Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

HZ.ÖMERİN HZ.ALİNİN KIZI İLE EVLENMESİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: HZ.ÖMERİN HZ.ALİNİN KIZI İLE EVLENMESİ

ebu lulue ovgüsü...ibn mulceme gelince yezide gelince Allah onlara lanet etsin.

Abdul-Rida Helali - Celebrating Abu Lu Lu, cursing Omar in IRAN
    HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22508.msg141036#msg141036 date=1326884333]
      Hiçbir sunni ibn mulcemi sevmez ama sizden ebu lulue seven çok...eğer yalan soyluyorsam allah bana lanet etsin.[/quote]

bak ben utanmazlık ve hayasızlık diye buna derim. ben sizin imamınızın "ibni Mülcemin müçtehid olduğu konusunda ihtilaf yoktur" sözünü aktaracağım, ulu önderiniz sahabe ibni Ömerden "Yezid hak halife ve kendisine Allah ve Rasulünün biati üzere biat edilmiş kişidir" dediğini aktaracağım, imamınız Gazalinin "Yezid mümindir" sözünü aktaracağım, ulemanızdan birinin "Yezid müçtehid imamdır" dediğini aktaracağım sen bunlara karşın "biz onu sevmeyiz" diyeceksin ama bir iki cahilin sözünü Şianın inancı olarak sunacaksın ha? beraat ettiğin Muaviye bile bu kadar hayasızlaşmamıştı. ve eğer ki, sen sahabe ve bu kadar imamlarının sözüne muhalefet ediyorsan zaten ehli sünnetten çıkmışsındır.

Yorum

ulan rezil herif.sende hiçmi şeref yok...iki üç kitaptan kesip kopararak birşey yaptığınımı sanıyorsun. ibn mulcem hakkında sunni görüşlerini yazalım.
        HASBUNALLAH

Yorum

senın abin bile senın yalanına yazmış

Elmeddin ben İbni Mülcem ile ilgili aktardığınız ilk yazıya katılmıyorum. Neden diye sorsanız aktardığınızı Ehl-i Sünnet bile kabul etmez ve etmemektedir. Ben bu güne kadar hiç bir Ehl-i Sünnet eserinde İbni Mülcem lanetlisinin övüldüğüne ve ona Müçtehit denildiğine tanık olmadım ve de duymadım. Ha siz İbni Hazm derseniz bende derim ki o İnsan Ehl-i Sünnet değildi. Zahiri Mezhebindendir. Mutezili diyenlerde vardır.

Ve ibni Mülcemle, Ebu lulu kıyaslamanızıda tam olarak anlayamadım ve yanlış buldum. Ebu Lulu'yu Şialar sevmez. Şia'ların bir imamıda değildir. Fakat Ehl-i Sünnetten bir grup veya Ehl-i Sünnet ısrarla bırakalım seviyor desinler. Fakat bunun karşısında sadece El Muhallada geçen ibni Mülcemle ilgili sadece bir MÜÇTEHİT sözünden dolayı Ehl-i Sünnete darbe vurmak bana göre ilim değildir. Bu benim düşüncem.
          HASBUNALLAH

Yorum

nasıbi elmeddine ehli sünnet kaynaklardan cevaplar

Hafız Ebu Ya'lâ, Hz. Ali'nin şöyle dediğini rivayet etmiştir: «Rasûlullah (s.a.v.), bana dedi ki:
            - Öncekilerin en bedbahtı kimdir?
            - Salih'in devesini boğazlayan dır.
            - Doğru söyledin. Ya sonrakilerin en bedbahtı kimdir? -— Ya Rasûlallah, benim bu konuda bir bilgim yok.
            - Ahvaz'daki Kutri b. Fücae'nin arkadaşları olan Ezarika'dan seni vuracak olan kimsedir.» (ibn kesir)
            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22508.msg141079#msg141079 date=1326890195]
              ulan rezil herif.sende hiçmi şeref yok...[/quote]

inan bana şereften en son söz edecek kişiler siz olmalısınız. acaba sizler kendi ailenize Muaviyeler, Busr b. Ertadlar, Amr b. Aslar, Talhalar, Zübeyrler, Aişeler, Ebu Bekirler, Ömerler savaş açsa, sırf otorite elinde diye ailene sövse, onlara zulm etse, hakkını gasp etse, onları katl etse, aile üyelerin öldürülünce sevinçten şükür secdesi yapsa yinede bu kişileri sevemiydin? eğer sevmezdiysen nasıl oluyorda kendi ailene reva görmediğini Nebi s.a.a'in ailesine reva görüyorsun? sizde hiç mi şeref, hiç mi haysiyyet, hiç mi Allahtan korkmaz, Nebi s.a.a'den utanmazlık yok?

iki üç kitaptan kesip kopararak birşey yaptığınımı sanıyorsun.
              iki üç kitap hangisi be? "Allahın kitabı sonrasında en güvenilir" dediğiniz kitap değil mi? yoksa bu sözün sahibi sahabe değil mi?

ibn mulcem hakkında sunni görüşlerini yazalım.
              yazalım, bana bir tane olsun ibni Mülcemi tekfir eden alimin adını yaz ama mutekaddim ulemanızdan olsun. haydi hodri meydan.

