Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

IMAM ALEYHISSELAMIN BAZI RIVAYETLERE KARŞI TUTUMU

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Mehmet abi Kur'an ve sünnet hadisi demişsiniz buraya bir eleştiri getirmek istiyorum.. bu hadis değildir. yani uydurma olarak bile kitaplarda yoktur. Sadece muvattada senetsiz şekilde bir metin vardır ya da düzmece bir senetle..

dolayısıyla ehli sünnet değil uydurma hadis olmayan bir sözü hadis diye meşhur etmiştir. ve temelini de uyduruğu bile kitaplarda yerini alamamış bu söze dayandırmaktadır..

ne ilgin. Ehli sünnetin sahih saydığı kitaplarında Kur'an ve sünet hadisi yok şiaya dayanak olan Kur'an ve ehlibeyt hadisi var..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=19112.msg115514#msg115514 date=1295439108]
      Mehmet abi Kur'an ve sünnet hadisi demişsiniz buraya bir eleştiri getirmek istiyorum.. bu hadis değildir. yani uydurma olarak bile kitaplarda yoktur. Sadece muvattada senetsiz şekilde bir metin vardır ya da düzmece bir senetle..

dolayısıyla ehli sünnet değil uydurma hadis olmayan bir sözü hadis diye meşhur etmiştir. ve temelini de uyduruğu bile kitaplarda yerini alamamış bu söze dayandırmaktadır..

ne ilgin. Ehli sünnetin sahih saydığı kitaplarında Kur'an ve sünet hadisi yok şiaya dayanak olan Kur'an ve ehlibeyt hadisi var..
      [/quote]

Haklısınız hocam, benim kastım da o idi, halkın arasında hadis diye meşhur olduğunu söylemek istemiştim sadece.

Hani sizlerinde Sekaleyn hadisini söylediğinizde mutlaka karşınıza kuran ve sünet ifadesini hadis olarak ve alternatif gibi sunanlar mutlaka olmuştur.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bu arada şia ve sunni hadislerini elbette bir tutmam ehlibeyt kaynaklı olan ve o kaynaktan olmayan kaynak nasıl bir olsun...imamlarımızın sözleri açık...ne kadar şerh de etsen değişmiyor.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=19112.msg115516#msg115516 date=1295441545]
          bu arada şia ve sunni hadislerini elbette bir tutmam ehlibeyt kaynaklı olan ve o kaynaktan olmayan kaynak nasıl bir olsun...imamlarımızın sözleri açık...ne kadar şerh de etsen değişmiyor.
          [/quote]

Bu doğru bir yaklaşım olabilir mi? Şimdi bu mantıkla şia kaynaklarında bulunan mevzu hadisleri, sünni kaynaklarda rivayet edilen sahih hadislere tercih mi edeceksiniz?
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

mevzu hadislere zatren bakmam özellikle gulat türünden olanlara.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=19112.msg115523#msg115523 date=1295444230]
              mevzu hadislere zatren bakmam özellikle gulat türünden olanlara.
              [/quote]

Eğer hadis sahih ise, Rasulullah tarafından gerçekten söylenmişze, artık bunun şiisi, sünnisi olmaz.

Yorum

Ehli sunnete göre amr bin astan aktarılan hadis sahihtir çünkü sahabenin hepsi adildir ehli sunnete göre ebu hureyrenin hadisleri sahihtir...yani onların sahih demesi hadisi sahih yapmıyor...eger öyle olsa imamet de velayetde ortadan kalkar çünkü onların sahih hadislerine göre bunlar yalanlanmıştır...dolayısıyla onların sahih demesi de çok önem taşımaz.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=19112.msg115526#msg115526 date=1295445128]
                  Ehli sunnete göre amr bin astan aktarılan hadis sahihtir çünkü sahabenin hepsi adildir ehli sunnete göre ebu hureyrenin hadisleri sahihtir...yani onların sahih demesi hadisi sahih yapmıyor...eger öyle olsa imamet de velayetde ortadan kalkar çünkü onların sahih hadislerine göre bunlar yalanlanmıştır...dolayısıyla onların sahih demesi de çok önem taşımaz.
                  [/quote]

Musavi kardeş Sakaleyn hadisini amr bin as veya ebu hureyre rivayet etse idi, bu hadis sahih olmayacakmıydı?

Yorum

sadece o ikisi olsaydı elbette sahih olmazdı...yani rivayet sadece ikisinden gelseydi...sonuçta amr bin asın en buyuk allah düşmanlarından oldugunu biliyoruz malik eşteri nasıl katlettiğini de biliyoruz ona nasıl güvenelim...

