Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Humeyni(r.a)'dan sözler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Çok muhterem Qom_u_aşk gönüldaşım zannederim ki bahsi geçen kitap bu olmalı:

Yazar Dr. Hüseyin Yıldız hakkında fazla bilgi sahibi değilim fakat, Şehadet Üstad'ı Seyyid Nevab Safevi'yi minnet ile anarak, inşa'allah en kısa zaman da bu müteşekkil eseri okuycam.

Şehit Şeyh Yasin'e ve Şehit Prof.Dr. Rantisi'ye ithaf edilen keyif ile okuduğum Pir-i İntifada ve Hatıralar isimli kuram eserler başta olmak üzere, girift mihver sayılabilecek, Dua Yayıncılık tarafından basılan bir kaç ilmi eser de okudum. Lakin ileri ki süreç de bu neşriyat için pozitif düşüncelerim; negatif state dönüştü. Basit efkar da gerçekten mefkure sahibi olmadan, potansiyel olarak iman, ihlas dolu samimi Müslüman gençlerimize Öz Muhammed-i İslam'a ve Ehl-i Beyt Mektebi (as)'ne ters ve emniyetsiz durumlar aks ettiren bir neşriyat olduğuna kanaat getirdim.

EsSelamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
    Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

evt ta kendisi..

Nevab safei kendisi bedence küçük cüsseli oysa iman fedakarlık ve aşk meyanında erişilmesi zor bir makama sahipmiş anladığım kadarıyla. Ondaki bu isyan ve kıyam volkanı, içinde iman samimiyet gayret ve fedakarlık iradesi bulunanlardan ateşlemediği yol göstermediği kimse kalmamış.

benim için kitap, gerekirse iman uğruna zalimlerle mücadelede tabi velayeti fakihten fetva alınmak şartıyla İslam düşmanlarına karşı silah kullanma yolunun da gerekeceğini kazanmak oldu..

ancak kitabı okuduğunuzda göreceksiniz ki Nevab Safevi'nin hareketinde zaman zaman, kafirlerle varılan anlaşmaları hilei şeriyye ile deldiğine rastlıyoruz.

Örneğin valiyle Nevabın camide kürsüye çıkmayacağı anlaşması yapılıyor. Nevab da kürsüye değil getirilen merdivene çıkıp ordan hitap ediyor yine başka bir yerde de bir insanın omuzlarına çıkıp hitap ediyor aynı anlaşmayı delmiş olmamak için..

bunlar yapılabilir mi bilgim yok sadece kafamda soru işareti olarak kaldı..

bunun dışında her gencin ve içinde iman aşkı fedakarlık yeteneği ve kurtuluşa layık oluş yolunda olanın okuması elzem olan bir kitap..

bana bu güzelliği tattıran ve kitabı hediye eden Hudeyfe kardeşime bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum..

Yorum

qum abi mesela hz.eyyup hanımına 100 sopa vuracağım diyor Allah diyor ki yuz sopyaı birleştir 1 kez vur sözünden dönmüş olmazsın...

Yorum

bu müşkil bir konu.. ve yeri de burası değil yoksa konu çok dağılacak.. bunun için ayrı bir başlık açmalıyız..

Yorum

Hz. İmam Humeyni (ks) ağamız buyuruyor ki:
            ''Siyonist İsrail'in katil oldukları müseccel işgal güçlerine karşı, sapan ile taş atan intifada çocuklarının el ve pazularını öperim.''

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

''İmam Seyyid Musa Sadr'ın (ra) mücadelesini her zaman meth ile zihin de hatırlayın. Bu ulvi alimin geniş hizmetlerini kendi deyimiyle vurgulamak istersek; Güney Lübnan'da hirman süresince, Batı Emperyalizmi tarafından hor görülerek, tüm zaruri ihtiyaçları gasp edilen, Ca'fer-i içtihadına uyarak hareket eden Şii Müslümanlara ivedi olarak, İslami mukavemet ruhunu aşılamış ve tarih boyunca emsali görülmemiş büyük bir siyasal devinimi başlatmıştır. Kum'un Büyük Taklit Mercii Ayetullah-el Uzma Seyyid Huseyn Burucerdi'nin (ra) İtalya tebliğ temsilciliği teklifini de bu sebep kabul etmemiştir.''

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

israilin bu cüretkarligi, Müslümanlar arasinda ayrilik ve tefrikatin neticesidir.
                Müslümanlar arasinda bunca ayrilik ve tefrika olmasaydi israil o azicik nüfusuyla böylesine küstahlasip müslümanlarin hasiyetini ayaklar altina alabilir miydi? islam ülkeleri, islam devletleri arasinda bunca ihtilaf olmasaydi amerika bütün ülkelere egemen olup hepsini böyle yagmalayabilir miydi?
                imam humeyni

Yorum

''İmam Seyyid Musa Sadr'a (ra) benim eğitim verdigimi söyleyebilirim. Çok değerli, kıymetli evlatlarım arasındadır. Lübnan'a sağ salim dönmesini temenni ediyorum. Cihan-şümul İslam İnkılabı süreci aramızda olmamasından ötürü gerçekten de çok üzgünüm. İmam Seyyid Musa Sadr (ra) ve dava arkadaşları ile birlikte özgür Kudüs'te, kutsal Mescid-i Aksa'da namaz kılacağımız günlerin gelmesini ümit ediyorum.''

