Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Peygamber okur yazar mıdır?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Peygamber okur yazar mıdır?

eh biraz tutturmuşl : ;Dar bu defa en azından kimisi evrimini tamamlamış merkep olarak yani
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

merkep ol kurtul felsefesi demek ki
      bu söylemin dogru oldugunu kabul edersek düsünsenize
      "daha bir merkep bile olamadin" falan denilecek
      hasbunallah

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

dalga mı geçiyorsunuz?
        adam soru sormuş hani cevap?

Yorum

[quote author=hacı link=topic=12779.msg77592#msg77592 date=1270238844]
          Ankebut 48.
          A. Gölpınarlı
          ''Ve sen, bundan önce hiçbir kitap okumazdın ve sağ elinle de bir şey yazmamıştın, öyle olsaydı, bâtıl şeylere kapılanlar mutlaka şüpheye düşerlerdi.''
          Kuranın ilk ayeti ise ''Oku'' dur.
          Bu çelişki değil mi?
          Nasıl açıklarsınız bu çelişkiyi.
          [/quote]

ayetten Peygamberin okuma yazmasının olmadığını nasıl çıkarıyorsunuz anlamadım daha açık yazsanız? yoksa sizi sünni rivayetler mi şartlandırdı. çünkü ben ayetten Peygamerin okuma yazma bilmediğinin değil, bu eylemle bir kitap yazıp ortaya koymadığını anlıyorum. Çünkü müşrikler Kur'an için diyorlardı ki bu kitap Allah katından değil, çünkü biz Allah'ı biliyor ve ona inanıyoruz, O İbrahime, babalarımızın yaşadığı ve bize kadar gelen dini indirmişti. ondan sonra da hiç bir şey indirmedi. Bu Muhammed (s.a.s.) bu Kur'an'ı ya kendi yazdı ya da başkasına yazdırdı ..

İşte bu iddialara cevap olarak gelen bu ayetler, Muhammed s.a.a.'in daha önceden bir kitap yazma çalışmasının hiç görülmediği gerçeğini onların da bildiğini söyleyerek onlara hatırlatıyor. olay bu...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=12779.msg79406#msg79406 date=1271612808]
            dalga mı geçiyorsunuz?
            adam soru sormuş hani cevap?
            [/quote]

sanirim adam diye Allahimiza küfreden güruhun hacisindan bahsediyorsunuz....
            sizi bekliyorduk hocam, haci varken siz yoktunuz, siz varken haci yok, bizde dersi bos bulunca kaynattik biraz :

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

o inkar etse de ben onu adam sayıyorum bazen en azından evrim yolunda olan bir adam adayı..

hacıya şaşırıyorum kendini böyle dalga geçilecek duruma sokmasına yani..

hani müslüman biri olsa bu kadar dalga geçilmesine dayanmasının bir anlamı olur. der mesela ya bunlar cahil öteki dünyada onlar görür ben hakkımı alırım.. ama hacı burda evrim konusunda bu kadar dalga geçilmesine hangi inanç ya da beklenti ile katlanıyor?

hiç

zan...

böyle olursa ben iyi adam olurum..

iyi adam olsan ne olur? sonuç?

hiç

gerçekten de ilginç..

Gülistan 2 kardeşim çok yoğun olduğum için her yerde yazamıyorum ama bu hacıya cevap yazmamamın nedeni değil. çünkü kendisine yazdığımda rahatsız oluyor saldırganlaşıyor ve kutsallarımıza hakaret ediyor. bu nedenle kendisinin cevaplayamayacağımız hiç bir itirazını görmemiş olsam da bir noktandan sonra hiç bir yazısına cevap yazmadım. kendisini muhatap kabul etmedim hala da öyle

yukarıdaki cevap sizin, azıcık mantık bulunan bir soruya cevap yazmamış olmanızdan dolayı idi.. "zahiren" o haklı gibiydi başlığı okuduğumda o yüzden cevap yazmak zorunda kaldım..

yoksa siz ciddiye alsanız, bana ihtiyaç duymayacak şekilde cevaplarını yetiştirirsiniz. ki bir çok başlıkta buna şahit oldum..

ama anlayana.. tabi.. umarız düşünsel hiç bir soru ve itirazı cevapsız kalmaz da Hacı sırf inadından dolayı iman etmemiş olur..

bu sitede onu muhatap alacaksak politikamız bu olmalı diye düşünüyorum, tabi bu benim görüşüm..

