Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BU HADİSLERİN HEPSİ Mİ UYDURMA ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Evet ama işine gelen hadisi seçmek de pek doğru gelmiyor bana...
    HASBUNALLAH

Yorum

ortada sistem varsa işine gelen demek doğru bir tespit olmaz.. nitekim eğer bir hadisi alıp aynı kaynakta başka bir hadisi reddetmek işine gelen şeklinde yorumlanacaksa o zaman bunu sünniler de yapıyor ve onlar da kendi kaynaklarında bazı hadisleri almıyorlar uydurma görüyorlar ve işine geleni almamış oluyorlar..

gerçi bunların öyle yapmaları biz Ehlibeyt mektebinin böyle yapmasına delil olmaz ve biz bu davranışımızı bunlarla meşru göstermeye ihtiyaç duymuyoruz.

bu bir takım hadisleri alıp diğerlerini almamamız sünni eserler açısından var olan sorunlar nedeniyledir. Çünkü birbirine zıt hadisler var. Şimdi tamamen zıt olan bu hadislerin her ikisini de nasl alacaksınız. birini reddettiğinizde bunu da bir sisteme ve delille yaptığınızda bu işine gelmemek mi oluyor?..

Bakın size bir örnek vereyim. süneni tirmizide Ebubekirin Fazileti bölümünde bir hadis var:

"Peygamber mescidi nebiye açılan bütün kapıları kapattırdı sadece Ebubekirin kapısı hariç."

kitabın sayfalarını çeviriyorsunuz 50 kadar sayfa sonra Ali'nin fazileti bölümünde aynı hadis şöyle:

"Peygamber mescidi nebiye açılan bütün kapıları kapattırdı sadece Ali'nin kapısı hariç."

şimdi kelimesi kelimesine aynı olan ve birbirine tamamen zıt olan birinin sahihliği diğerinin uydurmalığına bağlı olan bu iki hadisin ikisini birden alma imkanı var mı?

işte bu noktada biz bağımsız bir araştırmacı olarak ek delillere bakıyoruz. baktığımız deliller yine kendi kaynaklarımız olan şii rivayetlerden değil.. Tirmiziden.. bakıyoruz ve inceliyoruz ki bizi deliller bu hadisin Ebubekirle ilgili olanın uydurma olduğu Ali a.s.'ınkinin ise sahih olduğuna götürüyor:

çünkü Ali a.s.'ın kapısının açık bırakılıp Ebubekirin kapsının kapatıldığına dair ek deliller şunlar yine tirmizide Ali a.s.'ın fazileti bölümünde:

Peygamber s.a.a. Ali'ye Ey Ali. bu mescidden cünüp olarak geçmek bir sana bir de bana helal kılındı başkasına değil..

bu hadisin onunla ilgisini nasıl kurdunuz derseniz bir açıklama var aynı yerde:

Peygamber s.a..a Ali a.s.'ın mescide açılan kapısını açık bırakınca diğer tarafa açılan kapısını ise kapattı. böylece Ali a.s.'ın dışarı çıkmak için mescidden başka yolu kalmadı. (malum eskiden evlerde su yoktu dışardan alınıyordu).

yine bir ek delil daha Ali a.s.'ın ehlibeytten oldğu kesindir. Ehlibeytin tertemiz kılındığını bildiren Ahzap 33. ayetteki pislikten arındırma olarak geçen ayetteki kelime "rics" nekra yani cins isimdir. yani tüm her tür pisliği içine alır. Bu da Ali a.s.'ın temiz olduğuna ek delildir..

Ben ilim şehriysem Ali onun kapısıdır hadisi, yine Evlere kapılarından girin ayeti de hep bu konuyla alakalı yönlendirmeler olarak bizim Ali a.s'ın kapısının açıldığına dair ek ve kesin delilerimizdir..

şimdi bizim bir şeyi reddedip diğerini kabul edişimiz sistemli bilgiler sayesinde mi yoksa keyfi ve nefsi mi?. yoksa ideolokik tutarsızlık mı?..

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=19290.msg116566#msg116566 date=1296338526]
        EHLI-TEVHID kardeş, aktardığınız hadislerin uyduruk olduğunu şu linkten de öğrenebilirsiniz:

[/quote]

bu arada hocamızın paylaştığı bu sitede sorunuzun cevapları çok güzel verilmiş.. mutlaka okuyun diyorum kardeşim.. çünkü ne kadar bilgi olursa Ehlibeyt mektebini o kadar anlarsınız..

