Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

zamanın bilimsel gerçeği:secde 5,6-meariç 4

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: zamanın bilimsel gerçeği:secde 5,6-meariç 4

Bu videolaeın 4-5 bölümlerinde Big Bang öncesi madde olduğu,bu maddenin şişmesi sonucu big bang'in oluştuğu söyleniyor.Yani evren hiç bir zaman boş olmadı.Madde hep vardı.
    Şimdi siz düşünün.Bundan nasıl bir sonuç çıkar. :

Yorum

hayir, yaniliyor ve yaniltmaya calisiyorsunuz
      stephen hawking bunun hicbir zaman bilinemeyecegini söylüyor!!!
      paralel evrenler bir evrenin var olmasi icin maddenin olmasinin sart olmadigini da gösteriyor bize
      bu durumda siz neyi neye dayanarak söylüyorsunuz acaba?
      reddedilemeyen bir gercek var ise o da mana'dir! mananin aslina ise hic bir zaman ulasamayacak insanoglu!
      Hawkingden alinti olarak actigim basliga da bakabilirsiniz!

simdi haci efendi
      PARALEL EVRENLER sözkonusu oldugu müddetce hangi maddeden bahsediyorsunuz siz?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

simdi haci efendi
        PARALEL EVRENLER sözkonusu oldugu müddetce hangi maddeden bahsediyorsunuz siz?
        Paralel evren -ya da-buna banzer sicim teorisi gibi modellemeler ''Herşeyin Teorisi'' adı altında toplanan evreni açıklamaya çalışan tek bir teori üretme çabalarının ürünüdür.
        Bunların hiç biri kanıtlanmış değildir.Bu bir.
        Paralel evrenlerde-bizim evrenimize benzer başka evrenlerin olabileceği varsayımına dayanır.Yani bu evrenin paralelinde başka bir gülistan'ın var olduğu varsayımına dayanır.
        Buda big bang öncesi evrende var olan maddenin ortaya çıkardığı bir durumdur.
        Nasıl mı?

Big Bang'in çok sıcak bir başlangıcı vardır.
        Hiçlik içinde çok küçük bir yer birden false vacuum olmuş ve genişlemiştir.

Quantum mekaniğine göre hiçbirşeylikte bile, ortalaması sıfır olsa bile, bir tür enerji vardır.
        Partikül fiziği ile uğraşanlara göre Hiçbirşeylik olarak nitelendirebileceğimiz vaküm basit olmayıp, oldukça komplike bir olgudur.
        Bu ilginç yokluk ortamında virtual particle denen zerreler aniden ortaya çıkarlar ve 10^-21 saniye varlıklarını sürdürdükten ve doğadan aldıkları yarım fotonluk enerjiyi doğaya geri iade ederek, yok olur giderler.
        Buna quantum fluctuation denmektedir. Yani Kuantum dalgalanma...
        Zimni zerre olarak da isimlendirebileceğimiz bu yalancı zerreler Heisenberg’in belirsizlik ilkesine uyarlar.
        Ortaya çıkış ve yok oluşlarında belirsizlik vardır.

Evrenin ortaya çıkabilmesi için bir şeyin aniden genişlemesi gerekmektedir.
        Bu herşey olabilir. Ayrıca hiçbirşey de olabilir. Yani fizik bir yapısı olmayabilir.
        Bütün olacağı potansiyel bir güce ve yapıya sahip olmasıdır.
        İşte bu ilk başlangıcın false vacuum denen bir yalancı zerreden kaynak aldığı ileri sürülmüştür.

Bu herhangi bir vaküm değildir.
        Öyle bir vakümdür ki, yüksek enerji yoğunluğu hızla düşürülemez.
        False vacuum teriminde kullanılan false kelimesinin teknik karşılığı geçicidir.
        Vacuum ise mümkün olabildiği kadar küçük enerji yoğunluğu olarak anlaşılmalıdır.

False vacuum un en büyük özelliği, hızla genişlemekte olan evrenin başlangıç döneminde enerji yoğunluğunun azaltılamamasıdır.
        Enerjinin azaltılması uzun zaman alan bir süreçtir. En azından Big Bang’in ilk anlarındaki koşullar bu azalma için uygun değildir.
        False vacuum’un ilginç özelliklerini içindeki basınç sağlamaktadır. Bu basınç hem çok büyüktür, hem de negatiftir.

