Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmamların Çocuklarına onların İsimlerini koymaları onlardan razı olduklarına de

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İmamların Çocuklarına onların İsimlerini koymaları onlardan razı olduklarına de

Ehli Beytin çocuklarına ilk 3 halifenin ismini vermesi onlarla kız alıp vermesi konusuyla ilgili Şii kardeşlerimizin yaptığı açıklama bence yetersiz. Anlamadığım bir konu olmuştur bu. Bu isimler zaten kullanılıyordu o yüzdn verildi demek yanlış bir bilgidir. Zira Yezit ismini çocuğuna verir miydi Kerbela olayından sonra bu zatlar bir örnekle. Sadece açıklama yetersiz diyorum. Allah-u Alem. Sonradan sünniliğe geçen kardeş Kuran'da Allah sahabeden razı olduğunu bildirmiş diyorsun ya. Ayet ve hadisler genel manadadır sözünü duymadınız mı hiç? Kuran'da Allah Peygamberi görüp te müslüman olanların hepsi cennetliktir demiyor dikkat ediniz, Allah yolunda(hicretten önce ve sonra) savaşıp mallarını verenler cennetliktir der. Burda örtülü mana olma ihtimali vardır çok açık. 1. cisi o savaşlara her katılanın bunu Allah rızası için yapıp yapmadığını nerden biliyorsunuz. Kalbine açıp baktınız mı. Münafık olmadıkları ne malum vs. Peki size 2. sorum? Allah yolunda aynı anda 2 kişi birbirine kılıç çekebilir mi? Af buyurun ama aklınızı mı yitirdiniz siz. Muaviye ve Hz. Ali(as) birbirleriyle savaşıcaklar. Allah (haşa) birbirinizi öldürdünüz aferin al sana 1 sevap al diğeri sana 2 sevap. 2 sevap alan sen haklıydın. 1 sevap alan sen haksızdın ama benim için HAK için savaştın mı demiş oluyor. Kimse kusura bakmasın ama Allah'ın Din'i İslam akıl fikir dinidir, delilik dini değildir. Allah'ın o kadar münafıklarla ilgili ayetine ne demeli. Peygamber ve Sahabe döneminde yok muydu o münafıklar? Yine sizin sünni ilime göre bütün dünyayı müslüman yapacak bu kadar zulmü Hz. İsa(as) ile birlikte durduracak olan büyük kahraman Hazreti Mehdi(as) bile sonradan gelenlerden olduğu için sahabenin atının burnundaki toz etmezmiş misal Ebu Süfyan, Hint, Muaviye. Sahabe bütün ümmetten ve evliyadan bile üstündür der durursunuz. Sizin bu sahabeler birbirlerine kılıç çekip durmuş ya siz hiç birbirine kılıç çeken evliya düşüne bilir misiniz? Haşa Yunus Emre ve Mevlana (hemen hemen aynı dönemlerde yaşamışlar) birbirleriyle senin bu görüşün yanlış diye .... olur mu? Bir düşün..

Yorum

Ynt: İmamların Çocuklarına onların İsimlerini koymaları onlardan razı olduklarına de