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=19290.msg116560#msg116560 date=1296337808]
          zeydiyye senin tek sorununun caferiler olması da ilginç.niye bu kadar nefret ediyorsun anlamadım ?
          [/quote]

sorunum caferiler değil, safevi şiaları.. çünkü ehlibeyt mektebinin düşmanları bellidir. onların yapmış oldukları iftiralar hemen farkedilir. ama kendilerini ehlibeyt mektebindenmiş gibi sunup, ehlibeyt mektebine fesat sokanlar en tehlikeli olanlardır.

gördüğünüz gibi imamların dışkılarına dair hadisi savunacak kadar taassub gözleri kör etmiştir, evet bu rivayet uydurmadır diyecek basiret yoktur, imamların hadislerinin anlaşılması zordur diyerek geçiştirirler.

ki bu nefret değil sevgidir. ey Allah’ım! İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak etme! duasının tezahürüdür..

eğer nefret etse idim ateşleri bol olsun der görmezden gelirdim ama yanmalarına gönlüm razı değil.

ola ki aklederler, yola gelirler diye çabalıyorum sadece hepsi bu. ama kör inat, kör taassub..

Yorum

burda dediğiniz şekilde kimse yok.. zaten safevi şialığı diye bir kavram da yok gerçekte.. Bu Rahmetli şeriatinin icadı bir kelime. Şeriati ise dinde Peygamber değil imam değil ki kavramı ayetmiş gibi hakikat kabul edilsin..

Şia haktır. Ona bir şey karıştırılamaz. İnsanların şiayı tanımamaları doğuştan şii görünüp şiayı yaşamamaları iradelerini kullanmamaları şiaya zarar vermez. bilinçli insanlar sistemi ve hakkı tanır insanları onlara göre değerlendirir düşük seviyelilerse insanlara bakar hak ve yanlışı ona göre ayırt etmeye çalışır.. oysa en iyi sistemin bile kötüye kullanıldığını Peygamberin s.a.a. yaşantısında ona karşı çıkan hasta kalplilerden görmekteyiz..

insanları memnun etmek mümkün değildir kendilerine bakmazlar ama başkalarını eleştirmeye bayılırlar..

biz daha önce sorduk Safevi şiiliği diye bir şey var mıdır? Varsa bunun tanımları ve sınırları nelerdir? kaynakları nelerdir? kimin şafevi şiisi olduğunu kim belirleyecek..

burda insanlar kendilerini nasıl tanıtırsa öyle görmek ve kabullenmek en doğru ve uzlaşılır yoldur. her önüne gelen karşıdakini bir şekilde görmek isterse o zaman anlaşmak mümkün olmayacaktır..

Safevi şialığını kabul eden de böyle bir kavramı kabul eden de hiç bir şii görmedim.. bu durumda bu ancak bir iftiradır ve deliller planında alt edilemeyen şiilerin ithamlarla yenilmeye çalışılmasından başka bir şey değildir..

çünkü deliller planında söyleyecekleri olmayanlar fikir üretemeyenler ortaya attıkları sloganların altı boş olduğu gösterdildiğinde kendilerini boşlukta iftiracı hissedenler elbette bu tür belden aşağı vurmalara yelteneceklerdir.. böylece elde edeceklerini umdukları kırıntıların hayali bile güzeldir çünkü...

ama herkesin aklı vardır.. ve gerçeği çok kiş görür..

Yorum

zeydiyye ablamız kendisine nasıbi denilmesine çok öfkelendi peki o niye herkesi safevi şiisi diye nitelendiriyor.

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=19290.msg116556#msg116556 date=1296336708]
                [b]el kafide imamların dışkılarının mis gibi koktuğu yazar.

bu çirkin söz dahi safevi şialığında sahih kabul görür. çünkü bir tek hedef vardır o da ruhsuz şekilde yalan dolan haberlerle ehlibeyti yüceltiyo gibi görünüp, Ali şialığına darbe vurmak, tertemiz ehlibeytin yoluna fesat sokmaktır.[/quote]
                yalan söylemeye utanmıyormusunuz zeydiyye hanım? alim ve ya cahil kim bunun sahih olduğunu beyan etmiştir? eğer biliyorsanız yazın, paylaşın ki, bizde bilelim.