Yorum

yazdiklarinizdan haci hakkinda ki son gelismelerden haberdar olmadiginizi anladim ehlibeytinizinde kardesim...üye duyurularinda baslik acmistim....

haci'nin kuran, Allah, peygamber gibi kavramlari tartismasi mümkün degil, onun niyeti herkesce malum oldugu üzere bu olgularla dalga gecmek, "imanin aklina engel" gibi ve daha nice sözlerle inanan insanlari "akilsiz, cahil" konumuna düsürmekten ibaret....

söyle bir gercek var; paralel evrenler ilimde bugüne kadar olusmus olan bir cok bilgiyi ve kavrami altüst ediyor, üstelikte bu teoriyi savunanlarin en önde gideni Stephen Hawking adindaki ünlü bilimadamidir ki bu sahis ateisttir de ayni zamanda! bilmiyorum sahit oldunuzmu, bu teoriyi kendisine sundugumda "ne yani paralel evrenlermi varmis" seklinde baslayan cümleleriyle dalga gecmekten öte hic bir sey yapmadi, halbu ki bu teori evrim teorisinden daha ciddi ve daha genis capta kitlelerin ikna oldugu bir teoridir!

bunu da gectik, kendisinin anlamasi gereken tek sey, madde ve mananin farkli alanlarin tartisma konusu oldugudur...bu görüsümde hakli oldugumu kendisinin önem verdigi iki özellige sahp olan Stephen Hawkingle anlatmaya calistim, o yine de ille de duyu organlarimla algiladigima inanirim, Allah nerde vs. lere devam etti...

bundan ziyade, maddenin algilanmasinin zihni bir özellikten ibaret oldugunu, maddenin hic bir zaman bunlarin anladigi sekli ile isbatinin mümkün olmadigini anlatan yazi ve videolarda aktardim...yine olmadi, yine tutumundan vazgecmedi

dönüp dolasip bizleri paradoxa düsürmeye calisti, laf cambazligi vs. vs. vs.
                bir bakiyorum kafasi dumanlanmis gibi bir hal, bir bakiyorum, ayni nikte bambaska bir uslup, sil bastan, en basa dönülmüs
                birde verdigi linkte Allaha ve kutsallara nasil küfür edildigini görünce....eh yeter artik degilmi?

haci efendi, ortada apacik duran bir gercegi, madde ve mananin ayri konular olup, ayri tartisma sekilleri oldugunu, madde vardir mana yoktur demenin mümkün olmadigini kabul etmemekte bu kadar ilmi veriye göre kabul etmemis, etmemekte direnmis, hangi akla hizmeten onun dini hususlarda yazmasina, yazmak söyle dursun da inananlarla dalga gecmesine, inancimizla dalga gecmesine, kutsallarimiza olmadik yorumlar getirmesine müsade edelim ki artik!?

yazamayacak!!!

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=12779.msg79568#msg79568 date=1271714176]
                  yazdiklarinizdan haci hakkinda ki son gelismelerden haberdar olmadiginizi anladim ehlibeytinizinde kardesim...üye duyurularinda baslik acmistim....

haci'nin kuran, Allah, peygamber gibi kavramlari tartismasi mümkün degil, onun niyeti herkesce malum oldugu üzere bu olgularla dalga gecmek, "imanin aklina engel" gibi ve daha nice sözlerle inanan insanlari "akilsiz, cahil" konumuna düsürmekten ibaret....

söyle bir gercek var; paralel evrenler ilimde bugüne kadar olusmus olan bir cok bilgiyi ve kavrami altüst ediyor, üstelikte bu teoriyi savunanlarin en önde gideni Stephen Hawking adindaki ünlü bilimadamidir ki bu sahis ateisttir de ayni zamanda! bilmiyorum sahit oldunuzmu, bu teoriyi kendisine sundugumda "ne yani paralel evrenlermi varmis" seklinde baslayan cümleleriyle dalga gecmekten öte hic bir sey yapmadi, halbu ki bu teori evrim teorisinden daha ciddi ve daha genis capta kitlelerin ikna oldugu bir teoridir!

bunu da gectik, kendisinin anlamasi gereken tek sey, madde ve mananin farkli alanlarin tartisma konusu oldugudur...bu görüsümde hakli oldugumu kendisinin önem verdigi iki özellige sahp olan Stephen Hawkingle anlatmaya calistim, o yine de ille de duyu organlarimla algiladigima inanirim, Allah nerde vs. lere devam etti...