Yorum

al sana nasıbi elmeddin

ibn kesir

Abdurrahman b. Mül­cem de yakalanarak eli kolu bağlı vaziyette Hz. Ali'nin huzuruna götü­rüldü. Allah, onu kahretsin. Hz. Ali, ona şöyle sordu:
                - Ey Allah'ın düşmanı! Sana ihsanda ve iyilikte bulunmamış mıy­dım?
                - Evet.
                - Peki cinayeti işlemene seni sürükleyen sebep nedir?
                - Ben, kırk gün durmadan kılıcımı biledim ve Allah'tan bu kılıcım­la yaratıklarının en kötüsünü öldürmesini diledim.
                - Öyle sanıyorum ki, bu kılıçla mutlaka sen öldürüleceksin ve yine sanıyorum ki sen, Allah'ın yaratıklarının en şerlisisin.
                Hz. Ali, îbn Mülcem'le karşılıklı konuştuktan sonra yakınlarına şöyle dedi:«Eğer ölürsem bunu da öldürün. Eğer yaşarsam, buna ne ya­pacağımı ben bilirim.»
                HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22508.msg141081#msg141081 date=1326890375]
                  senın abin bile senın yalanına yazmış

Elmeddin ben İbni Mülcem ile ilgili aktardığınız ilk yazıya katılmıyorum. Neden diye sorsanız aktardığınızı Ehl-i Sünnet bile kabul etmez ve etmemektedir. Ben bu güne kadar hiç bir Ehl-i Sünnet eserinde İbni Mülcem lanetlisinin övüldüğüne ve ona Müçtehit denildiğine tanık olmadım ve de duymadım. Ha siz İbni Hazm derseniz bende derim ki o İnsan Ehl-i Sünnet değildi. Zahiri Mezhebindendir. Mutezili diyenlerde vardır.

Ve ibni Mülcemle, Ebu lulu kıyaslamanızıda tam olarak anlayamadım ve yanlış buldum. Ebu Lulu'yu Şialar sevmez. Şia'ların bir imamıda değildir. Fakat Ehl-i Sünnetten bir grup veya Ehl-i Sünnet ısrarla bırakalım seviyor desinler. Fakat bunun karşısında sadece El Muhallada geçen ibni Mülcemle ilgili sadece bir MÜÇTEHİT sözünden dolayı Ehl-i Sünnete darbe vurmak bana göre ilim değildir. Bu benim düşüncem.[/quote]

pe! bula bula bunu mu buldun? peki buna cevabı niye görmedin? gözlerin mi bozuk?

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22508.msg141082#msg141082 date=1326890500]

nasıbi elmeddine[/quote]

eğer nasibi isem Allah bana lanet etsin, yok eğer bana iftira ediyorsan Allah sana lanet etsin, kabul mü?

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22508.msg141084#msg141084 date=1326890645]
                    al sana nasıbi elmeddin

ibn kesir

Abdurrahman b. Mülcem de yakalanarak eli kolu bağlı vaziyette Hz. Ali'nin huzuruna götürüldü. Allah, onu kahretsin. Hz. Ali, ona şöyle sordu:
                    - Ey Allah'ın düşmanı! Sana ihsanda ve iyilikte bulunmamış mıydım?
                    - Evet.
                    - Peki cinayeti işlemene seni sürükleyen sebep nedir?
                    - Ben, kırk gün durmadan kılıcımı biledim ve Allah'tan bu kılıcımla yaratıklarının en kötüsünü öldürmesini diledim.
                    - Öyle sanıyorum ki, bu kılıçla mutlaka sen öldürüleceksin ve yine sanıyorum ki sen, Allah'ın yaratıklarının en şerlisisin.
                    Hz. Ali, îbn Mülcem'le karşılıklı konuştuktan sonra yakınlarına şöyle dedi:«Eğer ölürsem bunu da öldürün. Eğer yaşarsam, buna ne yapacağımı ben bilirim.»[/quote]

ehli sünnet kaynaklardan cevaplar

Hafız Ebu Ya'lâ, Hz. Ali'nin şöyle dediğini rivayet etmiştir: «Rasûlullah (s.a.v.), bana dedi ki:
                    - Öncekilerin en bedbahtı kimdir?
                    - Salih'in devesini boğazlayan dır.
                    - Doğru söyledin. Ya sonrakilerin en bedbahtı kimdir? -— Ya Rasûlallah, benim bu konuda bir bilgim yok.
                    - Ahvaz'daki Kutri b. Fücae'nin arkadaşları olan Ezarika'dan seni vuracak olan kimsedir.» (ibn kesir)
                    bu Nebi s.a.a'in beyanıdır, sizin ulemanızın sözü değildir. Nebi s.a.a'den sadır olduğu halde sırf Ali a.s ve Ehli Beyt a.s hakkında söylenmiş diye o kadar inkar ettiğiniz hadis var ki. dolayısı ile bana hadis ile değil sizin taife ulemasının beyanını göster.

