Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmameti İnkar Edenler Hakkında Bir Demet Hadis

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İmameti İnkar Edenler Hakkında Bir Demet Hadis

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Allah tarafından tayin olunmayan İmama yaklaşanlar dinsizdirler.
    Kaynak: Usulu Kafi c. 1 s. 357

İmam Muhammed Bagır Aleyhisselam şöyle buyurdu: İmam Mehdi Aleyhisselam o ikisinin velayet ve muhabbetini zerre kadar taşıyanları kendi elleriyle öldürecek.
    Kaynak: Bihar-ul Envar c. 53 s. 12

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: İmam Ali Aleyhisselam' dan sonra kendisine Emir-el Muminin dedirtenler kafirdir.
    Kaynak: Usulu Kafi c. 1 s. 411

İmam Ali Aleyhisselam şöyle buyurdu: İkinci’nin ve dostunun, kötü amelleri ve ayıpları sayılabilecekten çok fazladır.
    Kaynak: Kitabı Süleym s. 684, İrşadı Gulub c. 2 s. 400

İmam Hasan Aleyhisselam şöyle buyurdu: Ey şia topluluğu! Evlatlarınıza Üçüncü’nün buğzunu öğretin. Eğer birisinin kalbinde Üçüncü’nün muhabbeti olursa Deccal’i derk eder ise ona yönelir ve ona iman eder ve eğer ölmüş ise kabirde ona iman eder.
    Kaynak: Tekrib-ul Mearif s. 293, Bihar-ul Envar c. 31 s. 310

Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem şöyle buyurdu: Üçüncü sırat köprüsünde bir murdar (leş) olacaktır, dostları ona doğru çekilecek düşmanları onu ezip geçecekler.
    Kaynak: Tekrib-ul Mearif s. 293, Bihar-ul Envar c. 31 s. 310
    "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Ynt: İmameti İnkar Edenler Hakkında Bir Demet Hadis

Selmanı Farisi şöyle rivayet eder: İmam Ali Aleyhisselam, Birinciye biat edildiği gün şöyle buyurdu: Ben sadece bir konuyu demek istiyorum ve ey siz dört kişi! (Selman, Ebu Zer, Miktad, Zubeyr) Sizi Allah’a ant veriyorum. Acaba Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’den şöyle buyurduğunu duymadınız mı? On iki kişi, altısı geçmişlerden, altısı sonrakilerden ateşten sandığın içinde cehennem kuyularının içindedirler. Öyle bir sandık ki ona kilit vurulmuştur. Öyle bir kuyu ki sahrası vardır. Allah-u Teala cehennemi alevlendirmek istediğinde o sahrayı kuyunun ağzından kaldırır. Cehennem o kuyunun alevinden Allah’a sığınır. Ben onların kim olduklarını Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’den sorduğumda şöyle buyurdu: Öncekiler, kardeşini öldüren Hz. Âdem’in oğlu Kabil, ikincisi Firavunların Firavunu, Hz. İbrahim ile Allah konusunda çekişen Nemrut ve İsrail oğullarından iki kişi ki Asumani kitabı tahrif, nebilerin sünnetinin değiştirilmesine sebep oldular. Biri insanları Yahudi, diğeri ise insanların Nasrani olmalarına sebep oldular. Onların altıncısı İblis’tir.Ama sonrakiler ise, Deccal ve Melune sahifesini yazan beş kişi. Ey kardeşim! Bunlar sana düşmanlık üzerine ahd ettiler ve senin aleyhine birbirlerine yardımcı olmak konusunda karar aldılar. Daha sonra onların isimlerini bir bir bana buyurdu. Salman diyor ki, biz dört kişi arz ettik ki: Doğru buyurdun biz şahadet veriyoruz ki bu konuyu Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’den işitmişiz.
    Kaynak: Kitabı Süleym s. 569, Bihar-ul Envar c. 30 s. 405

