Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Emir'ül-Mü'minin (aleyhisselâm) şöyle derdi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Emir'ül-Mü'minin (aleyhisselâm) şöyle derdi:
    «Ben, Allah Azze ve Celle tarafından cennet ve cehennemin taksimcisiyim.
    Ben Faruk-i Ekber'im. Ben asâ ve damga sahibiyim. Bütün melekler, Rûh-ul Kudüs ve Resuller, Muhammed (sallallahu aleyhi ve âlihi)’nin üstünlüğünü ve faziletini ikrar ettikleri gibi benim de üstünlük ve faziletimi ikrar etmişlerdir. Ben de onun konduğu mesnede benzer bir mesnede konulmuşum. Bu, Allah Azze ve Celle'nin belirlediği bir mesnettir. Resûlullah, kıyamet günü çağrılır ve giydirilir. Ben de çağırılır ve giy­dirilirim. Ona sorulur, konuşması istenir. Bana da sorulur, benim de konuşmam iste­nir. Ben de o'nun söylediği gibi söylerim. .
    Bana öyle özellikler verilmiştir ki, benden önce hiç kimseye benzerleri veril­memiştir. Ben, ölümleri, musibetleri, soyları ve Kur'ân-ı bilirim. Benden önce olan­lar gözümden kaçmadı ve benim yanımda olmayanlar da benim için gayb sayılmaz­lar. Allah'ın izniyle müjde veriyorum ve O'nun tayin etmesiyle görevimi yapıyorum. Bütün bunları Allah Azze ve Celle, izniyle benim için mümkün kıldı.»

Emir'ül-Mü'minin (Ali b. Ebu Tâlib aleyhisselâm) şöyle derdi: «Ben Allah tara­fından belirlenmiş cennet ve cehennemin ayırt edicisiyim. Onlara girenler ancak be­nim taksimim esas alınarak girdirilirler. Ben, benden sonrakiler için imamım ve ben­den öncekilerin temsilcisiyim. Onların misyonlarının sürdürücüsüyüm. Ahmed (sallallahu aleyhi ve âlihi)'den başka hiç kimse benim önüme geçmez. Ben ve o, aynı yol üzerindeyiz. Ancak o, bizzat nübüvvetle görevlendirilmiştir, ismen tayin edilmiştir.
    Bana altı ayrıcalık verilmiştir: Ölümleri, ecelleri bilmek. Musibetleri bilmek... Vasilere özgü bilgilere sahip olmak. Kur'ân-ı bilmek. Ben cenk meydanında döne döne vuruşanım. Bütün devletlere hakim devlet benim. Ben asabın, damganın sahi­biyim ve insanlarla konuşan dabbeyim.[33] »

Usulu Kafi Hüccet kitabı

abi, bu hadisin numarasını yaza bilirmisiniz? Bana acil gerekiyorda

Yorum

l-(516) ...Mufaddal b. Ömer, Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’dan şöy­le rivayet etmiştir:
      2-(517) ...Muhammed b. Velîd şöyle rivayet etmiştir:

Yorum

Allah razı olsun abi

Yorum

ecmain kardeşim.

Yorum

Allah razı olsun.
            Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
            Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=garib_i neyneva link=topic=19168.msg115955#msg115955 date=1295843304]
              Allah razı olsun.
              [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X