[quote author=Al-i Muhammed date=1406334458 link=topic=25682.msg174740#msg174740] Ehli Beytin çocuklarına ilk 3 halifenin ismini vermesi onlarla kız alıp vermesi konusuyla ilgili Şii kardeşlerimizin yaptığı açıklama bence yetersiz. Anlamadığım bir konu olmuştur bu. Bu isimler zaten kullanılıyordu o yüzdn verildi demek yanlış bir bilgidir. Zira Yezit ismini çocuğuna verir miydi Kerbela olayından sonra bu zatlar bir örnekle. Sadece açıklama yetersiz diyorum. Allah-u Alem. Sonradan sünniliğe geçen kardeş Kuran'da Allah sahabeden razı olduğunu bildirmiş diyorsun ya. Ayet ve hadisler genel manadadır sözünü duymadınız mı hiç? Kuran'da Allah Peygamberi görüp te müslüman olanların hepsi cennetliktir demiyor dikkat ediniz, Allah yolunda(hicretten önce ve sonra) savaşıp mallarını verenler cennetliktir der. Burda örtülü mana olma ihtimali vardır çok açık. 1. cisi o savaşlara her katılanın bunu Allah rızası için yapıp yapmadığını nerden biliyorsunuz. Kalbine açıp baktınız mı. Münafık olmadıkları ne malum vs. Peki size 2. sorum? Allah yolunda aynı anda 2 kişi birbirine kılıç çekebilir mi? Af buyurun ama aklınızı mı yitirdiniz siz. Muaviye ve Hz. Ali(as) birbirleriyle savaşıcaklar. Allah (haşa) birbirinizi öldürdünüz aferin al sana 1 sevap al diğeri sana 2 sevap. 2 sevap alan sen haklıydın. 1 sevap alan sen haksızdın ama benim için HAK için savaştın mı demiş oluyor. Kimse kusura bakmasın ama Allah'ın Din'i İslam akıl fikir dinidir, delilik dini değildir. Allah'ın o kadar münafıklarla ilgili ayetine ne demeli. Peygamber ve Sahabe döneminde yok muydu o münafıklar? Yine sizin sünni ilime göre bütün dünyayı müslüman yapacak bu kadar zulmü Hz. İsa(as) ile birlikte durduracak olan büyük kahraman Hazreti Mehdi(as) bile sonradan gelenlerden olduğu için sahabenin atının burnundaki toz etmezmiş misal Ebu Süfyan, Hint, Muaviye. Sahabe bütün ümmetten ve evliyadan bile üstündür der durursunuz. Sizin bu sahabeler birbirlerine kılıç çekip durmuş ya siz hiç birbirine kılıç çeken evliya düşüne bilir misiniz? Haşa Yunus Emre ve Mevlana (hemen hemen aynı dönemlerde yaşamışlar) birbirleriyle senin bu görüşün yanlış diye .... olur mu? Bir düşün.. [/quote]

Yorum

Hz. İsa(as) tüm sahabelerden üstündür.

Yorum

[quote author=Al-i Muhammed date=1406334458 link=topic=25682.msg174740#msg174740] Ehli Beytin çocuklarına ilk 3 halifenin ismini vermesi onlarla kız alıp vermesi konusuyla ilgili Şii kardeşlerimizin yaptığı açıklama bence yetersiz. Anlamadığım bir konu olmuştur bu. Bu isimler zaten kullanılıyordu o yüzdn verildi demek yanlış bir bilgidir. Zira Yezit ismini çocuğuna verir miydi Kerbela olayından sonra bu zatlar bir örnekle. Sadece açıklama yetersiz diyorum. Allah-u Alem.[/quote] tam tersine bence açıklamalar yerinde. ancak açıklamaları objektif bir bakış açısıyla anlamaya çalışmak gerekli. isimler algıdan bağımsız görülemiyor. eğer hayatınızda bir ismi hep iyi kişilerde gördüyseniz o isim anlamı o kadar da önemli olmaksızın sizin için iyi görülmekte. tersi durumda ismin anlamı ne kadar iyi olursa olsun kötü görülebilmektedir. açıklamalara ek olarak ben masumlar tarafından son dönemlerde kötülükleriyle meşhur olmuş isimlerin bir maslahata binaen konduğunu düşünüyorum. şöyle ki: diyelim osman adını bir masum oğluna vermiş olsun. 3. halife Osman kötülüğüyle meşhur olduğunda toplumda iyi olan çok sayıda Osman adı vardı. kendini bilmezlerin aşırı hissiyatı nedeniyle bu isimlerin sahiplerine kötü gözle bakılabilme ihtimali yüksekti. insanlar onlara da sui zan besleyebilirlerdi. Belki de masumlar bu davanın isimle alakasının olmadığını kendileri de o isimleri kullanarak göstermek istemiş olabilirler. böylece onların verdikleri mesaj, halife Osman'a bakarak tüm Osmalardan nefret etmeniz hiç de adil değil, görüyorsunuz ki ben de bu adı koydum çünkü hata adda değil kişinin kendindedir. siz de düşmanlığı şekilsellikten çıkarın. düşman olduğunuz kişinin tercihlerine bakarak esastan bir düşmanlık gösterin. aksi halde biçimsel düşmanlıklar hiç de doğru değildir. Ebubekir ismi zaten bir künye idi isim değildi. Halife Ebubekirin adı Abdullah'tı. dolayısıyla onun adının konmaması diye bir durum yoktur. çünkü Allah'ın kulu anlamına geliyor Abdullah. Belki de Ebubekirin adı değil künyesiyle meşhur oluşu bu adı korumak içindi, kim bilir?

