Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

14 MASUMDAN HADİSLER

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: 14 MASUMDAN HADİSLER

Peygamber Efendimiz-i Ekrem (saa) buyurmuştur:

"Ya Ali! Ölüm meleği kâfiri makbuzu-ruh ederken(canını alırken) kızmış şişlerle onun canını çıkarır. "Emir'ul-Müminin Ali (as) arz etti ki, ya Resulullah, sizin de ümmetinizden böyle can verenler olacak mı? Peygamber (saa) buyurdu: "Evet, Müslümanlardan da birkaç grup bu tür can verirler: Zalım hakimler, yetim malını benimseyenler, haksız yere tanıklık edenler, haberciler(laf taşıyanlar), haset edenler ve şarap içenler."
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Ahiret yolculuğunun ikinci menzili kabirdir:

Cenazeyi kabre yakınlaştırdığınızda, onu birden kabre koymayın; çünkü kabrin korkulu ve vahşetli olayları vardır. Hazret Fatimeyi-Zehra (as) imam Ali (as) 'a vasiyet etmişti ki, beni kabre koyup, kabrimin üstünü örtdükden sonra, benim başımın üstünde otur, çok Kur'an ve dua oku. Çünkü o saat ölünün diri kişilerle iletişim bulmaya ihtiyacı vardır. Seyyid b. Tavus Hz Peygamber (saa) 'den rivayet etmiştir ki, cenazenin en zor saati kabre konulduğu ilk gecedir.
      (yani ilk gece bırakıp gitmeyin,en azından aile yakınlarınızın.)
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Lütfen devam ediniz kardeşim
        Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

Peygamber Efendimiz-i Ekrem (saa) buyurmuştur:

"Kıyamet gününde ümmetimden on grup benden ayrılır ve çeşitli suretlere düşerler:
          Maymun suretinde gelenler söz gezdirenlerdir.
          Domuz suretinde gelenler haram mal yiyenlerdir.
          Başı düşük gelenler , faiz yiyenlerdir.
          Kor halde dahil olanlar, haksız hüküm vermiş zalim hakimler.
          Mahşere sağır gelenler kendini sevenlerdir.
          Dilini ısırıp, ağzından kir akanlar amelsiz âlimlerdir.
          Mahşere eli ayağı kesilmiş durumda gelenler komşuya sıkıntı verenlerdir.
          Pisden de iğrenç olanlar zina yapanlar, harama, şehvete ve (haram) lezzete kuşananlardır.
          Dünyada padişahlar ve ağalara sır ve haber götürüp halkı incitenler.
          Alevden elbise giyinenler büyüklük taslayanlardır.

Yorum

İnsanın ruhu bedeninden çıkınca, can vermenin zorluğu başlar, (kabre konulmadan önce).
            birkaç saat huzur ve rahatlı hisseder. Sonra onun gözünden perdeler kalkar ve kendini cenazesinin üstünde durduğunu, akraba ve diğerlerinin ise cenazesinin etrafına toplanıp ağladığını görür ve der:

"Ben daha sağım ölmedim."

Fakat onun sözüne kulak veren bir kimse yoktur, sanki hiç kimse onu görmüyor, o ise kendi basiret gözü ile cenaze törenine katılanların çeşitli suretlere düştüğünü bazılarını insan, bazılarını da vahşi hayvanlar suretinde görüp korkar. Cenazeyi kabre yakınlaştırınca, onu korku kaplar. (Bu nedenle cenazenin bir defaya değil, üç defaya kabre konulması müstehaptır.)
            Cenaze kabre konulduğunda, onun korkusu daha da çoğalır, tüm vücudu titremeye başlar ve cemaatten yardım diler, fakat kimse ona yardım etmez, herkes kendi işi ile meşgul olur: kimi ağlar, biri kabir üzerine toprak döker vs. Ansızın bir kaç kişi gelip onunla sohbet etmeye başlar. O, onların kim olduğunu sormak istediğinde, gözden kaybolurlar.

Bundan sonra kabrin üstünün örtüldüğünü ve karanlık kabirde yapayalnız kaldığını hisseder, cemaatin, özellikle eş ve dostunun vefasız olduğunun fikrine kapılıp mahzun olur ve korkulu ve kimsesiz halde, umudunu Allah'a bağlayıp, kendi cenazesinin üstünde beklemeye başlar.(diriliş gününü)

Yorum

[quote author=aykut111 link=topic=21719.msg131896#msg131896 date=1316427059]
              Lütfen devam ediniz kardeşim
              [/quote]

Merak etme kardeşim devam edicem.bende yazılacak çok hadis var.

