Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

[quote author=Elmeddin link=topic=21650.msg132456#msg132456 date=1317056731]
    farzet ki, Saduk r.a ve diğerleri bu görüşe varmıştırlar ama ne olacak ki? bu akidenin böyle olduğuna değil, onların yanıldıklarına delildir. bizim için imamların a.s sözleri hüccettir[/quote]

Elmeddin kısa ve net şekilde cevap ver.Şimdi sen Peygamberlerin (as) unutmadığını mı söylüyorsunuz?

Cevap şöyle ola bilir:

1) Evet inanıyorum.

2) Hayır inanmıyorum.

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg132534#msg132534 date=1317193134]
      Elmeddin kısa ve net şekilde cevap ver.Şimdi sen Peygamberlerin (as) unutmadığını mı söylüyorsunuz?

Cevap şöyle ola bilir:

1) Evet inanıyorum.

2) Hayır inanmıyorum.
      [/quote]

Efendi senin :::EDIT::: olduğunu 313-den biliyorum ve konudan kaçmaya alışık olduğunu, bunu sünnet edindiğinizi de. be adam başlığın adına bak, ne hakkında konuşuyoruz? bunun konu ile ne ilgisi var? konu daha başlamadı, imamet makamı hakkında konuşma bitmedi, senin sorduğun soruya bak. beni bunun içinmi iki dakikadan bir çağırıyordun?

Yorum

elmeddin hocam osman ufuk kardeşimin kafasının iyice karıştığını daha önce de söylemiştim. Önce bize ne oyun çevirdiğini açıklasın sonra ne sorur sorsun
        [center]
        ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
        [center]
        Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
        Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Allaha hamd olsun Elmeddin gibiler bu konudan kaçtığı acıktır. Peygamberlerin unutması hakta delil ayeti kerimede var Allah buyurur:

18-Kehf:
          24 - Ancak Allah dilerse (yapacağım de). Ve unuttuğun vakit Allah'ı an ve "Umarım Rabbim beni, doğruya daha yakın olana eriştirir." de.

73 - Musa dedi ki: "Unuttuğum şeyden dolayı beni suçlama ve bu işimden dolayı bana bir güçlük çıkarma."

20-Taha

115 - Doğrusu bundan önce Âdem'e (bu ağaçtan yeme diye) emrettik, fakat unuttu ve biz onda bir azim (bir kararlılık) bulmadık.

Yorum

Ne imamı ya.. bırakın böle uydurma inaçları.Allah var .gerisi aynı.öle çıkar bende imamım derim.uçuyorum kaçıyorum derim.bak Adnan oktar da ben imam mehdiyim diyor.ispat debilirmisin imam mehdi olmadığını.Bak ben de imam mehdiyimdiyorum.Sizi ancak ben kurtaracağım diyorum Hadi gelin bana iman edin . önümde eğilin.Allah allah.Dinimizi nasılda paçavraya çeviridiniz

Yorum

azso61 senin demene gerek yok zaten ucuyorsun
              sonra da sana verdigimiz tepkiyi "fikirlerim karsisinda aciz kaldilar" olarak algiliyorsun! yukarida yazan osman ufuk'ta bize zit bir itikatta, kimse ona birsey diyormu????
              adam geliyor, kendince kanitlarini asiyor, yorumunu yapip, cevabi bekliyor, sonra da devam ediyor!
              böyle yapmayi dene!!!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg132450#msg132450 date=1317052957]
                Düşmüşsünüz Şillerin şeyhi olan Sadukun üstüne Peygamberin sehv etmesini kabul eden tek Saduk değildir. İsimlerin sayıyorum okuyun.

Şia alimi

1 - İbn-i Babawei al-Qummi al-Saduk.

2 - Muhammed b. el-Hasan ibn el-Velid.

3 - Ameen El-Deen abu 'Ali el-Fadl bin el-Hüseyin bin el-Fadl el-Tabrasi.

4 - Ni'imatullah al-Jazaeree.

5 - Fahruddin er-Deen El-Tarihi.

6 - El-Faydh al-Kashani.

Hee sizin kabul edip, etmemeniz benim umrumda bile değil koskoca ulemanız kabul etmiş.
                [/quote]

Seni ne ilgilendiriyor 14 masumun,masum olup olmaması.
                masum olmazsa çıkaracağın sonuç ne?
                kendi :::EDIT::: kılıf mı arıyorsun?
                terbiyesizleşmeyin,haddinizi bilin,kime ne dediğinizin farkına varın.

forum yöneticilerine,
                sizde hakaretlerin yazılmasına müsade ediyorsunuz,
                ne demeleri lazım ki,forumdan atmak ve yazdıklarını silmek için?
                illaki açık açık birşeyler mi demeleri lazım.
                Açık açık gelip yanımızda söyleseler ya ne diyeceklerse.

Yüce Allah'tan dilerim.
                Peygamberimize (s.a.a) ve Ehlibeytine (s.a) dil uzatanların,masumiyetlerinden şüphe edenlerin hepsinin üzerine Allah'ın Laneti olsun.

Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=21650.msg132611#msg132611 date=1317260123]
                  HUGE Bey
                  sıkıştığın zaman emziği alınmış çocuklar gibi ağlayacak yerde Kuranı öğren de ağlama.[/quote]

belli ki, siz Kuran okumamışsınız. okuduysanız hayret, nasıl oldu da imamet hakkındaki ayetleri görmediniz. yoksa gördünüz mü? gördü iseniz, lütfen açık söyleyin, çekinmeyin, her şeynden önce bir kişinin şerefi olmalıdır. o yüzden şerefli olarak söyleyin bu ayetleri gördüğünüzde "bu ne ya? nasıl imamı Allah tayin edermiş. kesin rafizi uydurmasıdır" dedinizmi? kalbiniz sıkıldımı? daraldımı? nasibiliğiniz ağır bastımı?

Mederatörler biz atsa ağlaman duracak mı.
                  moderatörler değil Adminlera banlama yetkisine sahiptirler. ama onlarda sırası geldiğinde, yani forum kurallarını ihlal ettiğinde banlayacaklar, buna emin ol.

Bence bize cevap veremeyip ağlayanlara birer emzik alsınlar.Ağladıkça ağızlarına versinler.öle ağlayacak yerde islamıyeti öğren canım benimm
                  garip olan şu ki, senin gibiler her zaman Şia karşısında ağladınız, ağlamanızı kimsenin görmemesi için, kendinize teskinlik için ya ümmetin ittifak ile aktardığı hadisleri -yani aslında Rasulullahın s.a.a kelamını- inkar ettiniz yada olmadı, tevil, konulardan kaçma ve s. yolunu tuttunuz. ama şunu bilesiniz ki, kendini modernist zann eden sizler hadis yalanlayan ilk kişiler değilsiniz, sizden önce ibni Teymiyye el-Harrani de bunu yapmıştı. biz ise bugünlerde ibni Teymiyyeyi bizzat bağlı oldğunu idda ettiği ehli sünnet kaynakları ile rezil ediyoruz.

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=21650.msg132610#msg132610 date=1317259873]
                    Akla ihityacım yok.Aklım kulaklarımdan taşıyor zaten.
                    [/quote]

Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg132571#msg132571 date=1317238192]
                      Allaha hamd olsun Elmeddin gibiler bu konudan kaçtığı acıktır.[/quote]

ha, sanırım 313-den arkanada bakmadan kamanı hatırladın. problem yok, hepimiz senin nasıl kaçtığını biliyoruz.

Peygamberlerin unutması hakta delil ayeti kerimede var Allah buyurur:

18-Kehf:
                      24 - Ancak Allah dilerse (yapacağım de). Ve unuttuğun vakit Allah'ı an ve "Umarım Rabbim beni, doğruya daha yakın olana eriştirir." de.

73 - Musa dedi ki: "Unuttuğum şeyden dolayı beni suçlama ve bu işimden dolayı bana bir güçlük çıkarma."

20-Taha

115 - Doğrusu bundan önce Âdem'e (bu ağaçtan yeme diye) emrettik, fakat unuttu ve biz onda bir azim (bir kararlılık) bulmadık.
                      be adam, konuya gel konuya. konu imametmi yoksa nebi ve rasullerin a.s unutup unutmadığımı?

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=21650.msg132601#msg132601 date=1317250727]
                        Ne imamı ya.. bırakın böle uydurma inaçları.[/quote]

Allahın tayin ettiği imam, ayetlerde bildirilen imam.

Allah var .gerisi aynı.
                        yani nebi ve rasullerde a.s mı yok?

öle çıkar bende imamım derim.uçuyorum kaçıyorum derim.
                        bu mantık ile nebi ve rasuller a.s-da olmamalıdır, malum, çıkıp birisi de "ben nebiyim", "ben rasulüm" diye bilir değilmi ama?

bak Adnan oktar da ben imam mehdiyim diyor.ispat debilirmisin imam mehdi olmadığını.Bak ben de imam mehdiyimdiyorum.Sizi ancak ben kurtaracağım diyorum
                        o zaman Adnan Oktara katılmanı tavsiye ederim. onun yanında "yardımcı Mehdi" ola bilirsin. sizde Şeytanın tayin ettiği Mehdi olursunuz ne sakıncası var? zaten Mehdi a.s-ın çıkışı öncesinde Mehdilik iddası yapan yaancıların olacağı belli. yalancı olmanızın delili ikinizinde sakalınızı kesmeniz, gömlek giymeniz, arapça bilmemeniz.... saysam bitmez. flaş, flaş, flaş: arapça bilmeyen, Kuran kıraat yapamayan, Kuranı başkasının çevirisi ile okuyan Mehdiler, Türkiyeden çıkıtı.

"nebi, rasul ve imam olan kişinin nebi, rasul ve imam a.s olduğunun delilleri" diye bir şey duydunmu?