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Behesht-e Mahdi link=topic=13785.msg119202#msg119202 date=1298670012]

''İmam Seyyid Musa Sadr'a (ra) benim eğitim verdigimi söyleyebilirim. Çok değerli, kıymetli evlatlarım arasındadır. Lübnan'a sağ salim dönmesini temenni ediyorum. Cihan-şümul İslam İnkılabı süreci aramızda olmamasından ötürü gerçekten de çok üzgünüm. İmam Seyyid Musa Sadr (ra) ve dava arkadaşları ile birlikte özgür Kudüs'te, kutsal Mescid-i Aksa'da namaz kılacağımız günlerin gelmesini ümit ediyorum.''

[/quote]

Allah kaddafiyi kahr etsin. Ona zulmettiği eli kırsın

Yorum

Ey Dünya'nın mustazaf halkları!
                      Ey Müslüman halkları!
                      Ayağa kalkınız!
                      Kendi haklarınızı geri alınız!
                      Süpür güçler ve onların kuklalarının; propaganda yaygaraları karşısında korkmayınız!
                      Tüm emeklerinizi aziz İslam'ın düşmanlarına takdim eden; cinayetkar idarecileri kendi vatan topraklarınızdan dışarı atınız!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Misir ordusu bu ayip ve ziileti kabullenmesin!
                        Misir milletinin elinde güc var bugün, ordunun devletle ayni safta olacagini sanmam, Amerikanin parali uskligini yapanlar haric tabi... Misir ordusunun su noktaya dikkatini cekmek isterim: Misir ordusu ben Amerika ve israile tabiyim, islam diyeni oracikta bogarim! deme cüreti gösteren bir devleti destekleme ayip ve zilletini kabul etmesin! israilin tekrar gelip size hükmetmesine; mukedderatinizi Amerikayla israilin belirlemesine firsat vermeyin!
                        imam Humeyni

Yorum

''Biz Müslümanlar, İslam’ı; ‘Asr-ı Saadet’teki gibi yürürlüğe koymamız gerekiyor. Bu idealin gerçekleşmesi, bütün kesimlerin tam ciddiyetine muhtaçtır...''

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Ey aziz!
                            Uyan! Gaflet ve sarhoşluğu kendinden uzaklaştır, öbür âlemde senin amellerini tartmadan önce, sen akıl mizanında amellerini tart. Senden hesap sormadan önce, sen kendini hesaba çek. Ve kalp aynanı şirkten, nifaktan ve iki yüzlülükten temizle. Onu, öbür âlemin ateşlerinin dahi temizleyemeyeceği, şirk ve küfür zengarlarının sarm...asına izin verme. Fıtrat nurunun küfür zulmetine dönüşmesine izin verme
                            "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                            "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

: İmam Humeyni(r.a)'dan sözler

''Eğer ki İslam ülkeleri ve aziz Müslüman milletler, ‘Doğu’ ve ‘Batı’ bloğuna dayanmak yerine, İslam ve Kur'an-ı Kerim yolunun nurani ve kurtuluş bahşeden öğretisine dayansalardı; bugün mütecaviz Siyonist İsrail'in esiri, Amerikan ‘Fantom’larının şaşkınları, Komünist Rusya’nın ise şeytani düzen ve oyunlara dayanan politikasının kurbanları olmazlardı…''

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

: İmam Humeyni(r.a)'dan sözler

israili tüm sömürgeci gücler himaye etmekte
                                israil, batili ve dogulu sömürgeci ülkelerin antlasma ve danismalarindan türemis olup müslümanlari ezip sindirme ve sömürme amaciyla ortaya cikmis ve bügün tüm sömürgeci gücler tarafindan himaye ediliyor, destekleniyor. ingiliz ve amerika askeri ve siyasi destekleriyle, israile öldurucu silahlar vererek onu arap ve müslümanlarin aleyhine ardarda tecavüzlere,filistini ve diger islam topraklarini isgale devam etmeye tesfik ediyor, sovyetler birligi müslümanlarin silaha sarilmasina engel olarak, müslümanlari aldatarak, onlara ihanet ederek ve uzlasma siyaseti izleyerek israilin varligini tazmin ediyor.
                                (imam humeyni´nin amerika ve kanada´daki ünüversiteli ögrencilerin mektubuna verdigi cevap)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X