Yorum

Şunu rahatlıkla anlıyorum artık; şia kaynakları açısında Türkçe tercüme sıkıntısı had safhada
                Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

bu sıkıntı zamanla aşılacak inşaAllah. türkiyede kumdaki öğretim kurumunun açılması bu açığı kapatacak ve türkiyede dil bozulmadan aynı eğitim alınabilecek inşaAllah..

ve açılan dünya çapında bir tv sayesinde de bu sıkıntıları aşmış alimlerin sayısı hızla artacak inşaAllah...

Yorum

İbni Abbas Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’den şöyle rivayet eder:

Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve selleme arz ettim:

Acaba cehennem ateşinden kurtulabilmek için herhangi bir izin veya belge gerekiyor mu? Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem: Evet, diye buyurunca, o nedir? Diye sordum.

Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem cevabında:

Ali Bin Ebu Talib Aleyhisselam’ın muhabbet ve sevgisi diye buyurdular.

Yorum

İmam Rıza Aleyhisselam’dan şöyle naklolunmuştur:

İmam Ali Aleyhisselam’ın velayeti bütün nebilerin suhuflarında ve kitaplarında yazıldı ve emredildi. Ve hiçbir nebi Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in nübüvvetini ve İmam Ali Aleyhisselam’ın vasiliğini, velayetini kabul etmeden mebus edilmedi.

Yorum

İmam Rıza Aleyhisselam Masum babalarından Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in İmam Ali Aleyhisselam’a şöyle buyurduğunu nakleder:

Her kim seni severse kıyamet günü nebilerle birlikte aynı derecede olacaktır. Ve her kim sana buğz ederek ölürse Yahudi veyahut Nasrani olarak ölmesi arasında hiçbir fark yoktur.

Yorum

Ehli Beyt Aleyhimusselam’dan şöyle rivayet edilmiştir:

Bir gün Cebrail Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve selem’in huzurunda iken İmam Ali Aleyhisselam geldi. Cebrail O hazrete ihtiram için yerinden kalktı.

Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem burdu ki:

Acaba bu genç için mi kalkıyorsun? Cebrail evet O’nun benim üzerimde üstatlık ve hocalık hakkı var diye arz etti.

Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem: Ey Cebrail! Nerede ve nasıl?

Cebrail arz etti: Allah-u Teala beni yarattığında şöyle sordu sen kimsin ve ismin nedir? Ben kimim ve ismim nedir? Ben ne cevap vereceğimi bilemeyip hayret ve şaşkınlığa düştüm. Orada yani nurlar âleminde bu genç zahir olup o sorunun cevabını bana öğretti. Ve bana şöyle söyle diye emretti: Sen Celil Rabb’imsin ve ismin Cemil’dir. Ve ben senin zelil ve değersiz kulunum. İsmim Cebrail’dir. Bundan ötürüdür ki o hazret için kalktım ona ihtiram ettim.

Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem Cebrail’e senin ömrün ne kadardır diye buyurdu?

Cebrail şöyle arz etti: Otuz bin yılda bir kez Allah’ın arşından doğan bir yıldız vardır ve ben o yıldızın doğuşunu otuz bin defa gördüm.

Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem buyurdu ki:

Eğer o yıldızı görürsen tanır mısın? Cebrail arz etti: Elbette nasıl tanımam. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem o sırada İmam Ali Aleyhisselam’a buyurdu ki anlındaki emmameyi yukarı kaldır. O hazret emmameyi kaldırınca Cebrail o yıldızın nurunu İmam Ali Aleyhisselam’ın alnında gördü.

Yorum

Birisi İmam Musai Kazım Aleyhisselam’a şöyle arz etti:

Sizi seven, ancak Allah’a isyan ederek günah işleyen, içki içip helak edici günahlara bulaşan ve ondan kaçınmayan kimselerden beri ve uzak olalım mı?

İmam Aleyhisselam şöyle buyurdular:

Onun kötü amellerinden beri ve uzak olun. Bizi seveni sevin ancak onun kötü amellerine düşman olun.

