Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İslam'da Devlet

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İslam'da Devlet

" İslam'ı halka tanıtınız ki, genç nesil mollalar Necef veya Kum şehrinin bir köşesinde hayz-u nifas ahkamını okumakla yetinmeleri ve siyasi konularla ilgilenmemelerini, siyaseti dinden ayrılması gerektiğini sanmasınlar."
    İmam Humeyni r.a.
    İslam'da Devlet Objektif yayınları 1990 s.52

"Biz müslümanlar namaz kılmaktan dua ve zikir okumaktan başka birşey yapmazsak, emperyalistler ve onlarla zorbalık ve çıkar ortaklığında birleşebilen devletlerin bizlerle hiç işi olmaz.

Sen git istediğin kadar ezan oku, namaz kıl, gelsinler ve varımızı yoğumuzu götürsünler, Allah'a havale et (hiç mücadele etme) La havle vela kuvvete illah billah de, öldüğümüzde inşaallah bu tutumumuzun karşılığı bize verilir(!)

Irak'ın İngilizler tarafından işgali sırasında, İngiliz subaylardan birisi şöyle sormuştur:"şu anda minarede ezan okumak üzere olanın İngiltere siyasetine zararı var mıdır?" "Hayır" yanıtını verdiler. "Şu halde bırkın ne isterse söylesin" dedi.

Siz istediğiniz kadar namaz kılınız, onlar sizin petrolünüzü istiyorlar, namazınızla işleri ne?"
    a.g.e s.53

(camilerimize izin veriyorlar, ezanımızı okutabiliyoruz, özgür bir ortamdayız diyen kardeşlerimizin dikkatine sunulur)
    KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Ynt: İslam'da Devlet

Kardeş güzel yazmışsın. Şimdi ne yapmalı sence?
    Ben diyorum ki yarından itibaren Taksimde bir araya gelelim ve devrim yapıncaya dek bir daha evlerimize dönmeyelim ne dersin?
    Neden olmasın?
    Mısırda bunu başardılar biz neden başarmayalım?
    Bir hafta olmadı bir ay bilemedin iki üç aya kadar devrimi gerçekleştirmiş oluruz.
    Böylece Türkiyeden yükselen bu haraketle diğer Arap ülkelrinde de devrim olur ve Cihan Şumul İslam Birleşik devleti de kurulmuş olur.
    Yarın ben varım diyenler buyursun.

Yorum

Sayın müslim, yukarıdaki trajik, ironik ifadelerinizden anlaşılıyor ki, siz hiç bir zaman devrimci bir hareket içerisinde olamayacak, içinde yaşadığınız kokuşmuş tağuti rejimin yer ile yeksan olmasına razı olamayacaksınız gibi görünüyor.

Ayrıca bu jargon daha önceleri, bizler İran İslam İnkılabından basettiğimizde inkılap düşmanlarının bize cevap olarak vermeye çalıştıkları ifadelerin tam bir kopyası gibi. Söyleyecekseniz yeni şeyler söyleyin bari.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Müslim link=topic=20397.msg123785#msg123785 date=1303771251]
        Kardeş güzel yazmışsın. Şimdi ne yapmalı sence?
        Ben diyorum ki yarından itibaren Taksimde bir araya gelelim ve devrim yapıncaya dek bir daha evlerimize dönmeyelim ne dersin?
        Neden olmasın?
        Mısırda bunu başardılar biz neden başarmayalım?
        Bir hafta olmadı bir ay bilemedin iki üç aya kadar devrimi gerçekleştirmiş oluruz.
        Böylece Türkiyeden yükselen bu haraketle diğer Arap ülkelrinde de devrim olur ve Cihan Şumul İslam Birleşik devleti de kurulmuş olur.
        Yarın ben varım diyenler buyursun.
        [/quote]

eyvah eyvah! ben şimdi bu imalara nasıl karşılık verebilirim? bütün tezlerim çürüdü(!), hedeflerim hayal oldu(!), devrim falan hep yalanmış(!).

