Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KUR’AN’IN DİLİYLE DUA (Gazze Mitinginde Okunmuştur)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

KUR’AN’IN DİLİYLE DUA (Gazze Mitinginde Okunmuştur)

Bismillahirrahmanirrahim

Musa AYDIN

Nesteğfirukellahumme ve netubu ileyk, ve neselukellhumme ve ned’uk, bismikel-eezzil, ecellil-ekrem, ve bi izzetike ve lütfike ve rahmetik ve bi-hürmeti habibike ve resulik Ya Allah!
    Ya Allahu Ya Rahmanu Ya Rahim, Ya muqallibelqulubi sebbit qalbi ala dinik.
    Allahumme salli ve sellim ve zid ve barik ala Seyyidina muhammdin ve ala ali seyyidina Muhammed, kema sallaeyte ala İbrahime ve ali İbrahim. İnne hamidun mecid.

Allah’ım Aziz kitabında bize öğrettiğin gibi, Resullerinin dilinden naklettiğin gibi sana yöneliyor, sana sığınıyor, sana yalvarıyor, seni çağıyoruz.

Ey yüce Rabbimiz, esmai hüsnan ile sana yalvarıyoruz:

Ey Azim, ey kadir, ey Muteal, Ey Cebbar, ey Rahman, ey Rahim, Ey Ğaffar.

Sadece sana kulluk ediyor, sadece senden yardım diliyoruz. Bizi doğru yola hidayet eyle, nimet verdiklerinin yani nebilerin, sıdıkların şehitlerin ve Salihlerin yoluna, gazap edilenlerin, yolunu şaşıranların yoluna değil.

Ey Rabbimiz, bizleri doğru yoluna erdirdikten sonra kalplerimizi yamultma ve bize katından bir rahmet ihsan et. Şüphesiz, çok bağış yapan yalnız sensin. (Al- İmran, 8)

Ey Ey Rabbimiz, indirdiğine inandık ve Peygamber'in ardınca gittik; şimdi bizi o şahitlerle birlikte yaz! (Al-i İmran, 53)

Allah'ım, peygamberlerinden hiçbiri arasında ayırım yapmayız. İşittik, itaat ettik. Ey Rabbimiz, affına sığındık! Dönüş sanadır.

Put kıran İbrahim’in diliyle yalvarıyoruz “Ey Rabbimiz! Bizi sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibadet usullerimizi göster, tevbemizi kabul et; zira, tevbeleri çokça kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin.”

“Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabından koru!”

Câlût ve askerleriyle savaşa tutuştuklarında: Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır. Bize cesaret ver ki tutunalım. Kâfir kavme karşı bize yardım et, dediler.

Rabbimiz! Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır bir yük yükleme. Ey Rabbimiz bize gücümüzün yetmediğini yükletme, günahlarımızı affet, bizleri bağışla ve bize acı! Sensin mevlamız! Bizi, kafirler topluluğuna karşı yardımınla zafere eriştir.

“… Ey Rabbimiz günahlarımızı ve işlerimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla, savaş alanlarında ayaklarımıza sebat ver ve kafirlere karşı bizlere zafer inayet eyle…” (Al-i İmran, 147)

"Ey Rabbimiz, sen alemleri boşuna yaratmadın, seni bütün eksiklerden tenzih ederiz; o halde bizi o ateş azabından koru.” (Al-i İmran, 147)

“Ey Rabbimiz, gerçekten biz: "Rabbinize iman edin!" diye imana çağıran bir davetçiyi işittik ve derhal iman ettik. Ey Rabbimiz, günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört ve bizleri, Sana ermiş kullarınla birlikte yanına al!”

“Ey Rabbimiz, peygamberlerinle bize va'd ettiklerini ver. Kıyamet gününde yüzümüzü kara çıkarma! Şüphesiz Sen, sözünden caymazsın!" (Al-i İmran, 193-194)

“… Ey Rabbimiz, biz nefsimize zulmettik. Eğer bizi affetmez, bize acımazsan elbette ki hüsrana uğrayanlardan olacağız." (A’raf, 23)

"Ey Rabbimiz, bizleri, zalimler topluluğuyla birleştirme!" (A’raf, 47)

“Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır. Canımızı müslümanlar olarak al." (A’raf, 126)

"Rabbimiz, hiç kuşkusuz sen bizim gizlediğimizi de bilirsin, açığa vurduğumuzu da. Yerde de gökte de hiçbir şey Allah'a gizli kalmaz." Görünmeyen yüzümüzü, görünenden, içimizi dışımızdan daha güzel, daha hayırlı kıl..

Allah’ım, mağaraya sığınan imanlı o yiğit gençler diye tavsif ettiğin Ashab-ı Kehfin dliyle sana yalvarıyoruz: "Ey Rabbimiz, katından bir rahmet ver bize ve bizim için işimizde bir çıkış yolu göster, bizi çıkmazda bırakma."

