Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

“MEHDİLİK İNANCI ÜZERİNE”

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: “MEHDİLİK İNANCI ÜZERİNE”

[quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57378#msg57378 date=1255808849]
    siz benim yazılarımı sileceğinize imamiyye şiasının hadis anlayışı başlığındaki hadislerimize yapılan saygısızlıkları silin önce

mürtedleri değil müminleri savunun eğer gerçek anlamda şia iseniz

her önüne gelen hadis alimi olamaz hadislerimizi eleştiremez neymiş bu adamın ilmi eğitimi
    ne okumuş ne görmüş ne bilmişte bizim hadislerimizi diline dolamış

allah demiyormu biz zikri koruyacağız diyerek zikir allahın kitabı ve peygamberin ehlibeytin sözleridir

bunlar kimde tarafından değiştirilemez tahrif edilemez korunacaktır

el kafide yer alan hadislerimiz hakkında atıp tutanlar bu ayete iman etmeyenlerdir
    [/quote]

sağa sola hakaret edeceğine buyur ilmini konuştur ve hadisleri şerh et hem hayra girersin.
    5 dakikada onlarca mesaj yazıp sağa sola hakaret savurmak iş değil.
    Buyur görelim ilmini cevap yaz o hadis eleştirilerine
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

fahrettin altan ağamız, ehlibeytin izinde ağamız zaten gerekli cevapları yazmışlar

ben hadis alimi değilim hadis şerh edecek kadar ilmim yoktur anlamadığım bilmediğim hadis bile olsa gider ağalarıma danışır öğrenirim inkarcı değilim ben anladınızmı?

orada inkar edilen hadislerin binlerce batıni anlamı vardır

ben ağamızın birine bu hadisleri sordum hepsinin bana teker teker açıkladı ve kalbimde zerre kadar şüphe kalmadı imamlarımızın gaitalarının kötü kokmamasının nedeni onların midelerine haram lokma girmemesinden dolayı olabilir bunda garip olan nedir imamlarımızda hiçbir türlü pislik yoktur onların nasılki terleri mis gibi kokuyosa gaitalarıda mis gibi kokar çünkü allah onları hem zahiri hem batıni yönden tertemiz kılmıştır nasılki günah işlemezlerse vücut açısındandan temizdirler pislik onlara bulaşmaz onların kanları dahi necis değildir berekettir

nasılki kerbela toprağı ağamız hüseyin aleyhisselamın kanıyla bereket buldu ise buda aynı onun gibidir anladınızmı?

Yorum

haddim olmayarak birkaç cümle de ben söylesem bilmem arkadaşlarımız ne söyler;
        Mehdi,Mesih anlayışı; kendi sorunlarını çözmekten acziyet duyup,çözmemekte ısrar eden insanların,sorunu ilahi bir kaynağa havale edip,karşılığında öte dünyadan cennette bir yer kapma ümidi olarak görüyorum........
        öyle büyük büyük laflara hiç gerek yok;sorunlarımız bu dünyada ve de dünyevi çabalar ile çözülür........
        işi Allah'a(c.c.) havale edip işin içinden çıkma hakkımız yok........Allah(c.c.) ihtiyacımız olan aklı bize vermiştir,gerisi bize kalır......ya yaparız,başarılı oluruz,ya da yapamayız başarısız oluruz........mesele budur...........ben bu işleri böyle bilirim........ve de bu minval üzere amel ederim................

Sayın üyemiz forum kuralları gereği biraz daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Forum kuralları 13 nolu madde

Yorum

[quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57383#msg57383 date=1255809321]
          fahrettin altan ağamız, ehlibeytin izinde ağamız zaten gerekli cevapları yazmışlar

[/quote]

fahrettin ağa ve ehlibeytin izinden cevap yazıyorsa o zaman işi onlara bırakacaksın gelip burada sağa sola hakaret etmenin lüzumu yok.

[quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57383#msg57383 date=1255809321]

ben hadis alimi değilim hadis şerh edecek kadar ilmim yoktur [/quote]

alim değilsen o zaman işi alimlere bırakacaksın,laf kalabalığı yapmayacaksın.
          fahrettin ağamız o eşsiz ilmi ile gereken cevapları kendisi zaten veriyor vermeyede devam edecektir.
          Ayrıca ağamızın avukatada ihtiyacı yoktur.Allaha şükür kendisini çok iyi savunabilir.

ben ağamızın birine bu hadisleri sordum hepsinin bana teker teker açıkladı ve kalbimde zerre kadar şüphe kalmadı imamlarımızın gaitalarının kötü kokmamasının nedeni onların midelerine haram lokma girmemesinden dolayı olabilir bunda garip olan nedir imamlarımızda hiçbir türlü pislik yoktur onların nasılki terleri mis gibi kokuyosa gaitalarıda mis gibi kokar çünkü allah onları hem zahiri hem batıni yönden tertemiz kılmıştır nasılki günah işlemezlerse vücut açısındandan temizdirler pislik onlara bulaşmaz onların kanları dahi necis değildir berekettir

nasılki kerbela toprağı ağamız hüseyin aleyhisselamın kanıyla bereket buldu ise buda aynı onun gibidir anladınızmı?
          [/quote]

Bu konuyu zaten ağa çok güzel bir şekilde cevapladı ve hepimizde ona teşekkür ettik.Ayrıca ağanın verdiği cevap senin buraya aktardığınla birebir örtüşmüyor bence önce ağanın yazdıklarını oku ve hazmet.
          Burada bir heyecanla gaza gelip sağa sola saldırmanın bir anlamı yok.
          İmam Ali (a.s)

Yorum

sayın mikdat efendi ben burda avukatlık yapmıyorum avukatlık yapması gereken sizlersiniz alimlerinizi savunmuyosunuz EDİT teki geliyo ağza alınmayacak hakaretler ediyo hadislerimizi reddediyo sizin kılınız kıpırdamıyo ben sizlere bunları hatırlatıyorum

mektebinizi ve alimlerinizi baş tacı edin onları savunmaktan gocunmayın

Yorum

[quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57386#msg57386 date=1255809795]
              sayın mikdat efendi ben burda avukatlık yapmıyorum avukatlık yapması gereken sizlersiniz alimlerinizi savunmuyosunuz .................... teki geliyo ağza alınmayacak hakaretler ediyo hadislerimizi reddediyo sizin kılınız kıpırdamıyo ben sizlere bunları hatırlatıyorum

mektebinizi ve alimlerinizi baş tacı edin onları savunmaktan gocunmayın
              [/quote]

mektebimiz ve alimleri bizim baştacımızdır.Bunu onlarda bilirler.
              mektebin sizin gibi ağzından hakaret eksik olmayan avukatlara ihtiyacı yok.

Buarada 2 nolu uyarıyı aldınız
              İmam Ali (a.s)

Yorum

kızılbaş gibi imamet inacından taviz vermeyen birini küstürdünüz
                gülistan gibi gerek foruma gerek mektebe aşık olan ve hizmetleri eksik olmayan kişiyi küstürdünüz
                fahrettin altan gibi ağalarımıza uyarı verebilecek kadar yasaklayacak kadar haddi aştınız

bana uyarı vermişsiniz çokmu verin anasını satiyim banada uyarı verin siz şiaları susturup düşman belleyerek şia düşmanlarını savunuyosunuz

Yorum

[quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57390#msg57390 date=1255810170]
                  gülistan gibi gerek foruma gerek mektebe aşık olan ve hizmetleri eksik olmayan kişiyi küstürdünüz
                  fahrettin altan gibi ağalarımıza uyarı verebilecek kadar yasaklayacak kadar haddi aştınız

bana uyarı vermişsiniz çokmu verin anasını satiyim banada uyarı verin siz şiaları susturup düşman belleyerek şia düşmanlarını savunuyosunuz
                  [/quote]

kızılbaş hakaret ettiği hatta alnene ağıza alınmayacak küfürler ettiği için yasaklandı.
                  Gülistan_2 adlı üyenin herhangi bir cezası yasağı vs.. yoktur,kendisi istediği zaman yazabilir buna engel yoktur.
                  fahrettin ağanında herhangi bir yasağı yoktur.