Yorum

Biz ne dedik
            Yine sizin sünni ilime göre bütün dünyayı müslüman yapacak bu kadar zulmü Hz. İsa(as) ile birlikte durduracak olan büyük kahraman Hazreti Mehdi(as) bile sonradan gelenlerden olduğu için sahabenin atının burnundaki toz etmezmiş misal Ebu Süfyan, Hint, Muaviye.
            O ne dedi
            Hz. İsa(as) tüm sahabelerden üstündür.

Yorum

[quote author=pathfinder link=topic=25682.msg174688#msg174688 date=1406058029]
              Ebu Bekir isim değil künyedir, Hz. Ali isim olarak koymuştur. Ben 4-5 ay önce Şii'liğe geçtiğimi ilan etmiştim ancak araştırmalarım sonucu Şii olduktan yaklaşık 3 hafta-1 ay sonra tekrar Ehl-i Sünnet mezhebine, hak yola geri döndüm. İddianıza göre Hz. Fatıma'nın çocuğun düşürmesine sebep olan kişi Hz. Ömer'dir Hz. Ali gibi şerefli bir insan çocuğunu öldüren kişinin ismini, eşini döven kişinin ismini bir çocuğuna neden versin? "Anlamları güzel, isimler şahsa münhasır değil vb." bahanelere sığınarak gerçekleri örtemezsiniz. Hamdolsun ALLAH'a bu yanlış ve sapkın yolu gösterdi bana ve Ehl-i Sünnet'in hak yoluna döndüm. Çok şükür artık Sünni'yim. Bu sitede, ALLAH Resulü(sav)'ne karşı münafıkların düzenlediği Tebük suikastiniden bir kısım ilk üç halife ve bir kısım sahabeyi sorumlu tutmuştunuz buna kaynak olarak da İbn Hazm'dan misal getirmiştiniz. Ancak araştırmalarım sonucu İbn Hazm bu rivayeti naklettikten sonra bunu uydurma olduğunu belirterek bu rivayeti uyduranlara lanet okumuştur. Devamı işinize geldiği için yazmamışsınız işte. Diğer iftiralarınızı araştırsam eminim yine bu tip şeyler bulacağım. Türkiye'de en çok kullanılan ikinci isim Ali'dir. Ama İran'da bir tane Ömer, Osman isimli kişi yoktur. Bu nasıl nefret? Kıvırmanın alemi yok, Biz Ehl-i Beyt'i canımızdan çok severiz, Yezid'i de zalim olarak görürüz. Ama siz sahabeye söversiniz. Resulullah(sav)'ın hanımlarına dil uzatırsınız. Soracaksınız Muaviye hakkında ne düşünüyorsun diye? Muaviye(r.a.) sahabedir Ama Hz. Ali ile savaşında haksızdır. Mesele bundan ibaret. Hiç kıvırmayın Hz. Ali ve evlatları ilk üç halifeyi çok seviyordu.
              [/quote]

