Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehli Beyt a.s mezhebini seçmiş ehli sünnet alimleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ehli Beyt a.s mezhebini seçmiş ehli sünnet alimleri

1. Allame Şeyh Muhammed Entaki
    2. Allame Şeyh Ahmed Emin Entaki
    3. prof. dr. Muhammed Ticani (Tunusun Zeytuniyye üniversitesinde okumuştur)
    4. Allame Muhammed Hasan Sihahte (el Ezherde tahsil almış Kahire imamlarından)
    5. Üstad Salih el Virdani
    6. Üstad Seyyid Ahmed Sudani
    7. Seyyid İdirs Hüseyni
    8. Seyyid Hüseyin Rica
    9. Seyyid Yasin Hasani
    10. Şeyh Selim Bişri (kendi devrinde el Ezher üniversitesinin Şeyhi)

Ynt: Ehli Beyt a.s mezhebini seçmiş ehli sünnet alimleri

[b]Allame Şeyh Muhammed Entaki r.a

Allame Şeyh Ahmed Emin Entaki r.a

prof. dr. Muhammed Ticani r.a

Allame Muhammed Hasan Sihahte r.a

Seyyid İdris Hüseyni r.a

Seyyid Hüseyin Rica r.a

Seyyid Yasin Hasani r.a

Şeyh Selim Bişri r.a

Yorum

1. Allame Şeyh Muhammed Entaki:

O, Hicri 1314 yılında Entaki şehrinin Ensu köyünde dünyaya gelmiştir. önceleri Şafii mezhebine mensup idi. kardeşiyle birlikte okumak için Mısıra gitmiş ve orada ilkin öğrenimleri aldıktan sonra el Ezher üniversitesinin Şeyh Mustafa, Muhammed Ebu Taha, Şeyh Rahim ve diğer büyük alimlerinden faydalanarak büyük ilme ship olmuştur. Vatanına dönmek isterdiğin el Ezherin büyükleri iki kardeşe Mısırda kalıp tedrisle meşgul olmalarını teklif ettiler. ancak iki kardeş, vatanlarına döndüler. Vatana döndükten sonra yaptığı araştırmalar sonucu Caferi mezhebinin hakk mezhep olduğunu sanlamış ve elhamdulillah kardeşi ile birlikte şii olmuştur.

Şeyh "Limaza ihtertu mezhebi Ehlil Beyt a.s" adlı kitabında diyor ki: "Tam eminim ki, Allah beni hidayet ederek beni hakk mezhebin yoluna yöneltti. bu mezheb Ehli Beyt a.s mezhebi, Allah Rasulünün s.a.a oğlunun Cafer b. Muhammedin a.s mezhebidir"

Yorum

2. Allame Şeyh Ahmed Emin Entaki

O, Allame Seyyid Şerefuddinin "el Muracaat" kitabını okduyup orada kayd edilenleri tahkik ettikten sonra mezhebini değişerek şii olmuş Allame Şeyh Muhammed Entakinin kardeşidir. O, "Fi tariki ilet teşeyyü" ("şiiliğe doğru gittiğim yol&quot adlı kitabının ön sözünde şunları söylemiştir: "benim şia olmamın nedeni Rasulullahtan s.a.a aktarılan ve tüm İslam mezheplerinin ittifakla aktardığı "benim Ehli Beytim Nuun a.s gemisine benzer. Ona tutunan kurtulur ve Ondan yüz çeviren helak olur" hadisidir. düşündüm ki, Ehli Beyte a.s tabii olarak dini hükümleri Onlardan a.s alırsam kurtuluşa ererim. Onlardan yüz çevirib başkalarına tutunsam yolumu azmış olurum"

yine kitabının başka bir bölümünde şunları söylüyor: "Caferi mezhebini tanımakla kalbim aramlaştı. düşündüm ki, aslında Rasulullahın s.a.a Ehli Beytine a.s tabii olursam Allah Tealanın azabına uğramam. Çünkü kurtuluş yanlız Onların a.s vilayetindedir"

Yorum

3. prof. dr. Muhammed Ticani

O, Tunusda dünyaya göz açmıştır. çocukluk yıllarını vatanından geçirdikten sonra çeşitli ilim adamlarından, büyük alimlerden faydalanmak maksadıyla başka ülkeler seferler etti. Mısırda el Ezher üniversitesi öğretmenleri Ona el Ezherde kalmasını ve tedrisle meşgul olmasını teklif ettiler. ancak, O bu teklifi kabul etmedi, İraka doğru yol aldı. İrakta bir çok şii alimi ile tanışıp konuştuktan ve munazaralar ettikten sonra Caferi mezhebine geçti. bir çok kitap yazmıştır. kitaplarından bazılarına link atıyorum:

prof. dr. Muhammed Ticaninin kitapları

Yorum

4. Allame Muhammed Hasan Sihahte

O, el Ehzer universitesinin eski muallimlerindendir. devamlı araştırmalar sonucunda Caferi mezhebinin hakk olduğunu anlamış ve Caferi olmuştur. O, İrana gittiğinde Ahvaz halkı ile görüşdüğünde "Imam Huseyine a.s olan aşkım, sahip olduğum tüm makamları terk etmeme sebep oldu. eğer bana "imam Hüseyini a.s doğudamı yoksa batıdamı aramak gerekiyor?" diye soracak olurlarsa ben "imam Hüseyini a.s beni kalbimin enginliklerinde arayın" diye cevap veririm. Allah Teala bana imam Hüseyini a.s tanımayı nasip etti"

