Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere imamet hakkında bir kaç soru

en kısa zamanda bu konudaki araştırmamızın sonucunu yazacağız ve sizin tahrifatla yalanınızı ortaya dökeceğiz inşaAllah...

Yorum

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg132196#msg132196 date=1316670715]

Ey cahil! Sizin Saduk şeyhiniz deyip ki Nebi sehf ederdi !

[/quote]

Cahilin kim olduğunu şimdi göreceğiz:

sen diyorsun ki:
      sizin(şiilerin) şeyhi diyorki nebi namazda sehf ederdi.[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg132196#msg132196 date=1316670715]
      Sizin Saduk şeyhiniz deyip ki Nebi sehf ederdi ![/quote]

ben de diyorum ki senin yalancı şeyhin:
      Muhammad ibn al-Hasan ibn Ahmad ibn Al-Valid, (Allah ona lanet etsin)

ÖNCE
      Sahih-i Buhari, c. 7, s. 85;

VE SONRA
      Sahih-i Müslim, c. 1, s. 404, h. 573.

REDDİYE İÇİN ÖZEL KİTAP YAZDI MI???

Sahihi Buhari VE Sahihi Müslime reddiye yazdı mı??

GÖSTER NERDE??

OKU:

Buhari, Sahih'inin "Edep Kitabı"nda, Müslim ise, "Mesacid Kitabı, Namazda Şaşırma ve Bu Yüzden Secde Etmek Babı"nda Ebu Hureyre'den şöyle naklederler:

"Resulullah bizimle birlikte öğlen namazını iki rekat olarak kıldı. Selamdan sonra mescidin ön kısmındaki bir ağaç dalının yakınına giderek ellerini onun üzerine koydu.
      Ashabın arasında Ebu Bekir ile Ömer de vardı; ama onunla konuşmaya cüret edemediler. Halk mescitten çıkarken namazın artık yarım kılınacağını zannettiler.

Zülyedeyn adlı birisi Resulullah'a (s.a.a.) dedi ki:

"Unuttun mu, yoksa namaz iki rekata mı indi?"

Resulullah buyurdu ki: "Ne unuttum, ne de namaz iki rekat olmuştur?"

Dediler ki: "Hayır, ya Resulallah! Sen unuttun."

Peygamber buyurdu; "Zülyedeyn doğru söyledi." .

Sonra kalkarak iki rekat daha kıldı ve ardından selam verdi.
      (dikkat edin burada selam verdi diyor. selam namaz bitiminde verilir. yani burda namaz bitti. hadis devam ediyor)
      Daha sonra tekbir getirerek secdeye gitti ve normal secdesinde olduğu gibi ya da biraz daha fazla secdede kaldı. Sonra başını secdeden kaldırıp tekbir getirerek tekrar secdeye gitti ve normal secdesinde olduğu gibi ya da biraz daha fazla secdede kaldı. Sonra başını secdeden kaldırıp tekbir getirdi."1

KAYNAK:1- Sahih-i Buhari, c. 7, s. 85; Sahih-i Müslim, c. 1, s. 404, h. 573.

BU SEHF DEĞİL DE BAŞKA BİRŞEY İSE NEDİR???

YA BİZE BUNU AÇIKLA..

YADA KİTABIN OLAN BUHARİ VE MÜSLÜMİ KABUL ET Kİ RESUL SEHV EDİP

BU HADİSİ KABUL ETMEZSEN
      [quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg132199#msg132199 date=1316673983]

Ammar kendi alimlerinden kabul etmemeğin senin Ğulat olduğunu gösterir.

[/quote]

YAHUT AMMARA DEDİĞİN GİBİ SENİN KENDİ ALİMLERİNDEN KABUL ETMEDİĞİN SENİN ĞULAT OLDUĞUNU GÖSTERİR
      [center]
      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
      [center]
      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

meşedi ali enis

Konu ehli sünnilerden gitmiyor.Konuyu anlamdan dinlemeden yazıyorsun.Senin Kardeşin Qum_u_aşk dedi ki " sünniler yanılan ve düzeltilen peygamber anlayışına sahipler." " Biz bunu kabul etmiyoruz ". Bende şia alimlerinden delil getirdim ki, onlar Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem) sehf ettiğin kabul edip.