Ehlisünnet soru sitesi http://www.sorularlaislamiyet.com/qn...var-midir.html yalnız bu konuda şunu söyleyim bu bölüm orjinal metinde yok

[shadow=red,left]Öyleyse râşitler (bilgilenmiş ve makul olana uymuşlar) olarak geri dönünüz, durumu görünüz ve bana (evime) dönmeyiniz.'[/size] Onlar da ondan geri döndüler ve sonunda Ebu Bekir’e biat ettiler.[/shadow]

ayrıca Müminlerin emiri .a.s hakkında çocuklarının adları ebu bekir künyedir gerçek adı abdullah kerbelada şehid edilmiştir .
              Ömer adını imam koymamıştır ...
              Osman adı ise imam a.s 'ın dostlarından birinin adı olduğu için koymuştur.
              Bakınız...

Yorum

[quote author=Al-i Muhammed link=topic=25682.msg174740#msg174740 date=1406334458]
                Ehli Beytin çocuklarına ilk 3 halifenin ismini vermesi onlarla kız alıp vermesi konusuyla ilgili Şii kardeşlerimizin yaptığı açıklama bence yetersiz. Anlamadığım bir konu olmuştur bu. Bu isimler zaten kullanılıyordu o yüzdn verildi demek yanlış bir bilgidir. Zira Yezit ismini çocuğuna verir miydi Kerbela olayından sonra bu zatlar bir örnekle. Sadece açıklama yetersiz diyorum. Allah-u Alem. Sonradan sünniliğe geçen kardeş Kuran'da Allah sahabeden razı olduğunu bildirmiş diyorsun ya. Ayet ve hadisler genel manadadır sözünü duymadınız mı hiç? Kuran'da Allah Peygamberi görüp te müslüman olanların hepsi cennetliktir demiyor dikkat ediniz, Allah yolunda(hicretten önce ve sonra) savaşıp mallarını verenler cennetliktir der. Burda örtülü mana olma ihtimali vardır çok açık. 1. cisi o savaşlara her katılanın bunu Allah rızası için yapıp yapmadığını nerden biliyorsunuz. Kalbine açıp baktınız mı. Münafık olmadıkları ne malum vs. Peki size 2. sorum? Allah yolunda aynı anda 2 kişi birbirine kılıç çekebilir mi? Af buyurun ama aklınızı mı yitirdiniz siz. Muaviye ve Hz. Ali(as) birbirleriyle savaşıcaklar. Allah (haşa) birbirinizi öldürdünüz aferin al sana 1 sevap al diğeri sana 2 sevap. 2 sevap alan sen haklıydın. 1 sevap alan sen haksızdın ama benim için HAK için savaştın mı demiş oluyor. Kimse kusura bakmasın ama Allah'ın Din'i İslam akıl fikir dinidir, delilik dini değildir. Allah'ın o kadar münafıklarla ilgili ayetine ne demeli. Peygamber ve Sahabe döneminde yok muydu o münafıklar? Yine sizin sünni ilime göre bütün dünyayı müslüman yapacak bu kadar zulmü Hz. İsa(as) ile birlikte durduracak olan büyük kahraman Hazreti Mehdi(as) bile sonradan gelenlerden olduğu için sahabenin atının burnundaki toz etmezmiş misal Ebu Süfyan, Hint, Muaviye. Sahabe bütün ümmetten ve evliyadan bile üstündür der durursunuz. Sizin bu sahabeler birbirlerine kılıç çekip durmuş ya siz hiç birbirine kılıç çeken evliya düşüne bilir misiniz? Haşa Yunus Emre ve Mevlana (hemen hemen aynı dönemlerde yaşamışlar) birbirleriyle senin bu görüşün yanlış diye .... olur mu? Bir düşün..
                [/quote]
                Kardeşim İmam Hüseyin a.s ın bir oğlunun adı Amr şimdi imam Amr bin As seviyor mu demek ?

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X