bundan ziyade, maddenin algilanmasinin zihni bir özellikten ibaret oldugunu, maddenin hic bir zaman bunlarin anladigi sekli ile isbatinin mümkün olmadigini anlatan yazi ve videolarda aktardim...yine olmadi, yine tutumundan vazgecmedi

dönüp dolasip bizleri paradoxa düsürmeye calisti, laf cambazligi vs. vs. vs.
                  bir bakiyorum kafasi dumanlanmis gibi bir hal, bir bakiyorum, ayni nikte bambaska bir uslup, sil bastan, en basa dönülmüs
                  birde verdigi linkte Allaha ve kutsallara nasil küfür edildigini görünce....eh yeter artik degilmi?

haci efendi, ortada apacik duran bir gercegi, madde ve mananin ayri konular olup, ayri tartisma sekilleri oldugunu, madde vardir mana yoktur demenin mümkün olmadigini kabul etmemekte bu kadar ilmi veriye göre kabul etmemis, etmemekte direnmis, hangi akla hizmeten onun dini hususlarda yazmasina, yazmak söyle dursun da inananlarla dalga gecmesine, inancimizla dalga gecmesine, kutsallarimiza olmadik yorumlar getirmesine müsade edelim ki artik!?

yazamayacak!!!
                  [/quote]

Tebrik ederim kardeşim. Hakikati gerçekten arayan bir insanla, insanları hakikatlerden saptırmaya çalışan insanlara karşı tavır aynı olmamalı.

Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Bence karşıdaki taş bile olsa bize düşen fikirlerimizi akıl ve mantık çerçevesinde beyan etmek. Belki söylenen bin kelimeden 1 i aklında kalır. Ayrıca Ehlibeyt mektebinden olmayan sırf köşeye sıkıştırmak için sorular soran sadece ateist olan arkadaşlar değil. Tabiki bu benim kendi görüşüm.
                    Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

selamunaleykum
                      burda bir noktaya dikkat ççekmek istiyorum:
                      cebrail a.s. ayetleri yazılı olarak peygamberimiz s.a.a.ya getirmiyordu dolayısıyla buradaki okudan maksat allahın adıyla zikret onun adını an manasında olmalıdır.
                      vesselamualeykum ve rahmetullah
                      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

gülistan 2 kardeşim

ataistlerin dine Allah'a hiç bir sınır gözetmeksizin küfrettikleri yeni bir olay değil ki şimdi hacıyı bu suçla boğmaya çalışıyorsunuz?

hacı siteye ilk girdiğinde tüm yazılarına cevap yazıyordum ve akli olarak yanlışlıklarını cevaplıyordum. ama bu cevaplardan dolayı kendisi küstahlaştı ve dine saldırmaya başladı ağzını bozdu imamlara hakaret etti.. biz de kendini protesto ettik ve bir daha cevap yazmayacağımızı söyledik.

hatırlıyorum bir çok arkadaş da bu tavrı takındı o zaman. F. Altan ağa ve yanılmıyorsam M. Aydın ağalarımız da onun bu tür sitelerde yazmalarının hayırdan çok şerre neden olacağını yazdılar. Site yönetiminden bunun engellenmesini istedik bedeli ne olursa olsun. isterse desin ki şiiler de cevap veremediler.. bu onların problemi...

ama yönetim buna taraf olmadı ve hacı bu günlere geldi şimdi feryadı basıyorsunuz o zamanlar siz var mıydınız hatırlamıyorum..

ama ataistlerin değerleri yok ki onlardan değer bekleseniz, Allah'ı inkar eden birinin seviyesi nedir ki ondan seviye bekleyesiniz, ya da ölçüsü ne olur ki onunla bir ölçüye göre konuşasınız..

onların hakkından ancak ölüm gelir. yakındır o da uzak değil o zaman inkar ettikleri gerçeklerle de dalga geçerler. onlar ateşe ne de dayanıklıdırlar..!

hadi savsınlar kendilerinden ölümü madem doğru düşünceliler... vazgeçtik ölüm korkusundan kurtulsunlar...

o halde site olarak bir tavır takınmamız gerekir. ben cevap vermesem siz cevap verseniz o zaman sizin cevabınız site adına verdi diye geçiyor.. dışarıda öyle anlatılıyor.

ya diyeceğz diğer yerler bizi bağlamaz hacının burdaki dedikleri bizi ilgilendirir, ki bu durumda o da suçlanmasına neden olacak şekilde hiç bir nick veremeyecek, sadece ordan ilgili alıntıları yapabilecektir, ya da kovacağız gitsin..

