Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ahmed Humeyni ve Rehber İmam Ali Hamaney

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

21 Nisan 2010, 05:20
    Ahmed Humeyni’nin Muntazari Hakkındaki Sözleri

İmam, Mehdi Haşimi’nin tutuklanmasından bir yıl önce sizin ondan vazgeçmeniz için çaba gösterdi, her yolu denedi ve Mehdi Haşimi tutuklandığında onu yardımcılığınızdan uzaklaştırmanızı söyledi. Ama siz ondan vazgeçmediniz.

Size saygı içerisinde mektup yazdılar. Ve bunun içeriğini ilk kez dile getiriyorum. Ama sizin mektuba cevabınız çok yakışıksızdı. Hepimiz taaccub ettik ama İmam Humeyni(ra) size tahammül etti.

İmam sizin aksinize büyüklüğünüze yapınıza saygıyla sizden istediki kendi evindeki toplantıya –ki toplantıda cumhurbaşkanı, yargı erki başkanı, meclis başkanı ve başbakan bulunuyordu- sizde katılasınız ve katıldınız. Size başta söyledilerki hiçbir öneri ve zorluk çıkarmazsan Mehdi Haşimi’yi bırakırız dediler. Ama siz hepsine çok sert ve kaba şekilde karşılık verdiniz. İmam bu toplantıda size samimi ve sıcak bir şekilde şöyle buyurdu:

“Ben sizden rica ediyorum ki bu işleri bir kenara bırakın ve kendi işlerinizle meşgul olunuz.”

Ama siz kabul etmediniz. Ve İmam size tekrar dedi. Sizin iradenizi istiyorum. Sizin muhlisinizim. Bu konulardan el çekip, kabul ediniz ve kendi işinizle meşgul olunuz. Ama siz yine çok sert karşılık verdiniz ve dediniz ki La yükellifullahi nefsen illa vüsaha (Allah hiçkimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez) o anda arkadaşlara baktım ki hepsi utanç ve haya içerisinde başlarını aşağı indirmişlerdi ve İmam Hamaney’in gözlerinden yaş akıyordu, ben ve Rafsancani, İmam’ın yanında size dedik ki siz 700 sayfalık Velayet-i Fakih’le ilgili yazı yazmışsınız.(o zamana kadar) Niye o zaman İmam Humeyni(ra)’nin sözlerine itiraz ediyor ve dinlemiyorsunuz ve tekrar o sözü La yükellifullahi nefsen illa vüsaha (Allah hiçkimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez) söylediniz. İmam ise yine ihtiram ve saygı ile size bakıyordu.

Hazreti Ayetullah Muntazari, o gün aklınızdamı İmamla son görüşmenizde siz yarım saat konuştunuz. İmam sessiz kaldı. Kalkıp gideceğiniz an İmam size buyurduki:

“Konuşmalarınızın çoğu yanlıştı. İnşAllah Allah bizleri affeder ve ölümümü hızlandırır.”

İmam sadece bu iki cümleyi söyledi. Acaba siz kendinize sordunuz mu ben ne yaptım da Allah’tan ölümünü hızlandırmasını talep etti ve bu sözü size beyan etti. Hazreti Ayetullah Muntazari, Bizim sözümüz şu ki niye her yazılanın altına imza atıyorsunuz. Acaba siz şehidlerin kanlarının hesabını vermeye hazırmısınız?

İmam Humeyni(ra)’nin Ahmed Humeyni Hakkındaki Konuşması

İmam’ın vefatına kadarki zamanda Ahmed Humeyni aleyhine yazılar yazıldı. Ahmed Humeyni’nin İmam’ın yolundan ayrıldığını ve devrim çizgisinin dışına çıktığı söylenerek küçük düşürülmeye çalışıldı. Ama İmam Humeyni bu iftiralar karşısında Ahmed Humeyni’yi iyi tanıdığı için söyle dedi:

“Ben Allah’ın huzurunda şehadet ederim ki, Ta devrimden evvel ve devrimden sonra hareketten ve mektepten hiç sapmadığını ve nizama sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve bu uğurda çok zahmetlere katlandığını mahşer gününde onun için şehadet edeceğim. Yok eğer benden intikam almak için bu tür sözleri dile getiriyorsanız. Ona karşı bir grup oluşturmuşsanız. Ve bende bunlar karşısında bir müslüman olarak şöyle derim.Allah her şeyi gören ve iyi bilendir.”

İmam Humeyni(ra)’nin vefatı ve İmam Hamaney’in Rehberliğe Seçilişi

İmam hastaneye yatacağı zaman bile Ahmed Humeyni İmam’ın etrafında pervane gibi dönmekte ve hastanede dahi İmam’a hizmet etmekten ve yardımcı olmaktan geri durmamakta idi. Ve İmamın hastanedeki durumunu endişeli bir şekilde izledi. Ve Takdir-i İlahi gereği İmam Humeyni(ra) biricik oğlu Ahmed Humeyni(ra)’ye elveda diyerek dünyaya veda etti.