Allah’ım, kendi ellerinin önden hazırladıkları yüzünden başlarına bir musibet geldiğinde: "Rabbimiz, bize bir resul gönderseydin de senin ayetlerine uyup müminlerden olsaydık ne olurdu!" (Kasas, 47) diyenler gibi iş işten geçtikten sonra değil, fırsatlar elimizdeyken gönderdiğin Resulüne ve Aziz kitabına hakkıyla uymayı bizlere nasip et…

Allah’ım, cehennemde durmadan feryat edip: "Rabbimiz, çıkar bizi (bu ateşten) de önceden yaptığımızdan başka şey yapalım. Salih ve hayra yönelik işler yapalım" diye yalvaran ve senden “Sizi biz, öğüt alanın öğüt alacağı bir süre ömürlendirmedik mi? Uyarıcı da geldi size. Hadi, tadın bakalım azabı! Zalimler için hiçbir yardımcı yok artık” (Fatır, 37) cevabını alanlar gibi değil, şimdiden uyarıcılarımızın uyarısından öğüt alıp istediklerine ve emrettiklerine uymayı yasakladıklarından uzak durmayı bize nasip buyur…

Allah’ım, bizi de Arşı yüklenip taşıyan ve Rablerinin hamdi ile tespih eden meleklerinin, haklarında "Rabbimiz! Sen her şeyi rahmet ve ilim halinde kuşattın. Tövbe edip senin yoluna uymuş olanları bağışla. Ve onları cehenem azabından koru!" "Ey Rabbimiz, onları kendilerine vaat etmiş olduğun Adn cennetlerine koy! Atalarından, eşlerinden, zürriyetlerinden salih olanları da Azîz ve Hakîm olan, hiç kuşusuz sensin, sen!"
    (Mu’min, 7-8) diye dua ve istiğfar ettikleri mu’minlerden eyle..

Allah’ım, biz de Hz. İbrahim ve yanındakiler gibi şirk ehline haykırıyoruz: "Biz sizden de Allah dışındaki kulluk ettiklerinizden de uzağız. Sizi tanımıyoruz. Sizinle bizim aramızda, siz Allah'a, yalnız Allah'a inanıncaya kadar, sürekli düşmanlık ve nefret olacaktır" diyoruz. Ve yine Halilullah’ın diliyle sana yalvarıyoruz: “Ey Rabbimiz! Yalnız sana güveniyoruz, yalnız sana yöneliyoruz! Dönüş yalnız sanadır!"

"Ey Rabbimiz! Bizi, küfre sapanlar için bir fitne/imtihan aracı yapma! Bağışla bizi ey Rabbimiz! Sen, yalnız sen sonsuz kudretin, sonsuz hikmetin sahibisin." (Mümtehine, 4-5)

"… Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş kardeşlerimizi affet; kalplerimizde, inananlara karşı bir düşmanlık bırakma! Rabbimiz, sen çok şefkatli, çok merhametlisin!" (Haşr, 10)

Ey Yüce Rabbimiz, bize kitabında “Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun” diye vasfettiğin, “Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılın; parçalanmayın” emrine uyan, “Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte bunlar için büyük bir azap vardır” ve “Allah ve Resûlüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz gider” uyarısına kulak veren, itaat eden ve “Allah’ın Resulü Muhammed ve onunla birlikte olanlar kafirlere karşı şiddetli ve katı, kendi aralarında merhametlidirler” vasfını kendine prensip edinen bir ümmet olmaya bizi muvaffak eyle.
    “Mu’minler birbirinin velisidir, dostudur” “Muminler birbirlerinin kardeşidir” hükmünce amel eden ve “Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır.”
    Yine “Ey iman edenler! Kendi dışınızdakileri sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar size fenalık etmekten asla geri durmazlar, hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Gerçekten, kin ve düşmanlıkları ağızlarından (dökülen sözlerinden) belli olmaktadır. Kalplerinde sakladıkları (düşmanlıkları) ise daha büyüktür” ayetlerindeki uyarıları dikkate alan, uyan, amel eden, etmeyenleri uyaran, karşı çıkan bir ümmet olmayı nasip buyur.

Ya Rabbi Ahzap savaşında Reslün şöyle yakarmıştı sana: “Allah’ım, bütün küfür, bütün imanla karşı karşıya gelmiş.” Bugünde biz sana yakarıyoruz: Ey Rabbimiz, küfür ve şirk alemi tek millet haline gelmiş, ama ümmeti Muhammedi parça parça..

Ey Rahman, ey Rahim, ey Gafur Rabbimiz, evvela ümmet olma bilincini, ümmetin maslahat ve menfaatini her türlü şahsi, ırki, hizbi, menfaat ve maslahatın önünde tutabilme, şuur ve samimiyetini bizlere inayet buyur.

Ey Rabbimiz, ümmetin birlik ve beraberliğini, küfre karşı tek vücut olma, tek sada olma azmini ve iradesine bizlere lütfeyle.

