse, imanın ruhu (hakikati) ondan ayrılır."
            Mizan’ul-Hikmet, c. 5, s. 471.
            --------
            'Kalem doğru yazmıyorsa, silgi ol. Söz uyuşturuyorsa, sağır ol.
            Zalim zulmediyorsa, ideolojilerini bırak akıllı ol.
            Devrim, akıl işidir, çocuk işi değil.'

Yorum

Osman_ufuk kardeş

usul ilminden habersiz olduğunuz ortada çünkü
              1-nass kuran ayetleri ile sınırlı değildir Allah Resulü saa den gelen sahih ve ya mutevatir hadislerde nassa girer
              bu yüzden ehilebetyin hücciyeti mutevatir hadislerle sabit olduğu gibi nasstir
              2-istinbat yani seri hukumleri emare ve ya usulu emeliyye yoluyla istihrac ve beyan etmektir yani senin anlayacağın tabirle istinbat usul ilminde nass karşısında değil bu yuzden yazdığın bu cumle
              (o ayete imamete delil nas ile görüyorsun, yoksa istinbat ediyorsun )
              çok komik bir cumledir

oysa istinbatın nass karsısındaki ayrimi aynı bu cülmeye benzer (namaz ya farzdır yada dört rekattir) sence bu komik bir cumle değilmidir
              çünkü namazın farz olusu nasstir ama dört rekat oluşu istinbattir.

temeli eyri atarsan yapacagin binada eyri olur malesef sen kafandaki temel inancı eyri atmışsın o yuzden gerisi de eyri olmuş

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21650.msg132982#msg132982 date=1317843025]
                bu ne zaman görüntülenmiş?
                [/quote] ne zaman görüntülendiyini bilmiyorum hocam, youtubede gördüm, ilgimi çekdi, paylaşmak istedim..

Yorum

zann zannedeni bağlar ki o da bunu kati bir şeyle ispat etmeli, imam hakkında şiilerin bahsettiği şeyler genel olarak zanni tefsirler. Allahın dinini ve bu yolda taşınacak zihniyeti belirten sırat i mustaqim e "velayet, imamet" gibi anlamları mezhebin için verebiliyorsan diğer mezheplerinkilere de söz etme hakkın yok ki...

Yorum

[quote author=hanif1 date=1388874395 link=topic=21650.msg171931#msg171931]
                    zann zannedeni bağlar ki o da bunu kati bir şeyle ispat etmeli, imam hakkında şiilerin bahsettiği şeyler genel olarak zanni tefsirler. Allahın dinini ve bu yolda taşınacak zihniyeti belirten sırat i mustaqim e "velayet, imamet" gibi anlamları mezhebin için verebiliyorsan diğer mezheplerinkilere de söz etme hakkın yok ki...
                    [/quote]

Elbette öyle. Yalnız şunu gözden kaçırmamalı; birisi eğer Allah'ın seçtiğine teslim olursa, ona İslam denir. Bir kimse de Allah'ın seçtiğinden ayrılıp kendi imamını kendi seçerse, o kimse Allah'a teslim olmamıştır. Aradaki fark budur. Yoksa zaten senin de söylediğin üzere imam her türlü olmalıdır ve vardır, tartışma bunun kim olması gerektiği yönündedir. Bir grup onu peygamberi seçtiği gibi Allah'ın seçtiğini bilmekte, diğer grup ise kendisi seçmekte ısrar etmektedir.

Buradan zaten İslam toplumlarının imamet makamını tanıdığı, bildiği, kabul ettiği ve böyle bir makamın yaratıldığını fark ettiği anlaşılmaktadır. Zira velayet ve imamet diye bir şey olmasa, "imam kim olacak" diye tartışmanın çıkması da abes olurdu.

Yorum

sünnilerdeki hilafet, şiilerdeki hilafet meseleleri Kuranın dışındaki sözde delillerle temellendirilmiş ve akaid ile bağı olmayan siyasi bir mevzudur. siyaseti de Allahın kitabına uygun şekilde yapmak lazım, fakat Allahın kitabı dışında her şey halife-imam tartışmalarında argüman olarak kullanılıyor ve Allahın kitabına da zanni olarak atıfta bulunuluyor, buna da islam diyoruz?..

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X