Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ümmü mektum ile ilgili bir hadis hakkında

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

ümmü mektum ile ilgili bir hadis hakkında

Ummi seleme validemiz anlatır,Rasullahn yanın da iken iki gözü de görmeyen ıbn ümmü mektum izin isteyip içeri girdi.Rasullah bize (içeri girin)buyurdu(O ama değil mi bizi görmez dedim'O sizi görmüyorsa da siz onu görmüyor msnz buyurdu. . tirmızi ebu davud. <<<<bu hadis şii hadis kitaplarında bulunuyor mu eğer bulunuyorsa hadis hakkında ki görüşleriniz nedir yani sizce bu hadisin hikmeti nedir???
    benim aklıma tv de gazetede dergilerde internette karşımıza çıkan bizi görmeyen ama bizim onları gördüğümüz ve bakmamızın haram olduğu kişiler geldi acaba bunları da kastetmişmidir peygamber efendimiz sav...?

Ynt: ümmü mektum ile ilgili bir hadis hakkında

bu rivayetin şiadaki ravisi Fatıma s.a.dır yanlış hatırlamıyorsak. yani bu rivayet şiada vardır dedi bir alimimiz.

ancak o rivayetten tv karşsında çıkardığınzı sonuç çıkmaz.

burdaki kasıt şudur: bir bayan açık olarak bir erkeğin yanında durduğunda o erkek kendisini görmese bile etkilenecektir. Çünkü bayan kendi içinden bir çok şey kurabilecektir.. çünkü o an sadece mahreminin yanında bulunabilmesi caiz olacak şekilde durmaktadır. sorun buradadır.

ancak tv'de iletişim yek yönlüdür. izleyiciler tvdekini görür onu dinler ama tv dekiler onu duymaz görmez işitmez. onun kendini izlediğini bile bilmez. hatta canlı yayın olsa bile.. ancak rivayette İbn Ümmü Mektum'un kendisini duyduğunu düşünmekte..

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X