Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Veliy-i Fakih'e muhalefet, İmamlara as muhalefet ve Allah’a cc şirk haddindedir!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Veliy-i Fakih'e muhalefet, İmamlara as muhalefet ve Allah’a cc şirk haddindedir!

[quote author=hatt-ı imam link=topic=20445.msg124916#msg124916 date=1305091665]
    rehberin kendisi o makam layık olduğu için orada. yarın bir başkası o makam layık olurda oraya geçerse aynı şey onun için de geçerli olacaktır. yani aslolan velayet makamıdır. hertürlü kurumun üstünde olan ve emirlerine uyulması gereken makam velayettir. o makam da bulunanlar da uyulması gereken ve sözleri emir telakki edilmesi gereken alimlerdir. bu yüzden ben makamı kabul ediyorum ama mesela İmam Hamaney'i kabul etmiyorum denilemez.

[/quote]

Benim de sorunum burda işte kişi velayet makamını kabul ediyor ama Hz.Hmanei kabul etmiyor veliiyi emr olmaya layık görmüyor ozaman Hz.Yezdinin sözü bu kişiler için geçerli olur mu?

Ayetullah hamanei velayet makamına layık görmeyen kişilerin delili nedir ne ye dayanarak bu görüşü savunuyorlar böyle bir hakka sahipler mi? Sahiplerse hüküm ne değillerse hüküm ne?

"İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Ynt: Veliy-i Fakih'e muhalefet, İmamlara as muhalefet ve Allah’a cc şirk haddindedir!

bu bahsettiklerinizin aklı muhtmelen hala devletleşemediğimiz dönemlerde kalmıştır. şimdi devletimizin kurulduğu dönemde varolan velayeti fakih makamının emirlerinin bağlamadığı hiçbir şii olamaz. bu İslamın öngördüğü devlet ve iktidar modeline ters baştan başa.

bizler velayeti kabuledenler şunu iyi biliyoruz ki o makamı temsil etme görevinde bulunanlar o makam sahip olmayı hakedenlerdir. oraya durduk yere getirilmemişler seçilmişlerdir. hele hele İmam'ın yaşantısı, dik duruşu, ümmeti sahiplenişi vs. o makama ne kadar layık olduğunun delilidir.

kim ne derse desin İmama karşı çıkanlar hiç de samimi olmayan ve İslam İnkılabı fikrine sıcak bakmayanlardır. bunlarında kimlerle aynı noktada olduğu malumdur.
      KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=20445.msg124916#msg124916 date=1305091665]
        yukarıda ki bütün mesajlarımda özellikle bunu vurguladım.

rehberin kendisi o makam layık olduğu için orada. yarın bir başkası o makam layık olurda oraya geçerse aynı şey onun için de geçerli olacaktır. yani aslolan velayet makamıdır. hertürlü kurumun üstünde olan ve emirlerine uyulması gereken makam velayettir. o makam da bulunanlar da uyulması gereken ve sözleri emir telakki edilmesi gereken alimlerdir. bu yüzden ben makamı kabul ediyorum ama mesela İmam Hamaney'i kabul etmiyorum denilemez.

[/quote]
        bende aynı düşüncedeyim rehberi layık olarak görüyorum fakat bizler layık görüyoruz diye başkalarıda layık görmeli diye birşey diyemeyiz. burada günaha düşülecek konu velayeti fakih makamının kabul edilmemesidir eğer makamı yani var olduğunu kabul etmezsek inkar edenlerden oluruz fakat imam hamenei layık görmezsek günaha düşmüş olmayız yani makamla o makamdaki kişi aynı şey değildir
        İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN....

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=20445.msg124957#msg124957 date=1305128977]

Benim de sorunum burda işte kişi velayet makamını kabul ediyor ama Hz.Hmanei kabul etmiyor veliiyi emr olmaya layık görmüyor ozaman Hz.Yezdinin sözü bu kişiler için geçerli olur mu?

[/quote]

kişi sadece makamı kabul etmezse inkar edenlerden olur. O makamdaki kişiyi kabul etmezse günaha düşmez.
          İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN....

