Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hadislerde Zuhur Alametleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hadislerde Zuhur Alametleri

Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem şöyle buyurdu:
    Beni hak ile müjdelemekle görevlendirene yemin ederim ki, Kaim Aleyhisselam’ın gizlilik döneminde O’na iman üzere sabit kalanlar, Kibriti Ahmer’den daha az sayıda bulunacaklar.

Kaynak: Mucem-ul Ehadisi İmam Mehdi Aleyhisselam c. 1 s. 265, Yenabi-ul Meveddet c. 3 s. 398, Kemal-ud Din c. 1. s. 288, Bihar-ul Envar c. 51 s. 73
    Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s

Ynt: Hadislerde Zuhur Alametleri

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam şöyle buyurdu:
    Allah’a yemin ederim ki, sizler camın kırılması gibi kırılacaksınız. Belki cam kırıldıktan sonra ilk haline geri döndürülebilir, ancak sizler eski haline geri döndürülemeyen saksının kırılması gibi kırılacaksınız. Allah’a yemin ederim ki ayıklanacaksınız. Allah’a yemin ederim ki samanın buğdaydan elenmesi gibi eleneceksiniz.

Kaynak: Mucem-ul Ehadisi İmam Mehdi Aleyhisselam c. 3 s. 421, Gaybeti Tusi s. 340, Bihar-ul Envar c. 52 s. 101, Muntehab-ul Eser s. 389

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Muhammed Bagır Aleyhisselam şöyle buyurdu:
      Ey Ehli Beyt Aleyhimusselam dostları! Sizler ayıklanacaksınız. Yani gözün içindeki sürmenin ayrılışı gibi ayrılacaksınız. Sürme sahibi, sürmenin göze girdiği anı bilir, ancak sürmenin gözden çıktığı zamanı bilmez. Nitekim sizlerden biri, bizim emrimiz ve dinimiz üzere sabahlayacaktır, ancak bizim emrimiz ve dinimizin dışına çıkmış bir halde akşamlayacaktır. Yahut emrimiz ve dinimiz üzere akşamlayacaktır, ancak emrimiz ve dinimizin dışına çıkmış bir halde sabahlayacak ve kendiside anlamayacaktır.

Kaynak: Gaybeti Tusi s. 339, Gaybeti Numani s. 138, Bihar-ul Envar c. 52 s. 101

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Muhammed Bagır Aleyhisselam şöyle buyurdu:
        Heyhat! Heyhat! Kurtuluş sizler elenmeksizin ve defalarca elenmeksizin gerçekleşmeyecektir. Sonra ne kadar bulanık varsa gidecek ve ne kadar arınmış varsa kalacak.

Kaynak: Mucem-ul Ehadisi İmam Mehdi Aleyhisselam c. 3 s. 215, Gaybeti Tusi s. 340, Muntehab-ul Eser s. 389

İmam Ali a.s

Yorum

Yol gösteren bir İmam ve işaret olmaksızın nasıl olacaksınız? Birbirinizden nefret edeceksiniz. Daha sonra birbirinizden ayrılacak, seçilecek, temizlenecek ve eleneceksiniz.

[color=rgb(0, 0, 0)]Kaynak: Mucem-ul Ehadisi İmam Mehdi Aleyhisselam c. 3 s. 422, Bihar-ul Envar c. 52 s. 112[/color]

İmam Ali a.s

Yorum

Ümmetimin, âlimleri güzel elbiseler dışında tanımayacakları, Kuran’ı güzel sesi dışında bilmeyecekleri ve Ramazan ayı dışında Allah’a ibadet etmeyecekleri bir zaman gelecektir. Böyle olduğu zaman yüce Allah onların üzerine bilgisi, merhameti ve bağışlaması olmayan bir yönetici musallat edecektir.

Kaynak: Cami-ul Ahbar s. 356, Bihar-ul Envar c. 22 s. 454

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Ali Aleyhisselam şöyle buyurdu:

İnsanların dinleri şu dört şey üzere ayakta durur: Bildiğini yaşayan ve anlatan âlim. Malının fazlalığı konusunda Allah’ın dininden olanlara karşı cimrilik etmeyen zengin. Ahiretini dünyasına satmayan fakir. İlim öğrenmekten kaçınmayan cahil. Âlim bilgisini gizlediği, zengin mal verme konusunda cimrilik ettiği, fakir ahiretini dünyasına sattığı ve cahil ilim öğrenmeye karşı kibirlendiği zaman Dünya eski haline geri dönecektir. Öyleyse sizi o zaman mescitlerin ve çeşitli arzuları olan insanların cesetlerinin çokluğu gururlandırmasın. Şöyle arz ettiler: Ya Emir-el Muminin Aleyhisselam! O zaman nasıl yaşanılması gerekir? Dışınızda onlarla uzlaşın, ancak içinizde onlara karşı muhalefet edin.

Kaynak: Mecma-ul Ehadisi İmam Mehdi Aleyhisselam c. 3 s. 30, Hisal c. 1 s. 216, Bihar-ul Envar c. 1 s. 179

İmam Ali a.s

Yorum

Çocuklarınızdan o zamanı gören kişiler, o zamanın insanlarına toplantı yerlerinde selam vermesinler. Cenazelerini kaldırmasınlar. Hastalarını ziyaret etmesinler. Onlar benim sünnetim üzere ortaya çıkacaklar, sizin savaştığınız şeylerle savaşacaklar. Ancak ameller konusunda size muhalefet edecekler. Sonra sizin dininiz dışında olan bir din üzere ölecekler. Onlar benden değildir, bende onlardan değilim. Öyleyse Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmayın. Onlar benim dinim, sünnetim, şeriatım ve yolum üzere olduklarını iddia edecekler. Onlar benden uzaktırlar, bende onlardan uzağım. Onlarla toplum içinde oturmayın. Çarşılarda onlarla alışveriş yapmayın. Onlara yol göstermeyin.

Kaynak: Mekarim-ul Ahlak s. 449, Ezzam-un Nasip c. 2 s. 150

İmam Ali a.s

Yorum

İmam Ali Aleyhisselam şöyle buyurdu:

Adaleti yaymak için ortaya çıkış, yakine ermiş bir ruhla gören muhlis kullar hariç, bütün insanların dinsel inançları konusunda şaşırdıkları, şaşkınlık ve gizlilik döneminden sonra gerçekleşecektir. O kişiler Allah’ın sözlerini bizim velayetimiz üzere sabit kıldığı, kalplerine imanı yazdığı ve kendisinden bir ilhamla desteklediği kişilerdir.

Kaynak: Mucem-ul Ehadisi İmam Mehdi Aleyhisselam c. 3 s. 66, Kemal-ud Din c. 1 s. 304, Bihar-ul Envar c. 51 s. 110

İmam Ali a.s

Yorum

Dinini korumaya çalışanın durumu, dikenlerle dolu olan bir ağacı eliyle budamaya ve dikenleri yok etmeye çalışan kişinin durumu gibi olacaktır.

Kaynak: Mucem-ul Ehadisi İmam Mehdi Aleyhisselam c. 3 s. 359, Usulu Kâfi c. 1 s. 376, Bihar-ul Envar c. 52 s. 135, Gaybeti Tusi s. 455, Kemal-ud Din c. 2 s. 346

İmam Ali a.s

Yorum

Allah razı olsun. Allah ağamın zuhurunu tel etsin bu melunların başlarını o kadar tez kezsin.amin
                      [center]
                      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                      [center]
                      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X