sende bu üslupla şianın savunuculuğuna kalktınya Allah şiayı senin gibi savunuculardan korusun inşallah
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

mürtedleri değil müminleri savunun eğer gerçek anlamda şia iseniz
                    Sayın ali_allah'ın-velisi siz bunu yazarken hiç Allahtan korkmadınızmı? Mektebi Mülkiye'nin şer'en mürtet olduğuna dair bir icraatı yok ha eğer bir inancı ekolü veya hadis kitabını eleştirmek kişiyi mürtet yapıyorsa bu sitede vede bir çok sitelerde Buhari'yi haklı veya haksız eleştirenler çok var onlarda mı mürtet?

her önüne gelen hadis alimi olamaz hadislerimizi eleştiremez neymiş bu adamın ilmi eğitimi
                    ne okumuş ne görmüş ne bilmişte bizim hadislerimizi diline dolamış
                    Bu sözünüze katılıyorum lakin senin gibi tek taraflı olarak değil iş benim iman ettiğim ekolün hadis kitabına gelince ne okudun ilmin neki hadis kitabımızı eleştiriyorsun deyip hadis ilmi almadan muhaliflerin hadis kitaplarını haklı veya haksız eleştireceksin. Kusura bakma ama bu islam ahlakına terstir. Seninki hadiste muhaliflerinki ne hadis değilmi?

Eğer gerçekten sen bu sözlerinde samimi isen çıkar en azından bu sitede ehli-sünnetin hadis başta olmak üzere tarih akaid ile ilgili inançlarını eleştirenlerin karşısına çıkar bu yazını yazarsın dersin sen ilmin hadisimi aldın ki bu hadisleri eleştiiryorsun dirayet rical ilmin varmı ki bunları eleştiriyorsun? Tarih ilminimi aldın tarihçimisin tarihi değerlendirirken kullanılan ıstılahları biliyormusun ki ehli-sünnet tarihçilerinin kitaplarında geçeni eleştiriyorsun. Akaid ilmin varmı ki ehli-sünnetin akidesini eleştiriyorsun dersin ama yok sen demezsin neden biliyormusun çünkü senin inancın eleştirilince hemen hakarete başlarsınız sen kimsin ilmin ne butun ne nasıl benim hadis tarih kitaplarımı eleştirirsin dersiniz.

Ama iş muhalifleri eleştirmeye gelince hiç ilmin nedir sormasınız eline bir ihtilafla ilgili kitap alan allame kesilir başlar falanca şöyle filanca böyle hemen muhaddis tarihçi kesilir her tarafa saldırmaya başlar hiç düşünmez ana kaynağından da bi araştırayım bu konu hakkında muhaddisler tarihçiler ne diyor ama nerde kendi inancını eleştirmiyorya niye yapsın ki değilmis ayın ali_allah_.velisi?

allah demiyormu biz zikri koruyacağız diyerek zikir allahın kitabı ve peygamberin ehlibeytin sözleridir

bunlar kimde tarafından değiştirilemez tahrif edilemez korunacaktır

el kafide yer alan hadislerimiz hakkında atıp tutanlar bu ayete iman etmeyenlerdir
                    Senin bu iddianı kabul edecek bir şia alimi varmı bilemiyorum ama benim bildiğim kadarı ile yok. Şayet olmuş olsa idi bu gün el kafi denmez sahih-i kafi de değil Mütevatiri kafi denmezi gerekli idi.

Sen İbn-i Haceri Hattabiyi El Kariyi Nevevi yi vs bile aştın hiç olmazsa bunlar Buhari ve Müslime ravilere bakarak sahih demişler sen ise usul kafide geçen hadislerin Allah tarafından korunduğunu söyliyor ve kurani ayetlerle bir tutuyorsun. Sen Mektebi Mülkiyeye mürtet dedin ya bende bu sözünle şer'en bir şeyler demek isterim ama Allahtan korkarım ya yanılıyorsam diye.

Senin ilmin ne sen muhaddismisin dirayet rical ilmini aldın mı ki bunu iddia ediyorsun?

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Sayın ali_allahın_velisi sen şiimisin?

