Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ben Gördüm: (Güncel Sünni Kitaplarda Şianın Delilleri)

62- Ebu Hureyre: Namaz için ikame okundu saflar düzenlendi, Peygamber önde namaza duracakken cünüp olduğunu hatırladı, yerinizde bekleyin dedi gusül aldı saçlarından su damlaya damlaya geldi namaz kıldırdı.

Sahihi Buhari a.g.e. Hadis no 195 Sayfa 211

Yorum

-63-

Ebu Hureyre: Kur'an'da şu iki ayet (Bakara 159 160) olmasaydı çok hadis rivayet etmezdim. Muhrcirle ensar alışverişte iken ben karın tokluğuna hadis öğreniyordum..

98. Hadis S. 113. Kitabul İlim Sahihi Buhari

Ebu Hureyre: Resulden iki kap ilim belledim. Bunlardan birini açıkladım diğerine gelince onu meydana çıkaracak olsam benim şu boğazım kesilir.

100. hadis. S: 113 Kitabul İlim Sahihi Buhari.

Yorum

-64-

Ebu Hureyre: Peygamber Hacetini gidermek için gittiğinde üç taş getirmemi istedi.

Sahihi Buhari Taharet kitabı 123. hadis.

İbn-i Mes'ud; "üçüncüsünü verdim o fışkı idi, Peygamber onu atarak o pis dedi.

Aynı yer 125. hadis.

İbn-i Ömer: Mescide köpekler girerdi de bundan dolayı su serpmezlerdi.

aynı yer 136. hadis

İbn-i Ömer: Peygamberi hacet için Beytü'l-Makdise karşı iki kerpiç üzerine oturduunu gözümle gördüm.

aynı yer 119. Hadis

Yorum

-65-

"işte bu geceyi görüyorsunuz ya, işte bu geceden itibaren 100 sene başında yeryüzünde olanlardan hiç bir kimse kalmayacaktır"

Sahihi Buhari Kitabul İLim Ahmet Naim Tercümesi, c: 1 Sayfa 113, 97. hadis.

Peygamber,s.a.a., Hudeybiye barış antlaşmasında Allah'ın "Resulü Muhammed" ibaresini, Ali'ye sil dedi, Ali a.s. silemem deyince Peygamber aldı kendisi : Abdullah'ın Oğlu Muhammed yazdı.

Buhari Ahmet Naim Tercümesi 6. Baskı Sulh ve İnsanlar arasında Islah bahsi Hadis no: 1158.

Yorum

Mugire b. Şube: ...Peygamber (s.a.a.) mestlerini çıkarmak için davrandım, O: İlişme ayaklarımı (mestliklerin içine) tahir olarak soktum dedi.

Sahihi Buhari, Ahmet Naim tercümesi kitabut taharet 155. hadis.

Yorum

-66- Peygamber s.a.a.'in okuma yazması vardı:

Hudeybiye barış antlaşmasını yazarken Ali, Allah'ın Rasülü ibaresini silmeyince yazıyı Peygamber isteyerek onu sildi ve yerine yazDI: "Abdullah'ın oğlu Muhammed"...

Sahihi Buhari Ahmed Naim Kamil Miras tercümesi 6. baskı. Hadis no 1158.

-67- Hasan ve Hüseyn Peygamberin s.a.a. oğullarıdır:

Hasan benim oğlumdur, şeref sahibidir umarım ki Müslümanlardan iki büyük fıkanın arasını ıslah eder.

Sahihi Buhari Ahmed Naim Kamil Miras tercümesi 6. baskı. Hadis no 1290

-68- Sahabe Peygambere (s.a.a.) Adil ol! dedi:

Huneyn'de ganimet alamayınca sahabe:

Sahihi Buhari Ahmed Naim Kamil Miras tercümesi 6. baskı. Hadis no 1158.

Hevazin ganimetleri taksim edilince: "bizim kılıçlarımızdan kan damlıyor ganimeti başkalarına veriyor. Allah onu yarlıgasın" dediler. Peygamber bunu duyunca Bizden kimse onu dememiştir (onu muhacirler demiştir) dediler.

Sahihi Buhari Ahmed Naim Kamil Miras tercümesi 6. baskı. Hadis no 1300.

Huneyn günü "Adaletsiz dağıttı" diyen Ma'teb İbn- Kuseyr adlı münafık mıydı?

Sahihi Buhari Ahmed Naim Kamil Miras tercümesi 6. baskı. Hadis no 1300

Yorum

69-Peygamberin (s.a.a.) Yaralarını Ali ile Fatıma s.a. sardı:

Ali kalkanı ile su getiriyor Fatıma s.a. da Peygamberin s.a.a. yüzündeki kanı yıkıyordu. Sonra Hasır parçası yakıldı ve yarası onunla dolduruldu...