Allah'tan İmam Humeyni r.a. şah habisini devirmek için kıyamı başlattığında kimse O'na böyle bir teklif sunmamış ta geri çekilip vazgeçmemiş. yoksa şimdi İran devriminden bahsetmek mümkün mü idi?

Allah aşkına itiraz ettiğiniz konuya ve konuyu bizlere anlatana bakın. ondan sonra itirazınız varsa bildirin. merak etmeyin sizler tağutlarla el ele halay çekip, nezaket yarışlarına katılırken, devrimi hayal ilan edip, kendi ümitsizliğinizi ve boş vermişliğinizi hedefsizliğinizle birleştirip bu memleketin müslümanlarına empoze ederken bizler bu mücadeleyi omuzlayacak, sessiz ama öfkeli, mümine karşı şefkatli tağuta ve küfre karşı şiddetli ve onurlu, basiretli, ferasetli ve Ehli beyt mektebi aşığı binlerce gencin yetiştiğine şahitiz ve şahit oluyoruz.

sizler hangi partiden kaç milletvekili çıkartabiliriz telaşından mektebi ve onun küfre karşı dik duruşunu unutmuşken, bizler sistemin tümünün küfür sistemi olduğunu bilip onun pisliğinden uzak durma ve necasetten arınmak için onu yıkmak derdindeyiz.

sizler tamda rejimin istediği şekilde ümitsizlik aşısını müslümanlara aşılarken, bizler onlara İslam'ın hürriyet ve direniş bilincini aşılamakla meşgulüz.

sizler ya bu rejimi desteklemek ya da hemen meydana inmek gibi basit, bayağı fikirler üstadı iken (ki meydana inmekte de samimi değilsiniz. neticede meydana inip devirmek istediklerini sizler kendi meydanlarınıza çağıranlarsınız) bizler cihadın manasını kavramış, yaşamını cihad ağacının meyvesine dönüştürmüş, yalnız Allah rızasını hedefe koymuş, "namazım ve ibadetim, hayatım ve ölümüm yalnız alemlerin Rabbi olan Allah içindir" diyen ve "la" demeden "illallah" demenin "hak geldi batıl zail oldu" ilkesine ters olacağını idrak etmiş olanlarız.

bu yüzden eğer itirazınız varsa ve bunun mektebi delilleri varsa sunun. yoksa sizin bu sözlerinizi rejimin bilinçli veya bilinçsiz savunucuları ve artık Allah'ın yardımından ümidini kesmiş olanların tümü söylüyor. bir farkınız yok.

Yorum

Mehmet bey, sen devrimin ne olduğunu anlamadan önce ben devrimciyim ve öylede olmaya devam ediyorum.
          Sen devrimciliği iki kelime ortaya atmak olarak görüyorsun ama ben devrimi icra ediyorum.
          Bunları anlaman çok zor o yüzden fazla üstünde durmayacağım.
          Hattı imam bey önce nickine uygun davran bir hattı imam gibi olmayı öğren.
          Tanımadığın biri hakkında yazdığın tüm yakıştırmalar senin karakterini ortaya koyar.
          Benim yazım senin alıntına değil şahsi fikrinedir.
          Yazının alt bölümünde kendi fikrini ortaya koymuşsun bende ona yazdım.
          Kendi hayatında devrim yapamayanların kendi nefsine karşı devrim gerçekleştiremeyenlerin toplumda ülkede devrim yapamayacağını anlatmak istedim.
          Devrim önce bireylerin hayatında sonra etrafında sonra toplumda ve ülkede gerçekleşir.
          Bunu başaramayanların ülkede devrim hayali kurmaları hayal olarak bile samimi değil onu anlatmaya çalıştım
          Tabi anlayana.....

Yorum

müslim kardeş sen şimdi cumartesi leventteki mitinge geliyor musun

Yorum

İnşaallah. Allahtan bir mani keder olmazsa orada olacağım.

Yorum

Müslim bey, devrimin insan nefsinden başlayıp, aile, toplum devlet şeklinde devam etmeyeceğini söyleyen mi var ki, siz klasik her devrim düşmanının nakaratlarını tekrarlıyorsunuz. Hiç tanımadığınız insanlar hakkında konuşmalarımızdan rahatsız oluyorsunuz da, sizin boş ve anlamsız ithamlarınızı bizi tanıyarak mı yapıyorsunuz, bizi ne biliyorsunuz.

