Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Meşhur Olmayan Ziyareti Aşura

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Selam olsun sana ey Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in oğlu! Selam olsun sana ey müjde veren ve uyarıp korkutanın ve vasilerin efendisinin oğlu! Selam olsun sana ey âlemlerin kadınlarının efendisi olan Hz. Fatime Selamullahaleyha’nın oğlu! Selam olsun sana ey Allah’ın seçtiği ve seçtiğinin oğlu! Selam olsun sana ey Allah’ın kanı ve kanının oğlu! Selam olsun sana ey kanı dökülüp de intikamı alınmamış ve intikamını kendisi alacak olan! Selam olsun sana ey hidayet ve temizliğin kaynağı İmam! Ve senin huzurunda eriyen ruhlara selam olsun. Selam olsun senin civarında ikamet edenlere. Selam olsun ziyaretçilerinle birlikte mübarek haremine gelip de şeref bulanlara. Selam olsun sana baki kaldığım, gece ve gündüzün de baki kaldığı sürece. Sana reva görülen musibetler, muminlere, Müslümanlara, gökler ve yerler ehline öylesine büyük ve ağır geldi ki (inna lillah inna ileyhi raciun). Allah içiniz ve O'na geri döneceğiz.
    Ey Eba Abdillahil Huseyn Aleyhisselam! Allah'ın salatı, bereketi ve tahiyyatı sana, temiz ve seçilmiş babalarına, hidayetin kaynağı ve hidayet edici olan evlatlarına olsun. Sana kahredip yalnız bırakanlara ve yardım etmeyip kaçan ümmete Allah lanet etsin. Size karşı yapılan zulüm ve sitemin temelini atan ümmete Allah lanet etsin. Size karşı zulüm ve sitemi hazırlayan ümmete Allah lanet etsin. Size karşı eziyet yolunu açan ümmete Allah lanet etsin. Size karşı inkârcılığı başlatan ümmete Allah lanet etsin. Ve bütün bu zulüm, sitem ve eziyeti sizin diyarınıza yayan ve şialarınıza da bunları reva gören ümmete Allah lanet etsin. O zalimlerden ve onları takip edip tabi olanlardan beraat edip lanetliyorum.
    Ey benim İmamlarım, Velilerim ve Efendilerim! Onlardan Allah’a ve size sığınırım. Ey benim Mevlalarım! Makamınızı size ikram eden, şanınız ve makamınızı şeref kaynağı yapan Allah’tan talep arz ediyorum. Sizin sevginizi ve vilayetinizi bana ikram buyursun, size iktida ve itaat etmeyi ve düşmanlarınızdan beraat etmeyi inayet buyursun. Berr ve Rahim olan Allah’tan talep arz ediyorum. Sevginizi bana rızk olarak karar kılsın. Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in soyundan hidayet İmamı ve beklenilen İmam olan İmam Mehdi Aleyhisselam ile birlikte intikamınızı almayı bana nasip etsin ve beni bu hususta muvaffak etsin. Dünya’da ve Ahirette beni sizinle birlikte etsin. Allah katında beğenilmiş makamınızı tanımayı bana lütfetsin. Allah Azze ve Celle’den sizin hakkınız ve sizin için takdir ettiği yüce şanınızın hürmetine talep arz ediyorum. Sizin için uğradığım musibeti, musibetlerin en büyüğü olarak kabul etsin ve bu musibet en yüce bir şekilde mükâfatlandırılsın. (İnna lillahi inna ileyhi raciun) Allah içiniz ve O'na geri döneceğiz.
    Allah’ım, Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve O’nun Ehli Beyt’ine salât ve selam olsun. Size yapılan musibetler müminler ve Müslümanlar için bir faciadır ve onların kalpleri bu musibetle dağlanıp yaralandı. (İnna lillahi inna ileyhi raciun) Allah içiniz ve O'na geri döneceğiz. Allah’ım, Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve O’nun Ehli Beyt’ine salât ve selam olsun. Ey Allah’ım! Mağfiret ve rahmetinize nail olan kimselerin makamına beni ulaştır. Dünya’da ve Ahirette yüzümü ak et ve beni mukarreplerden (yakın olanlar) karar kıl. Ey Allah’ım! Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve O’nun Ehli Beyt’i ile sana yaklaşıyorum. Ey Allah’ım! Varlık âleminde seçtiğin ve yücelik verdiğin Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem, İmam Ali Aleyhisselam ve Onlar’ın Ehli Beyt’inin yüzü suyu hürmetine sana yöneliyorum. Ey Allah’ım! Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve O’nun Ehli Beyt’ine salât ve selam olsun. Ey Allah’ım! Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve Ehli Beyt’inin istediği bir hayat ve Onlar’ın razı olduğu bir ölüm bana nasip eyle. Hayat ve ölümümün Onlarla anılmasını nasip eyle. Dünya’da ve Ahirette beni Onlar’dan ayırma. Gerçekten de sen duaları işitensin.