Şimdi soruyorum sana: Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem) sehf ettiğin kabul ediyor musun ? yoksa Ğulat'lar gibi kabul etmiyor musun?

YA BİZE BUNU AÇIKLA..

YADA KİTABIN OLAN BUHARİ VE MÜSLÜMİ KABUL ET Kİ RESUL SEHV EDİP

BU HADİSİ KABUL ETMEZSEN
        YAHUT AMMARA DEDİĞİN GİBİ SENİN KENDİ ALİMLERİNDEN KABUL ETMEDİĞİN SENİN ĞULAT OLDUĞUNU GÖSTERİR
        Biz ve şiaların şeyhi Saduk ve başkaları bunu kabul edirik.

Yorum

Qom_u_aşk
          en kısa zamanda bu konudaki araştırmamızın sonucunu yazacağız ve sizin tahrifatla yalanınızı ortaya dökeceğiz inşaAllah...
          Hiç Allah'tan korkmuyor musun?! Kitapın yüzüne bakmamışsın bana çamur atıyorsun. Gel bana çamur atanları lanetliyelim senden amin de?! Ben bu kitapı okumuşum hem kitaptan hem de şia sitesinden http://www.mezan.net/books/manlayahd...qih-1/a51.html

bizim hadislerimiz örneğin el Kafi imamların zahirde olduğu zamanda yazılmıştır.İmamlardan alınan hadisler direk kitaplara yazılmıştır. sened zincirinin olması şart değildir. İmamlar zaten masumdur ve ilimlerini şaşmaz şekilde kendileri gibi imam ve hatasız masum olan imamlardan almışlar böylece bu Peygambere s.a.a. kadar ulaşmıştır.

O zaman Kafide ne hadis varsa sizin için sahihtir?

taklit merciileri onun gözetiminde fetvalar verir. kum ve necef ilim havzaları onun gözetiminde kurulmuş ve bir ilim seviye ve şekli yakalamış merkezlerdir. standartlar buralardan belirlenir. tüm dünyaya alimler tebliğ edici görevliler buralarda yetişir şekillenir ve tüm dünyada Ehlibeyte bağlı şiiler bunlar aracılığıyla tebliğ yaparlar. böyelce sürekli kontrol edilen bu alimler vasıtasıyla İmamı Zaman a.f. faaliyetlerini sürdürmektedir.. bu sayede şia dimdik ayaktadır.. tek yumruk..
          Ben ne soru verdim, sen ne cevap verdin? Siz diyorsunuz ki, masum imam olması vaciptir. Soru veriyorum neden? diyorsun ki insanları irşad etsin, dinin hükümlerini icra etsin ve s. Ben de diyorum ki, bu vacpibatı 1000 yıldan coktu icra eden yok! Ona göre ki sizin 12-ci imam kendi şialarına hiç bir şekilde idare etmiyor. yahut edir?

Yorum

Hiç Allah'tan korkmuyor musun?! Kitapın yüzüne bakmamışsın bana çamur atıyorsun. Gel bana çamur atanları lanetliyelim senden amin de?! Ben bu kitapı okumuşum hem kitaptan hem de şia sitesinden http://www.mezan.net/books/manlayahd...qih-1/a51.html

bu konuda araştırmamız sürüyor. ben şia alimi değilim. daha şii olalı bile 4 yıl olmadı. Alimlerimden öğrendiğimi burada paylaşıyorum. Eğer burada karşında şia alimi olaydı bu durum olmazdı. şiayı benimle değerlendirmen sağlıklı olmaz senin için. bu konuda araştırmalarımız sürüyor. bende men la yahduruhul faqih kitabı yok. o yüzden bakamıyorum. bir alimimize söyledim bu gün fırsat bulursa bakacağını söyledi. en kısa zamanda cevabını vereceğiz inşaAllah.

O zaman Kafide ne hadis varsa sizin için sahihtir?

ben usulu kafiyi okudum. ve orda sahih olmayan hadis yok gibi. hadisler konusunda şianın tercihi bellidir. Kur'an dışında hiç bir kitaba tam sahih demezler, ve eleştiriye tabi tutarlar her kitabı. Şia alimleri kendi hadis kitaplarımızı eleştiriye tabi tutmuş ve içlerinde sahih olmayan hadislere işaret etmişlerdir. Şia Allah'ın Kur'an dışında hiç bir kitabı TAM OLARAK koruduğuna inanmaz. o yüzden hadis kitaplarının başına sahihi ... diye ek getirmezler.

