Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

14 MASUMDAN HADİSLER

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: 14 MASUMDAN HADİSLER

İmam Cafer-i Sadık (a.s) buyuruyor:

Allahu Teala bir kulu için hayır istediğinde onu dinde derin düşünce sahibi yapar.
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmam Cafer-i Sadık (a.s) buyuruyor:

Âlimler peygamberlerin varisleridir. Zira peygamberler miras olarak dirhem ve dinar (gümüş ve altın) bırakmazlar. Ancak kendi hadislerinden bir kısmını miras olarak bırakırlar. Her kim bu hadislerden bir şeyler alırsa gerçekten de çokça fayda sağlamıştır. İlminizi kimden aldığınıza iyi bakın. Her dönemin biz Ehlibeytten (Aleyhimusselam) olan adil bir halifesi ve hucceti vardır. Ğalilerin tahrif edip değiştirmesi, batıl olanların kendi çıkar ve mezheblerine uydurmaları ve cahillerin mana etmeleri bu hucceti asla nefyedemez.(Alıkoyup engel olamaz)
      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

İmam Ali (a.s) şöyle buyurdu:

Ey insanlar gerçekten de dinin kemali ilmi talep edip öğrenmek ve ona amel etmektir. İlmi talep etmek malı talep etmekten daha vacibdir. Mal paylaştırılmış ve garanti altına alınmıştır. Çünkü adil olan malı aranızda bölüştürüp koruma altına almıştır ve onu zamanında her birinize ulaştıracaktır. Ama ilim kendi ehlinin yanında saklanmıştır ve siz onu ehlinden talep etmeye emrolundunuz. Öyleyse ilmi talep edip öğrenin.

Yorum

Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurdu:

Beni kendisinden daha çok sevmeyen kimse Allah’a iman getirmemiştir. Benim Ehli Beyt’imi kendi ehlinden daha çok sevmeyen kimse de öyledir. Benim zatımı kendi zatından daha çok sevmeyen Allah’a iman getirmemiştir.

Yorum

İmam Caferi (a.s) şöyle buyurdu:

Herkim bizim eleştirilip düşmanlarımızın övüldüğü, bize düşman olanların sevildiği ve dostlarımıza düşman olunan bir mecliste oturursa Kuran’ı nazil eden Allah’a karşı kafir olur.

Yorum

Onların namazı, orucu, ilim ve hadisleri sizi şaşırtmasın. Onlar kokuşmuş .............

Yorum

Eğer bir insan ömrü boyunca hacca gitse ama İmam Hüseyin (a.a)’ın ziyareti için Kerbela’ya gitmese Allah’ın ve Hz. Resulullah (s.a.a)’in hakkını eda etmemiştir ve o hak onun boynunda kalmıştır. Çünkü Allah-u Teala İmam Hüseyin (a.s)’ın ziyaretini her Müslüman’a vacip etmiştir.

Yorum

İmam Cafer Sadık (a.s) şöyle buyuruyor:

"Al-i Muhammed’in hükümeti kesinlikle kurulacaktır. O halde Kâim’imizin (Mehdi’nin) ashab ve dostlarından olmak isteyenler dikkatli olmalı, sakınmalı, iyi ahlak ile ahlaklanmalı ve Al-i Muhammed’in Kâim’inden kurtuluş beklemelidir. Kâim’imizin zuhuru için böyle bir hazırlık gören ve beklenti içinde olan ama tevfik elde edemeyen ve Onun zuhurundan önce ölen kimseler Onun dostlarının sevabına nâil olacaklardır.

İmam (a.s) daha sonra şöyle buyuruyor:

"Ciddi bir şekilde çalışınız. Başarı ve kurtuluş hususunda ümitli olunuz. Ey Allah’ın teveccüh ettiği kimseler! Başarı ve zafer sizlere kutlu olsun!"

Yorum

İmam Cafer Sadık (a.s)’ın muhlis ve samimi Şiilerinden olan Ebu Besir, İmam (a.s)’la hac merasimine katıldı.
                    İmam (a.s)’la birlikte Kabe’yi tavaf ederken İmam(a.s)’a şöyle dedi: “Canım sana feda olsun, acaba Allah Teala hac merasimine katılan bu kadar toplumun hepsini affediyor mu?”
                    İmam (a.s), “Ey Ebu Besir! Gördüğün bu toplumdan çoğu insanlar, maymun ve domuzdur!”buyurdu.
                    Ebu Besir, “Onları bana gösterir misiniz?”dedi.

