Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

vasilik doktirini üzerine

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: vasilik doktirini üzerine

GADIRI HUM UYDURMA DEGILDIR VE MUTEVATUR OLDUGUNU BIZZAT SUNNILER SOYLEMİŞTİR.HEMEN HEMEN TUM HADIS KITABINDA GECMEKTE.MUSLUM TIRMIZI MUSNED SUYUTI.BUNA RAGMEN UYDURMA DEMEN COK SACMA.

Yorum

hum olayı uydurmadır mı çıkıyor benim sözlerimden.

gözü kör olan varda neden kör olduğu belli değil. uydurma dediğim 3 gün çadır kurulup biat alındğıdır. bir vakit dinlenmek için oturulan yerde 3 gün kalınmadığını ifade etmişimdir.

arkadaşım okumayacaksan ona göre yazalım. bi zahmet... yorma bizi.
      bir sürü itham ne gereği var. sadece 2 defa oku yazdıklarımı. başka bir şeye gerek yok. hadi bi zahmet genç arkadaşım.
      Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
      Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

ben 3 gun cadır kuruluyor demeıdm bazı sıa kaynaklarında oyle gecebılır.ama sonucta peygamberımızın hz.alının elındne tutup ben kımın mevlası ısem Alide onun mevlası dedıgı ve kuran ve ehlıbeytımı bırakıyorum dedıgı kesın.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14066.msg90585#msg90585 date=1276892024]
          ben 3 gun cadır kuruluyor demeıdm bazı sıa kaynaklarında oyle gecebılır.ama sonucta peygamberımızın hz.alının elındne tutup ben kımın mevlası ısem Alide onun mevlası dedıgı ve kuran ve ehlıbeytımı bırakıyorum dedıgı kesın.
          [/quote]eee sonuç. ben ne demişim. yalan mı söylemişim. inkar mı etmişim.
          bir kaç kere okuyalım. daha net anlaşırız. kimisi bir seferde kimisi 3 kimisi 5 seferde anlar.
          hum olayı sizin kaynaklarda bir efsane ve uydurmalarla dolu arkadşım. ordan sezmek biraz güç. anlam çıkarmak tevilin belinin kırılması sözlerinin doğduğu olay olarak görüyorum ben.

mevla neden denmiştir. az önce veda hutbesinde neden dile getirilmemiş meseleler. yani bu konuda soru çok. sizinkilre sorunca cevap alması güç. en sonunda tekfire dayanıyor olay. hoş olmuyor.

Yorum

veda hutbesınde de ehlıbeyt ıle ılgılı olan hadıs gecmıstır.gadırı humda ve o kadar kısının yanında soylemesı nıye yetmıyor.bırde surda densın dıyorsun.

ıkıncısı tevıl ehlı sızsınız.ben bu hadısı duyunca mevla kelımesını kamuslardan arastırdım ve ılk manasının yonetıcı oldugunu dırek onlardan gordum.onaragmen komık bır tevılle dost dıyorsunuz.peygamber o kadar kısıyı bunun ıcın mı topladı ?

Yorum

sizce özel olarak sahabeler oraya toplandı diyorsunuz yani.
              yani diyorsunuzki risalet değil imamet. yani diyorsunuzki imamet tebliğ edilmeli idi.
              ne hikmetse hiç kimse bu olayı hatırlamadı Peygamber s.a.v. in vefatından sonra. sakifede hiç kimse ya biz 3 gün önce Hz Ali r.a. a biat etmedik mi arkadaş demedi.
              sizce de manidar değil mi? 5- 10 değil sizin kaynaklara göre gadiri huma 80 bin sahabe katılmış. 5i bile demez mi az yukarıdaki sözü. dememiş.

hatta HzAli r.a. bile dememiş. bu gün şialar diyor sadece. o zaman diyen yok...
              bir diğer husus. madem bir düşmanlık var sünniler neden bu hadisi tamamen silmemişler. sildirilmemiş değil mi?
              arkadaşım daha önce ya<zdıklarımı oku... bi zahmet yorcu oluyor böyle. aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak hoş olmuyor. sıkılıyorum...selametle.