Yorum

...EDİT...
                      HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22508.msg141089#msg141089 date=1326891040]
                        ulan aşağılık herif adam bu hadisi yazdığına göre...ulan 30 senelık sunniyim hiçbir zaman ibn mulcemın ovuldugunu gormedım hep kafir denmiştir.

aşağılık herif.[/quote]

öbür başlıkta "Muaviyeyi sevmiyorum" diyordun ama burada Muaviyenin sünneti olan sövgücülükten vazgeçmiyorsun bakıyorum. "oğul dayıya çeker" diye boşuna dememişler, dayın Muaviye imam Ali a.s'a sende imam Ali a.s'ın şiasına sövüyorsun. ama ben sana sövgü ile cevap vermem, nitekim Nebi s.a.a ve imamlar a.s da böyle yapmamıştırlar. bu çirkin sözlerine karşın yardım Allah c.c'dandır. ilmi munazara yapamıyorsan formu sana tavsiye etmem, sıkılırsın.

Yorum

...EDİT...
                          HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22508.msg141104#msg141104 date=1326891863]
                            daha nasıl söveceksin ibn sebe evladı[/quote]

yavaş yavaş dökülüyorsun. az önce muaviye sünnetini izlediğin ortaya çıktı şimdi de emevi yandaşı olduğun. yoksa nasıl emevi mollası olan zındık Sef b. Ömerin hikayesini delil olarak suna bilirsin ki? Abdullah İbni Sebe Dosyası

sen bana uydurma ile bunu söylesende ben sana delile dayanarak söyleyeceğim. Kaab el-Ahbar, Temim ed-Dari, Vehb ve Hemam gibi yahudi ve hrsitiyanların uydurduğu bir dindesin sen: nasibi kaynakları ve Ehli Kitap

Yorum

ibn sebe sizin kaynaklarda da geçiyor behey rafızi
                              HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TAWHID link=topic=22508.msg141108#msg141108 date=1326892406]
                                ibn sebe sizin kaynaklarda da geçiyor behey rafızi[/quote]

bizim kaynaklarda geçen ibni Sebe ile emevi mollasının uydurduğu ibni Sebe arasındaki farkı daha bilmiyormusun behey nasibi? bilmiyorsan bil:

1. Seyf b. Ömer rivayetlerindeki ibni Sebe Osman b. Affanın hilafeti zamanı ortaya çıkmıştır Kufe, Basra, Şam ve Mısır gibi bir-birine binlerce kilometre uzaklıkta olan bölgeleri çok kısa zamanda dolaşmış, bu bölgelerdeki sahabe ve tabiinleri -haşa- bir koyun sürüsü gibi yöneterek Osmana karşı ayaklandırmıştır, yani Osmanın baş katili bu ibni Sebedir. fakat zındık Seyf b. Ömere ulaşmayan diğer 14 rivayette ibni Sebenin imam Ali a.s'ın hilafeti döneminde Kufe'de ortaya çıktığı söyleniyor. ve ek olarakta sünni ve şia hadis ve tarih kitaplarının sahih senedler ile beyan ettiği üzere Osman b. Affan'ı öldürenler sahabelerdi r.a: Osman b. Affan'ın katilleri kimlerdir? « velayet

2. Seyf b. Ömer rivayetlerindeki ibni Sebe imam Ali a.s'ın Rasulullah s.a.a'ın vasisi olduğunu ilk söyleyendir fakat bu zındığa ulaşmayan rivayetlerde ibni Sebe imam Ali a.s'ın ilahlığını idda etmektedir. ayrıca imam Ali a.s'ın Rasulullahın s.a.a vasisi olduğu hem Şia ve hemde Sünni kaynaklarında sahih senedler ile sabittir (inşaAllah bir sonraki çalışmam da bunları sunacağım).

3. Seyf b. Ömer rivayetlerinde imam Ali a.s ibni Sebeyi öldürmek istemiş, fakat imamın a.s yakınları "ya Ali senin faziletini yaycak bir kişiyimi öldüreceksin?" diye itiraz etmişler bu yüzden imam a.s onu öldürmemiş ve Medaine sürmüştür, yani imam Ali a.s haşa, binlerce kez haşa sırf kendi çıkarları için kafir olan birisini bağışlamıştır fakat Seyfe ulaşmayan rivayetlerde imam Ali a.s ibni Sebeyi yakmıştır.

ve tabii ki, zındık, yalancı ve emevi mollası Seyfin değil diğer hadislerin bildirdiği ibni Sebenin yaşamış olduğunu bende kabul ediyorum.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...