Ziyareti Aşura
Selam olsun sana ya Eba Abdullah! Selam olsun sana Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in oğlu. Selam olsun sana Emir-el Muminin Aleyhisselam’ın oğlu. Selam olsun sana vasilerin efendisinin oğlu. Selam olsun sana âlemlerin kadınlarının seyyidesi olan Hz. Fatime Selamullahaleyha’nın oğlu. Selam olsun sana ey Allah’ın kanı ve Allah’ın kanının oğlu! Selam olsun sana ey intikamını kendisi alacak olan yalnız şehid! Selam olsun sana ve senin huzurunda eriyen ruhlara. Ebedi olarak benden sizlere Allah’ın selamı olsun. Baki kaldığım ve gece gündüzler baki kaldığı sürece Allah’ın selamı sizlere olsun. Ya Eba Abdullah! Gerçekten musibet büyüdü. Sana yapılan büyük ve azim musibetler bizlere ve bütün İslam ehline ağır geldi. Göklere ve göklerin tüm ehline çok ağır geldi. Ehli Beyt’e zulüm ve eziyeti hassasiyetle tesis eden ümmete Allah lanet etsin. Allah’ın size verdiği makam ve dereceleri halkın gözünden düşüren ve sizi makamınızdan uzaklaştıran ümmete Allah lanet etsin. Sizi katleden ümmete Allah lanet etsin. Sizleri katletmek için güçlerini birleştirip çaba harcayanlara Allah lanet etsin. Onlardan ve onların taraftarlarından ve onlara tabi olup onları sevenlerden Allah’a ve size sığınırım.
Ya Eba Abdullah! Kıyamet gününe dek sizinle barışık olanla barışık sizinle savaşanlarla savaşırım. Allah Ziyad’ın ve Mervan’ın ehline, soyuna lanet etsin. Allah Ümeyye oğullarının tümüne lanet etsin. Allah Mercane’nin oğluna lanet etsin. Allah Sad oğlu Ömer’e lanet etsin. Allah Şimr’e lanet etsin. Seni katletmek için atı gemleyip eğer takıp nigabını bağlayan ümmete Allah lanet etsin.
Anam babam sana feda olsun gerçekten senden ötürü musibetim ağırlaşıp büyüdü. Sana yüce makamı veren Allah’tan Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in Ehli Beyt’indeki Mansur olan imamla senin intikamını almayı bana nasip etmesini istiyorum. Allah’ım dünya ve ahirette İmam Hüseyin Aleyhisselam‘ın şefaatiyle bizi şereflendir. Ya Eba Abdullah! Seni katledenlerden sana karşı savaşa kalkanlardan, bu savaşın temelini hazırlayıp yardım edenlerden, düzenini seninle savaşmak için kuranlardan, sana karşı zulme devam edenlerden, devamını sağlayanlardan, bunu icra edip fiile dönüştürenlerden ve aynı şeyleri şialarınıza da reva görenlerden uzaklaşıp lanetliyorum. Bu uzaklaşıp lanetlememle ve sana olan sevgimle Allah’a, resulüne ve sana yakınlaşıyorum. Onlardan uzaklaşıp Allah’a ve size sığınıyorum. Sizin düşmanlarınızdan ve sizinle savaşı sürdürenlerden ve onların taraftarlarından, tabiilerinden ve sevenlerinden uzaklaşıp lanetleyerek sizi ve sizi sevenleri severek Allah’a ve size yakınlaşıyorum.