Herkes kelimeleri ile, bu kelimelerin arka planı ile ilgili ilinti ve felsefe ile değerlendirilmektedir. Sizlerin kullandığınız kelimeler ve kurduğunuz cümlelerden anlaşılıyor ki, her ne kadar devrimci olduğunuzu söylediğiniz halde devrim felsefesi ile uzaktan yakından ilginizin olmadığını anlıyoruz. İslam İnkılabını birazcık idrak edenler bizlerin ordan aldığımız ilhamla açıklamaya çalıştığımız devrimle ilgili konulara sataşmaz, laf etmez, umarım beni anlıyorsunuzdur.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Müslim link=topic=20397.msg123835#msg123835 date=1303851187]
                  Hattı imam bey önce nickine uygun davran bir hattı imam gibi olmayı öğren.
                  Tanımadığın biri hakkında yazdığın tüm yakıştırmalar senin karakterini ortaya koyar.
                  Benim yazım senin alıntına değil şahsi fikrinedir.
                  Yazının alt bölümünde kendi fikrini ortaya koymuşsun bende ona yazdım.
                  Kendi hayatında devrim yapamayanların kendi nefsine karşı devrim gerçekleştiremeyenlerin toplumda ülkede devrim yapamayacağını anlatmak istedim.
                  Devrim önce bireylerin hayatında sonra etrafında sonra toplumda ve ülkede gerçekleşir.
                  Bunu başaramayanların ülkede devrim hayali kurmaları hayal olarak bile samimi değil onu anlatmaya çalıştım
                  Tabi anlayana.....

[/quote]

kullandığım nickin ne anlama geldiğini çok iyi bildiğim için yukarıda size o eleştirileri yaptım.

devrimin insanların kendilerinden başladığını, kendini devirmeyenin rejimi deviremeyeceğini emin olun çok iyi biliyorum. hatta bu yüzden İmamın yazdıklarının altında kendi görüşlerimi sizlere eleştiri olarak yazdım. çünkü kendimizi devirmemizin önündeki en büyük engel yine tağuti sistemdir. biz bunun bilincindeyiz.

eğer öyle olmasaydı müslümanlar ağızlarına çalınan bir parça bala aldanıp bu zalim sistemle içiçe yaşamayı kabullenmezlerdi. hatta onun temsilciliği için çırpınmazlardı.

Yorum

[quote author=Müslim link=topic=20397.msg123838#msg123838 date=1303854223]
                    İnşaallah. Allahtan bir mani keder olmazsa orada olacağım.

[/quote]

çok sevindim inşaAllah büyük bir katılımla güzel bir miting olacak bu kahrolası sansürün hüküm sürdüğü dünyada mazlum ve dışlanmış Bahreyn halkının sesi olacağız...

Yorum

"Şer'i ahkamın mahiyet ve keyfiyetine dikkat ettiğimizde, bunların hükümet teşkilini gerektirdiğini, geniş ve büyük bir yürütme ve yönetim örgütü bulunmaksızın ilahi hükümlerin icrası ödevinin yerine getirilemeyceği anlaşılır."

İmam Humeyni r.a.
                      İslam'da Devlet Objektif yayınları 1990 s.61

"Şeriat ve akıl, hükümet biçimlerinin bu gibi İslam aykırı veya İslam dışı görünümlerle sürdürülmesine imkan vermememizi emreder.bu hususun delilleri açıktır. İslam dışı bir siyasi nizamın yürürlükte olması, İslam siyasi nizamının icra edilmeksizin bırakılması anlamına gelir. İslam dışı siyasi nizamlar şirkamiz nizamlardır, çünkü hakimi Tağuttur."
                      a.g.e. s.66