Yorum

Fakih

Aslında adını koysun koymasın, mezhebi olsun olmasın herkes bir "fakih"in izinden gidiyor. Şia bunun adını koymuş ve fakihin seçiminde izlenecek esasları belirlemiştir. Çobanı olmayan sürünün koyunlarını kurtlar teker teker çalarlar. Cenab Allah bizleri Hakk yoldan ayırmasın...
            HER GÜN AŞURA
            HER YER KERBELA

Yorum

[quote author=ağam seccad link=topic=20445.msg124986#msg124986 date=1305144026]

kişi sadece makamı kabul etmezse inkar edenlerden olur. O makamdaki kişiyi kabul etmezse günaha düşmez.
              [/quote]

bacıcan bir iki alimle görüştüm deyirler ki insanları cehennemlik yapmak nede kolaydı imamın velayetini reddetmek şirk sebebi değilken nasıl olurda velayeti fakihi reddetmek şirk sebbei olsun zannedersem Ayetullah misbah yezdinin orjinal metninde bu söylemle bağdaşlaşan bir açıklama da yokmuş :/

Yorum

beyza kardeşim biz kimseyi (en azından ben) tekfir etme ve cehenneme koyma derdinde değiliz zaten. yukarıda defaatle hangi şartlar vuku bulursa bu ihtimalin(şirke düşme ihtimalinin) ortaya çıkacağını, zaten velayeti inkar edenin hem imameti hem nübüvveti hem de tevhidi inkar etmiş olacağını anlatmaya alıştım.

bahsettiğimiz inkar cahillikten kaynaklanan değil bilakis inattan ve taassuptan kaynaklanan bir nevi yahudi mantığına sahip inkardır. ki onlar Resulullah'ı s.a.a oğullarını tanıdıklarından daha iyi tanıdıkları halde sırf içlerinde hırs ve taassuptan dolayı inkar etmişlerdi diye bize Kur'an bildiriyor ya hani. işte biz bu tür inkardan bahsediyoruz.

kaldı ki bu sitede sırf şii değiller diye sünni müslümanları müslüman saymayanlarla tabiri caizse yaka paça kavga eden(tartışan manasında) biri olarak öyle kolay kolay kimseyi tekfir edecek değilim. bu meselede de hakkı duymayanları ve hakkı tam anlamıyla anlamayanları yukarıda ki mesajlarımda da değindiğim gibi suçlamak bir yana onlara mektebi anlatamadığımız için bizleri suçluyorum.

[quote author=ağam seccad link=topic=20445.msg124986#msg124986 date=1305144026]

[/quote]

kardeşim o makamdakini bilerek kabul etmeyenlerin nefislerine uymadıklarını nereden bileceğiz? mesela peygamberliği kabul edip Resulullah'ı kabul etmeyenleri de hoş görebilir miyiz? veya imamet ile ilgili hadisleri bilip kabul edip ama başka insanları imam kabul edenlere de aynı şekilde mi yaklaşmalıyız?

bir makam da oturan kişi o makamın tüm haklarına sahip olur. eğer layık değilse onu oraya getirenler zaten geri indirmeyi bilir.(bu ister ilahi bir seçim olsun ister insani bir seçim olsun) ama o şahıs o makamda bulunduğu ve makamın gereğini yerine getirdiği takdirde o şahsı inkar aslında makamı inkardır.

Yorum

İmam musa a.s mın naibi olup da
                  imam rızayı inkar eden
                  İmamdan sonra vakifiyye mezhebini kuran ali b. ebi hamza betaini
                  yine imamın öğrencilerinden ve betainiye destek veren diğer iki büyük şahsiyet
                  ziyad b. mervan gendi ve osman b. isa revasi

bu kitapta s:64den sonra geniş bi şekilde kaynaklarıyla aktarılıyor

bunların olması velayet makamında oturan kişinin hak kişidir iddiasını çürütmez mi??

Yorum

kitap farsça sanırım ve benim farsçam yok. ama dediğinizi de anlamadım. şimdi İmam Rıza a.s. ı inkar edenlerin durumu ne oluyor? bu inkardan dolayı velayet makamı nasıl eleştirilebilinir? o zaman İmam Rıza a.s. durumu ne olacak? bu inkarları hoş göreceksek?

Yorum

İmam Musanın naibini müşrik yapan İmam Rızayı inkar etmesidir. İmam Humeyninin İslam İnkılabı ile Velayeti Fakih makamını külli anlamda temsil eden İmam Humeyni ve İmam Hamanein herhangi bir imamı inkarı söz konusu mu ki, İmam Rızayı inkar eden naiple kıyaslanıyor. Hiç mantıklı ve insaflı bir karşılaştırma değil.
                      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

burda 2 sorum var:

1. Veliyi fakih Allah tarafındanmı atanıyor?
                        2. Veliyi fakih masummudur?

Yorum

burda söylemek istediğim İmamın naibi olan kişinin bile haktan sapabilceğidir! Yaşanan bu olaylar bize örnektir İmam musa a.s mın ve tabii diğer imamlarımız a.s naibleri bu denli büyük bir hataya maruz kalmışken bizler velliyi emri hatadan beri ilan etmemeliyiz Allah muhafaza rehbere olan sevgimiz muhabbetimiz bizi haktan ayrı salabilir

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=20445.msg125011#msg125011 date=1305192704]
                            burda 2 sorum var:

1. Veliyi fakih Allah tarafındanmı atanıyor?
                            2. Veliyi fakih masummudur?

[/quote]

Bu sorulara kişisel kanaatimce cevap vermek istiyorum.

