Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasil FLSTNLi oldum?!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasil FLSTNLi oldum?!

Bismillehirrahmenirrahim. Essaletu vessalemu ala embiyai vel murselini vel ehli-beytit-tahirin. Essalemu aleykum ye eyyuhellezine emenu ve qailul emenu.

Bu aciz bendenizin pek kaydadeger bir biçimde shia mektebini benimsedigini düshünmesem de, kendiligimde yazma ihtiyaci duydum.

Ben 1991 yilinda dogdum. Henüz okula gitmiyordum, ama eski elifbayla fatihayi ezberledigimi hatirliyorum. Çevrem pek dindar bir toplum degil. Bi ara babam bashlamak istedi, ama ''dogru yapamam'' endishesiyle pek üzerine gitmedi. Babamin bir dönem aldigi kitaplari okuyup Islama ve namaza merak salmaya bashlamishtim. Tabi bundan rahatsiz oluyorlardi.
    Benim bu ishi kafama takdigimi görüp pek üzerime varmadilar tabi, ama ben de sonralar bu ishin peshine pek düshmedim. Ta ki shehre gelinceye kadar.

Bir gün sinfimiza yeni bir ögrenci geldi. Onun namaz kildigini ögrendim ve biraz faydalanmak niyetiyle ikili sohbetlere davet ettim. Bu arada onun shii oldugunu ögrendim. Okula ara-sira mühür falan getiriyor, shiiligi anlatmaya çalishiyordusa da, pek bir sheyler anladigimi söyleyemem. Onu çelishkili biri görüyordum, benimle hep imamlarimizdan, hz. Hüseyin(a.s.) efendimizden konushuyor, diger arkadashlarla burda açiklamama terbiyemin müsade etmedigi konular konushuyordu.

Bu arada dil ve edebiyat hocamizin da dindar oldugunu biliyordum. Ders aralarinda firsat buldukca hep islam ve ahlak üzerine bizlere birsheyler anlatiyordu. Bi müddet sonra onun eks ögrencisi olmush, shimdi ögretmen olarak praktikerlige eks hocasinin yanina gelen bir ögretmenle tanishdik. Artik sözünü ettigim sinif arkadashimin sohbetleri bana pek de doyurucu gelmiyordu. O ögretmenlerimden kitaplar falan almaga bashladim ve kendimce Islam(sünnilik)i ögrenme girishimine koyuldum. Namaz kitabi aldiysam da pek o tür namaz kilish sheklini benimseyemedim ve bunun da pek üzerine varmadim. Sonra sözünü ettigim sinif arkadashim kirik mühür getirdi. Sebebini hala anlayamadigim bir nedenden dolayi bu kirintilara karshi bende acayip bir duygu olustu. Ondan bunlari bana vermesini rica ettim. Hershey bundan sonra bashladi...
    [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Ynt: Nasil FLSTNLi oldum?!

Allah yolunuzda sebat versin kardesim
    devamini bekleyecegim insaAllah

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=13791.msg82293#msg82293 date=1273612207]
      [/quote]

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=13791.msg82297#msg82297 date=1273613968]
        [quote author=gulistan_2 link=topic=13791.msg82293#msg82293 date=1273612207]
        [/quote]
        [/quote]
        ''Ey göz!
        Yaşla dolup taş,ağla ağla durmadan,
        Çünkü kim ağlayacak şehitlere sonradan
        Ağla o kervana ki taktir ile yürüyor,
        Ahde vefa etmeğe ölüm onu sürüyor''

Yorum

kırık mühürle başlayan bir uyanış?

Demekki rabbimiz kimilerine bir kırık mühürü vesile kılarak ona, ehlibeytin tertemiz yolunu açıyor .

kimilerininde, bunca açık delillere rağmen inanmamalarından dolayı,basiretlerini bağlıyor ve bu yolun rahmet ve faziletinden mahrum olmalarını irade ediyor.

Rabbimiz ayaklarınızı ve ayaklarımızı kur'an,resul,ve mutahhar ehlibeytinin yolunda sabit kılsın inşaAllah.
          yazınızın devamını beklliyoruz.

Yorum

devamını merakla bekliyorum..

ne demek FLSTNLi kardeşim, her insanın şia oluşu, şianın yüceliğinden dolayı bir sürü ciddi hikmetle dolu olayları barındırır. ve bu nedenle kayda değerdir. yeter ki buna inanın..şii olmayı kolay mı sanıyorsunuz ya da küçük bir olay mı? bu herkese nasip oluyor mu bakın birilerine şiayı anlatabilmek için göbeğimiz çatlıyor. ne kadar zor..

işte bu nedenle şii olan herkesin hikayesini büyük ve önemli biliyorum

bu sebeple siz de kendinizi ciddiye alın önem vererek özenle ve ayrıntılarda yatan ruhi değişimleri, bunlara neden olan tüm iç geliş gidişleri ayna gibi yansıtın. sonra pişman olursunuz benim gibi, neden şunu da şunu da yazmadım bunlar da önemliymiş diye..

tam bir profesyonel gibi ve milyonlar bunu okuyacak ve bundan birileri etklenip kendi hayatını bulacak ve o da şii olacak, bununsa üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha önemli oluşu sebebiyle... sizin şii oluşunuz çok önemlidir. her ne kadar sizin meseleniz ve gururlanılıyormuş gibi gelse de size öyle dğil.. şii oluş nedenleri ilahi hikmetler ve delillerle doludur..

bunları önemsiyoruz..

bir de yazılarınızın daha rahat okunması için paragraf için enter'a bastığınızda iki kez basın. paragraların arası ayrılsın ki belli olsun..

Yorum

ehlibeytin izinde kardesim
              yanilmiyorsam FLSTINLI kardesimiz cep telefonu ile yazmis
              o yüzden pek fazla secenegi yoktur herhalde

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Nasil FLSTNLi oldum?!

Inshallah buldugum ilk firsatta düzeltirim, kusura bakmayin. "Zenginin buldugu, fakirin umdugu" misali. Bu ara inanilmaz bir dönemdeyiz, hele shükür bunu yazdigima.
                [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

mesajinizda kücük bir düzenleme yaptim FLISTINLI kardesim hakkinizi helal edin

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X