"Bu ictimai siyasi şartlar içinde, mümin, takva sahibi ve adil bir insan yaşayamaz, imanını ve salih davranışını koruyamaz. Karşısında iki yol vardır. ya ister istemez şirke eğilimli ve salih olmayan işleri irtikab edecektir, yahut bu gibi işleri yapmamak için ve tağutların emir ve kurallarına teslim olmamak için onlara karşı çıkacak ve bozuk şartları ortadan kaldırmak için savaşacaktır. Elimizde, bozuk ve bozucu şartları ortadan kaldırmak, hain ve fasid, zalim ve zorba yöneticileri alaşağı etmekten başka çare yoktur."
                      a.g.e s.66

Yorum

Geçen gün Zeynebiye Caddesinde yürürken Ali Özgündüzün Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana olan koca bir afişini gördüm yolda yürüken düşündümde Bir tarafta münafık islamı kendi çıkarları için kullananlar var bir tarafta ise dinin emirlerini çiğneyenler... Bizim Adımız ise ALİ ŞİASI ! Hem münafığın yanında yer aldık hem fasığın hem münafığın yanımızda durmasına rıza gösterdik hem fasığın... Ali a.s ve pak evlatları böyle mi yapmıştı... Biz Ali a.s ve devrimci liderlerimizden böyle mi gördük... Bunları mı öğrendik... Hakka batılı karıştırarak mı Huseynin sedası yayılacak batılın yanında durunca mı Zeynebin mesajı yerini bulacak...
                        "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                        "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=20397.msg124132#msg124132 date=1304237579]
                          Geçen gün Zeynebiye Caddesinde yürürken Ali Özgündüzün Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana olan koca bir afişini gördüm yolda yürüken düşündümde Bir tarafta münafık islamı kendi çıkarları için kullananlar var bir tarafta ise dinin emirlerini çiğneyenler... Bizim Adımız ise ALİ ŞİASI ! Hem münafığın yanında yer aldık hem fasığın hem münafığın yanımızda durmasına rıza gösterdik hem fasığın... Ali a.s ve pak evlatları böyle mi yapmıştı... Biz Ali a.s ve devrimci liderlerimizden böyle mi gördük... Bunları mı öğrendik... Hakka batılı karıştırarak mı Huseynin sedası yayılacak batılın yanında durunca mı Zeynebin mesajı yerini bulacak...
                          [/quote]

tam da bu bahsettiklerinizi için bu kitaptan paylaşım yapıyorum. bahsettiğiniz şahsı tv. faith altaylı denen mahlukun programında izlemiştim. demek ki şii olmak sadece etiketten ibaret oluyorsa pek bir anlam ifade etmiyormuş.

ayrıca mesele a partisi b partisi değil. mesele sistem meselesi. İmam bütün yazdıklarında Kur'ani olmayan sistemin tağuti olduğunu vurgulamış. delilleri ile onlarla neden mücadele etmemiz gerektiğini anlatmış. bir tağutu diğerine tercih etmenin İslami hiçbir gerekçesinin olamayacağını bize bildirmiş. İnşaallah yüreklerimizden ve zihnimizden sökülen devrimciliğimizi ve zulme olan kinimizi tekrar yeşertiriz de bizlerin vurdumduymazlığı ile tahtlarını güçlendiren zalimlerin düzenleri yıkılır ve Kur'an hakim olur. yoksa bunun dışındaki tüm uğraşılarımız hedefimizden sapmış olacağımızdan boşunadır.

Yorum

evet evet, işte tam bu konularla ilgili olarak değerli Üstad Ş. Kadir Akaras'ın 25.4.2011 tarihli Nehcül Belağa dersini dinlemelisiniz mutlaka..

Üstad bu derste Nehcül Belağada İmam Ali a.s.'ın fitne konusunu nasıl ele aldığını anlatıyor. Fitne'yi insanların ikilem içinde kalarak doğru tercih yapmalarını engelleyen her türlü olay diye tanımladı önceki derslerde ve bunlarla ilgili hutbeleri açıkladı. Bu sözü geçen tarihli derste ise Müslüman, doğru yolda görünüp içi şer dolu olan ve çevresine de şer saçan insanların 4 gurupta incelendiğini açıklayan hutbesini okudu. Bu hutbelere göre 4 gurup insan var ki bunlar iyi yolda görünüyorlar ama özellikleri ile etrafına şer saçmaktalar. bu guruplardan en dikkat çekici olanı bir zamanlar İslami çalışmalar yaparak bunun karşılıında insanlardan bir hak talebinde bulunanlar gurubu idi..

bu ders kayıtlara alındı nette yayınlandı mı bilmiyorum ama ben araştırayım inşaAllah bulduğumda burda paylaşalım..

bu dersler süper..