False vacuum'dan bahsedince ister istemez Big Bang öncesine gitmiş oluyoruz.
        Yani bilim Big Bang öncesi ile öteden beri iştigal etmektedir.
        Big Bang öncesi yeni bir kavram bile değildir.
        Ve ilginç olarak neyin false vacuum olduğunu da az çok biliyoruz..
        False vacuum olan, yani geçici olarak genişleyen mümkün olduğu kadar küçük enerji birimi virtual particle denen şeydir.
        Uzayın her santimetre küpünde onlardan 10^30 tane vardır.

Kuramsal olarak Big Bang öncesine gidebildiğimize ve onun fiziğini bile açıklayabildiğimize göre, geriye doğru dönüşün aşamalarını inceleyerek, kesin olmasa bile oldukça güvenilir bir Big Bang öncesi senaryosu oluşturabiliriz.
        Netice itibarı ile sözünü ettiğimiz paralel evrende false vacuum'içinde oluşmaktadır.Dolayısıyle başlangıcında madde vardır.
        Maddesiz bir şey olamayacağını öğreneceksin.
        Hatta o ''Mana'' dediğin şeyin bile maddenin bir ürünü olduğunu sana öğretebilirim.

Yorum

epey bir arastirma yapmissiniz anlasilan
          fakat, "acaba bu, benim farkinda olmadigim bir gercegin varligini gösterebilirmi?" seklinde degil de tipik olarak "ne yapsamda bu meseleyi kendi fikrime uygun hale getirsem" seklinde olmus, iste bu yüzden, gercegi carpitmaya calismissiniz ve gedik acik kalmis! YANILMAKTA ISRARLI ISENIZ SIZ BILIRSINIZ FAKAT YANILTMAYA CALISMAYIN!
          ...............
          Kozmolojiye ait bütün kuramlarimiz, uzay-zamanin hareketsiz ve neredeyse düz oldugu varsayimlarina göre formüle edilmislerdi. böylece bütün bu kuramlarimiz büyük patlamayla yerle bir oldu: sonsuz egiklikte bir evrene hemen hemen düz demek mümkün degildir. büyük patlamadan önce olaylar meydana gelmis olsa bile, bu kuramlari daha sonra ne olacagini belirlemekte kullanamayiz, cünkü büyük patlamayla birlikte önceden kestirilebilirlik ortadan kalkar.

AYNI SEKILDE, SIMDIKI GIBI, SADECE BÜYÜK PATLAMADAN SONRA OLANLARI BILSEK DE, PATLAMA ÖNCESINDE NELER OLDUGUNU SAPTAYAMAYIZ. KANIMIZCA "!" BÜYÜK PATLAMADAN ÖNCE OLANLARIN BIR SONUCU YOKTUR VE BU NEDENLE EVRENIN BILIMSEL MODELININ PARCASI OLAMAZLAR!
          BU NEDENLE PATLAMA ÖNCESINI MODEL DISINDA BIRAKIP, ZAMANIN BASLANGICININ BÜYÜK PATLAMA OLDUGUNU SÖYLEYEBILIRIZ. BU DEMEKTIR KI, BÜYÜK PATLAMANIN KOSULLARINI KIM HAZIRLADI TÜRÜNDEN SORULAR, BILIMIN ILGILENDIGI TÜRDE SORULAR DEGILDIR

EVREN SIFIR "!" BÜYÜKLÜGÜNDEYSE "!" ORTAYA CIKAN BIR DIGER SONSUZLUK SICAKLIKTIR "!"
          (zamanin daha kisa tarihi, stephen hawking, 7. baski, bölüm 8, sayfa 58)

simdi, siz patlama öncesinin fizigini bile aciklayabildiginize "!" göre, kimliginizi, hangi profesör oldugunuzu merak ettim