Yorum

5. Üstad Salih el Virdani

üstad Salih el Virdani uzun süren araştırma ve mutaalalar sonucunda ehli sünneti terk ederek Caferi mezhebine geçmiştir. O, hiç çekinmeden şii olduğunu açık şekilde dile getirdi ve Mısırlıları bu mezhebe davet etti. O, "el Huda rihleti mines sünneti ileş Şia" adlı kitabında diyor ki: "ehli sünnet mezhebine mensup olduğum zamanlar insanları benim mezhebime davet ediyor ve akıla büyük üstünlük veriyordum. ancak, kendi halkımın içinde başarılı olamadım. şöyle ki, her taraftan bana karşı ittihamlar kaldırıldı, hakkımda şaiyeler yayıldı. ben çok iyi biliyorum ki, akıla üstünlük verilmesinin neticesinde insan hakikati anlaya bilecek bir şahsiyet olacaktır. Akıl ve tedbir yolunu seçmek, akıla üstünlük vermek benim şiiliğe ve Ehli Beyt a.s mezhebine geçmemin asıl sebebidir"

Yorum

6. Üstad Seyyid Ahmed Sudani

O, tarih ve hadis ilimlerinde araştırmalar yaptıktan sonra hak mezhebin Caferilik olduğunu anladı ve ehli sünneti terk ederek şii olanların sırasına girdi. kendisi "Binuri Fatıma ihtedeytu" ("Fatımanın nuruyla hidayet oldum&quot adlı kitabında diyor ki: "her bir insan kendi içinde hakka doğru götüren bir nurun olduğunu hiss ediyor. ancak, nefsi istekler ve taassub bunun üzerini örtüyor. bundan dolayı insanın haberdar edilmeğe ihtiyacı var. Hz. Fatıma s.a sözünü ettiğim nurun esasıdır."

Yorum

10. Şeyh Selim Bişri

O, Mısın el Ezher üniversitesinin eski şeyhlerindendir. Allame Seyyid Şerefuddin ile mektuplaşamlar ile yaptığı munazaralar sonucunda Caferiliğin hak mezhep olduğunu görmüş ve Caferiliğe geçmiştir.

Yorum

Allah ( c.c ) razı olsun Elmeddin kardeşim, çok değerli paylaşımlarda bulunuyırsunuz.Sizi çok taktir ediyorum , her şey için teşekkür ederim , sayenizde çok şey öğreniyoruz.Allah ( c.c ) yardımcınız olsun

Yorum

Allah razı olsun Elmeddin kardeş. Güzel bir bilgi ve paylaşım.

Yorum

konun bölünmemesi için tebri yazmamıştım ama kardeşlerim yazdığı için bende yazayım dedim

Allah senden razı olsun kardeşim gerçekten mektebe büyük hizmetlerde bulunuyorsun diğer sitelerdede yazılarını takip ediyorum Rabbim yardımcın olsun inş

Dün Zehra tv de mehdi aksu hocanın konuşması vardı rivayetlere göre azarbeycandan 12 tane imam a.f nin askeri çıkacağını söyledi aklıma hemen sen geldin bu kadar genç bu kadar bilgi ve bilgisi ile imamların hakkı için mücadele veren birini daha tanımıyorum

MaşAllah ilmine bereket kardeşim
                        "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                        "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=karahan link=topic=15907.msg98338#msg98338 date=1280986825]
                          Allah ( c.c ) razı olsun Elmeddin kardeşim, çok değerli paylaşımlarda bulunuyırsunuz.Sizi çok taktir ediyorum , her şey için teşekkür ederim , sayenizde çok şey öğreniyoruz.Allah ( c.c ) yardımcınız olsun
                          [/quote]

[quote author=Murtazaali link=topic=15907.msg98339#msg98339 date=1280986861]
                          Allah razı olsun Elmeddin kardeş. Güzel bir bilgi ve paylaşım.
                          [/quote]

Allah sizlerden de razı olsun.

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=15907.msg98344#msg98344 date=1280989195]
                            konun bölünmemesi için tebri yazmamıştım ama kardeşlerim yazdığı için bende yazayım dedim

Allah senden razı olsun kardeşim gerçekten mektebe büyük hizmetlerde bulunuyorsun diğer sitelerdede yazılarını takip ediyorum Rabbim yardımcın olsun inş

Dün Zehra tv de mehdi aksu hocanın konuşması vardı rivayetlere göre azarbeycandan 12 tane imam a.f nin askeri çıkacağını söyledi aklıma hemen sen geldin bu kadar genç bu kadar bilgi ve bilgisi ile imamların hakkı için mücadele veren birini daha tanımıyorum

MaşAllah ilmine bereket kardeşim [/quote]

Allah bizleri bağışlasın, şüpesiz O, bizi bizden daha iyi biliyor.

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=15907.msg98344#msg98344 date=1280989195]

MaşAllah ilmine bereket kardeşim
                              [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X