İmam (a.s) elini onun gözlerine çekti, bir takım kelimeler söyledi. Aniden o insanlardan çoğunu maymun ve domuz görerek vahşete kapıldı!
                    İmam (a.s) daha sonra yine elini onun gözlerine çekti. Derken onları zahirde oldukları şekliyle gördü.
                    Daha sonra İmam (a.s) Ebu Besir’e şöyle buyurdular: “Üzülme! Siz cennette hoşnut olacaksınız, cehennemin tabakaları sizin yeriniz değildir. Allah’a ant olsun ki, siz hakiki Şiilerden üç, iki, hatta bir kişi bile cehennem ateşinde olmayacaktır.”

Yorum

İmâm Muhammed Bakıır (a.s) buyurdu:
                      :
                      "Ey iman edenler, Allah ve Resulü'ne icabet edin, sizi, size hayat veren şeye davet ettiğinde…"[Enfâl, 24] âyetinin tefsirinde şöyle buyurmuştur: "Sizi, Ali b. Ebî Tâlib'in velâyetine davet ettiğinde…"

Yorum

Hz.Resulullah (s.a.a) buyurdu ki:

"Ali b. Ebî Tâlib, Allah'ın ve benim halifemdir; Allah'ın ve benim hüccetimdir; Allah'ın ve benim kapımdır; Allah'ın ve benim seçtiğimiz kimsedir; Allah'ın ve benim habibimdir; Allah'ın ve benim dostumdur ve Allah'ın ve benim kılıcımdır; o benim kardeşim, arkadaşım, vezirim, vasîmdir; onu seven, beni sevendir ve ona buğz eden, bana buğz edendir; onun dostu, benim dostumdur ve onun düşmanı, benim düşmanımdır; onun eşi, benim kızımdır ve onun evlatları, benim evlatlarımdır; onun savaşı benim savaşımdır; onun sözü, benim sözümdür ve onun emri, benim emrimdir; o, vasîlerin efendisi ve ümmetimin en hayırlısıdır."

Yorum

Hz.Resulullah (s.a.a) buyurdu ki:

''Hendek Savaşında HZ. Ali'nin indirdiği kılıç darbesi gelmiş geçmiş tüm insanların ve cinlerin yaptıkları tüm ibadetlerden daha üstündür.''

Yorum

İmam Ali (a.s) buyurmuştur:

Hz.İsa (a.s) buyurmuştur ki;
                            Hoş o kişinin haline ki,sessizliği ve bakışı ibrettir.Kendi evi kendine yeter.Kendi günahlarına ağlar,cemaat onun elinden ve dilinden güvendedir.

Yorum

İmam Ali (a.s) buyurmuştur:

Din dört şahıs vasıtasıyla sağlamlaşır.
                              1-Öz ilmine amel eden alim vasıtasıyla,
                              2-Mal mülk sahibinin,Allah dininin ehline karşı cimrilik etmeyen zenginin vasıtasıyla,
                              3-Ahiretini dünyaya satmayan yoksulun vasıtasıyla,
                              4-İlim öğrenmeyi bırakmayan cahilin vasıtasıyla.

Alim ilmini öğretmese,zengin cimrilik yapsa,yoksul ahiretini dünyaya satsa,cahil ilim öğrenmese dünya geride kalır.
                              Mescitlerin çokluğu ve muhtelif tayfaların kulları sizi aldatmasın.

İmam Ali (a.s)'a sordular:

Böyle bir zamanda nasıl yaşamalıyız ?

İmam Ali (a.s) buyurdu: Zahir de onlarla olun (beraber yaşayın) ama batın da onlarla muhalefet edin.
                              Çünkü kıyamette her bir şahıs öz amelinin neticesini görecek ve çok istediği kişi ile mahşere gelecek.
                              Yüce Allah tarafından zuhurun hasıl olmasını gözleyin.

Yorum

İmam Cafer-i Sadık (a.s) buyurmuştur:

Melun şeytan diyor ki;ben beş şahsı yoldan çıkaramam ancak geri kalanlar benim avcumun içindedirler.
                                Onları istediğim gibi aldatabilirim.

1.Şahıs: Sıtki niyetle Allah'tan yardım dileyen şahıs
                                2.Şahıs: Bütün işlerini Allah'a havale eden şahıs,
                                3.Şahıs: Gece-gündüz Allah'ı çok tesbih eden şahıs,
                                4.şahıs: Kendi için beğendiğini,kendi mümin kardeşi için de beğenen şahıs,
                                5.şahıs: Musibet karşısında sesini çıkarmayan (isyan etmeyen) şahıs.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X