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Ehli Beyt Aleyhimusselam düşmanları arasında ilk önce hüküm uygulayacak olan Muhsin Aleyhisselam’dır. Hükmü kendi katili ile Kunfuz arasında uygulayacak. O ikisi Birinci ile getirilecek. Onlara öyle ateşten bir kamçı ile vurulacak ki eğer dağa vursalar kül olur ve eğer denizin doğusuna vursalar batısı kaynar. Sonra İmam Ali Aleyhisselam kendisine düşmanlık eden Muaviye’yi Allaha şikâyet edecek. Sonra ilk üçü öyle bir kuyuya atılacak ki ne onlar kimseyi nede kimse onları göremeyecek.
    Kaynak: Kamil-uz Ziyaret s. 334

İmam Muhammed Bagır Aleyhisselam şöyle buyurdu: Allah-u Teala insanın batınına iki tane kalp bırakmıştır. Zira biriyle sevip diğeriyle düşman olsun. Bizim dostlarımız sevgilerini bizim için halis ederler. Nasıl ki altını ateşe tuttuğunda halis olursa, bizi sevenlerin muhabbet ve sevgileri de böyle olmalıdır. Her kim bizi sevip sevmediğini anlamak istiyorsa kalbini imtihan etsin. Her kim bize karşı olan sevgisine bizim düşmanımızın da sevgisini eklerse o bizden değildir ve bizde ondan değiliz. Allahu Teala böyle bir şahısın düşmanıdır. Aynı şekilde Cebrail ve Mikail’de onun düşmanıdır. Gerçektende Allah kafirlerin düşmanıdır.
    Kaynak: Tevil-ul Ayat c. 2 s. 447, Bihar-ul Envar c. 24 s. 314, Emali Tusi s.147
    "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Her kim bize laik olduğumuzdan aşağı bir nispeti veren biriyle oturur veya bize yüz çeviren birini methedip överse. Veya bizimle irtibatını kesen biriyle irtibat kurar veya bizimle irtibat kuran birinden irtibatını keser veya bizim düşmanlarımızla dost olursa. Veya bizi seven birisiyle düşman olursa gerçektende Kuran’ı ve Hamd süresini indiren Allah’a kâfir olmuştur.
      Kaynak: Emali Saduk s. 111, Bihar-ul Envar c. 27 s. 52, Mişkat-ul Envar s. 84

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: İnsanlar üç gruba ayrılırlar: Alimler, öğrenciler ve sel sularının üzerine biriken çerçöpler. Biz Ehli Beyt İmamları Aleyhimusselam alimleriz. Şiamız öğrencilerdir. Geri kalanlar da çerçöptür.
      Kaynak: Usulu Kafi c. 1 s. 34

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Her kim sözünde veya amelinde düşmanımıza muvafık olursa bizden değildir. Bizde onlardan değiliz.
      Kaynak: Vesail-uş Şia c. 18 s. 85

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Bizi sevdiğini söyleyip de düşmanlarımızdan beraat etmeyen yalancıdır.
      Kaynak: Bihar-ul Envar c. 27 s. 59

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu:
      Onların namazı, orucu, ilim ve hadisleri sizi şaşırtmasın. Onlar kokuşmuş eşektirler.
      Kaynak: Bihar-ul Envar c. 70 s. 125

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Her sabah neyi terk edersen et yalnız şu sözü terk etme. Allah Birinci ve İkinciye lanet etsin.
      Kaynak: Usulu Kafi c. 2 s. 530

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Kıyamet günü İkinciyi 120 tane kelepçe ve 120 tane tasma ile getirecekler Şeytan onu görüp şaşırarak şöyle diyecek: Bu kimdir ki Allah’ın azabını bu kadar çok hak etmiştir. Oysa herkesi saptıran bendim. Diyecekler ki bu İkinci’dir. O gün hiç kimse onun gibi azaplanmayacaktır kimsenin yükü onunki gibi ağır olmayacaktır. Fecr- 25- 26
      Kaynak: Tefsiri Ayyaşi c. 2 s. 223, Bihar-ul Envar c. 52 s. 308, El-İhticac s. 58