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=19290.msg116577#msg116577 date=1296342483]
                  Evet ama işine gelen hadisi seçmek de pek doğru gelmiyor bana...[/quote]
                  kardeşim, bu "işine gelip gelmeme" meselesi değil. bizim aktardığımız hadisler zaten bizim kitaplarımızda mütevatir ve bolca var. sadece muhalifler bu kitapları ibni Sebenin1 telif ettiğinden dolayı kabullenmiyorlar. o yüzden de biz Onlara kendi kaynaklarından delil getiriyoruz. yoksa onların kaynaklarını kabullendiğimizden değil.

________
                  1-ben ibni Sebe, Rafizi ve Safevi şiiliği okullarından mezun oldum

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=19290.msg116646#msg116646 date=1296459784]
                    [quote author=EHLI-TEVHID link=topic=19290.msg116577#msg116577 date=1296342483]
                    Evet ama işine gelen hadisi seçmek de pek doğru gelmiyor bana...[/quote]
                    kardeşim, bu "işine gelip gelmeme" meselesi değil. bizim aktardığımız hadisler zaten bizim kitaplarımızda mütevatir ve bolca var. sadece muhalifler bu kitapları ibni Sebenin1 telif ettiğinden dolayı kabullenmiyorlar. o yüzden de biz Onlara kendi kaynaklarından delil getiriyoruz. yoksa onların kaynaklarını kabullendiğimizden değil.

________
                    1-ben ibni Sebe, Rafizi ve Safevi şiiliği okullarından mezun oldum

[/quote]

yazıştığımız diğer başlığı araken yanlışlıkla naktım kusura bakma iki kelam etmeden geçemedim.

sizin kaynakalr hangisi ya. hakikaten ik tane ayetin tefisirini 6 ayda yazamayanların ne kaynağı olur. kaynak Kuran arkadaşım. bi zahmet önce kendi mektebinizin bir tefsirini (en azından 1) okuyun da bize de anlatın.

olur ya belki sizin anlatamadıklarınızı tefsirler anlatır.
                    bize delil getirme değil kendinizi haklı çıkarma adına bütün ehl-i sünnet kaynakalrı kendinize göre yorumlama çabası içerisindesiniz. bütün başlıklarda bütün arkadaşlarınızdan bunu gördüm. görmeye de devam ediyorum. sanal alemi ölçü kabul etmiyorum.

diğer taraftan zeydiyye ye yapılan çirkin yorumun sahibini de kınıyorum. doğru yanlış lafa bak. adam ne söylemiş siz de sessiz kalmışsınız.

kınanacak yöneticisiniz. insan bizden diye bu kadar mı taraf olur, böyle hakarete izin verir. Allah adil yöneticilerden eylesin. selam.
                    Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                    Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

ha bu arada. hadislerin hepsi doğrudur.

sadaka Resulullah. fi ma kal. evke ma kal.

gerçeklikleri de yaşanarak görülmüştür. görmeyen göze kim ne etsin. Hz Ömer r.a. ın müslüman oluşu Allah Resulü s.a.v. in duası. hadis olarak değerlendirmeseniz bile tarih olarak ortadadır.
                      şianın siyerini gerçekten okumak isterim. tefsirini de incelemeye çalışıyorum ama malum belli kısımlar türkçeye çevrilmiş.
                      ne demiş neler aktarmışlar size hakikaten merak ediyorum ...

farklı bir bakış açısı var sizde. nasıl eğip büküp yorumluyorlar merak ediyorum.

Tebük gazvesi bilinen bir olay. Ya Tebük gazvesinde ordunun ihtiyaçlarının karşılanması. gerçek bir olay değil mi? Hz Osman r.a. değil de kim karşılamış diyorlar size. nasıl anlatıyorlar bu gazveleri. aklıma es geçtikleri (sessiz kaldıkları ) yorumu geliyor.
                      Bu şehr-i Stambul ki bi misl ü bahadır.
                      Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır. Nedim.

Yorum

evet o siyer kitapları ömer ve osmanın savaştan kaçtıklarınıda anlatıyor..hele osman uhudda kaçmışta üç gün sonra geri gelmiş...