Eğer şii isen İmam Ali (as)'yi Hz Peygamber (saa)'den üstün gören kimsenin şer'en hükmü nedir? Şiaya göre

Haklı veya haksız hadisleri eleştirdi diye mektebi mülkiyeyi mürted ilan etti di hadi eğer gerçekten İmamların izinden gittiğini iddia ediyorsan tarihte İmamların bu tür kişilere karşı ne tür yaptırımlar uyguladıklarını yazar ve burda kızılbaşada aynı sözleri sarf edersn.
                      EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

selamunaleykum
                        imam caferi sadık a.s. "insanları bizlerden uzaklaştıran bizden değildir"buyuruyor
                        eğer gerçek bir şia olmak istiyorsak her şekilde sözlerimizlede onlara layık birer takipçi aşık olarak hareket etmeliyiz
                        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Sayın ali_allah'ın-velisi siz bunu yazarken hiç Allahtan korkmadınızmı? Mektebi Mülkiye'nin şer'en mürtet olduğuna dair bir icraatı yok ha eğer bir inancı ekolü veya hadis kitabını eleştirmek kişiyi mürtet yapıyorsa bu sitede vede bir çok sitelerde Buhari'yi haklı veya haksız eleştirenler çok var onlarda mı mürtet?
                          sayın hudeyfe mektebi mülkiyye önce iman ettiğini sonra inkar ettiğinikendisi itiraf etmiştir. allah mürtedleri afetmez. şianın hadis kaynaklarında ehlibeytin sözleri yer alır buharide ise ebuhureyre sözleri ikisini bir tutamazsınız

Senin bu iddianı kabul edecek bir şia alimi varmı bilemiyorum ama benim bildiğim kadarı ile yok. Şayet olmuş olsa idi bu gün el kafi denmez sahih-i kafi de değil Mütevatiri kafi denmezi gerekli idi.

Sen İbn-i Haceri Hattabiyi El Kariyi Nevevi yi vs bile aştın hiç olmazsa bunlar Buhari ve Müslime ravilere bakarak sahih demişler sen ise usul kafide geçen hadislerin Allah tarafından korunduğunu söyliyor ve kurani ayetlerle bir tutuyorsun. Sen Mektebi Mülkiyeye mürtet dedin ya bende bu sözünle şer'en bir şeyler demek isterim ama Allahtan korkarım ya yanılıyorsam diye.
                          el kafide asla uydurma hadis yoktur biz anlamayabiliriz ama inkarda etmeyiz

Eğer şii isen İmam Ali (as)'yi Hz Peygamber (saa)'den üstün gören kimsenin şer'en hükmü nedir? Şiaya göre

Haklı veya haksız hadisleri eleştirdi diye mektebi mülkiyeyi mürted ilan etti di hadi eğer gerçekten İmamların izinden gittiğini iddia ediyorsan tarihte İmamların bu tür kişilere karşı ne tür yaptırımlar uyguladıklarını yazar ve burda kızılbaşada aynı sözleri sarf edersn.
                          bizim inancımıza göre imam ali ile resulullah denktir birddir aynu nurdan yaratılmışlardır birbirlerine üstünlükleri sözkonusu değildir. kızılbaş kardeşimiz yorumunda hata yapmıştır ama imamet inancını taşıyan ehlibeyte gönülden bağlı olan bi şiadır alevidir. mektebi milkiyyeyle kızılbaşı aynı kefeye koyamazsınız imameti inkar eden biriyle imamete iman edenin hem allah katında hem kullar katında dereceleri farklıdır

Yorum

[quote author=ali_allahin_velisi link=topic=8530.msg57508#msg57508 date=1255887795]

sayın hudeyfe mektebi mülkiyye önce iman ettiğini sonra inkar ettiğinikendisi itiraf etmiştir. allah mürtedleri afetmez. şianın hadis kaynaklarında ehlibeytin sözleri yer alır buharide ise ebuhureyre sözleri ikisini bir tutamazsınız

bizim inancımıza göre imam ali ile resulullah denktir birddir aynu nurdan yaratılmışlardır birbirlerine üstünlükleri sözkonusu değildir. kızılbaş kardeşimiz yorumunda hata yapmıştır ama imamet inancını taşıyan ehlibeyte gönülden bağlı olan bi şiadır alevidir. mektebi milkiyyeyle kızılbaşı aynı kefeye koyamazsınız imameti inkar eden biriyle imamete iman edenin hem allah katında hem kullar katında dereceleri farklıdır
                            [/quote]

Ali_allahın_velisi adlı üyenin grüşlerinden Allaha sığınırım:ben bu görüşlerden uzağım.

usuli kafidede diğer hadis kitaplarındada uydurma rivayetler vardır.