Hatta öyle şia hadis kitapları vardır ki zalim hükümdarların hadislere düşman olup onları yok etme dönemlerinde yazılmış ve hadis adına ne varsa içine alınmıştır. sahih uydurma ayrımı yapılmadan hepsi toplanmış ki kaybolmanın önüne geçilebilsin. Örneğin 110 ciltlik bir rivayet deryası olan biharul envar bu tür kitaplardandır. bunun derleyicisi kendisi de tüm hadislerin sahih olduğunu iddia etmez. demez ki ben bir hadis için kilometrelerce yol gittim baktım aradığım ravi atı otla kandırıyor, hayvanı kandıran bizi de kandırır dedim o yüzden ondan hadis almadım, bu ince incelemeyle de yetinmeyip hadisler için istiareye yattım bir gece çıkmayanları iki üç hatta yedi geceye kadar istiareyle sahihliklerini araştırdım. (bilmeyen kardeşlerimize not bunu diyen buharidir) şia hadis derleyicileri kitaplarını masum görmezler şiiler 12 imam dışında kimseyi hiç bir yazarı alimi masum görmezler. sünniler gibi 120bin sahabeyi 4 mezhep imamını 2 itikadi mezhep imamını ve 6 hadis derleyicisini masum görmezler..

bu masum görmeyiş, şia hadis kaynaklarına ve alimlerine güvensizlik anlamına da gelmez. buna rağmen şiada itikadi ve ameli bakımdan farklı mezhepler ve parçalanma yoktur. dünyanın her yerinde şiilerin itikadı aynıdır amelleri aynıdır.. 4 ameli 2 itikadi mezhebe binlerce cemaate tarikata bölünmüş değillerdir..

"Ben ne soru verdim, sen ne cevap verdin? Siz diyorsunuz ki, masum imam olması vaciptir. Soru veriyorum neden? diyorsun ki insanları irşad etsin, dinin hükümlerini icra etsin ve s. Ben de diyorum ki, bu vacpibatı 1000 yıldan coktu icra eden yok! Ona göre ki sizin 12-ci imam kendi şialarına hiç bir şekilde idare etmiyor. yahut edir?"

evet bin yıldır eğer şiileri koruyan kollayan idare eden, aşırılıkları ve insanların soktukları bidat ve hurafeleri temizleyen bir canlı yaşayan imam olmasaydı şiada da sayısız cemaatler tarikatlar birbirini beğenmeyen yayınevleri mezhepler guruplar olurdu.. var mı? yok. hangi şii ehlibeyt imamlarının birinden bir görüş nakletmiş sonra diğer imam bu konuda ona muhalefet etmiştir diye belirtmiş, hangi imama göre abdesti bozan şey kan iken diğerine göre kadına dokunmak olmuş?.. var mı böyle farzlarda bir farklılık . sünni 4 mezhebe göre birinin haram dediğine öteki helal diyor ve böyle 100 konu var sitede de paylaşmıştık.. yoksa böyle ihtilaf bu neyin göstergesidir?

sen derin devlet tabirini duydun mu?

sen bu gün tüm dünyayı abd başkanının yönettiğine inanabiliyorsun da Allah'ın desteklediği masum imamın dünyada 250 milyon şiiyi yönlendirdiğine inanamıyor musun?

Yorum

12 İmamı inkar eden osman ufuk kardeşimin yalanlarını ortaya çıkarmaya devam ediyorum.

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg132241#msg132241 date=1316759107]
              Qum_u_aşk dedi ki [color=blue]" sünniler yanılan ve düzeltilen peygamber anlayışına sahipler." " Biz bunu kabul etmiyoruz ".
              [/quote]

Qumu aşk kardeşimden Allah razı olsun ki Allah'ın kitabının dediğinin dışında birşey demiyor.

[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg132241#msg132241 date=1316759107]
              Bende şia alimlerinden delil getirdim ki, onlar Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem) sehf ettiğin kabul edip.
              [/quote]

sende diyorsun ki şii aliminden delil getirdim.

