Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Fosillesme ve Demir icerigi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Fosillesme ve Demir icerigi

Dediler ki: "Biz kemikler haline geldikten, toprak olup ufalandıktan sonra mı, gerçekten biz mi yeni bir yaratılışla diriltileceğiz?" De ki: "İster taş olun, ister demir. Ya da göğüslerinizde büyümekte olan (veya büyüttüğünüz) bir yaratık (olun)." “Bizi kim (hayata) geri çevirebilir" diyecekler. De ki: "Sizi ilk defa yaratan."... (İsra Suresi, 49-51)

Yukarıdaki ayetlerde, insanların ölü bedenlerinin taşlaşmasına ve demire dönüşmesine işaret edilmektedir. Canlı dokusu milyonlarca yıl boyunca korunamaz. Bu nedenle insanların geçmişte yaşamış canlıları görmeleri, ancak bunların fosilleşmesi ile mümkün olur. Canlılar öldükten sonra, vücutları toprağın altında taşlaşarak, fosiller halinde yıllarca korunabilir. Sözlüklerde "fosil" kelimesinin anlamı açıklanırken, "taşlaşmış canlı kalıntısı, taşıl" gibi ifadelerle, özellikle taşlaşmaya dikkat çekilmektedir.

Fosilleşen bedende, aynı zamanda demir elementi de bozulmadan saklanır. İnsanın sağlıklı yaşaması için günde ortalama 10-15 miligram demir tüketmesi gerekir. Günlük beslenme yoluyla alınan demirin fazlası karaciğerde depolanır. Ayrıca, kan plazmasında transferrin proteini belirli miktarda demir taşır. 1 Ayette insan bedeni kalıntılarında demir bulunduğuna dikkat çekilmesi de, bu bakımdan son derece hikmetlidir.

Ayetlerin devamında da Allah önemli bir gerçeği hatırlatmaktadır: Hayalinizde düşündüğünüz, büyüdüğünü, geliştiğini, evrimleştiğini zannettiğiniz garip bir mahluk da olsanız, maymunumsu bir yaratık da olsanız fark eden bir şey olmayacaktır. Allah, insanların maymundan gelişerek evrimleştiğini iddia eden kişilere, her ne şekilde yaratıldıklarını düşünürlerse düşünsünler bu yanlış sapkın inançlarının bir şey değiştirmeyeceğini haber vermektedir. Allah’ın yaratmasını inkar eden tüm insanların ahirette cehennem için hazır edilecek şekilde, yine tam teşekküllü bir insan görünümünde yaratılacaklarını bildirmektedir.

Kuran ayetleriyle insanların taşlaşarak fosillere ve demire dönüşeceğinin bildirilmesi, bugün bilimsel olarak tasdik edilmiş bir gerçektir. Ayetlerin indirildiği dönemde arkeolojik, paleontolojik, jeolojik ya da astronomik incelemeler yapılmadığı gibi, elektron mikroskobuyla elementlerin tespiti de mümkün değildi. Bu bakımdan yukarıdaki ayetlerde bildirilen gerçekler, Kuran'ın İlahi bir kitap olduğunu bir defa daha doğrulamaktadır.

1 http://www.healthatoz.com/healthatoz...iron_tests.jsp

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: Fosillesme ve Demir icerigi

Vediğiniz linkte kandaki demir miktarının nasıl ölçüldüğü anlatılıyor.Konuyla ilişkisi nedir.
    -Fosillerin varlığını kabul etmeyen,tamamını sahte diye yalanlayan biri olarak bu inkişaf.Terbrikler.
    -Daha öncede sordum.Madem fosillerin varlığını kabul ediyorsunuz o halde neden 1 milyar yaşında insan fosili bulamıyorsun?
    Varmı cevabın?
    Ben söyleyeyim .Çünkü Bir milyar yıl önce insan diye bir canlı yoktu.İnsanın evrimsel aşamalardan geçerek son 5-6 milyon yıl önce insanlaşmaya başladığını bizzat fosiller ortaya koyuyor.
    Gelelim Kuran'da ki mucize iddianıza.
    Kuranda fosillere bir değinme olduğuna dair ''Y O R U M U N U Z'' gerçeği yansıtmamaktadır.
    Hiçbir tefsir alimi bu ayeti sizin gibi yorumlamaz,yorumlamamış ta...
    Sizce bunun önemi yok mu?

Mesela TABERİ bu konuda ne diyor.

49- Kıyamette dirilmeyi inkâr edenler: "Sahi biz, kemik ve ün ufak olup çürüdükten sonra mı, biz mi yeniden yaratılıp dirileceğiz?" derler.