Resulullah yaratılmış bütün insanlardan olduğu gibi İmam Ali'dende üstündür.
                            Resulullahı Aliden üstün görmeyen görüş şia görüşü değildir.
                            İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=8530.msg57510#msg57510 date=1255888199]
                              usuli kafidede diğer hadis kitaplarındada uydurma rivayetler vardır.

Resulullah yaratılmış bütün insanlardan olduğu gibi İmam Ali'dende üstündür.
                              Resulullahı Aliden üstün görmeyen görüş şia görüşü değildir.
                              [/quote]

buyur sayın mikdat efendi el kafideki uydurma hadisleri ortaya koyda görelim ilmini
                              eğer el kafide uydurma hadis bulamazsan bu sözlerinden ötürü tevbe etmen gerekir. ehlibeyt aleyhusselam asla yalan sözsöylemez imam kuleyni asla kitabına yalan söz katmaz bunları öğrenin eğer şiaiseniz

ben demedimki alialeyhusselam resulullahtan saa üstündür böyle demek şialıktan çıkarmaz insanı ama yanlış yorumdur

ben deyirimki imam ali aleyhusselam ile resulullah aleyhusselam aynı mertebededir bir nurun ikiye bölünmüş hali gibidir birisi nübüvvetin efendisi öbürü velayetin efendisidir

Yorum

Sayın ali_allahın_velisi Mektebi Mülkiye Allahın dinini Peygamberini inkar etmedi iftira atma. Eğer imamete iman etmediğinden ( ki edip etmediğinide kesin bilmiyorsun ) dolayı mürted sayıyorsan bu gün ehli-sünnetin tamamını mürted ilan etmen gerek ki velayeti fakih imamete iman etmeyen bu sunnilerin arkasında namaz kılınabileceğini söyler islamın şeriatında mürtedin arkasında namaz kılınmaz demi?

Ebu Hureyre sana göre metruk (terk edilmiş) bir ravidir ama sunni muhaddislere göre metruk değildir sen buna itiraz edemezsin neden mi?

1 Muhaddis değilsin?
                                2) Dirayet ilmin yok
                                3 Rical ilmin yok

Bunlardan dolayı kim kimden hadis aldı veya almadı buna itiraz edemzsin sen demiyormuydun ilmin varmı ki eleştiriyorsun arkadaş senin rical ilmin varmı ki Buhari'nin kimden hadis alıp almadığını eleştiriyorsun?

El-Kafideki rivayetlerin ravileri arasında metruk bir ravi yok mu? Eminim vardır ( Burda kastım haşa İmamlar değil İmamlardan rivayeti nakledenlerdir)

Senin bu iddianı hiç bir usuli alimi iddia etmedi ahbarilerde vardır bu arada sen ahbari değilsin umarım.

Ne yazdığına dikkat et küfür ile iman arasında ince bir cizgi vardır. Hz Peygamber İmam Aliden üstündür asla ikisi bir değiller.

Eğer aynı derecede iseler.

1 Peygambere vahiy inerdi İmam Aliye neden inmedi?
                                2 Peygamber 4 ten fazla eş alabilirdi İmam nedena lmadı?
                                3 Peygamber Allah tarafından görevlendirilen yeni bir şeriat getiren biri idi İmam Ali neden yeni bir şeriat getirmedi?

vs daha da çoğaltabiliriz.

AÇIKÇA DİYEYİM BU BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜMDÜR BENİM İÇİN İMAM ALİYİ PEYGAMBERDEN ÜSTÜN GÖREN ŞERİATI HİÇE SAYAN BİRİ ASLA İMAM ALİYİ PEYGAMBERDEN ÜSTÜN GÖRMEYEN ŞERİATI YOK SAYMAYAN BİRİNDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR ASLA BİR TUTMA GAFLETİNDE BULUNMAM BU ŞAHIS İSTERSE GECE GÜNDÜZ ALİ ALİ DESİN İSTERSE ALİ HUSEYN DEYİP AĞLASIN ( Kİ iMAMIN ŞEHADETİNDE MUAVİYE BİLE AĞLAMIŞTI)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X