HANİ NERDE?? DELİLİN NEREDE??

GETİRDİĞİN DELİL QUMU AŞK TARAFINDAN ÇÜRÜTÜLMEDİ Mİ?

unuttuysan veya okumuyorsan bak: Qumu Aşk Dediki
              [quote author=Qom_u_aşk link=topic=21650.msg132150#msg132150 date=1316603412]
              Arapça ibarede Şeyh Saduk gulatları yani kendini şii sayan kafir aşırıları eleştiriyor. biz gulatları şii görmeyiz onları kafir ve necis bilir kendi içimizi sokmayız ve kestiklerini yemeyiz.
              [/quote]

BU SAYEDE SENİN BİR YALANINI DAHA ÇIKARMIŞ OLDUK

bizler Yanılan Peygamber anlayışını kabul etmeyiz. bizim imamet inancımızda hata yoktur bu yüzden masumdur.

siz ise Peygember Yanılır diyorsunuz. namazdan sonra sehf eder diyorsunuz.
              bunu önceki mesajlarımda da aktarmıştım.
              Biz Kurana inananlardanız ki Kuran şöyle buyurur:

OKU: O, heva ve heves üzere konuşmaz, ne söylerse vahy,dir. Necm 3,4

Eğer Peygember (s.a.a) Yanılıyorsa Her söylediği Vahy olamaz! Ama Kuran Diyor ki her söylediği Vahy'dir
              Sen Bunu Nasıl kabul ediyorsun ki peygember yanıldı ve sehf etti?!

Ama senin aklın mantığın neye uymuşsa Hayasızca diyorsun ki[quote author=Osman_ufuk link=topic=21650.msg132241#msg132241 date=1316759107]
              Biz ve şiaların şeyhi Saduk ve başkaları bunu kabul edirik.
              [/quote]

Sen bu sözünle gösterdin ki Kuranı inkar edirsen. Kuran senin gibilerin hakkında diyorki
              Kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur." Ahzab, 36.

daha önceki mesajlarında da senin yalancı olduğunu ve kendi kitaplarından habersiz olduğunu görmüştüm.
              çünkü "M" HARFİNİ "N" DİYE YUTTURMAYA KALKIŞMIŞTIN.AMA SONUNDA KABUL ETTİN "İMAM" SÖZÜNÜ.
              Sonra ehli sünnet hadislerinden Hz. Mehdi (Allah onun zuhrunu acil etsin) istemişti.
              senin Ehli sünnet kitaplarından habersiz olmandan dolayı getirdiğimiz bir kaç hadisi de inkar etmiştin.
              Ama sahihi diye adlandırdığınız tirmizi buhari ve müslimin hadislerinde artık onu da kabul ettin.

Osman kardeşim. ben bu sayfaya ilk baktığımda ilk açıldığında böyle basit meselelerle değilde, benim mantığımın yetemeyeceği ağır konularla münazara edeceğini düşünmüştüm.
              Şimdi herkes görüyor ki kim yalancıdır.
              kim öz delilini kitabını ve Allah'ın kitabını inkar edir.
              herkes görüyor ki kİmin kitabında ki hadis Kuranla çelişki içindedir.
              siz benim bu cahilane aklımla başa çıkamıyorsunuz. hele elmeddin hocam olsa ne yaparsın.

Neyse bu sözlerimi dikkate alma.

SUAL: PEYGEMBER (s.a.a)YANILIR MI? NAMAZ DA ŞAŞIRIR MI?? SEHF EDER Mİ?

CEVAP BEKLİYORUM.
              [center]
              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
              [center]
              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Bismillahirrahmanirahim.

Acizane bir hususta düşüncemi belirtmek isitiyorum.

Özellikle münazara ederken saygıdan , edepten taviz verilmemelidir. Edep , saygı olmadıktan sonra ortaya atılan fikirlerin , düşüncelerin , delillerin hiçbir etkisi , faydası olmaz.. Sizler sadece aranızdaki kardeşliği bitirmekten , kin tutmaktan , düşman olmaktan , taassubu körüklemekten başka bir zararınız olmaz. Üstad Fadlallah(ra) her türlü fikri akidevi tartışmada çözüme sakin bir uslub ile çare bulunacağını söyler. Nitekim Allah(swt) da , eğer samimi iseniz delilinizi getiriniz buyurmaktadır..Birbirinize saygı , edep ve kardeşlik çerçevesinde delillerinizi sununuz .. İlla biri , diğerinin delillerini çürütecek diye birşey söz konusu değil , bazen günlerce , haftalarca münazara edilir sonuca varılamaz , sitede her konuda hakaretler ile münazaralar yapılmaktadır buda birbirinize kinden başka birşey kazandırmamaktadır. Kendi aranızda merhametli olun , olaki bundan dolayı Allahın rızasını kazanmış olursunuz..