Yorum

kardfes bılmıyorsun ıste.hz.alının bunu mukerreren dedıgı sunnı kıtaplarında bıle gecıyor.vallahı ben sunnı kıtaplarında okudum.hz.alının ebu bekıre karsı cıktıgı halıfe bızden olmalı dedıgı dırek muslımde yazıyor.lutfen okuyun ogrenın

Yorum

evet bizde olmalı değil mi diyor.

bizden olmalı. söze dikkat.

siz bana 3 gün önce biat etmediniz mi değil.....ya okuyalım lütfen...konular derin ve uzun. biz az yazışmadık bu meseleleri yarım yamalak kalıyor işte.. ben hZ.Ali r.a. hiçbir şey dememş demedimki. Hz Ali r.a. bile gadiri humdan bahsetmemiş dedim.

Yorum

gadiri humdan bahseden hadisi de var ve sahıt ıstıyor bır cok kısıde sahıt oluyor.

Yorum

"Resulallah (s.a.a)'ın Gadir-i Hum günü "Ben kimin mevlasıysam, Ali de onun mevlasıdır" buyurduğunu duyan her müslümana Allah'. şahit tutuyorum ki kalkıp duyduğuna dair şehadette bulunsun. Bu olayı kendi gözleriyle görüp kendi kulaklarayla duymayan kimse kalkmasın."

O, zaman onaltısı Bedir Savaşında bulunanlar olmak üzere otuz sahabe kalkıp Resuluılah (s.a.a)ın Hz. Ali'nin elinden tutarak halka hitaben "Acaba benim mu'minle're nefislerinden daha ev la olduğumu bilmiyor musunuz?" Onlarda "Evet, biliyoruz" dediklerinde "Ben kimin mevlasıysam, Ali de onun mevlasıdır. Ey Allah'ım onu seveni sen de sev; ona düşman olana sen de düşman ol" buyurduğuna şehadette bulundular.

Ama Gadir-i Hum olayında hazır olan bazı sahabeler, Hz. Ali'ye olan hased ve düşmanlıkları yüzünden şehadette bulunmadı1ar. Bunlardan birisi de Enes ibn-i Malik idi. Hz. Ali (a.s) minberden inip ona "Ey Enes, neden Resulullah'ıo ashabmm şehadette bulunduğu gibi sende onlarla birlikte o gün duyduğuna şehadette bulunmuyorsun?" dediğinde "Ey Emir'el mu'minin, artık yaşım geçmiş ve duyduklarımı unutmuşum" diye cevap vermişti. O zaman Hz. Ali ona "Eğer yalan konuşuyorsan Allah seni sarığınla gizleyemiyeceğin bir beyazlığa (hastalığa) düçar etsin" diye beddua etti.

Bunun üzerine, Enes ibn-i Malik henüz yerinden kalkmadan cüzzam hastalığına yakalandı. Öyle ki cüzzam hastalığından yüzü beyazlaştı. Sonraları Enes ağlayarak "Beni salih kulun duası bu hale getirdi; zira ben onun şehadetini gizledim" diyordu.

Bu meşhur olan bir kıssadır. İbn-i Kuteybe "El Mearif' adlı kitabında hastalığa yakalanan meşhur insanları sayarken Enes'in de cüzzam hastalığına yakalandığını zikretmiş ve kıssayı nakletmiştir.(1) Yine bu olayı Ahmed ibn-i Hanbel de Müsned'inde nakletmiştir(2) ve "Üç kişiden başka hepsi şehadet verdiler; şehadet vermeyen üç kişi de imam Ali (a.s)nin bed duasını tutuldular" demiştir.

Burada imam Ahmed ibn-i Hanbel'in El Belazuri'ye(3) isnaden naklettiği o üç kişiyi zikretmek yerinde olur. O diyor ki: Hz. Ali, Gadir-i Hum'da bulunanlara ant verdiğinde Minberinin altında Enes ibn-i Malik, Bura ibn-i Azib ve Cerir ibn-i Abdullah Beceli de vardı. Hz. Ali (a.s)nin isteğini tekrarlamasına rağmen bu üçünden hiç birisi kalkıp da şehadette bulunmadı. O zaman Hz. Ali (a.s) şöyle dedi: "Allah'ım, bu şehadeti bildiği halde gizleyen kimseyi öyle bir belaya düçar etki, onunla tanınsın ve bu belaya düçar olmadan canını alma"

