Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Usul-i Kafi'de ve diğer Kaynaklarda Peygamberimiz...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Usul-i Kafi'de ve diğer Kaynaklarda Peygamberimiz...

[quote author=Murtazaali link=topic=23337.msg151750#msg151750 date=1337093972]
    Cabir b. Yezid şöyle rivayet etmiştir:

Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm) bana dedi ki:

«Ey Cabir! Allah'ın ilk yarattığı Muhammed (sallallahu aleyhi ve âlihi) ve O’nun yol gösterici hidâyet önderleri soyudur. Allah'ın önünde nurdan şekillerdiler.» Dedim ki: Nurdan şekiller dediğin nedir? Buyurdu ki: «Nurdan gölgeler yani. Bunlar ruhsuz nurdan bedenlerdir. Ve bunlar tek bir ruhla desteklenmişlerdi, o da Rûhu'l-Kudüs idi. Onun içinde Muhammed ve ıtreti (soyu), Allah'a ibadet ederlerdi. Bu yüzden Allah, onları halim, bilgin, saf, berrak olarak yaratmıştır. Allah'a namaz, oruç, secde, teşbih, tehlil ile ibadet ederler. Namazları kılar, hac ibadetini yerine getirir ve oruç tutarlar.» (1194)

[/quote]

ben burada bir soru sormak istiyorum

acaba bu hadis sahihmidir?

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
    أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
    Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23337.msg151766#msg151766 date=1337096722]

ben burada bir soru sormak istiyorum

acaba bu hadis sahihmidir?
      [/quote]

Bu Hadisi Naklettikten sonra hem Sahihliği hemde Şerhi konusunda http://islamquest.net/tr/archive soru yazıp gönderdim. gelecek olan cevabı inşaallah burada paylaşacağım kardeş.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23337.msg151772#msg151772 date=1337100253]
        Bu Hadisi Naklettikten sonra hem Sahihliği hemde Şerhi konusunda http://islamquest.net/tr/archive soru yazıp gönderdim. gelecek olan cevabı inşaallah burada paylaşacağım kardeş.
        [/quote]

Teşekkür ederim

paylaşmanızı bekleyeceğim

أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
        Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23337.msg151773#msg151773 date=1337100464]
          Teşekkür ederim

paylaşmanızı bekleyeceğim
          [/quote]

Allah razı olsun. Aynı zamanda farklı adreslerede sormaya gayret edeceğim inş.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23337.msg151774#msg151774 date=1337100526]
            Allah razı olsun. Aynı zamanda farklı adreslerede sormaya gayret edeceğim inş.
            [/quote]

aslında benim sorum özellikle ravi içindi raviye bakış açınızı merak ettim

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=sveydi link=topic=23337.msg151776#msg151776 date=1337100714]
              aslında benim sorum özellikle ravi içindi raviye bakış açınızı merak ettim
              [/quote]

Kardeş inanın ilk okuduğumda benimde dikkatimi çekti. Bundan dolayı daha siz sormadan sormuştum zaten. Bilgim olmadığı için konuşamıyorum. Cevap gelince mutlaka aktarıcam.

Yorum

elinize sağlık kardeşim.... cevabı bekleyeceğim...

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=23337.msg151778#msg151778 date=1337101186]
                  Kardeş inanın ilk okuduğumda benimde dikkatimi çekti. Bundan dolayı daha siz sormadan sormuştum zaten. Bilgim olmadığı için konuşamıyorum. Cevap gelince mutlaka aktarıcam.
                  [/quote]

bir hatırlatma
                  benim için önemli bir konu o yüzden cevap bekliyorum

أبو النواس

Ebu Nevves

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X