Sahihi Buhari Ötüken yayınları Cilt 1 s. 364. Kitabul Vudu 77. bab 105. hadis.

Ebul Âliye de: Ayağımın üzerine mesh ediniz, çünkü o hastadır demiştir.

Sahihi Buhari Ötüken yayınları Cilt 1 s. 364. Kitabul Vudu 77. bab

Yorum

70- Rasülüllah bir gecede 11 karısını dolaşırdı. Ona 30 erkek kuvveti verilmiş..

Sahihi Buhari Ötüken yayınları Cilt 1 s. 380. Kitabul Gusl 12. bab 21. hadis.

Yorum

71- Ali b. Ebi Talib'den, Ben mezisi çok olan bir erkek idim. Kızı Fatıma benim nikahımda bulunmasından dolayı, ben bir kimseye Peygambere sormasını emrettim... O da sordu. Peygamber (S) ona 'Zek**** (biz hayamızdan dolayı bu kelimeyi gizledik) yıka da abdest al' buyurmuştur.

Sahihi Buhari Ötüken yayınları Cilt 1 s. 381. Kitabul Gusl 77. bab 13 hadis: 22.

Yorum

(Not: bu mesajdan önce konuyla ilgisi olmayan mesajlar silinmiştir...)

72- Ruyetullah:

...Resulullah: Şübhesiz sizler Güneş ile Ay'ı görmekte birbirinizle sıkışıp darlığa düşmediğiniz gibi, o gün Rabb'inizi görmekte de hiç bir birinizle sıkışıp darlığa düşmeyeceksiniz" buyurdu.
                      ...
                      (mü'minler) Her kavim vaktiyle ibadet ettiği ne idiyse ona kavuşsun! diye nida ettiğini işittik. Ondan dolayı bizler Rabb'imizi bekleyip duruyoruz!. diyecekler.
                      Dedi ki: "Meydanda kalan mü'minlere Cebbar olan Allah, onlara ilk defa gördükleri tanıdıkları SURETTEN başka SURETTE gelecek de:
                      "Ben sizin rabbinizim! buyuracak.
                      Onlar da:
                      "Sen bizim Rabb'imizsin! diyecekler.
                      Artık O'nunla peygamberlerden başkası kelam edemez. Allah Taala:
                      -Rabbinizi tanıyabilmek için aranızda bir almet var mıdır? diye sual edecek. Onlar:
                      "Evet, sâk'tır! demeleri üzerine Rabb Taala, sâk'ını keşfedip açacak.
                      Bunun üzerine her mü'min Allah'a secde eder....

Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Bir takım yüzler o gün terütazedir; Rablerini göreceklerdir kavli babı Hadis no 65. Cilt: 16 s: 7304

Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Bir takım yüzler o gün terütazedir; Rablerini göreceklerdir kavli babı Hadis no 66. Cilt: 16 s: 7306-7307

Yorum

73- Adem a.s günah işlemiştir, İbrahim a.s. yalan söylemiştir, Musa a.s. adam öldürme günahı işlemiştir, Nuh cehaletle bir şey isteme günahı işlemiştir, İsa a.s. da günahkar değildir, Peygamberin gelmiş ve gelecek günahları bağışlanmıştır.

Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Bir takım yüzler o gün terütazedir; Rablerini göreceklerdir kavli babı Hadis no 66. Cilt: 16 s: 7313-7314

Yorum

74- Allah ayağını cehenneme basınca cehennem dolar. yetişir yetişir der.

Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Bir takım yüzler o gün terütazedir; Rablerini göreceklerdir kavli babı Hadis no 75. Cilt: 16 s: 7322

Yorum

75- El Mugire bin şube ve Muaviye'den: Peygamber s.a.a. buyurur:

Ümmetimden bir kavim, Allah'ın emri kendilerine gelinceye (kıyamet kopuncaya) kadar daima insanlar üzerinde galip ve yüksek olmaya devam edecektir.

ya da:

Ta Allah'ın emri gelinceye (kıyamet kopuncaya) kadar onlar hep bu doğru yol üzerinde sabit bulunacaklardır...

Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Allah iyi hareket edenlere yakındır babı Hadis no 85. Cilt: 16 s: 7330

Yorum

76- Ali a.s. Peygamber s.a.a. ile gece namazı sebebiyle cidalleşmiş, hadisi Ali a.s. rivayet etmiş:

Buhari, Ötüken yayınları. Kitabut Tevhid, Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz babı Hadis no 91. Cilt: 16 s: 7336

Yorum

77- Süleyman a.s. her birinden Allah yolunda cihad eden bir süvari doğurması için bir gecede 60 hanımını dolaştı ama inşaAllah demediği için kadınlardan hiç biri doğurmadı.

Buhari Ötüken kitabut tevhid Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz babı 95. hadis. 16. cilt sayfa: 7340

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X