Yorum

l-(1038) ...Ebu'l-Hasan Yahya b. Abdullah anlattı:
                      Cafer b. Muhammed (aleyhisselam)’ın şöyle dediğini duydum: -Bu sırada yanında Kûfelilerden bir grup vardı-
                      «İnsanlara şaşmamak mümkün değil. Bütün bildiklerini Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi)’den aldılar. Bu bilgilere göre amel ettiler ve yollarını buldular. Bunun­la beraber Peygamberin Ehl-i Beyt'inin, onun bilgisini almadığını düşünebiliyorlar.
                      Biz, peygamberin Ehl-i Beyt'i ve zürriyetiyiz. Vahiy bizim evimizde indi, ilim bizim yanımızdan onlara gitti. Yoksa kendilerinin peygamberin bilgisini öğrendikle­rini ve bunlara göre yollarını bulduklarını, buna karşılık bizim cahil kalıp yolumuzu şaşırdığımızı mı sanıyorlar? İşte bu, imkânsızdır.»

Yorum

USULU KAFİ l-(1040) ...Muhammed b. Müslim şöyle rivayet etmiştir:
                        Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)’ın şöyle dediğini duydum: «Kaynağı biz Ehl-i Beyt İmamları olmadıkça, hiçbir insanın yanında hak ve doğruluk namına bir şey yoktur, hiçbir in­san hakka uygun bir hüküm veremez. Nitekim çeşitli meseleler baş gösterdiğinde, onlar her zaman hata etmişler ve Ali (aleyhisselâm) doğruyu göstermiştir.»

Yorum

2-(1041) ...Zurare şöyle rivayet etmiştir:
                          Ebu Cafer (Muhammed Bâkır aleyhisselâm)’ın yanındaydım. Kûfeli bir adam İmam'a, Ali (aleyhisselâm)’ın: «İstediğinizi bana sorun. Bana ne sorarsanız sorun, mutlaka size onu açıklarım.» sözünün anlamını sordu.
                          Buyurdu ki: «İnsanların yanında ilim namına her ne bulunuyorsa, mutlaka Emir'ül-Mü'minin (Ali aleyhisselâm)’dan kaynaklanmıştır. İnsanlar istedikleri yere gi­debilirler. Allah'a yemin ederim ki, işin kaynağı burasıdır.»[235]
                          -İmam bunu söylerken eliyle evini işaret ediyordu.-
                          3-(1042) ...Ebu Meryem şöyle rivayet etmiştir:
                          Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm), Seleme b. Kuheyl ve el-Hakem b. Uteybe'ye dedi ki: «İster doğuya gi­din, ister batıya gidin, sahih ilmi biz Ehl-i Beyt'ten başka bir yerde bulamazsınız.»
                          4-(1043) ...Ebu Basir şöyle rivayet etmiştir:
                          (İmam) bana dedi ki: «Hakem b. Uteybe, Allah'ın "İnsanlardan öyleleri vardır ki, Allah'a ve ahiret gününe iman ettik derler; ama onlar mü 'min değildirler." (Baka­ra, 8) âyetinde işaret ettiği kimselerden biridir. Hakem ister doğuya gitsin, ister batı­ya gitsin, Allah'a yemin ederim ki, üzerlerine Cebrail inen Ehl-i Beyt'ten başka bir yerde sahih ilimle karşılaşamaz.»

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=19112.msg115530#msg115530 date=1295446259]
                            sadece o ikisi olsaydı elbette sahih olmazdı...yani rivayet sadece ikisinden gelseydi...sonuçta amr bin asın en buyuk allah düşmanlarından oldugunu biliyoruz malik eşteri nasıl katlettiğini de biliyoruz ona nasıl güvenelim...
                            [/quote]

Sizin düşmanlarınıza olan kininiz, sanki dostlarınıza olan meveddetinizden daha büyük, öyle görünüyor.

Ya kim olursa olsun, Sekaleyn hadisini, kim rivayet ederse etsin elbetteki doğru olduğunu bilecektik.

Yorum

sadece amr bin as nakletse kabul edilmez ama başka ravilerden de gelse kabul edilir,, cunku amr bin as sahih bir insna değil.onun naklettiği veya uydurdugu hadis ise şudur resulullah . buyurdu ki ebu talip ogulları benim dostum değildir

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=19112.msg115535#msg115535 date=1295447050]
                                sadece amr bin as nakletse kabul edilmez ama başka ravilerden de gelse kabul edilir,, cunku amr bin as sahih bir insna değil.onun naklettiği veya uydurdugu hadis ise şudur resulullah . buyurdu ki ebu talip ogulları benim dostum değildir

[/quote]

Muhterem bu zaten farzı muhal bir misaldir. Biz sekaleyden o kadar eminiz ki, amr bin as bile rivayet etse doğru olduğunu biliriz. Değerlendirmede ölçü olarak Sekaleyni alıyoruz. Siz ise amr bin ası ölçü alıyorsunuz. Sanırım yanılıyorsunuz?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X