Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmamların resimleri hakkında

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İmamların resimleri hakkında

Arkadaşlar kim çizmiş imamların resimleri denilen o resimleri? Caiz mi peki böyle resimler çizmek ve bu resimlere saygı göstermek?

Ynt: İmamların resimleri hakkında

Ayetullah hamaney caiz demiş...resim çizmeyi putperestlik olarak görmek en mantıksız şey.ateşe tapanlara var diye ateşde yakmayalım o zaman

Yorum

evet Hz. Hamaeni'nin fetvasıydı sanırım çok güzel hoşuma gitti , zaten hangi ehlibeyt metkebi fetvası yürekleri ferahlatmıyor akılları doyurmuyor vidanları huzura kavuşturmuyor ki Elhamdülillah

fetva yaklaşık anlam olarak şöyleydi:

eğer bir insanın kendi ya da atalarında resim yada heykellere tapma geleneği olmuşsa ya da hala varsa bu tür insanların evlerinde resim ya da heykel bulundurmaları caiz değildir..

şu fetvadaki incelik mükemmel ve ancak bu ilahi hikmete sahip olanların duyurabileceği bir incelik...

oya biz sünniyken resimle ilgili çok galiz yasak ve azapların vaad edildiği hadislerle hayatın ihtiyaçları arasında bocalar kalırdık. ve başlardık bu kez alakasız tevillere yok işte fotoğraf farklıymış da çizme resim farklıymış da...

Yorum

insan bir sevdiğinin resmini alıp kokladığında onu öpüp evinin baş köşesine koyduğuğunda bir sakınca şirk olmaz da İmamların a.s. resimlerine bunu yaptığında mı sakınca doğar? niçin?

Yorum

peki arkadaşlar acaba gerçekten imamların simâsı öylemidir? Hep merak etmişimdir.

Yorum

BENDE ÇOK MERAK EDİYORUM

Yorum

Hz Ali(a.s) resimlerinin altında veyahut başka bir köşesinde
              genelde şöyle yazar

HZ ALİ EFENDİMİZİN MÜBAREK TİMASLLERİ

yani bu demek oluyorki bazı tarfilerden yola çıkılarak temsili resimleri yapılmıştır

ve çoğuda çok çok başarıldıır.
              Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=18046.msg108737#msg108737 date=1288101977]
                Hz Ali(a.s) resimlerinin altında veyahut başka bir köşesinde
                genelde şöyle yazar

HZ ALİ EFENDİMİZİN MÜBAREK TİMASLLERİ

yani bu demek oluyorki bazı tarfilerden yola çıkılarak temsili resimleri yapılmıştır

ve çoğuda çok çok başarıldıır.

[/quote]

PİYASADAKİ MEŞHUR HZ.ALİ REMİ ONLARDAN MI

Yorum

Hz Ali (a.s.) a ait genelde aynı çizgilere sahip ama farklı tonalmalarda resimler mevcut
                  bunların içinde boya baskı veyahut yeniden çizilmedne kaynaklanan başarılı ve başarısız olanları var

söz gelimi geçenelrde bir kitabın kapağında gördüm
                  baskı ve koya dan dolayı reism çok bozulmuş renkler yanlış seçilmiş ve hoşuma gitmedi
                  ama bazılarıda çok güzel oluyrolar.

bu benim kişisel yorumum tabiki
                  saygılar
                  Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Peki Peygamberimizin tariflere göre resminin yapılması caizmi?
                    Yüz kısmı boş bırakılmış bazı minyatür türü resimler tarihte yapılmış.Bu bile bazen kıyametler kopartıyor.Bir kaç sene önce Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders kitabına böyle bir minyatür konmuş.Bir gazete`nin bu konuyu gündeme getirmesi üzerine ve ya çoçuklar o boş bırakıln yere kendileri bir şey çizerse şeklindeki tepkiler üzerine o minyatür kaldırılmıştı.

Yorum

Ben şahsen ehlibeyt imamlarının resimlerinin yapılmasına hoş gözle bakmayan biriyim. Benimle aynı görüşü benimsemesine vesile olduğum bir arkadaşın yaşadığı bir olayı bu vesile ile paylaşayım.

sakallı, şalvarlı seyyar satıcının biri bizim arkadaşın dükkanına uğramış elindeki imamlarımızın resimlerini gösterek "buyrun alevilerin resimleri var" demiş.

bizim arkadaş da " benim aradığım şey yok" demiş,

seyyar satıcı da "aradığınız burada yoksa söyleyin, haftaya istediğiniz resmi getiririm" demiş.

Bizim arkadaş ise " ben ebubekir sıddık'ın" resmini istiyorum onu çok merak ediyorum" demiş.

Seyyar satıcı rengi atmış vaziyette " haşa sümme haşa 7 kat gökteki zatın resmi olur mu?" diyerek tepki göstermiş.

Yorum

[quote author=mufaddal link=topic=18046.msg108747#msg108747 date=1288110187]
                        Ben şahsen ehlibeyt imamlarının resimlerinin yapılmasına hoş gözle bakmayan biriyim. Benimle aynı görüşü benimsemesine vesile olduğum bir arkadaşın yaşadığı bir olayı bu vesile ile paylaşayım.

sakallı, şalvarlı seyyar satıcının biri bizim arkadaşın dükkanına uğramış elindeki imamlarımızın resimlerini gösterek "buyrun alevilerin resimleri var" demiş.

bizim arkadaş da " benim aradığım şey yok" demiş,

seyyar satıcı da "aradığınız burada yoksa söyleyin, haftaya istediğiniz resmi getiririm" demiş.

Bizim arkadaş ise " ben ebubekir sıddık'ın" resmini istiyorum onu çok merak ediyorum" demiş.

Seyyar satıcı rengi atmış vaziyette " haşa sümme haşa 7 kat gökteki zatın resmi olur mu?" diyerek tepki göstermiş.

[/quote]

BEN KARŞI DEĞİLİM SONUÇTA ONLARINDA YUZU VARDI VE ONLARI GORMEK BENDE IYI DUYGU YAPIYOR.

Yorum

Ben yüzlerinin tasvir edilmesine karşıyım. Yüzlerinin ışıkla kapatılmasına bir şey diyemem.

Yorum

Arkadaslar bence temsili olarak en guzel resim bu,
                            [img width=483 height=600]http://en.academic.ru/pictures/enwiki/77/Mola_Ali.jpg[/img]
                            İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X