Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nübüvvet ağacının yemişi! hadisi sahih mi?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nübüvvet ağacının yemişi! hadisi sahih mi?

Resulullah efendimiz, Hazret-i Ali’ye buyurdu ki:
    -Ya Ali, Allahü teâlâyı sever misin?
    -Evet ya Resulallah

-Beni sever misin?
    -Evet ya Resulallah

-Fatıma’yı sever misin?
    -Evet ya Resulallah

-Hasan ve Hüseyini sever misin?
    -Evet, ya Resulallah

-Ya Ali! Bu kadar muhabbeti bir gönüle nasıl sığdırırsın!

Hazret-i Ali sükut etti, eve geldi. Hazret-i Fatıma’ya olayı anlattı ve cevap veremediği için üzüldüğünü belirtti. Hazret-i Fatıma buyurdu ki; (Bunda üzülecek ne var! Allahü teâlâyı sevmek, imandan ve akıldandır. Muhammed aleyhisselamı sevmek imandandır. Beni sevmek şehvetindendir. Hasan ve Hüseyni sevmek tabiatındandır.) Hazret-i Ali hemen Resulullahın huzuruna gelip, bu cevabı söyledi. Resulullah buyurdu ki:
    (Bu yemiş nübüvvet ağacının yemişidir!) [Yani, ya Ali, bu cevap senin değil, Fatıma’nın cevabıdır.]

Nette çok fazla karşıma çıkan ama kaynağını ve ravi silsilesini bilmediğim bir rivayet ama bana pek de sahih gibi gelmiyor bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız var mı ???
    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Ynt: Nübüvvet ağacının yemişi! hadisi sahih mi?

ben bunu sünni rivayet diye hatırlıyorum ve benim de içime sinmiyor bu rivayet. ama uydurma diyemem...

Yorum

Bu rivayete salim bir akılla bakmakla uydurma olduğu anlaşılır. Rivayet İlim şehrinin kapısını bilmemekle itham etmektedir. Ayrıca İmam Alinin Fatıma annemize sevgisini izahı ise hiç te yakışık tarzda değil. Kesin uydurmadır.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=20399.msg123819#msg123819 date=1303807858]
        Bu rivayete salim bir akılla bakmakla uydurma olduğu anlaşılır. Rivayet İlim şehrinin kapısını bilmemekle itham etmektedir. Ayrıca İmam Alinin Fatıma annemize sevgisini izahı ise hiç te yakışık tarzda değil. Kesin uydurmadır.
        [/quote]

Aynen katılıyorum.

Yorum

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE
          Bu rivayet Menakıb-i Çihar Yar-i Güzin’de geçiyor (sayfa 288-289 Dördüncü Halîfe emîr-ül mü’minîn Esedillahi Gâlib Alî ibni Ebî Tâlibin “radıyallahü teâlâ anh” Menâkıbı hakkındadır bölümü 10 menakıb) eserin müellifi bu rivayeti nerden aldığını beyan etmiyor sadece “Rivayet olunur ki” deyip rivayeti naklediyor. Yani ravi silsilesi ortada yok.

Bu rivayet sahihmidir? Bu şekilde görünüş itibari ile değil ama bu tarz bir rivayet şia kaynaklarında da vardır orda sahihmidir değilmidir araştırmak gerek. Benim bildiğim kadarı ile Peygamber İmama sorular sorar İmam cevap vermez eve gelir Hz Zehra’ya olayı anlatır Hz Zehra da İmama şunları söyle der ve İmam gidip Peygambere Hz Zehra’nın söylediklerini söyler. Bu rivayetin ( yukarda yazılanı değil şia kaynaklarında geçen orijinal metin) zahirinden çok ne anlatılmak istendiğine bakmak gerek. Orda Hz Zehra’nın önemine vurgu yapmakta ilerde gelişecek olaylarda (fedek olayı mesela) Hz Zehra’nın da söz sahibi olduğu ilim erbabı olduğunu ön plana çıkarmak için olduğunu duymuştum.
          EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

Menakıb-i Çihar Yar-i Güzin demek 4 seçkin yarin (halifenin) hikayeleri mi demek?

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20399.msg123883#msg123883 date=1303901565]
              Menakıb-i Çihar Yar-i Güzin demek 4 seçkin yarin (halifenin) hikayeleri mi demek?
              [/quote]

Güzel kardeşim, hiç gözünden kaçmıyor. Kitabın adı o, ne yapsın Hudeyfe kardeşimiz.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20399.msg123883#msg123883 date=1303901565]
                [/quote]

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Evet bir sürü mestesiz dayanaksız saçma sapan hikayelerin dolu olduğu eser.
                EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X