Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

IMAM ALI AS

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

IMAM ALI AS

İmam Ali (a.s) şöyle buyurdu: “Allah’a ant olsun ki, ben İbrahim’le beraber ateşteydim ve ona ateşi soğuk ve selamet yapan benim. Nuh ile beraber gemideydim ve onu bataklıktan kurtardım. Musa ile beraberdim ve ona Tevrat’ı öğrettim. İsa’yı beşikte konuşturdum ve ona İncil’i öğrettim. Süleyman ile halının üzerinde beraberdim, rüzgarları onun emrine verdim.

(Ahmet er-Rahmâni el-Hemedâni “el-İmâm Ali” S.86; İbin Ebi Cemhur el-İhsâi “el-Meclâ” S.368)
    (el-Meclisi “Bihâr’ül Envâr” C.38, S.197-198; es-Seyyid Şeref ed-Din el-Hüseyni “Tevil’ül Âyât ez-Zâhira” S.827-828; Şeyh Saduk “Emâli” S.217-218; S.361-362; İmâdettin et-Tabari “Beşâret’ül Mustafa Li-Şîit’il Murtada” ” S.57; Muhammed Taki Şerif “Sahifet’ül Ebrâr” C.1, S.92 / Yunus Ramadân “Buğyet’üt Tâlib Fi Marifeti Ali Bin Ebi Tâlib” S.428-429; es-Seyyid Ahmed Radıy id-Din el-Mûsevi et-Tibrizi “el-Katra Min Bihâr Menâkıb en-Nebi vel-İtra” S.141-142, Bab.2, H.1374 Bas.; Ahmet er-Rahmâni el-Hemedâni “el-İmâm Ali” S.168-169; es-Seyyid Haşim el-Behrâni “Gâyet’ül Merâm” C.6, S.196-197)

IMAM ALI AS

Bismillahirahmanirahim

Selamun Aleykum Musavi abim, buna benzer veya bu hadis hakkinda Musa Aydin hocamiza sormustum söyle cevaplamisti:

Bir hadiste söyle yazdigini gördüm
    İmam Ali (a.s) şöyle buyurdu: “Allah’a ant olsun ki, ben İbrahim’le beraber ateşteydim ve ona ateşi soğuk ve selamet yapan benim. Nuh ile beraber gemideydim ve onu bataklıktan kurtardım. Musa ile beraberdim ve ona Tevrat’ı öğrettim. İsa’yı beşikte konuşturdum ve ona İncil’i öğrettim. Süleyman ile halının üzerinde beraberdim, rüzgarları onun emrine verdim.

CEVAP: Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Bu rivayet beyan hutbesi diye bilinen ve Hz. Ali'ye isnad edilen bir rivayettir ve muhakkik alimlerimiz tarafından reddedilmiştir. Muteber kitaplarımızda da zaten nakledilmemiştir.

Yorum

IMAM ALI AS

sağol kardeş eyvallah...

Yorum

IMAM ALI AS

İmam Rıza aleyhisselam şöyle buyurmuştur:

"Bizim muhaliflerimiz, bizim faziletimizle ilgili üç çeşit rivayet uydurmuşlardır: Bunlardan birincisi guluv, ikincisi bizim işimizde kusur bulmak ve üçüncüsü ise bizim düşmanlarımıza küfredenleri açıklamaktır. İnsanlar bizim hakkımızda bir guluv duyunca şiilerimizi tekfir ederler ve onların bizim ilahlığımıza inandıklarını söylerler; kusur duyunca onun bizim hakkımızda olduğuna inanırlar ve düşmanlarımıza isimleriyle küfredenleri duyunca da bize isimlerimizle küfrederler; Allah Teala buyurmuştur ki: (Onların) Allah'tan başka yalvardıklarına sövmeyin ki, onlar da bilmeyerek sınırı aşıp Allah'a sövmesinler!"

[8] - Uyun-i Ahbar-ir Rıza, c.c.1, s.237/63; Beşaret-ul Mustafa, s.221 ve En'am suresi 108. ayet.

Yorum

IMAM ALI AS

[quote author=Musavi link=topic=18969.msg114624#msg114624 date=1294841282]
          İmam Ali (a.s) şöyle buyurdu: Allaha ant olsun ki, ben İbrahimle beraber ateşteydim ve ona ateşi soğuk ve selamet yapan benim. Nuh ile beraber gemideydim ve onu bataklıktan kurtardım. Musa ile beraberdim ve ona Tevratı öğrettim. İsa'yı beşikte konuşturdum ve ona İncili öğrettim. Süleyman ile halının üzerinde beraberdim, rüzgarları onun emrine verdim.
          [/quote]

And olsun İmam Ali bu küfür dolu sözleri zikretmekten münezzehtir. Allah'ın laneti İmam'a bu necis iftirayı atanların üzerine olsun

Yorum

IMAM ALI AS

[quote author=zeydiyye link=topic=18969.msg114671#msg114671 date=1294855290]
            İmam Ali (a.s) şöyle buyurdu: Allaha ant olsun ki, ben İbrahimle beraber ateşteydim ve ona ateşi soğuk ve selamet yapan benim. Nuh ile beraber gemideydim ve onu bataklıktan kurtardım. Musa ile beraberdim ve ona Tevratı öğrettim. İsa'yı beşikte konuşturdum ve ona İncili öğrettim. Süleyman ile halının üzerinde beraberdim, rüzgarları onun emrine verdim.
            [/quote]

AMİN

And olsun İmam Ali bu küfür dolu sözleri zikretmekten münezzehtir. Allah'ın laneti İmam'a bu necis iftirayı atanların üzerine olsun
            [/quote]

Yorum

IMAM ALI AS

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Var bir gelişme hadi hayırlısı...

Bu rivayet tevil etmeden iftira olduğunu beyan etmeniz açıkçası Musavi beni şaşırttınız. Hutbet'ul Beyan açıklaması şerh edilmesi gereken bir hutbedir. Sahihmi değilmi bilmem, pek araştırma gereksimi hissetmedim. Aynı sözleri Celaleddin Rumi de Divan-ı Kebir de söylemektedir. Acep odamı iftira?
              EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

IMAM ALI AS

sayın hudeyfe abim...musa hoca sahih değil dedi...ama benım kastım şu eğer iftira ise allah ona lanet etsin yoksa iftiradan emin değilim.eger bu konuda bilginiz varsa sunun cunku merak ettıgım hadisler bunlar

Yorum

IMAM ALI AS

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHLİ-BEYTE

Bir zamanlar bu tür sözlere çok inanırdım şimdilerde ise pek ilgi alanıma girmiyor. Kardeşlerin dediği gibi irfan ehlilikten şeriat ehliliğine geçiş yaptığım için. Son dönemlerde Celaleddin Rumi'ye Mevlana bile demiyorum artık çünkü benim Mevlam değil. Diğer bu mihvalda olanları pek tasvip ettiğimi söyleyemem.

Eğer eski Hudeyfe olsa tevil ederdi Hutbetul Beyanda geçenleri ama şimdilerde pek ilgi alanıma girmiyor. Musa ağa eğer sahih değildir dedi ise eminim araştırarak sahih olmadığını gördüğünden dolayı demiştir.
                  EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

IMAM ALI AS

evet zaten buyuk alimlerde sahih değil demiş...

Yorum

IMAM ALI AS

[quote author=zeydiyye link=topic=18969.msg114671#msg114671 date=1294855290]
                      [/quote]

[/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X