Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

PEYGAMBERİMİZİN MUCİZELERİ

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

PEYGAMBERİMİZİN MUCİZELERİ

İbni Abbas şöyle rivayet etmiştir: Bir gün Arap’ın birisi Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in huzuruna gelip: Ben senin nebi olduğunu nerden bileyim? Hazret buyurdular: Acaba ben şu ağacın bir dalını çağırsam ve o gelse, acaba benim Allah’ın resulü olduğuma şahadet edecek misin?Arz etti: evet. Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem ağacın bir dalını çağırdığında, o dal ağaçtan ayrılarak hazrete doğru gelmeye başladı ve onun huzuruna vardığında Allah’ın resulü o dala yerine geri dön diye buyurdular. Bu mucizeyi gören Arap: Ben senin Allah’ın resulü ve nebisi olduğuna şahadet ediyorum.

Kaynak: El-Katra c. 2 s. 104, Bihar-ul Envar c. 17 s. 368, El-Heraic c. 2 s. 503

Ynt: PEYGAMBERİMİZİN MUCİZELERİ

İmam Ali Aleyhisselam şöyle buyurdu: Bir gün Ebu Cehil Lanetullahi aleyh: Ben Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’i öldüreceğim, gerçi Abdulmuttalib oğulları onun kanı karşılığında beni öldürseler dahi. Ebu Cehil Lanetullahi aleyh’in etrafındakiler: Eğer böyle bir şey yaparsan Mekke ehline çok büyük bir iyilikte bulunmuş olacaksın ve onlar seni her zaman hatırlayacaklardı dediler. Ebu Cehil Lanetullahi aleyh dedi ki: Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem Kâbe’nin yanında çok secdeye gidiyor, ne zaman oraya gelse secde halindeyken onun kafasını taşla yaracağım. Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem Mescid-ul Haram’a gelip Kâbe’nin etrafında yedi defa tavaf ettikten sonra namaz kılmaya başladı ve secdelerini oldukça uzun yerine getirdi. Ebu Cehil Lanetullahi aleyh bir taş götürerek o hazretin baş tarafından ona doğru yaklaşmaya başladı. İyice yaklaştığında güçlü cüssesi olan bir hayvanın Hz. Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’in bulunduğu taraftan ağzını açıp kendisine doğru hamle ettiğini gördü, Ebu Cehil Lanetullahi aleyh bu sahneyi görünce korkuya kapılıp elleri titremeye başladı ve taşı ayağının üzerine düşürerek ayağını kırdı. Ebu Cehil Lanetullahi aleyh rengi sararmış, kendisinden geçmiş ve çehresini ter bürümüş bir halde dostlarının yanına geri döndü. Dostları ona: Biz hiçbir zaman seni böyle korkmuş ve vahşete kapılmış olarak görmedik, ne oldu? Ebu Cehil Lanetullahi aleyh: Vay olsun size! Mazeretimi kabul edin, Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem’e taşla vurmak istediğimde, büyük cüsseli bir hayvanın ağzını açarak beni yutmak için üzerime doğru hamle ettiğini gördüm, korkudan ellerim titremeye başladı ve taş elimden düşürerek ayağımı kırdı.

Kaynak: El-Sakibi fil Menakib s. 110, Bihar-ul Envar c. 17 s. 258

Yorum

Musavi, Bu yazdıklarının hiç bi-gerçekliği yok. Yazdıkların İslam'a hakarettir, hadi teslim olanlar anlayışla karşılayabilir fakat bu Dini merka edipte araştırma evresinde olanlar şu yazdıklarını okusa bizi yerin dibine sokar. Senin yazdıkların çizgi filmlerde veya şizofrenlerin düşüncelerini anlatan filmlerde oluyor. Lütfen, bu hayatta Mucize olmayan hiçbişey yok.

Yorum

kuranda da benzeri tür mucizeler var kayadan deve çıkması mesela , inanmıyormusun onlarada.

Yorum

mevzu inanma meselesi değil ki, bakış açısından bahsettim. Kur'an'da olana yorum yapmak çok ciddi birikim ister öyle meallerle şurdan bu çıktı denebilecek konu değil. Yazdıkların İslam'i düşünceye zarar verir.

Yorum

Amanet sen müslümanmısın?

Yorum

ne alakası var yazdıklarımla, kimin Müslüman olduğunu ancak Allah bilir, kasdettiğin kelime-i şehadet ise evet Müslüman'ım.

Yorum

iyi memnun oldum

Yorum

bende memnun oldum ama şu Peygamberimiz'in Mucizeleri başlığı ister-istemez insanın canını sıkıyor.

Yorum

Niye canını sıkıyor ?

Yorum

neden canını sık sın ki
                      gelemiş geçmiş olan tüm peygamberlerden insanlar kendilerinin peygamber olduklarını kanıtlayacak deliller istemişlerdir. bu da doğal bir şeydir delilleri mucizeleri olmasaydı önüne gelen her insan kendini peygamber ilan ederdi ki nitekim cok ta insan cıkıp kendisini peygamber oldugunu ilan etmiştir ama kendisinden peygamber oldugunu ispatlayacak bir delil nişane yahut mucize gösterilmesini istediklerinde bunu yapamamışlardır ve böylece foyaları meydana cıkmıştır.

Yorum

kamer 2- Onlar bir ayet (mucize) görseler, sırt çevirirler ve: "(Bu,) Süregelen bir büyüdür" derler.

Yorum

Peygamberin delili kelamdır, Hz. Muhammed'in de öyle(Allah'ın kelamı), delilini sunmuştur. Bu iman işleri hep dileyene bırakılmıştır -anladığım kadarıyla yazıyorum tabi- dileyen iman eder, dileyen etmez. Şu ağaç gelsin iman etcem diyen bi-akıl, ağaç gelse iman eder mi? bunlar saçmalık.

Yorum

kamer 2- Onlar bir ayet (mucize) görseler, sırt çevirirler ve: "(Bu,) Süregelen bir büyüdür" derler.

Bu olayın geniş açılımları için bi-kaç farklı tefsir veya siyer okumanı tavsiye ederim. Oradaki maksat Kıyametin yaklaşması olarak söylenegelir.

Yorum

diğer peygamberler mucize göstermemiş mi ?

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X