Vesselam..
                La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21650.msg132214#msg132214 date=1316684327]
                  [/quote]

evet bu konudaki araştırmamız neticelenmiştir. ve ben haksız olduğumu gördüm. Bu yüzden tartıştığımız Osman_ufuk beyden çok çok özür diliyorum. Şeyh Saduk'un Men la Yahduruhul Fakih adlı Kitaptan yaptığı alıntı tamamen doğrudur tahrifat yoktur ve Şeyh Saduk, Peygamberin sehvine yani unutması hakkında rivayeti kitabına almıştır. Ve yine Şeyh Saduk Peygamberin s.a.a. sehvini (unutmasını) inkar edenler için özel bir kitap yazmak istediğine dair cümle de aynen bu kitapta vardır. Bunun için de Osman_ufuk Bey'den yeniden özür diliyorum. Kendisini siteye gelip araştırmadan kendisi görmeden başkalarının çarpıtmalarıyla şiaya iftira atanlar gibi sandım öyle değilmiş, bu konudaki dedikleri doğrudur. O isabette bense bu konuda hatadaymışım.. Okurlardan da ayrıca özür dilerim..

Yorum

Şia olan birisinin, daha doğrusu Allahtan hakkıyla korkan ve sadece Allah rızası için doğruları paylaşmaya çalışan birisinin farkı bu olsa gerek.. Yanıldığını anlayıb itiraf etmek büyüklüktür..

Yorum

biz hakka aşığız ve kendimizin masum olduğumuzu iddia etmiyoruz. her zaman için kendimin alim olmayıp şiayı yeni öğrenen daha işin başında olduğunu söyleyen biri oldum. İddialı konuştum ama bu iddia şiaya olan güvenimden kaynaklandı. Çünkü şia İslam'ın hiç bozulmadan günümüze kadar gelmiş şekli.

Kutsal Şia mektebi ile şii olanların yanlışlarını birbirinden ayırmamız lazım. Nasıl benim yanlışlarım şiaya mal edilmemesi gerekiyorsa, işte alim bile olsa şiilerin de yanlışları mektebe bir zarar vermemiş ve mektebi zerrece etkilememiştir. Şeyh Saduk büyük bir şia alimidir. Ancak masum değildir. Onun zamanında Ehli sünnetin etkisiyle Peygamberin s.a.a. yanılmış olduğuna dair çok sayıda hadis rivayeti vardı ve Şeyh Saduk bunlardan etkilendi. Öyle sanıyorum ki İmam-ı Zaman a.f.'in doğrudan ilan edilmiş naibleri zamanında yaşayan bu değerli Şia alimi de bu fikirlere kapıldı ve bu konuda Peygamberin yanılmadığını söyleyenlerin yanıldığını iddia etti. ve bu konuda bir kitap bile yazmak istedi. Ancak böyle bir kitap yazılmış değildir. Kaldı ki yazılsa bile bu da şiayı asla etkilemeyecekti. Şia'nın kutsal inançlarında zerre bir etkilenme olmayacaktı. Çünkü bu mektebi koruyan ve yayan alimler gibi dursa da gerçekte İmamı Zaman a.f.'tir. Bu olay da bir kez daha göstermetkedir ki şiilerin cahili olsun alimi olsun, şiaya bilinçsizce kattıkları yanlışlar İmam Zaman a.f.'in müdahalesiyle kökleşmeye fırsat bulamıyor ve şiadan temizleniyor.

Zaten İmam Zaman a.f. şiaya hiç bir bidat ve hurafe sokulmayacak hiç böyle bir girişim olmayacak demiyor, tersine böyle şeyler olacak ama bunlar kimseye zarar vermeden İmamın a.s. müdahalesiyle temizlenecektir. Şia inançlarını İmam Zaman a.f. bunlardan temizleyecektir ve temizlemiştir.

yanıldığımızda yanıldık diye ilan edebilmeliyiz. bunu itiraf edersek yanlışı önlemiş oluruz.