1. Allahın izni olmadan bir yaprak bile yere düşmez.
                            2. Peygamberler ve imamlar mutlak masumdur. Ancak masumiyet makamı diğer insanlara kapalı değildir. Veliyyi Fakihin (İmam Humeyni ve İmam Hamaneinin) illada masum olmadığına inanamıyorum.
                            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

beyza kardeşim benim mesajlarımı bir daha okursanız velayete sizin zannetiğiniz masumiyeti (imamların masumiyeti gibi) atfetmediğimi, o makamda bulunanı yanlış yaptığı ve Allah korusun saptığı vakit o makama getirenlerin (ister ilahi güç ister beşeri güç olsun) oradan alabileceklerini belirttiğimi görürsünüz. biz mektebe bağlıyız. önderlerimiz mektebe bağlı oldukları sürece de her sözleri emirdir bizim için. ama onları kendi seviyemize çekip hatalarının olma ihtimalinden bahsetme yanlışına da düşmeyiz. o hataları (eğer olursa) bulacak olanlarda liderlerimizin ilmine sahip en azından yakın ilimdeki alimlerdir. bu yüzden velayeti bizler gibilerinin eleştirebileceği kadar dokunulmazlıktan uzaklaştırırsak ortada ne İslam İnkılabı ne velayet kalır. her nefis kendini velayet makamında görebilir.

elmeddin kardeş velayeti fakih, İmam Humeyni r.a.'in İslam 'da devlet kitabında delilleri ile açıkladığı gibi ilahi bir zorunluluktur. öyleki diğer ibadetlerin hakkıyla yerine getirlimesi bu makamın oluşturulmasına bağlıdır. İslam müslümanların birliğini emrede ve buna görede askeri,siyasi, ictimai kurallar koyar. bu kuralları uygulayacak bir makamı öngörür. bu yüzden velayeti fakih İmam r.a. bahsettiği gibi zarurettir. ve her müslümanın üzerinde yönetme ile ilgili hakkı vardır. onun emirlerine uymayacak olan İslam cemaatinin dışına çıkma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır.

veliyyi fakih sizin sorularınızda ima ettiğiniz şekilde değil bizim durumumuza göre masumdur. yani imamların masumiyetinden bahsetmiyoruz. ilmin sağladığı yakin ölçüsündeki masumiyetten bahsediyoruz ki bu masumiyet her insanın kendi ilmiyle sınırlıdır. bizler içkinin, kumarın sonuçlarını bildiğimiz için o günahlardan masumuz işlemiyoruz ama veliyyi fakihin ilmi bizden kat be kat üstün olduğu için bizim sonuçlarını tam olarak idrak edemediğimiz birçok yanlıştan da masumdur.

diğer türlü sorarsanız da evet ben gaybi yardıma ve desteğe sahip olduğuna da inanıyorum.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=20445.msg125014#msg125014 date=1305195618]
                                Bu sorulara kişisel kanaatimce cevap vermek istiyorum.

1. Allahın izni olmadan bir yaprak bile yere düşmez.[/quote]

kusura bakmayın abim ama bu soruya cevap vermek değil, arkasından dolanmaktır. kim Allaın izni olmadan bir şeyin ola bileceğine inanıyor ki? sizin verdiğiniz cevaba göre şu tağuti hükumetler bile Allahın ataması ieldir. öyle ise niye isyan ediyoruz? eğer cevap vermek istiyorsanız lütfen konuyu dağıtmadan neyi sormuşsam ona cevap verin

2. Peygamberler ve imamlar mutlak masumdur. Ancak masumiyet makamı diğer insanlara kapalı değildir. Veliyyi Fakihin (İmam Humeyni ve İmam Hamaneinin) illada masum olmadığına inanamıyorum.
                                masumiyet amel edilerekmi kazanılmış bir bağışdır? yoksa Allahın verdiği bir şeymidir? eğer veliyyi fakih masumsa şu halde masum kimsenin her hangi bir konuda olursa olsun -hem dünyevi, hem dini hemde aklınıza gele bilecek her konuda- karaının aksine karar veren en azından sapkındır. şu halde -Allah korusun- tüm müçtehidler en azından sapkın konumunda olmalıdırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X