Allah teala bu âyet-i Kerimede, öldükten sonra dirilmeyi inkâr eden kâfirlerin ne gibi iddialar ileri sürdüklerini beyan ederek buyuruyor ki: "Müşrikler "Bizler öldükten sonra etlerimiz çürüyüp kemik olduktan ve kemiklerimiz de çürüyüp toprağa karıştıktan sonra tekrar yeni bir yaratık olarak nasıl diriltileceğiz? derler. [63]

50-51- Ey Peygamber, onlara şöyle de: Taş veya demir de olsanız veya hayat verilmesi, aklınızın kabul edemeyeceği başka bir varlık ta olsanız (Kıyamet gününde Allah sizi mutlaka diriltcccktir) Onlar: "Bizi tekrar kim diriltecek? diyecekler. Onlara: "Sizi ilk defa yaratan Allah dinletecek." de, sana başlarını sallayacaklar ve alaylı alaylı: "Vaadettiğin dirilme ne zaman? diyeceklerdir. Onlara: "Yakında olacağını ümit ediyorum." de.

Allah teala, bu âyet-i Kerimede, öldükten sonra dirilmeyi inkâr eden kâfirleri susturuyor ve onlara, isteseler de istemeseler de, çürüyüp toprağa kanşsalar da taş olsalar da demir olsalar da, hatta gözlerinde büyüttükleri gökler ve yerler kadar bir varlık olsalarda mutlaka diriltileceklerini bildiriyor. Kâfirlerin: "Peki bizi kim tekrar aynı varlık olarak diriltecektir?" sorularına "Sizi Ük defa yaratan diriltecektir." cevabım veriyor. Aceleci müşriklerin "Peki bu ne zaman olacak, kıyamet ne zaman kopacak?" sorularına ise bunun zamanının gizli olduğunu, ancak yakında gerçekleşeceğini beyan ediyor. [64]
    Şimdi elinizi vicdanınıza koyup söyleyin.

Ey ümmet-i Muhammedi burada fosiller hakkında herhangi bir açıklama,değinme,izah var mı?

El insaf YA HU!!!

Yorum

diger bölümde de söyledim; bize sünni alimlerle gelmeyin
      üstelik siz, darwinin öz be öz söyledigi sözlerlemi bugünkü konumunuzdasiniz, yoksa ondan sonra gelenler teori üzerine yaptiklari calismalarlami?

neden sizin istediginiz insan fosili olmayisi;
      bunun nedenine dair cevaplari kendinizde verseniz, kesinlik iceren cevaplar olmayacaktir, iste bu kesinligi olmayan noktadan dolayi, yani "neden?" acik kaldigi icin, bu sizi dogrulamaya yetmez, zira evrim icin ara gecis fosilleri yok!
      arti, evrimin gerceklesmesi bir cok yönden imkansizdir, siz bu sitede önce "evrim imkansizdir"i iceren yazilarla ilgilenseniz daha iyi olur, aksi taktirde kendi isbat edemediginiz meselenizi böyle "neden ve nicin?"i acik kalan sorulara ragmen diretmenizin bir anlami yoktur.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

1-Bir milyar yaşında insan fosili bulamıyorsun demek ki.Yazdığından benim anladığım bu.O halde var olan ve sizinde varlığını bu konuyu açarken kabul ettiğiniz fosillere bakacak olursak sizi değil benim söylediklerim desteklenmiş oluyor.
        zira evrim icin ara gecis fosilleri yok!
        İnsanın bu türden bir iddiada bulunabilmesi için ya HY olması yada , var olan geçiş formlarını görmemezlikten gelmesi gerekiyor maalesef.
        size bi çok ara form örneği göstersemde sonuç değişmeyecek,bunu geçmişte yaptığımız tartışmalardan biliyorum.Hiç kimse var olan gerçekleri görmek istameyen insan kadar kör değildir.
        Bizzat siz bile Gülistan hanım bizzat bir ara geçiş formusunuz.Bunu unutmayın.
        http://www.evrimteorisi.org/index.php?option=com_content&view=article& id=28:turler-arasi-gecis-formlari-yok-mu&catid=18a%20Vinci&Itemid=110