Allah allah.Dinimizi nasılda paçavraya çeviridiniz
                        evet, böyle bir girişimiz var, Allah sizi çirkin kılsın. istediğiniz hadisleri inkar etmek, ondan sonra her kesin akılna estiği şekilde Kuranı kendi istediği gibi anlamasının yolunu açmak, böylece bir dinin içinden binlerce hatta daha fazla din çıkarmak. ama başaramayacaksınız inan bana çünkü Allah c.c buyuruyor ki:

يُرِيدُونَ لِيُطْفِؤُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ
                        Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.

Saff suresi 8-ci ayet

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=21650.msg132611#msg132611 date=1317260123]
                          HUGE Bey
                          sıkıştığın zaman emziği alınmış çocuklar gibi ağlayacak yerde Kuranı öğren de ağlama .Mederatörler biz atsa ağlaman duracak mı.Bence bize cevap veremeyip ağlayanlara birer emzik alsınlar.Ağladıkça ağızlarına versinler.öle ağlayacak yerde islamıyeti öğren canım benimm
                          [/quote] azso61 arkadaşım. öncelikle hoşgeldin. iran seyahatin nasıldı? araştırmanı sormadan önce bir şey dikkatimi çekti de onu göstermek istedim.

HUGE kardeşimin, osman ufuk kardeşimden alıntı yaparak verdiği mesajında siz (azso61) neden cevap verdiniz ki(hemde çok çirkin cevap)
                          osman ufuk kardeşimle bir bağlantınız mı var??
                          neden onun yerine cevap veriyorsunuz.
                          tamam doğru osman kardeşim çoğu soruyu cevapsız bırakıyor ama kendisi burayken neden siz..

bunu yanlış anlamayın kesinlikle tartışma çıkarmak için sormuyorum.
                          haşa hesapta sormuyorum.

sadece merak.
                          [center]
                          [center]

Yorum

Bu adamın hakaret etmediği, dalga geçmediği bir şey kaldı mı?!!
                            Bu kadar seviyesiz, basit ve ilimden yoksun bir İlahiyatçıyı yeni gördüm.
                            Kuran'dan dem vurup Kuran'a kılıç çeken haricilerden farkı nedir..
                            Allah ıslah etsin, hidayete kabiliyeti yoksa bildiği gibi yapsın..
                            azso61, kendini bu kadar rezil ve rüsvay etmene ne gerek vardı?
                            Hakkın karşısında duranlar, bu dünyada rezil ve rüsvay oldukları gibi ahirette de rezil ve rüsvay olacaklardır, bunu unutma..
                            Allah akıl fikir versin..
                            Bu adamın hakaretleri artık beni sıktı, sitenin kurallarının uygulanma zamanı çoktan gelmiştir..
                            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Allaha hamd olsun Elmeddin gibiler bu konudan kaçtığı acıktır. Peygamberlerin unutması hakta delil ayeti kerimede var Allah buyurur:

18-Kehf:

20-Taha

[/quote]

bu ayetlerle, konuştuğumuz Peygamberin (s.a.a.) sehv (unutma)sının olup olmadığı konusunda O hazretin sehvinin olduğunu ispatlamak istemişsin.

ama gerçek öyle değil. Çünkü bu ayetlerin hiç birinde sehv geçmiyor. Bu ayetlerin birinde nesh (iptal) anlamında unutturma geçerken diğerlerinde unutmak anlamına gelen "nesi" kelimesi geçiyor. Sehv kelimesi hiç birinde geçmiyor.

Oysa senin iddian Peygamberin sehv ettiği şeklinde idi.. Bu iki unutma farklı anlamlara geliyor. Sehv, istenmeyen ve Allah katında vebal olacak şekilde bir unutmayı ifade ederken, nesi ise normal ve hatta Allah'ın iradesinin gerçekleşmesi ve hayra neden olması yönündeki unutmayı ifade ediyor..

(Not: Elmeddin kardeşim yazdığında ben yazmayacağım demiştim ama o bir işle meşgul olup yazamadığından yazıyorum. geldiğinde sizi yine başbaşa bırakırım şayet uygun görülürse..)

Yorum

18-Kehf:

20-Taha

[/quote]
                                ay iki yüzlü insan. ne oyunlar çevirdiğini bilmediğimizi mi sanıyorsun.
                                sen o cahiliye fikirlerinle şiilerin aklını karıştırabileceğini mi zannediyorsun?

birincisi açıklama yapmadığın için herkes senin ne kadar korkak olduğunu anladı ve yazdığın mesajlara kimse kulak asmıyor.

ikincisi ise sana döne döne söyledim ama sen bunu görmemek için gözlerini perde ile kapatmışsın.
                                bizim "İMAMET" İNANCIMIZDA HATA YOKTUR.
                                NEBİ İNANCI DEMİYORUM "İMAMET" DİYORUM.

Nebilerin hata yaptıklarını unutabileceklerini söyleyen ayetleri ilk sen okumuyorsun.
                                biz bunu kabul ediyoruz.
                                [center]
                                [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X