Ben arz ettim: Böyle bir şahısın fasık ve facir olduğunu söyleyebilir miyiz?

İmam Aleyhisselam şöyle buyurdular:

Hayır fasık, facir ve kâfir bizim velayetimizi inkâr edenlerdir. Bizi sevenler gerçi bir takım kötü amellere bulaşmış olsalar bile, Allah-u Teala onların fasık veya facir olarak adlandırılmalarını sevmez. Ona amelleri kötü deyin zira onun amelleri ve davranışları kötü ancak ruhları temizdir. Onun ruhu ve bedeni temizdir. Ant olsun bizi seven kimse, Allah-u Teala, Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve biz Ehli Beyt Aleyhimusselam ondan razı olmadan dünyadan gitmez. Yaptığı kötü amellere rağmen Allah-u Teala onun bütün kötü amellerini kapatıp yüzü ak olarak haşr edecektir. Ve onu o günün korku ve vahşetinden koruyacaktır böylelikle ona hiçbir gam ve hüzün yoktur. Zira Allah-u Teala o şâhısı Dünya’dan götürmeden önce birtakım hadise ve musibetlerle temizler. Örneğin mal veya evladında sıkıntılara düşecek yahut herhangi bir hastalığa yakalanacak, böylelikle günahlarından temizlenmiş olacaktır. Yaşadığı bütün bu musibetler hatta rüyasında gördüğü kâbus bile ki uyandığında onun tesiri üzerinde vardır, onun Allah-u Teala’yı tertemiz olarak ziyaret etmesine sebep olur. Onun kalbindeki korku ve dehşet Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve İmam Ali Aleyhisselam’ı görmekle bertaraf olur. Daha sonra o şahıs şu iki seçeneğin arasında kalır. Ya Allah’ın sonsuz rahmeti veyahut Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve Hz. Emir-el Müminin Aleyhisselam’ın şefaati. Eğer Allah’ın rahmetine ulaşacak kadar ameli olmazsa, Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ve İmam Ali Aleyhisselam’ın şefaatiyle kurtuluşa erecektir ve Allah’ın rahmeti onu saracaktır. O, bu rahmete layık olduğu için Allah-u Teala ona ihsan ve bağışta bulunacaktır.

Yorum

İbni Abbas’tan şöyle rivayet eder:

Şüphe yok ki biz ölüyü diriltiriz ve yazarız önceden, Dünya’da yaptıklarını ve sonradan bıraktıkları izleri ve her şeyi mubin olan İmamda toplayıp saydık. Yasin -12

Ömer ve Ebu Bekir kalkarak Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’e arz ettiler:

Ya Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem! Apaçık İmamdan maksat nedir? Acaba Tevrat mıdır? Cevabında hayır işitince, İncil mi? diye sordular. Tekrar hayır cevabı alınca bu kez, kesin Kuran’dır. Dediler. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem tekrar hayır diye buyurdular. Bu sırada içeriye İmam Ali Aleyhisselam girince Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem, İmam Ali Aleyhisselam’ı işaret ederek buyurdular: Allah-u Teala bütün her şeyin ilmini topladığı apaçık kitap O’dur. Saadete ve mutluluğa erişen hayatı boyunca ve ölümden sonra İmam Ali Aleyhisselam’ı seven kimsedir. Sapıklığa uğramış ve bedbaht hayatı boyunca ve ölümünden sonra İmam Ali Aleyhisselam’a düşman olan kimsedir.

Yorum

Cebrail ,Resulullah sellallahu aleyhi ve alihi vesellem e nazil olarak şöyle arzetti:

Ey Allah ın Resulü ! Rabbin sana selam edip diyor ki; Yüzüğünü sağ eline tak ,taşı da Akik olsun,amcan oğlu Ali ye de söyle ki yüzüğünü sağ eline taksın ve taşı akik olsun.İmam Ali aleyhisselam , Resulullah sellallahu aleyhi ve alihi vesellem den şöyle sordu :

Ey Allah ın Resulü ,Akik hagisidir?

Hazret buyurdular:

Yemen de bir dağdır, o Allah ın birliğine ,benim peygamberliğime ,senin ve evlatlarının imametine ,şialarının cennette oluşlarına ve düşmanlarının ise cehennemde oluşuna ikrar etmiştir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X