    Ey Allah’ım! Bugün düşmanların kin ve nefreti yenilendi. Ey Allah’ım! Lanet et melun olan Yezid’e ve O’nun soyuna. Ve Ziyad’ın soyuna lanet et. Şimr ve Ömer ibni Sad’ın soylarına lanet et. Allah’ım, onlara lanet et, onların işlerine ve sözlerine razı olanlara birincisinden sonuncusuna kadar çokça lanet et. Ateşinin hararetiyle onları yak, onları cehennem sakinlerinden karar kıl ki cehennem kötü ve çetin bir yerdir. Allah’ım, onlara ve onları takip edenlere, biat edip tabi olanlara, onlara söz ve işiyle yardım edenlere ve onların işlerine razı olanlara cehennemi vacip et. Allah’ım bütün inatçı ve asi olanlara taşlanmış ve kovulmuş şeytana, bütün müşriklere ve kâfirlere bütün gaspçı ve inkârcılara ve zalimlere ettiğin lanetle onlara ve onlara razı olanlara lanet et ve onlar için bütün lanet kapılarını aç. Allah’ım Yezid melunu ve soyunun tamamına lanet et. Allah’ım hışmını, gazap ve azabını, intikam ve kahrını Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve Ehli Beyt’ine zulmeden birinci zalime karşı kat kat artır. Allah’ım Onlar’a zulmeden bütün zalimlere lanet et. Ve onlardan intikamını al. Gerçektende sen mucrimlerden intikam alacak olansın. Allah’ım Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in Ehli Beyt’ine zulmeden birinci zalime lanet et. Allah’ım onların ruhlarına, diyarlarına, kabirlerine lanet et. Allah’ım kendi nebilerinin kızının oğlu olan İmam Huseyn Aleyhisselam ile savaşa gelen ve harbeden, O'nu katleden, ashabını, dost ve yardımcılarını ve O'nun evliyalarını ve şiasını ve muhiblerini ve Ehli Beyt’ini ve soyunu katledip zulmeden topluluğa lanet et. Allahım O'nun malını yağmalayan ve haremine karşı küstahlık edip O’nun Ehli Beyt’ini esir eden ve O'nun kelamına ve buyurduklarına kulak asmayıp işitmeyen topluluğa lanet et. Allahım bütün bu olan olaylar ve zulümleri evvelden ahire kadar ve birincisinden ve sonuncusuna kadar duyup ta razı olanlara lanet et. Ey Allahım! Yaratılmışlar arasında bu zulümleri duyup ta razı olanların tamamına din gününe kadar lanet et.(Zira din günü lanetin muhakkak olacağı andır)
    Selam olsun sana ey Eba Abdillahil Huseyn Aleyhisselam! Selam olsun sana yardım edenlere. Selam olsun sana destek olanlara. Selam olsun canıyla senin uğrunda feda olanlara. Selam olsun düşmanları senden uzaklaştırmak için can damarını verenlere. Selam olsun sana ey benim Mevlam! Selam olsun Onlar’a, selam olsun senin ruhuna ve selam olsun Onlar’ın ruhuna. Selam olsun senin toprağına ve selam olsun Onlar’ın toprağına. Allahım Onlar’ı rahmetinle ve Rızvan cennetinle buluştur. Ve Onlar’a huzur ve esenlik bağışla. Selam olsun sana ey benim Mevlam! Ey Eba Abdillah Aleyhisselam. Ey nebilerin hateminin oğlu ve vasilerin efendisinin oğlu! Ey âlemlerin kadınlarının efendisinin oğlu! Selam olsun sana ey Şehid! Selam olsun sana ey şehidin oğlu! Allahım bu saatte ve bu günde ve bu vakitte ve bütün zamanlarda benden O’na tahiyyat ve selam hamd ve sena gönder. Selam olsun sana ey âlemlerin efendisinin oğlu! Ve seninle birlikte şehid olanlara selam olsun. Sürekli olan ve gece ve gündüz devam ettikçe var olan bir selam olsun size.
