Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İki günü eşit olan zarardadır hadisi.

Daraltma
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

    İki günü eşit olan zarardadır hadisi.

    İmam Sadık (a.s.) şöyle buyuruyor:
    "İki günü eşit olan kimse zarardadır,bugünü dünden iyi olan kimse ise diğerlerinin gıptasına uğramıştır ve bugünü dünden kötü olan kimse, melundur ve Allah'ın rahmetinden kovulmuştur." (vesailüş-şia, C16,S94)

    bu hadisi nasıl anlamalıyız?
    Şu günümüzün bir önceki günden kötü olması lanetlik olmak ve Allahın rahmetinden kovulmak anlamına geliyor. Bu çok önemli ve hassas bir konu sanırım, her günün kıymetini bilmek ve iyi değerlendirmek gerektiğini anlıyorum ama şu var ki eğer bu günüm dünden kötüyse Allahın rahmetin den kovulacağım Allahın rahmetinden kovulan lanetlik birinin artık iyi günü olabilir mi ki? ve buradaki iyi gün kötü gün kavramı tam olarak ne anlama geliyor?

    #2
    Ynt: İki günü eşit olan zarardadır hadisi.

    Sevgili kardeşim birincisi burada iyi gün ve kötü gün kavramları amel olaraktır. Misal Hazreti Ali(as)'nin, Hazreti Muhammed(s.a.a)'in vefatından sonraki günleri önceki günlerinden daha zordur. Yani daha kötüdür. Bunu kendisi de belirtmiştir.
    İkincisi hadisler her zaman düz anlaşılmaz, kalbinde ve durumuna göre değerlendirmen gerekir. Eğer aynı şartlardaki 2 günümüzden dünkü amel bakımından daha iyiyse o zaman bu hadisin dahiline girme ihtimalimiz gayet ciddi. Çünkü insan yaşadıkça güçlenen bir mahluktur ve sen, ben geriye gidiyorsak Hak yolunda pervasızlık ediyoruz demektir. Her ne kadar Şii olmasa da "söyleyene değil söylenene bak" (Hz. Ali'nin sözüdür) fikri gereği, bir örnekle: Mevlana der ki "Kim ki Hak yolunda pervasızlık ederse nağmert odur."
    Ama günler giderek çetinleştiyse bu durumda kişinin ameli bozulmaya uğrayabilir. Nitekim Hazreti Ali(as) der ki: "Belalardan Allah'a sığınınız; çünkü belanın çetinliği dini yok eder."

    Yorum

    YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X