Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

14 MASUMDAN HADİSLER

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: 14 MASUMDAN HADİSLER

Hz.Resulullah (s.a.a):

Ey İbni Mes’ud! Ümmetim o alimler yüzünden birbiriyle düşman olacak ve aralarına nifak tohumları ekilecek.Onlar dünyada ümmetim içinde en alçak olanlardır.Beni hakk üzere gönderen Allah’a andolsun ki Allah onları bozguna uğratacak ve onları maymun ve domuz şekline çevirecek . Sonra Resulullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ağladı ve onun ağlamasıyla biz de ağladık.Niçin ağladığını sorduğumuzda, şakilere rahmet olarak ağladım.Allah buyuruyor ki: “Onları panik halinde bir görseydin,o anda çok yakın bir yerden cezalandırılacaklar.” Yani alimler ve fakihler.
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Hz.Resulullah (s.a.a):

“Miraç gecesi arşın direklerine şöyle yazdığını gördüm:Ben Allahım!Benden başka ilah yoktur.Adn cennetini kendi kudretim ile yarattım.Muhammed halkın içindeki şeçtiğim en üstün insandır.Onu Ali ile onayladım ve ona Ali ile yardım ettim.”
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Esbağ bin Nebâte diyor ki:

“Yüce rabbinin ismini zikret ayetini Hz.Ali aleyhisselama sorduğumda şöyle buyurdu:

Allah yeri ve gökleri yaratmadan iki bin yıl önce arşın direklerine şöyle yazıyordu:Allah’tan başka ilah yoktur onun ortağı yoktur.Muhammed onun kulu ve resulüdür. Bu ikisine şehadet verin.Ve Ali ,Muhammed’in vasisidir.Allahın selamı o ikisine olsun.”

Yorum

Hz.Resulullah (s.a.a):

“Allah, Adem’i yarattığında onu karşısına aldı ve Adem hapşırdı,Allah da kendisine hamd etmesini ona ilham etti.
          Allah buyurdu ki :Ey Adem!Bana hamd ettin.İzzet ve celalime andolsun ki eğer âhir zamanda yaratacağım iki kişi olmasaydı seni yaratmazdım.
          Adem şöyle arzetti:Allahım!Onların senin yanındaki makamlarına and ederim onların ismi nedir?
          Buyurudu ki:Arşa doğru bak!Adem orada nurdan iki yazı gördü:Birincisi ;Allahtan başka ilah yoktur,Muhammed rahmet peygamberidir,Ali cennetin anahtarıdır.
          İkinci yazı:O ikisinin velayetini kabul edene rahmet, o ikisine düşmanlık edene azabı farz kıldım.”

Yorum

İmam Cafer-i Sadık (a.s):

Celil olan rabbin hattı ile arşın etrafına şöyle yazar:

Allah’tan başka ilah yoktur,Muhammed onun resulüdür,Ali müminlerin emîridir.

Yorum

Hz.Resulullah (s.a.a):

“Allah gökleri ve yeri yaratmadan ikibin yıl önce cennetin kapısına şöyle yazıyordu:

Allahtan başka ilah yoktur,Muhammed onun resulüdür,Ali Resulullah’ın kardeşidir.”

Yorum

Hz.Resulullah (s.a.a):

“Miraç gecesi cennetin ve cehennemin bana gösterilmesi emrolundu.Cenneti ve renkli nimetlerini,cehennemi ve azabını gördüm.Cennetin sekiz kapısına da şöyle yazıyordu:Lâ ilahe illallah,Muhammedün Resulullah,Aliyyen Veliyyullah .

Yorum

Hz.Resulullah (s.a.a):

“Miraç gecesi cennete girdiğimde beyaz incilerle kaplı bir saray gördüm.Kapısı inci ve yakutlarla kaplıydı.Üzerinde de bir örtü vardı.Örtüyü kaldırıp başımı kaldırdığımda üzerine şöyle yazıyordu:Allah’tan başka ilah yoktur.Muhammed onun resulüdür.Ali halkın velisidir.Örtünün üzerine de şöyle yazıyordu:Ali gibi birinin şiilerine ne mutlu!İçine girdiğimde kırmızı akikten kaplı bir saray daha vardı.Onun kapısı yeşil zümrütlerle kaplı gümüştendi ve üzerinde bir örtü vardı.Örtüyü kaldırdığımda kapının üzeridnde şöyle yazıyordu: Muhammed Allah’ın resulüdür.Ali,Mustafa’nın vasisidir.Örtünün üzerine de şöyle yazıyordu:Ali’nin şiilerini temiz viladetlerinden dolayı müjdele! O kapıdan da içeri girdiğimde yeşil zümrütlerle kaplı bir saray daha gördüm.O güne kadar ondan daha güzelini görmemiştim.Kapısı kırmızı yakutlar ve beyaz incilerle kaplıydı.Üzerindeki örtüye baktım,şöyle yazıyordu:Kurtulanlar,Ali’nin şiileridir.Dedim ki:Ey Cebrail!Bu makam kime mahsustur?Dedi ki:YaMuhammed!Amcanın oğlu ve senin vasin Ali bin Ebu Talib içindir.Halkın tümü kıyamet günü yalın ayak ve çıplak olarak haşredilecek yalnız Ali’nin taraftarları dışında.Halk analarının adıyla çağırılır ama Ali’nin taraftarları ise babalarının adıyla çağrılacak.Dedim ki:Habibim Cebrail!Neden böyle olacak? Dedi ki:Onlar Ali’yi sevdiklerinden dolayı mayaları temizdir.”