İmam Humeyni(ra) vefat ettikten sonra Hubregan(Uzmanlar) Meclisi yerine İmam Ali Hamaney(ra)’i seçmişlerdi.

Ahmed Humeyni(ra)’nin Rehber İmam Ali Hamaney(ra)’e Biat Edişi

İmam Ali Hamaney(ra) zamanın imamı olarak seçildikten sonra Ahmed Humeyni(ra) heyecan dolu, aşk ve şevk ile İmam Ali Hamaney(ra)’e biat etmek için huzuruna çıktı. İmam Ali Hamaney ile Ahmed Humeyni arasında şu samimi görüşme gerçekleşti.

Rehber İmam Ali Hamaney : Siz İmam’ın bize ve İran milletine aziz yadigarısınız. Size olan ilgisini bilmekteyiz. İmam’ın ağzından size olan ilgisini işittik. Hem sizin şahsiyetinizle ilgili ve İmam Humeyni’ye olan alakanızdan dolayı sizden çok söz ederdi ve derdi ki : Ahmed, Azizler Azizim. Ve bizde İmam gibi sizi Azizimiz ve örnek kişi olarak kabul ediyoruz. Ve siz hakikaten İmam’ın bize en güzel emaneti ve yadigarısınız.

Ahmed Humeyni: Ben çok teşekkür ederim ve Allah sizi bize saklasın. Siz dün Hubregan Meclisi tarafından seçildiniz ve hepimizin rehberliğini omuzladınız. Ve bu bizim için teskin edici ve huzur verici bir durumdur. Ve samimane olarak sizin hizmetinizdeyiz. Aşk ile hazırız. Her ne iş elimizden gelirse yapmaya hazırız. Elhamdülillah düşmanlarımız kör ve sağır oldular ve gördüler ki birkaç saat geçmeden memleket Rehberine kavuştu. Biz İmam’ın fetvasıyla sizi Velimiz, Rehberimiz olarak görüyoruz. Ve vereceğiniz her görevi, her işi en samimi bir şekilde yapmaya hazırız. Rabbim bizi son nefese kadar muhafaza eylesin ve korusun. (Amin)

Daha sonra Ahmed Humeyni, Rehber İmam Ali Hamaney’in emniyet ile ilgili danışmanı oldu. İmam Humeyni’yi yalnız bırakmadığı gibi Rehber İmam Ali Hamaney’i de asla yalnız bırakmadı ve tüm işlerinde yanında olmaya çalıştı. Bazılarının İmam Humeyniye yaptıkları ihanetleri söylemekten ve isim vermekten geri durmayarak, İmam Humeyni’nin yolunu ve çizgisini doğru bir şekilde anlatarak yeni nesillere yol göstermeye çalıştı.

Allah hepsinden razı olsun.

wwwislamidavet.com
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Ynt: Ahmed Humeyni ve Rehber İmam Ali Hamaney

İmam humeyni r.a nin yetiştirdiyi alimler ahlak abidesi nadide neferleridi.imam r.a, mutahhari için"ömrümün meyvesi"seyyid imam ali hamaney için "biraderim"demiştir.

peygamber neslinden gelen seyyidler olarak,ehlibeytin ilim takva züht yiyitlik gibi güzel emarelerini taşıyarak,dünya müslümanlarına güzel örnek teşkil etmişlerdir.RABBİMİZ ONLARDAN RAZI OLSUN.

Yorum

Ynt: Ahmed Humeyni ve Rehber İmam Ali Hamaney

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=13121.msg79818#msg79818 date=1271837547]
      İmam humeyni r.a nin yetiştirdiyi alimler ahlak abidesi nadide neferleridi.imam r.a, mutahhari için"ömrümün meyvesi"seyyid imam ali hamaney için "biraderim"demiştir.

peygamber neslinden gelen seyyidler olarak,ehlibeytin ilim takva züht yiyitlik gibi güzel emarelerini taşıyarak,dünya müslümanlarına güzel örnek teşkil etmişlerdir.RABBİMİZ ONLARDAN RAZI OLSUN.
      [/quote]

Amin sevgili Zülfikar darbesi kardeşim.

İmam Humeyni, 12 İmamdan sonra gelen İslam İnkılabının oluşuna kadar geçen süreyi aşan, Muhamedi İslamı şahikalara çıkartan Ehli Beyt alimleri arasında yıldızlara arasında bir güneş gibi olan yüce bir şahsiyet, ebedi bir hakikattir. İmam Hamanei de hakeza. Aralarında hiç bir fark yoktur.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X