Yorum

hacıyı bu suçla boğmaya çalışıyorsunuz?

bu sözünüz kirici geldi bana ama kardeslik hukuku hatrina size kirilmayacagim ins.
                          haci, o sucun zaten bogulmuslarindan biri, onu bogmaya benim kudretim el vermez!

daha önce haci hakkinda yaptiginiz münazaradan haberim yok, o vakit ben sitede yoktum....olsaydim da bu adimlarin atilmasindan ve sonucta yok edilmesinden yana olurdum!

yani, manayi reddedemezsin, maddeyi isbat edemezsin, bu durumda manayi madde alaninda tartisamazsin, manayi maddede buldugun niteliklerle sorgulayamazsin, kiyaslayamazsin...kisacasi önce mana'yi reddetme hususunda atilacak adimi kalmamasina önem verirdim (ki öyle de yaptim), bu noktada kabul etme liyakatini gösterirse, kalir ve kimseyle dalga gecmeden yazismalarina devam eder, fakat atilacak adimi kalmadigi yerde isi girgira veriyorsa artik haci gereksiz, lüzumsuzdur ve onunla yazismaya devam ederek, bütün katilimcilarin bu hakaretlere sabretmesini bekleyemeyiz! (ki öyle de yapti!)

gerek katilimcilar, gerek sonradan katilip arastirma amacli konulari okuyacak olanlar icin, önemli olan gerceklesmistir: "mana reddedilemez, madde isbat edilemez!"
                          bu nokta ince düsünüldügü zaman cok genis bir acilim barindirir!

Yorum

İki kırılmaması gereken kişi. Siz kırılmayın isminin hakkını veremeyen hacı arkadaş kırılsın...
                            Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

ufukalp kardesim Allah razi olsun, siz haci ile yazismalarimiza az cok sahit oldugunuzdan olsa gerek, ne demek istedigimi anlamissiniz....

yusuf kardesim, ateizm bölümü basta olmak üzere bir kac konuda kuran bölümünde var, bu bölümleri vaktiniz oldukca inceleyin insaAllah....hacinin niyetini ve bizim gayret ve emeklerimizi göreceksiniz ve bu gayretlerin tasi bile etkileyebilecek nitelik ve nicelikte oldugunu, ancak kuranin tabiriyle "Allahin aklini kullanmayanlari nasil murdar kildigini" ve buna ragmen kendisini akilli sandigini, bozuk niyetinin aklini nasil kitlastirdigini da göreceksiniz....

bir de link vermis bana, ateistimam diye bir lanetlinin yazilarina ulastim bu link sayesinde, edeben bu yazilanlarin bir cogunu okuyamazsiniz inanin!!!
                              ben ne bileyim simdi bu adam kim? o verdigi linklerde o küfür dolu aciklamalarin hicbirinin ona ait olmadigina dair bir kanitim varmi? peki Allah hakkinda haddini asmayan terbiyesini bozmayan bir tane ateist varmi? yok.... eh siz söyleyin simdi, akli murdar bu sahsin aklina bir kelime girer belki diye, sözü bundan öteye götürüp, daha fazla Rabbime hakaret ettirmem caiz olabilirmi? bu kadar mümin kardesimin, o yazilari okudukca icinin paramparca olmasi pahasina onun yazilarina izin vermemin vebalini kaldirabilirmiyim?
                              ...........
                              muttaki tebrik ederim
                              sözlerin dogrudur Allah razi olsun
                              ben haci ile yazismalarimizda dini icerige yogunlasmamayi özellikle yegledigim icin bu tarz cevaplar veremedim!
                              zira bu tür cevaplar karsisinda hacinin tutumu belli "delilin nedir, melek ordanmi geldi burdanmi, mesafe milyon carpi onbin olursa eksi bilmem kac olur, ki bu durumda Allah filan yerdedir" vs.
                              ben ona kendi önem verdigi iki kritere sahip (ateist ve bilimadami) sahistan yazdim, adam diyor ki "tanri kavrami bilimin tartisma alani degildir" bunu dahi kabul edemedi! edemedi de "ben gördügüme, duyduguma, dokunduguma inanirim" demeye devam etti....gördügü ve duydugu seylerin yalnizca zihinsel algilar oldugunu da son nokta olarak kendisine sergiledigimde ise, ne hikmetse uslup degisti, "sanki" bambaska biri (!) yazdi...konuyu aldi basa götürdü, "biz buna bilim diyoruz" falan....biz amacimiza ulastik hamdolsun

Yorum

Evet lafımı etmeden önce arkadaşı incelememe hatasına düştüm. Siz önceden de uğraşmışsınız bu şahısla. Ne olursa olsun lafımda bir art niyet yoktur. Bu arada yazılarınızı okuyorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X