önce madde hakkindaki aciklamalarinizda dürüst olun daha sonra mana hakkinda görüs belirtebilirsiniz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

sayın hacı:
            siz allahın varlığını bilimle ısbata davet ederken bilimin açıklayamadığı noktalarda bilmiyorum veya doğa kanunu veya maddeye bağlıyorsunuz yani herşeyiniz bilimle ıspatlanmış açıklanmış yada sonuçlanmış değil
            diğer bir hususta evrimi bilimsel kabul etmeniz:evrimi bir avuç bilim adamı kabul ederken bbirçoğuda redetmektedir dolayısıyla kalkıpta dünya yuvarlaktır gibi bir geerçekle evrim bilimseldir gibi bir teoriyi bilimsel kabul edemezsiniz.
            allahın varllığının sonsuz olduğunu bana mantığım söylüyor:yeryüzünün kilometrelerce altında yaşayan bir böcekten haberdar olan onun rızkını veren alem içinde nice çeşitlilik içeren aklımın almadığı bilimin açıklayamadığı özelliklere sahip nice canlılar yaratan ve bunlara hakim olan bir yaratıcının sınırları asla olamaz heleki ben şu görünen alemde her geçen gün yeni bir canlı yeni bir mucize keşfederken bunların varlığına nedenlerine cevap bulamazken bunları yaratanın sınırlı olması ancak bir yalan bile olamaz
            bakın siz diyorsunuz ki allahı ıspatlayın bende diyorum ki sonsu<z bir şeyi bir şişenin içine sıkıştırmaya çalıştığınızda onu başarırsanız o zaten sonsuz olmaz ve kendi dışındaki yani şişe dışındaki aleme hükmetmesi kontrol etmesi imkansızlaşırr.dolayısıyla o artık bir yaratıcı olamaz çünkü siz onu kontrol edderek şişenin içine koyabilmişsinizdir
            oysa bizi şişenin içine koyan yaratıcıdır ...
            "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

önce madde hakkindaki aciklamalarinizda dürüst olun daha sonra mana hakkinda görüs belirtebilirsiniz
              Dürüstlükten bahsediyorsun ama bunun için bi gayretin yok.

Videoları verdim.4-ve 5. bölümlerde big bang öncesi maddeden bahsediyor.Altyazılarda anlayamadığın bir şey olursa sor.Yardımcı olayım.

Yorum

"BU DEMEKTIR KI, BÜYÜK PATLAMANIN KOSULLARINI KIM HAZIRLADI TÜRÜNDEN SORULAR, BILIMIN ILGILENDIGI TÜRDE SORULAR DEGILDIR"

cevap bulamadıklarında işte böyle komik cevaplar veriyorlar
                عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

ne güzel baslik cümlesiydi "ben ateiste saat bile sormam"
                  haci; verdigin videolari ve dolayisi ile bahsi big bangdan önce madde varmiydi yokmuyduya cevirdiniz (farkindamisiniz gibi komik bir soru sormayacagim!)

bakin yukarida hawking'den aktardigim kisa bir yazi var, ve ben bu güne kadar hawking kitaplarinda böyle bir aciklama görmedim! sizin hawkingin söylediklerini kabul etmeyisinizin nedeni nedir? hawking bir ateisttir fakat hawkingin öne cikan özelligi ateistligi degil, bilimselligidir, o gercekten bir bilimadamidir, bilimsel konularda söylediklerini büyük ölcüde dikkate almayi önemli buluyorum, o kadar bagimsiz, özgür ve hür düsünceye sahip ki, onun tanri kavramiyla bir zoru yok! onun yazdiklarini okurken sanki "tanri varsa var, yoksa yok" gibi bir rahatlik seziyorum, bu nedenle kendisi en sevdigim ateisttir
                  size baktigimiz zaman, "tanri kavrami olamaz, olmamali, bilimin hangi sözünden tutsam da tanri yokturu desteklesem" gibi bir kivranis görüyoruz!
                  bu nedenle sizi ne madde de ne mana da yetkin bulmuyoruz.

simdi, tekrar öze dönelim isterseniz
                  paralel evrenler fikri, bir cok nedenle kacinilmaz görünüyor
                  bu durumda size tek bir itiraf kaliyor, "artik kendi varligimdan dahi emin olamam, bu nedenle duyularimin algiladigi hicbirseye madde diyemem"
                  ha bunu yapabilirmisiniz? cevap: ASLA
                  kendinize faydaniz yokken "yardimci olayim" demeniz acimsi birsey!
                  susunuz haci, susunuz artik!