Şia asla yolundan sapmaz.. Şia başkadır şiiler başkadır. her şii olduğunu iddia eden şii değildir. Şianın ölçüleri bellidir. Ve bunlardan şaşanlar asla şiaya zarar veremezler ancak kendilerine zarar verirler..

Hatta bu tipler, değer yargıları sağlam olmayan insanların, basit ölçülülerin şiadan uzak durmalarını sağlama açısından bir yönden bakılırsa şiaya bile çalışmış olurlar.. Tabi bu onların cezasız kalacağı anlamına gelmez..

Şianın kaynakları bellidir İmamların hadisleri siyasilerle mücadeleleri ortadadır. Hiç bir tağuti yönetimle uzlaşmamış hiç biri karşısında el bağlayıp boyun bükmemiş bir şia örnekliği vardır ortada. Tam tersine değil teslimiyet hiç bir ekolün ve düşünce sahibinin asla yanına bile ulaşamayacağı sertlik ve uzlaşmasız tavırlarıyla şia tarih boyunca Tağutların korkulu kabusları olmuştur hep..

günümüzde olanlar geçicidir ya da şiay temsil etmezler.. Şiayı bu gün İslam İnkılabı ven onun uzlaşmasız yönetim kadrosu inkılapçı yönü temsil eder. Şianın mert erleri temsil eder. Dünyanın hiç bir yerinde şii olduklarından başka suçu olmadığı için zulüm gören uzlaşmasız Bahreyn halkı temsil eder. Tağutları titreten siyonist kan içicileri ölüm kabuslarına gark eden Hizbullah lideri Hasan Nasrullah temsil eder. Şiayı bop (büyük orta doğu projesi) eş başkanı olmakla övünen Receplere el pençe divan duranlar değil bopun kanlı ellerinin sahibi siyonistleri titreten Nasrullah temsil eder..

Hiç kimse kusura bakmasın, akılsız dostlar aldanmasın düşmanlar sevinmesin, akıllı dostlar gerçek şia aşıkları üzülmesin.. Şiayı Adı Kıyamla özdeşleşmiş, Kıyam/İsyan ruhunu bilinçlerde kalplerde dip diri tutan İmamı zaman-ı Kaim (a.f.) temsil eder..

hiç kimse kusura bakmasın...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20397.msg124198#msg124198 date=1304273242]

günümüzde olanlar geçicidir ya da şiay temsil etmezler.. Şiayı bu gün İslam İnkılabı ven onun uzlaşmasız yönetim kadrosu inkılapçı yönü temsil eder. Şianın mert erleri temsil eder. Dünyanın hiç bir yerinde şii olduklarından başka suçu olmadığı için zulüm gören uzlaşmasız Bahreyn halkı temsil eder. Tağutları titreten siyonist kan içicileri ölüm kabuslarına gark eden Hizbullah lideri Hasan Nasrullah temsil eder. Şiayı bop (büyük orta doğu projesi) eş başkanı olmakla övünen Receplere el pençe divan duranlar değil bopun kanlı ellerinin sahibi siyonistleri titreten Nasrullah temsil eder..

Hiç kimse kusura bakmasın, akılsız dostlar aldanmasın düşmanlar sevinmesin, akıllı dostlar gerçek şia aşıkları üzülmesin.. Şiayı Adı Kıyamla özdeşleşmiş, Kıyam/İsyan ruhunu bilinçlerde kalplerde dip diri tutan İmamı zaman-ı Kaim (a.f.) temsil eder..

hiç kimse kusura bakmasın...
                              [/quote]

Allah razı olsun. Rabbim bizleri savunduğu davayı çıkarları için eğip bükenlerden değil de o dava uğruna malını canını cananını feda edenlerden eylesin inşaallah.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X