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/369004.asp

http://www.bbc.co.uk/pressoffice/pre...07/fours.shtml

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2290491.stm

http://www.talkorigins.org/faqs/faq-...rt1a.html#tran

Yorum

ilk basta sunu acikca belirtmem gerekiyor
          sayet bir gün sizin aradiginiz insan fosili bulunacak olursa sizin inandiginiz teori hakkinda fikriniz degisir ve yaraticiya inanirmiydiniz?
          bu soruya hangi siyaseti uygularsaniz uygulayin aslinda cevap aciktir, siz böyle bir fosil bulundugunda bunuda inancsizliginizi destekleyecek bir argüman olarak kullanabilmenin yollarini ararsiniz.
          benim icin de durum farkli degil, bu sözkonusu insan fosili bulunsa da bulunmasa da, bunun ötesinde aciklik bekleyen, evrimle aciklanmasi mümkün olmayan bir sürü sorun var iken, bende yaratici inancimdan vazgececek degilim, bu nedenle benim fosil diye bir endisem yok!

aragecis formlarinin bir cogunun neydügü belirsiz
          bununla birlikte, sizden, evrimin neden mümkün olmadigini aciklayan yazilara cevap vermenizi bekliyorum, bu noktayi atlayip, aragecis formlarini insanlara yutturmaya calismayiniz!

evet size göre ben bir aragecis formuyum
          siz de öyle degilmi?
          siz belki süpermen falan olursunuz
          gerci, bir gazeteden kesip sakladigim bir habere göre insanlar bilmem kac yilinda godom olacaklarmis, bööööle cok cirkin tuhaf bir yaratik, yüzüklerin efendisindeki tip!
          yani sonucta özellik güzellik kalmayacak, tebrik ederim sizleri
          hayaliniz, özleminiz, tahminleriniz akillara zarar

not: avatar'i izledinizmi bilmiyorum?
          hem sizi hem bizi iceren bazi ince ayrintilar vardi

Yorum

Ara geçiş formlarını yok saymanız onların olmadığı anlamına gelmiyor.
            Bunları sahte olarak niteleyen,bilimsel ve tarafsız yapılmış bir araştırma,inceleme biliyor musun?
            Yoksa sırf inançlarınla örtüşmediğinden mi, bu bilimsel gerçeğe gözlerini ve aklını kapatıyorsun?

Yorum

yukarida ne demistim?
              fosil diye bir endisem yok!
              inancimin neden ve nicinini biliyorsam, bana sunulacak her fosili bu eksende degerlendirecegimdir degilmi?
              sizde aynisini yapacaksiniz, aradiginiz insan fosilini bulsaniz da, Allahi inkar edisiniz degismeyecek, baska argümanlara sarilacaksiniz
              bu fosilleri gecersiz kilan arastirmalar biliyorum evet, ama bunlari da siz kabul etmiyorsunuz, hele yeni bulunmus fosillerle hic gelmeyin, bakalim bir kac on yil sonra ne foyalari cikacak bunuda bilmiyoruz, bu fosilleri daha basindan benim icin gecersiz kilan bir baska neden ise, evrimin mümkün olmadigina dair yazilan yazilarin, sorular sorularin, tezlerin vs. hepsine evrimcilerin gözyummasi, görmezden gelmesidir. olmusta nasil olmus, filan tezdeki sorunu nasil asmis, nasil gecmis falan bu sorularin hepsi muallakta
              ne de olsa dogmatik ateizm diye bir sorun var ortada!

Yorum

fosil diye bir endisem yok!
                inancimin neden ve nicinini biliyorsam, bana sunulacak her fosili bu eksende degerlendirecegimdir degilmi?
                Yani kanıtlar neyi , hangi gerçeği ortaya koyarsa koysun beni ilgilendirmez Ben inancıma devam ederim diyorsun öyle mi?
                Eh en azından bu gerçeği itiraf etmenizde bir şey sayılır.
                Diğer taraftan benim hakkımda söylediğiniz şey,(1 milyar yaşında insan fosili) bulunursa evrim teorisi yıkılır.Bunun lamı- cimi yok.Ben sizin kadar tutucu olamam.Benim için önemli olan gerçeğin kendisidir.Yalansız,dolansız gerçek kadar önemli bir şey de bilmiyorum.Bu nedenle evrim teorisine olan bağlılığım,sizin dine olan bağlılığınız kadar körü körüne ve tutucu değildir.Teori yanlışlanırsa bizde yanlış olduğunu kabul ederiz.