Yorum

susunuz haci, susunuz artik!
                    Sıkıntınızı anlıyorum.
                    Yukarıda verdiğim belgeselin 4-5 bölümleri madde olmadan big bang olamayacağını gayet güzel anlatmış.İtirazınız neye onu anlamadım.
                    Bide çok agresif gördüm sizi.Bu beni üzüyor.Yardımcı olabileceğim bir şey varsa çekinmeyin söyleyin rica ederim.

Yorum

siz henüz kendi varliginizi anlayamamissiniz, sarayda krali güldürmek icin caba harcayanlar var ya, tipki onlar gibi bir görünüm arzediyorsunuz, bir farkla; biz komedinizin farkindayizda siz cabanizin farkinda olmayacak kadar büyük bir trajedinin icerisindesiniz!

bende size diyorum ki, hawking büyük patlama icin böyle birsey olmasi gerektigini vurgulamiyor, bu patlamanin gerceklesmesi icin birden fazla olasilik anlatiyor, yukarida alintisini yaptigim bölümde dahil olmak üzere, büyük patlamadan önce madde oldugundan emin olunabilinmesi icin, bu maddenin bir de aciklamasi olmasi gerekirdi.

paralel evrenler fikri, bir cok nedenle kacinilmaz görünüyor
                      bu durumda size tek bir itiraf kaliyor, "artik kendi varligimdan dahi emin olamam, bu nedenle duyularimin algiladigi hicbirseye madde diyemem"

........
                      evet, bir miktar agresifim, dokunulacak teli olmayacak kadar manevi degerlerini kaybetmis bir yaratik degilim!!!
                      fakat bu noktada sizin yapabileceginiz bir sey yok, yapilmasi gerekeni ben biliyorum ve vakti geldiginde yaparim, siz rahat olun!

Yorum

......EDIT......

Yorum

istediginiz gibi giris yapiyor
                          dilediginiz zaman kacis yapiyor
                          kimi zaman ucuyor kimi zaman sürünüyorsunuz haci
                          yok öyle
                          biz sizin söylediginiz türküyü cok dinledik
                          simdi sira sizde
                          tartismalarda asla objektiv ve neutral olamiyorsunuz

Yorum

Merhaba sevgili arkadaslar baya olmuş ama yazayım dedim. şu 300 bin km hıza takıldıda kafam biraz, bununla ilgili 1 kaç kelime edeyim dedim. görüyorumki bazı arkadaslarımız 300 bin km hıza çıkıyor ancak hala zaman ve mekanda kalıyor, 300 bin km hıza cıktıgında zaman ve mekandan sıyrılırsın ve gördüğün evrende arayamazsın aradıklarını. hacı arkadas zekice yorumlar yapmıs. ama Allah zekayla aranmaz, üzgünüm. televizyon bile allahın varlıgına, herşeyin bir noktadan geldigine işarettir yani cevremiz delillerle doludur. bu deliller akılla görülür iman gücüyle hazmedilir. zeka da ateşe götürür allah korusun. "sen düşünceden ibaretsin. Geriye kalan et ve kemiksin" (Mevlana). kim bilir düşünce hızı belkide ışık hızından hızlıdır kim bilir belki bindigimiz araba değilsek bindiğimiz bedende değilizdir Cok sey var yazacak arkadaslar en iyisi biz içimizden baslayalım aramaya. yada bir sinema salonuna gittiğimizde perdeyi degilde noktadan ateş eden projeksiyonu seyredelim, tersine hareket belki bize yardımcı olur

Yorum

yorum icin tesekkür ederim kardesim
                              bindigimiz araba degilsek bindigimiz beden de degilizdir belki!!! cok güzel tebrik ederim...
                              hatta bir adim ileri gidelim
                              görüdügümüz rüyada kendimizi kendimiz saniriz ya, sonra uyandigimizda o biz degilizdir
                              iste oradan da yola cikilabilir ama kör icin dag tas da bir uzun ince yol da bir, zaten sasiracak

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X