Yorum

Aliyyen Veliyyullah ile ilgili olarak meşhur bir hadisi nakleden Kasım ,şöyle diyor:

İmam Caferi Sâdık aleyhisselam’a şöyle arzettim: Halk şöyle bir rivayet naklediyor,Peygamber miraca çıktığında arşta şöyle yazılı olduğunu görmüş:Lailahe illallah,Muhammedün Resulullah.Ebu Bekir Sıddık!

İmam Caferi Sadık aleyhisselam buyurdu ki: Fesübhanallah! Sonunda herşeyle birlikte bunu da mı değiştirdiler?

Dedim ki;Evet!

Buyurdu ki:Allah arşı yarattığı zaman üzerine şöyle yazdı:Lailahe illallah,Muhammedün Resulullah,Aliyyün Emirülmüminin.Allah suyu yarattığında onun mecrasına şöyle yazdı: Lailahe illallah,Muhammedün Resulullah, Aliyyün Emirülmüminin. Allah kürsüyü yarattığında onun direklerine şöyle yazdı: Lailahe illallah,Muhammedün Resulullah, Aliyyün Emirülmüminin. Allah levhayı yarattığında üzerine şöyle yazdı: Lailahe illallah, Muhammedün Resulullah, Aliyyün Emirülmüminin. Allah İsrafili yarattığında alnına şöyle yazdı: Lailahe illallah,Muhammedün Resulullah, Aliyyün Emirülmüminin. Allah Cebraili yarattığında kanatlarına şöyle yazdı: Lailahe illallah,Muhammedün Resulullah,Aliyyün Emirülmüminin. Allah gökleri yarattığında onun etrafına şöyle yazdı: Lailahe illallah, Muhammedün Resulullah,Aliyyün Emirülmüminin. Allah yerleri yarattığında onun katlarına şöyle yazdı: Lailahe illallah,Muhammedün Resulullah,Aliyyün Emirülmüminin. Allah dağları yarattığında onun zirvelerine şöyle yazdı: Lailahe illallah,Muhammedün Resulullah,Aliyyün Emirülmüminin.Allah güneşi yarattığında üzerine şöyle yazdı: Lailaheillallah,Muhammedün Resulullah,Aliyyün Emirülmüminin. Allah ayı yarattığında üzerine şöyle yazdı: Lailahe illallah,Muhammedün Resulullah,AliyyünEmirülmüminin. İşte o ayın üzerinde gördüğünüz siyahlıklar da odur.İçinizden herkim Lailahe illallah, Muhammedün Resulullah derse , mutlaka Aliyyün Emirülmüminin de demelidir.”

Yorum

İmam Hasan Askeri (a.s) bazı yahudilere peygamberimizi anlatırken:

“...O öyle bir peygamberdi ki Kureyşliler ona aralarında hüküm vermesi için Hübeli gösterdiklerinde Hübel adlı o put yüzüstü yere düşerek onun peygamber olduğuna ve Ali’nin de onun kardeşi olarak imamlığına dair şehadet getirdi...”

Yorum

İmam Musa Kazım (a.s):

“Ali’nin velayeti bütün peygamberlerin kitap ve sahifelerinde yazılıdır.Allah bütün peygamberleri Muhammedin nübüvveti ve vasisi Ali aleyhisselam’ın velayeti üzerine göndermiştir.”

Yorum

Hz.Resululllah (s.a.a):

“Ruhlar aleminde benim velayetim ve Ali’nin velayeti sunulmadıkça hiçbir peygamberin nübüvveti kamil olmadı.Onlara velayet gösterildi ve onlarda itaat ve velayete ikrar ettiler.”

Yorum

İmam Muhammed bakır (a.s):

“Allah ,Ali’nin velayetine dair bütün peygamberlerden ahit aldı.Onlardan Ali aleyhisselam’ın velayeti konusunda misak aldı.”

Yorum

İmam Cafer-i Sadık (a.s):

Bütün peygamberler bizim hakkımızı tanımak ve bizim başkalarından üstün olduğumuza ikrar ederek peygamberliğe kavuştular.”

Yorum

Hz.Resulullah (s.a.a):

Miraca çıktığım zaman Cebrail aleyhisselam ile birlikte göğün yedinci katına ulaştık.Orada kırmızı yakuttan bir ev gördüm.Cebrail bana dedi ki; Ey Muhammed!Bu ev beyt-i mâ’murdur.Allah gökleri ve yeri yaratmadan elli bin yıl önce bunu yarattı.Kalk ey Muhammed ve bu eve selam ver.Resulullah sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem buyurdu ki; O sırada Allah bütün peygamberleri Cebrailin yardımı ile bir safta arkamda topladı ve onlarla birlikte selam verdim.Sonra rabbimin katından biri gelerek dedi ki:Rabbin sana selam göndererek buyurdu ki:Senden önceki peygamberlere ne üzerine gönderildiklerini sor?Ben de dedim ki;Ey peygamberler topluluğu!Rabbim benden önce sizi ne üzerine gönderdi? Peygamberler de dedi ki:Senin velayetin ve Ali bin Ebu Tâlib’in velayeti üzerine gönderildik.İşte bu,Allahın şu ayetinde geçer: “Ve senden önce gönderilen peygamberlere sor.”

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X