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu: Kıyamet günü İkinciyi 120 tane kelepçe ve 120 tane tasma ile getirecekler Şeytan onu görüp şaşırarak şöyle diyecek: Bu kimdir ki Allah’ın azabını bu kadar çok hak etmiştir. Oysa herkesi saptıran bendim. Diyecekler ki bu İkinci’dir. O gün hiç kimse onun gibi azaplanmayacaktır kimsenin yükü onunki gibi ağır olmayacaktır. Fecr- 25- 26
      Kaynak: Tefsiri Ayyaşi c. 2 s. 223, Bihar-ul Envar c. 52 s. 308, El-İhticac s. 58

İmam Muhammed Bakır Aleyhisselam şöyle buyurdu: O ikisi bize zulmeden ilk kimselerdir. Hakkımızı yağma ettiler. Bizim hürmetimizi çiğneyip, kıyamete kadar kapanmayacak zulüm ve sitem kapılarını açtılar. Allah bizim hakkımızda yaptıkları zulümden geçmesin ve onları bağışlamasın.

Kaynak: Takrib-ul Mearif s. 247, Bihar-ul Envar c. 30 s. 383

Yorum

Emirül Müminin İmam Ali (...aleyhisselâm...)'dan :

"Resulullah (s.a.a), başı göğsümde olduğu halde vefat etti. Ağzının kanı elime akmıştı da onu yüzüme sürmüştüm. Melekler, O'nu yıkarken bana yardım ediyordu. Evin altı üstü feryat ediyordu. Bir grup melek iniyor, bir grup da göğe çıkıyordu. O'nu yatacağı yere koyuncaya kadar, meleklerin selam ve dua sesleri, feryat ve figanları kulağımda çınlıyordu. Ölüyken de diriyken de O'na benden daha yakın, bu işe benden daha layık kim var! Kafanızı çalıştırın, düşmanınızla savaşma niyetinizde sadık olun. Kendisinden başka ilah olmayan Allah-u Teala'ya and olsun ki, ben dosdoğru hak yoldayım; onlar, ayakları kaydıran batıl yoldalar."

(İbn-i Ebi'l- Hadid NEHCÜ'L-BELAGA ŞERHİ c.2)

Yorum

Selmanı Farsi İmam Ali Aleyhisselam’ın şöyle buyurduğunu nakleder: Ya Selman! Bizi layık olduğumuz şekilde tanımayıp bizim fazilet ve üstünlüğümüzü inkâr edenlere yazıklar olsun. Ey Selman! Söyle bakalım şu iki yüce insandan hangisi daha üstündür. Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem mi Hz. Süleyman mı?
          Selman: Elbette ki Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem daha üstündür
          İmam Ali Aleyhisselam buyurdular: Asif bin Berhiya Belkıs’ın tahtını Fars ülkesinden Seba’ya bir göz kapatma anı kadar kısa sürede getirdi ve kitap ilminden yalnızca bir harf biliyordu. Ama yanında bin kitap olan ben ondan kaç kat daha fazla bir kudrete sahibim? Allah-u Teala Hz. Âdem’in oğlu Hz. Şeys’e elli sahife Hz. İdris’e otuz sahife ve Hz. İbrahim’e yirmi sahife indirdi. Ve aynı şekilde Tevrat, İncil, Zebur ve Furkan’ı indirdi.
          Selman: Ey benim Mevlam! Evet, sizin buyruğunuz gibidir.
          İmam Ali Aleyhisselam: Ey Selman! Her kim bizim şanımız ve ilmimizde şek ederse bizim marifetimizi ve hukukumuzu alaya alıp maskara etmiş gibidir. Halbu ki Allah-u Teala bizim vilayetimizi kendi kitabının birçok yerinde vacip saymış ve amel edilmesi gereken şeyleri beyan etmiştir ki bu apaçık ortadadır.

Kaynaklar:
          İrşad-ul Gulub c. 2 s. 416, Muhtezer s. 107

Yorum

Allah razı olsun, çalışmalarınız daim olsun. güzel bir demet sunmuşsunuz

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X