Yorum

bunu eski kanitlardan 46 yil boyunca insanliga yutturulup daha sonrada cöpe atiliveren fosil aldatmaciliklariyla ilintileyebilirsiniz...bu baglamda bende size "yani fosil ne kadar yeni olursa olsun, eski hatalardan ögrenmeksizin ben ona inanmaya devam ederim" demis oluyorsunuz bunu gözardi etmeyin!

hakkinizda söylediklerinizi en azindan suan icin varsaymak zorundayim, bununla birlikte bir teorinin yikilmasi icin, bir milyar yillik bir insan fosili bulunmasini beklemeniz, konuya iliskin bir cok sorudan ya bihaber oldugunuzu ya da haberdar oldugunuz halde irdelemediginizi, yani körü körüne bagliliginizi gösterir.

evrim teorisinin gecersizligi hakkinda yeteri kadar bilgi var, her alanda bunun mümkün olmadigini söyleyen yetkin insanlar var, bunlari neden kabul etmiyorsunuz? isiniz gücünüz kemik!

Yorum

her alanda bunun mümkün olmadigini söyleyen yetkin insanlar var, bunlari neden kabul etmiyorsunuz? isiniz gücünüz kemik!
                    Allahın var olduğunu savunan yetkin ilahiyatçılar var.O halde inanalım diyorsunuz.Hep söylüyorum.Evrim bütün bilimsel kuruluşlarca kabul edilmiş,bütün dünya okullarında okutulan bir teori.Bu teorinin kanıtıda FOSİL'dir.Siz kemikleri küçümsemek zorundasınız.Çünkü her yerde gözünüze gözünüze sokulmakta ve sizler bir cavap verememektesiniz.Çünkü sizi yalanlıyor fosiller.O yüzdende hiç bir fosilin gerçek olduğunu kabul edemezsiniz.Çünkü fosillerin varlığını kabul ederseniz,dininzi reddetmeniz gerekecek.Einizden bir şey gelmiyor.
                    Sonrada bilimden bahsediyorsunuz.

Yorum

hayir, söylediklerimle "yetkin ilahiyatcilari" kastetmedim
                      evrimin mümkün olmadigini söyleyenleri kastettim
                      bunlardan özel bir tanesi sabit konu olarak bu bölümde duruyor...

evrim teorisinin gelisim süreci, ortacag, engizisyon vs.ler gözönüne alindiginda, avrupada nasil olupta okullarda islenmeye basladigi hakkinda daha berrak bir bakis acisi kazaniyoruz...bu okullarda siradan bir müslüman cocuk sorulariyla dersi isleyen ögretmeni aciz birakabiliyor, buda yetmez, islenen ders haricinde ögrencilerle sohbet esnasinda, bizzat dersi isleyen ögretmen, bu masala bende inanmiyorum ama....diyebiliyor!!! bir takim mercilerin kaliplari bazi kurumlara diretiliyor, kanun olarak mecbur birakiliyor diye bunu teorinize destek olarak gösteremezsiniz!

evet o fosillerin hikayeleri ile uyuyorsunuz, bundan ne bir adim öteye gecebiliyor, ne de bir adim geride kaliyorsunuz...
                      unuttugunuz bir sey var, türkiye vb. avrupa taklidindeki devletler, daima bu özendikleri ülkeleri bir adim geriden takip ederler, su an avrupa bu meseleyi sizin sandiginiz kadar ciddiye almiyor, ve sizler avrupanin bir zamanlar hararetle savundugu noktadasiniz, yani yine bir adim geridesiniz!

fosillerinizin foyasi cok cikti, beyinlerinize soktugunuz hikayelerin bizim gözümüze girmesini nasil bekleyebiliyorsunuz? "olmus" diyorsunuz, birileri cikip diyorki "bu bu nedenlerle bu imkansizdir" ne yapiyorsunuz? "ama...amaaaa...ama fosiiiil"

siz burada kendinizi anlatmissiniz, fosillerin tek soru veya tek cevap olmadigini kabul ederseniz, baska olasiliklarada ihtimal vereceksiniz, belkide tanriyi kabul etmek durumunda kalacaksiniz, bu nedenle fosiller haricinde hicbirseye bakmaya cesaret edemiyorsunuz. bizim icin fosiller ne temel soru ne de temel cevaptir

ilminiz bir kac fosilden öteye gecmiyorsa, en azindan kendi dar kalibiniza baskalarinida sigdirmaya calismayin

Yorum

........EDIT........

Yorum

istediginiz gibi giris yapiyor
                          dilediginiz zaman kacis yapiyor
                          kimi zaman ucuyor kimi zaman sürünüyorsunuz haci
                          yok öyle
                          biz sizin söylediginiz türküyü cok dinledik
                          simdi sira sizde
                          tartismalarda asla objektiv ve neutral olamiyorsunuz

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X