Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Ali sevgisi-fazileti-önemi-v.s hadisler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İmam Ali (a.s):

“İnsanların bana karşı hasedini Allah Resulü’ne (s.a.a) şikayette bulundum.

O bana şöyle buyurdu:

“Ey Ali! Cennete giren ilk dört kişi ben, sen, Hasan ve Hüseyin’dir.
    Arkamızdan soyumuz cennete girer. Soyumuzun arkasından sağdan ve soldan Şialarımız cennete girerler.”

el-İrşad, 1/ 43

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
    Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

Resulullah (s.a.a):

Allah-u Teala’nın “(İyilik işlemekte) Önde olanlar, (karşılıklarını almakta da) önde olanlardır ayetini soran İbn-i Abbas’a şöyle buyurmuştur:

“Cebrail bana şöyle buyurmuştur: “Onlar Ali ve Şiileridir. Onlar cennete ilk önce koşanlardır ve Allah’ın lütuf ve kerameti sebebiyle O’na yakın olanlardır.”

Emali et-Tusi, 72/104

Yorum

Cabir bin Abdullah Ensari:

“Aziz ve celil olan Allah Peygamberi Muhammed’e (s.a.a) Allah’a itaat edin, Resulü’ne ve sizden olan emir sahiplerine itaat edin” ayetini nazil buyurunca ben şöyle arzettim:

“Ey Allah’ın Resulü! Allah’ı ve Resulünü tanıyoruz, o halde Allah’ın itaatlerini senin itaatinin yanında zikrettiği emir sahipleri kimlerdir?”

Peygamber (s.a.a) şöyle buyurdu:

“Ey Cabir! Onlar benim halifelerim ve benden sonra Müslümanların imamlarıdır. Onların ilki Ali bin Ebi Talib, sonra Hasan, sonra Hüseyin…”

Nur’us-Sakaleyn, 1/499/331

Yorum

İmam Ali (a.s):

“Biz Ehl-i Beyt’i zikretmek her tatsızlığın, hastalığın ve şüpheye düşürücü vesvesenin şifasıdır.”

el-Bihar, 81/203/5

İmam Bakır (a.s) :

Allah-u Teala’nın “şüphesiz sağlam bir kulpa sarılmıştır” ayeti hakkında şöyle buyurmuştur:
          “Bu biz Ehl-i Beyt’in sevgisidir.”

Nur’us-Sakaleyn, 1/263/1054

Yorum

Ynt: Hz. Ali sevgisi-fazileti-önemi-v.s hadisler

İmam Ali (a.s):

“Eğer ilmi kaynağından almış, suyu saf kaynağından içmiş, hayrı yerinden alıp biriktirmiş, apaçık bir yola koyulmuş ve hak yolunu katetmiş olsaydınız, şüphesiz yollar size aşikar olur, (hakkın nişaneleri) sizler için apaçık ortaya çıkardı.”

el-Kafi, 8/32/5

İmam Bakır (a.s),

Seleme b. Kuheyl ve Hakem b. Uteybe’ye şöyle buyurmuştur: “Eğer doğuya ve batıya da gidecek olsanız, biz Ehl-i Beyt’ten çıkan ilim dışında doğru bir ilim bulamazsınız.”

el-Bihar, 2/92/20

Yorum

Resulullah (s.a.a):

“Şüphesiz kızım, Allah’ın kendisini ve onu sevenleri ateşten ayırıp uzak tuttuğu için “Fatıma” olarak adlandırılmıştır.”

Emali’et-Tusi, 300

İmam Sadık (a.s):

“Şüphesiz Fatıma (a.s) için aziz ve celil olan Allah nezdinde dokuz isim vardır: “Fatıma, es-Seddika, el-Mubareke, et-Tahire, ez-Zekiyye, er-Reziyye, el-Merziyye, el-Muhaddese, ez-Zehra.”

Emali’es-Seduk, 474/18

Yorum

İmam Zeyn’ul Abidin (a.s):

“Bizden olan imam mutlaka masum olur. İsmet, yaratılışın zahirinde olup insanın onunla tanındığı bir şey değildir. Bu yüzden masum tayin edilmelidir.” Kendisine şöyle arzedildi: “Ey İbn-i Resulillah! O halde masumun anlamı nedir?” İmam şöyle buyurdu: “Masum Allah’ın ipine sarılan kimsedir. Ve Allah’ın ipi Kur’an’dır. Bu ikisi (masum ve Kur’an) kıyamete kadar birbirinden ayrılmazlar. İmam Kur’an’a doğru hidayet eder ve Kur’an'da imama doğru. ! Bu aziz ve celil olan Allah’ın şu sözüdür: “Şüphesiz bu Kur’an en doğru olana hidayet eder.”

Mean’il-Ahbar, 132/1

İmam Sadık (a.s):

kendisine masumun anlamını soran Hişam’a şöyle buyurmuştur: “Masum Allah’ın yardımıyla tüm ilahi haramlardan kendini koruyan kimsedir. Allah Tebarek ve Teala şöyle buyurmuştur: “Her kim Allah’a sarılırsa şüphesiz doğru yola hidayet olmuştur.”

Mean’il-Ahbar, 132/2

Yorum

Cabir:

“Şüphesiz Peygamber (s.a.a) Arefe’de iken Ali onun tam karşısında duruyordu. Peygamber (s.a.a) şöyle buyurdu:

“Ey Ali! Yanıma gel. Beş parmağını beş parmağımın üstüne koy (elimi avuçla).
                  Ey Ali! Ben ve sen bir tek ağaçtan yaratıldık. Ben o ağacın köküyüm, sen gövdesi, Hasan ve Hüseyin ise dallarıdır.
                  Her kim bu dallardan birine tutunursa Allah onu cennete koyar.”

Tarih-u Dimeşk (İmam Ali’nin (a.s) Biyografisi), 1/129/179

Yorum

Resulullah (s.a.a):

“Ben Allah’ın terbiye ettiği bir kimseyim ve Ali de benim terbiye ettiğim bir kimsedir.”

Mekarim’ul-Ahlak, 1/51/19

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X