Yorum

[quote author=ypa link=topic=19290.msg116829#msg116829 date=1296588142]

diğer taraftan zeydiyye ye yapılan çirkin yorumun sahibini de kınıyorum. doğru yanlış lafa bak. adam ne söylemiş siz de sessiz kalmışsınız.

kınanacak yöneticisiniz. insan bizden diye bu kadar mı taraf olur, böyle hakarete izin verir. Allah adil yöneticilerden eylesin. selam.
                          [/quote]

velayet nuru kisvesi altındaki kişi 1- şiilerin alim sandıkları bi kişidir, 2- caferidir

iki sıfat yanyana gelince bu kişiye forum kurallarının işlemesi mümkün mü?

hem bu yazılanlar daha ne ki? aynı kişinin f_altan nicki altında özelime gönderdiği küfürlerin yanında bunlar çok basit kalır..

o küfürleri yönetime şikayet ettiğimde ne cevap aldım dersiniz?

"biz özele karışmayız" ...........

şerlerinden Allah'a sığınırım.

Yorum

Zeydıye bu kadar şikayetçi iseniz girmeyin. Madem herkes size karşı cephe almış, Allah'a havale edin, girmeyin. Ya da kimse ile polemiğe girmeyin. Yazdığiniz konuları okuyorum da, kızmayın, üslubunuz çok sert,kırıcı. Sürekli bi anksiyete halindesiniz.
                            Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                            Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=garib_i neyneva link=topic=19290.msg116834#msg116834 date=1296592363]
                              Zeydıye bu kadar şikayetçi iseniz girmeyin. Madem herkes size karşı cephe almış, Allah'a havale edin, girmeyin. Ya da kimse ile polemiğe girmeyin. Yazdığiniz konuları okuyorum da, kızmayın, üslubunuz çok sert,kırıcı. Sürekli bi anksiyete halindesiniz.
                              [/quote]

"başörtüsüyle okumak isteyenler suudi arabistana gitsin" diyen demireli hatırlattı bu tavrınız...

ya da türkiyedeki rejimden şikayet eden kişilere kemalist zihniyetin söylediği söz; "beğenmiyosanız irana gidin..."

ya da ülkücü geçinen tiplerin, rejimden şikayet eden kürtlere karşı kullandıkları " ya sev ya terket!"

hocalarının çirkin üslubuna toz konduramayanlar, aksine bu çirkinliğe ortak olup avukatlığını yapanlar benim üslubumla niye bu kadar uğraşır bilmem..

biz atalarımız ibrahim, muhammed, ali, ebuzer, hüseyin, zeyd ve nicelerinden (Allahın selamı üzerlerine olsun) zulme karşı sessiz kalmamayı, onunla mücadele etmeyi, zulmden kaçmamayı öğrendik.

size de onların izinden gitmenizi tavsiye ederim.

Yorum

[quote author=ypa link=topic=19290.msg116829#msg116829 date=1296588142]
                                yazıştığımız diğer başlığı araken yanlışlıkla naktım kusura bakma iki kelam etmeden geçemedim.

sizin kaynakalr hangisi ya. hakikaten ik tane ayetin tefisirini 6 ayda yazamayanların ne kaynağı olur. kaynak Kuran arkadaşım. bi zahmet önce kendi mektebinizin bir tefsirini (en azından 1) okuyun da bize de anlatın.[/quote]
                                ypa can, senin yazını yeni gördüm onun için şimdi yazıyorum. yoksa biliyorsun seni çok seviyorum, sorularını cevapsız bırakmam, seni bekletmem. burada esas problem şu. bizim kaynakların çoğunluğu arapça ve farsça. henüz çevrilmedi ama hamdolsun yavaş-yavaş çevriliyor ve çevrilenleride arıyoruz. sana bir kardeş tavsiyesi sen önce alimlerini öğren sonra konuş. bak biz elimizden geldiği kadar öğreniyoruz.

olur ya belki sizin anlatamadıklarınızı tefsirler anlatır.
                                bize delil getirme değil kendinizi haklı çıkarma adına bütün ehl-i sünnet kaynakalrı kendinize göre yorumlama çabası içerisindesiniz. bütün başlıklarda bütün arkadaşlarınızdan bunu gördüm. görmeye de devam ediyorum. sanal alemi ölçü kabul etmiyorum.
                                yine utanma ve sıkılmadan yorum demişsin. oysa ki, Rasulullahın s.a.a sözünü nasıl çarpıttığını, içine kendinden sözler eklediğini gördük.

hangi çirkin yorum?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X