Gerçekten ben sizinle barışık olanla barışık, sizinle savaşanlarla savaşırım. Sizin sevdiklerinizi ben de seviyorum. Düşmanınıza düşmanım. Sizin ve velilerinizin marifetini bana nasip eden ve düşmanınızdan uzaklaşıp lanetlemeyi bana dünya ve ahirette rızık olarak lütfeden Allah beni dünya ve ahirette de lütfünüzden mahrum etmesin. Dünya ve ahirette sizin katınızda doğru adım atıp sabit kalanlardan etsin. Ve Allah katında övülmüş makamınızdan beni şereflendirmesini istiyorum. Allah’tan siz Ehli Beyt’ten olan hakkı buyuran, zahir olan hidayet imamıyla sizin intikamınızı almayı bana nasip etmesini istiyorum. Allah’tan sizin hakkınızın ve onun katındaki yüce şanınızın hürmetine sizi sevdiğimden ötürü başıma gelen musibetleri göklerde, yerlerde ve bütün islamda verilen musibetlerin en faziletlisi olarak kabul etmesini istiyorum.
Allah’ım bulunduğum bu makamda beni senin mağfiret, rahmet ve selamının ulaştığı kimselerden etmeni talep ediyorum. Allah’ım Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in ve Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem`in Ehli Beyt’inin hayatıyla bizleri yaşat. Ve onların ölümüyle bizlere ölüm ver. Allah’ım Ümeyye oğullarını, nebinin durduğu her yer ve mekânda senin ve nebinin diliyle lanetle. Çokça lanetlenmişin ve ciğer yiyenin oğlu bu günü (aşura) mübarek sayıp bayram ilan ettiler. Allah’ım Ebu Süfyan’a, Muaviye’ye, Muaviye’nin oğlu Yezit’e lanet et. Allah’ım senin ilelebet lanetin onlara olsun. Bugün imam Hüseyin Aleyhisselam’ı şehit etmekle Ziyad ve Mervan’ın ehli ve evlatları sevinip bayram ettiler. Allah’ım lanetini onlara artırdıkça artır. Allah’ım bu günde ve durduğum şu yerde ve hayatımın günlerinde onlardan uzaklaşıp lanet ederek resulunu ve Ehli Beyt’ini severek sana yakınlaşıyorum.
Yüz kere şöyle söyle: Allah’ım Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in ve ailesinin hakkına zulmeden birinci zalime ve sonuna dek bu zulmü devam ettirene, benimseyip tabi olanlara lanet et. Allah’ım imam Hüseyin Aleyhisselam’a karşı güçlerini kullanıp savaşan topluluğa lanet et. Onların taraftarlarına, biat edenlerine ve tabi olanlarına ve şahadetine razı olanlara lanet et. ( Bu zikrimi yüz defa daha söylemişim gibi kabul et manasında tis e ve tis une merre diyebilirsin)
Yüz kere şöyle de: Ya Eba Abdullah selam sana ve senin huzurunda eriyen ruhlara. Allah’ın sonsuz selamı sana olsun baki kaldığım, gece ve gündüzler de baki kaldığı sürece. Allah ahdime vefa ettiğim bu ziyareti son ziyaret kılmasın. Selam olsun İmam Hüseyin Aleyhisselam’a ve oğlu imam Ali Aleyhisselam’a ve evlatlarına ve ashabına ( Bu zikrimi yüz defa daha söylemişim gibi kabul et manasında tis e ve tis une merre diyebilirsin)
Allah’ım lanetimi birinci zalime has kıl. Birincisinden başlayarak ikincisine, sonra üçüncüsüne, sonra dördüncüsüne, sonrada beşincileri olan Yezit’e lanet et. Allah’ım Ubeydullah oğlu Ziyad’a Mercane’nin oğluna, Ömer oğlu Sad’a, Şimr’e, Ebu Süfyan ailesine, Ziyad ve Mervan ailesine kıyamet gününe dek lanet et.
Sonra secdeye gidip şöyle de: Allah’ım bütün musibetlere rağmen şükredip hamd edenlerin hamdleri sanadır. Bütün azim ve büyük musibetlerimde de Allah’a hamd olsun. Allah’ım kıyamet günü İmam Hüseyin Aleyhisselam’ın şefaatiyle beni rızıklandır. Allah’ım beni kendi katında doğru adım atıp sabit kalanlardan kıl. Ve beni İmam Hüseyin Aleyhisselam için her şeylerini feda eden ashabıyla meşhur eyle.