Elhamdulillah.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=21650.msg132268#msg132268 date=1316789635]
                        evet bu konudaki araştırmamız neticelenmiştir. ve ben haksız olduğumu gördüm. Bu yüzden tartıştığımız Osman_ufuk beyden çok çok özür diliyorum. Şeyh Saduk'un Men la Yahduruhul Fakih adlı Kitaptan yaptığı alıntı tamamen doğrudur tahrifat yoktur ve Şeyh Saduk, Peygamberin sehvine yani unutması hakkında rivayeti kitabına almıştır. Ve yine Şeyh Saduk Peygamberin s.a.a. sehvini (unutmasını) inkar edenler için özel bir kitap yazmak istediğine dair cümle de aynen bu kitapta vardır. Bunun için de Osman_ufuk Bey'den yeniden özür diliyorum. Kendisini siteye gelip araştırmadan kendisi görmeden başkalarının çarpıtmalarıyla şiaya iftira atanlar gibi sandım öyle değilmiş, bu konudaki dedikleri doğrudur. O isabette bense bu konuda hatadaymışım.. Okurlardan da ayrıca özür dilerim..
                        [/quote]
                        Hee. Bende Sadikam.

Yorum

yanilanin erdemini gördük, kardesimizi kibir kuyusuna düsürmeyen Allaha hamd olsun..keske ayni sey isabet eden icin de gecerli olsaydi

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah razı olsun kardeşim.. umarım bu itirafımız, bizim sadece Hakkın peşinde olduğumuzu göstermesi açısından önemli bir delil ve göstergedir.

isabet eden ana konuda bize bir şey ispatlamış değildir. Ana konuda bizim inançlarımızdan bir şey eksilmiş değildir. Konu şianın İmamet inancının ispatı ve ona dair şüphelerin giderilmesi çizgisindedir. Şia peygamberlerin asla yanılmadığına inanmaktadır. bir kaç alimin bunun aksini düşünmesi ve zamanındaki çok sayıda uydurma hadisin etkisinde kalması genel olarak şia çizgisini etkilemez.

ve İmamlara inanç Kur'an'i bir emirdir. 12 İmamın a.s. kıyamete kadar dini temsil edeceği ve bizim onlara itaatimizin şart olduğu yine delilleriyle ortadadır..

biz hakikate inanmaktayız delilleri sağlam şekilde incelemekte ve gördüğümüzde inkara gitmemekteyiz..

ama karşı taraf, sorduğumuz onca soruya hiç bir cevap verememiş bizim cevaplarımızı neden beğenmediğine dair bir tek objektif delil getirememiştir..

Elhamdulillah...

Yorum

ne cevab vermesini bekliyordunuzki kardeşim, o ve onun gibiler bir şeyler öyrenmek için bir şey sormazlarki, cevab verildiyinde bile, doğru olduğuna emin olsalar bile "doğru söyledin, Allah razı olsun" demesini beceremezler, sadece "peki o zaman falan şey neden böyle" deyerek mevzuyu deyişmeye çalışırlar.. Allah hidayet versin, ne diyelim..

Yorum

sualler de tükenir hepsi biter cevaplanır, vicdanlar başka soru bulabiliyor musun bak hepsi doğru şekilde cevaplandı daha inat edip inkar edecek misin diye baskı yapacaktır o zaman. işte biz o zamana kadar gitmesini çok isteriz o yüzden her soru sorulsun her bahane kalksın inkar etmek için hiç bir neden kalmasın çabasındayız..

sualler de tükenir bir gün. sorulan hiç bir suale cevap verilememesi de baskı yapar adamın üstüne..

Allah'tan ki baskı yapar. ya yapamayacak kadar zaman tükenirse? ya imanın bile fayda vermediği ölüm sonrasında açılmışsa gözler????

işte o zaman kula kazandığı hiç bir şey fatda etmez...

Rabbim bizi göz açıp kapama kadar da olsa Ehlibeytin götürdüğü Peygamber s.a.a. yolundan ayırmasın...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X