    Selam olsun şehid olan İmam Ali Aleyhisselam’ın oğlu olan İmam Huseyn Aleyhisselam’a. Selam olsun şehid olan İmam Huseyn Aleyhisselam’ın oğlu İmam Ali Zeynelabidin Aleyhisselam’a. Selam olsun şehid olan Emir-el Muminin İmam Ali Aleyhisselam’ın oğlu Hz. Abbas Aleyhisselam’a. Selam olsun Emir-el Muminin Aleyhisselam’ın evlatlarından şehid olanlara. Selam olsun Hz. Cafer ve Hz. Agil’in evlatlarından şehid olanlara. Selam olsun muminlerden şehid olanların tamamına. Allahım Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve O'nun Ehli Beyt’ine salât ve selam et. Allahım benden onlara tahiyyat ve selam et. Selam olsun sana ey Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem! Şüphesiz Allah’ın rahmeti, bereketi ve selamı sanadır ve sendendir. Ya Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve selem! Allah Celle Celaluh oğlun İmam Huseyn Aleyhisselam için tuttuğun matemi mükâfatlandırıp bize ihsanda bulunsun.
    Selam olsun sana ey Ebel Hasan! Ey Emir-el Muminin Aleyhisselam! Ve şüphesiz Allah’ın rahmeti bereketi ve selamı sanadır ve sendendir. Ey Emir-el Muminin Aleyhisselam! Allah Celle Celaluh oğlun İmam Huseyn Aleyhisselam için tuttuğun matemi mükâfatlandırıp bize ihsanda bulunsun. Selam olsun sana ey Fatime Selamullahaleyha! Ey âlemlerin Rabb’inin resulunun kızı. Şüphesiz Allah’ın rahmeti bereketi ve selamı sanadır ve sendendir. Allah Celle Celaluh oğlun İmam Huseyn Aleyhisselam için tuttuğun matemi mükâfatlandırıp bize ihsanda bulunsun. Selam olsun sana ey Eba Muhammed! Ey İmam Hasan Aleyhisselam! Şüphesiz Allah’ın rahmeti bereketi ve selamı sanadır ve sendendir. Allah Celle Celaluh kardeşin İmam Huseyn Aleyhisselam için tuttuğun matemi mükâfatlandırıp bize ihsanda bulunsun. Selam olsun mumin ve muminlerin ruhlarına, diri olanlarına da, ölü olanlarına da selam olsun. Allah’ın rahmeti bereketi ve selamı onlara olsun. Allah Celle Celaluh mevlaları olan İmam Huseyn Aleyhisselam için tuttukları matemi mükâfatlandırsın. Ey Allahım! İslam ve ehlini aziz edip hâkim kılacak olan adalet İmamıyla (İmam Mehdi Aleyhisselam) birlikte İmam Huseyn Aleyhisselam’ın intikamını almayı bizlere nasip et. Ey âlemlerin Rabb’i!
    (Sonra secdeye gidilir ve bu dua okunur)
    Ey Allahım! Başıma gelen bütün musibetlerde dahi sana hamd olsun. Bütün işlerde ve vuku bulan hadiselerde dahi sana hamd olsun. Ey Allahım! Keramet ve çokça fazilet verdiğin kimseler olan evliyaların ve seçtiklerinin hürmetine bütün büyük, mühim ve şiddetli musibetleri sana şikâyet diyorum.Allahım Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve Al-i Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’e selam et. Allahumme Salli Ela Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve Eccil Ferecehum Velen Eda Ehum.Ey Allahım! Kıyamet günü İmam Huseyn Aleyhisselam’ın şefaatini bana rızık olarak karar kıl. Beni şuhud makamına ve Kevser havuzuna ulaştır. Ey Allahım! İmam Huseyn Aleyhisselam ve ashabının yolunda sağlam adımlarla yürümeyi bana nasib et. O ashap İmam Huseyn Aleyhisselam’a canlarıyla yardım edip can damarlarını feda ettiler. Senin rızanı kazanmak, sunduğun mükâfata ulaşmak ve korkuttuğun azaptan çekinerek İmam Huseyn Aleyhisselam ile beraber senin düşmanlarınla cihad ettiler. Ey rahimlerin en rahimi! Sen istediğin kimseye ve şeye lutfedersin.
    Kaynak: Mefatih-ul Cenan
    Beni bir dağ sevse müsibete uğrar.

İmam Ali a.s
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X