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14066.msg90611#msg90611 date=1276893633]

Burada imam Ahmed ibn-i Hanbel'in El Belazuri'ye(3) isnaden naklettiği o üç kişiyi zikretmek yerinde olur. O diyor ki: Hz. Ali, Gadir-i Hum'da bulunanlara ant verdiğinde Minberinin altında Enes ibn-i Malik, Bura ibn-i Azib ve Cerir ibn-i Abdullah Beceli de vardı. Hz. Ali (a.s)nin isteğini tekrarlamasına rağmen bu üçünden hiç birisi kalkıp da şehadette bulunmadı. O zaman Hz. Ali (a.s) şöyle dedi: "Allah'ım, bu şehadeti bildiği halde gizleyen kimseyi öyle bir belaya düçar etki, onunla tanınsın ve bu belaya düçar olmadan canını alma"

[/quote]herhalde müsnette geçiyordur değil mi bu olay. zahmet olacak ama bende ben okumak isterim dünya gözü ile. aceba hangi bölümde geçiyor konu...

Yorum

ben bu kıtaplarda gecen hadıslerın hepsını sahıh kıtaplarda buldum ve okudum ve hıcbır yalan gormedım hepsı dogru cıktı.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14066.msg90618#msg90618 date=1276894024]
                            ben bu kıtaplarda gecen hadıslerın hepsını sahıh kıtaplarda buldum ve okudum ve hıcbır yalan gormedım hepsı dogru cıktı.
                            [/quote]arkadaşım sen bu yalan konusuna fena takmışsın. bensize yalan söylüyorsunuz demdim ki? onu elmeddine diyorum. oda cevaben. oda bana yalan söylüyorsun diyor. ben dedimki bende göreyim. bütün msele bu. şurda okudum diyeceksin. bende tüm sahihi müslimi taramak zorunda kalmayacağım bütün msele bundan ibaret.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=14066.msg90538#msg90538 date=1276889073]
                              velevki aile içibir durum değil de sizin dediğniz gibi genel. peki bir çok olayda Peygamber s.a.v. neden belirli görevleri Hz Ali r.a. dışında sahabelere tevdi ediyor. mesela vefatına yakın namazı neden Hz Ebubekr r.a. kıldırıyor. gerçi siz o duruma da inanmıyordunuz değil mi? ara ara unutuyorum senaryoda ne yazıyordu ne yazmıyordu. hatırlatırsanız sevinirim. [/quote]

esip gürlemişsin yine. sizin uydurmalarınıza her kesin inanmasımı gerekiyor? başka bir konuda demiştim o hadis uydurma ve yalandır. ehli sünnet kaynakları ile Ebu Bekirin daha Rasulullah s.a.a hastalanmadan Usame b. Zeyd r.a komutasındakı ordu ile Medineden çıktığını, Ömerin ise emre tabii olmayı Medinede kaldığını ıspatlaya bilirim.

[quote author=ypa link=topic=14066.msg90538#msg90538 date=1276889073]
                              peki bu sözden önce sorduğu ve Hz Ali r.a. ın ben Ya RAsululah dediğ sorular nelerdir?[/quote]

metin birinci sayfadadır, tekrar baka bilirsin. ama bu bir şeyi değişmez.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=14066.msg90551#msg90551 date=1276889895]
                                [quote author=Elmeddin link=topic=14066.msg90406#msg90406 date=1276842412]
                                [quote author=ypa link=topic=14066.msg90394#msg90394 date=1276833839]
                                ibn-i kesir de ibn-i esir de sünni. idi. yakubi hakkında iyi sözler duymadım. okumadığım için bu konuda bir yorum yapmayacağım.
                                [/quote]

çok iyi, o halde ibni Kesiirn neden o sözleri sansürlediğini bize açıkla
                                [/quote]ne sansürlemesi. sansürlenmiş ise sen nerden buldun da okudun.
                                bir yerde kopukluk var patron. anlaşamıyoruz.
                                sizi tam anlayamıyorum.
                                ibn-i kesir neyi sansürlemiş. ilgiili hadise asım köksal da da var. sizin aktardığınıza yakın. fakat çıkardığınız sonuçlar itibariyle fersah fersah uzak. hatta hiç alakası yok.
                                [/quote]

ibni Kesirin sansürü

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X