Aramıza fitne ve fesat tohumları ekmek isteyenleri, ıslaha kabil iseler ıslah, değillerse, layık oldukları şekilde cezalandır. Şerlerini kendilerine geri çevir.

Saniyen, Ey Kahhar ve mutekim Rabbimiz, İslam ve Müslümanlara karşı saflarını birleştiren küfür, şirk ve zulüm dünyasının saflarını boz, birliklerini parçala, onları birbiriyle meşgul eyle. İslam aleyhine düzenledikleri entrikaları, hileleri ve şeytani planları kendi aleyhlerine çevir, kendi başlarına çal.

Ya Rabbelalemin, (ırkına, dinine, mezhebine, adına bakmadan) her zaman zalimin karşısında ve mazlumun yanında yer almayı bizlere nasip buyur.

Ey müstaz’afların Rabbi, Ey mazlumların sığınağı, dünyanın dört bucağında zalimlerin zulmüne kâfirlerin hışmına uğrayan müstaz’aflara, mazlumlara yardımlarını esirgeme. Onları kendi hallerine bırakma. Onların intikamını en şiddetli şekilde zalimlerden düşmanlarından al. Onları nihai zafere ulaştır.

Özellikle Gazzede Evrensel küfre, istikbara ve Siyonizm’e karşı ümmetin izzet ve onurunu savunan, Gazeli mücahid kardeşlerimize sabır ve sebat inayet et. Lütuf ve yardımlarını ve en yakın zamanda nihai zaferi onlara nasip ederek, bütün dünyadaki mazlumları, müstaz’afları ve İslam ümmetini sevindir.

İlk kıblemizi, mescidi Aksa’mızı bize geri çevir.

Ey Rabbimiz bize onlar hakkındaki görevlerimizi hakkıyla ifa etmeyi, gönlümüzle, dilimizle, elimizle, mal ve canlarımızla hak ve hakikati, İlahi ve insani bütün değerleri savunmayı nasip buyur.
    Bizlere de Gazeli kardeşlerimiz gibi Peygamber torunu, özgürlerin babası, mücahitlerin ve şehitlerin efendisi, Hz. Hüseyn’e iktida ederek Hüseyni yaşamayı ve Hüseyni ölmeyi nasip eyle.

Ve son olarak Yine Halilullah’ın diliyle sana yalvarıyoruz “Ey Rabbimiz! Bizden bunu kabul buyur; şüphesiz sen işitensin, bilensin.”

Ynt: KUR’AN’IN DİLİYLE DUA (Gazze Mitinginde Okunmuştur)

Ya Rabbi Ahzap savaşında Reslün şöyle yakarmıştı sana: “Allah’ım, bütün küfür, bütün imanla karşı karşıya gelmiş.” Bugünde biz sana yakarıyoruz: Ey Rabbimiz, küfür ve şirk alemi tek millet haline gelmiş, ama ümmeti Muhammedi parça parça..
    "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Allah razı olsun. Ben de bendeki iki alıntıyı ekleyeyim dedim (konu ile ilgili olduğu için).

[hr]

Öyle Allah ki O, tanrı yok O'ndan baş*ka. Gaybı da, görünen âlemi de bilen O. Rahman O, Rahîm O.

Öyle Allah ki O, ilah yok O'ndan gayrı. Melik, Kuddûs, Selâm, Mümin, Müheymin, Azîz, Cebbar, Mütekebbir.Allah, onların ortak koşmalarından yücedir, arınmıştır.

Allah tır O. Haalik, Bari',Musavvir'dir O. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ne var, yerde ne varsa O'nu tesbih eder. Azîz'dir O, Hakimdir.

Ey Rabbimiz! Yalnız sana güveniyoruz, yalnız sana yöneliyoruz. Dönüş yalnız sanadır.Ey Rabbimiz! Bizi, küfre sapanlar için bir fitne/imtihan aracı yapma! Bağışla bizi ey Rabbimiz! Sen, yalnız sen sonsuz kudretin, sonsuz hikmetin sahibisin.

Ey Rabbimiz! Işığımızı tamamla ve bizi bağışla! Sen her şeye Kadîr'sin, her şeye gücün yeter.

Rabbim! Beni, anne-babamı, inanmış olarak evime gireni, tüm inanmış erkekleri ve inanmış kadınları affet. Zalimlerin de sadece helak ve perişanlığını artır.

Rabbim; beni,bana ve ebeveynime verdiğin nimete şükretmeye,hoşnut olacağın iyi bir iş yapmaya yönelt. Soyum içinde, benim için barışı gerçekleştir. Sana yöneldim ben, sana teslim olanlardanım ben.

Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş kardeşlerimizi affet; kalplerimizde inananlara karşı bir kin bırakma! Rabbimiz, sen çok şefkatli, çok merhametlisin !

Rabbim, bana hükmetme gücü/hikmet bağışla, beni hak ve barış seven iyiler arasına kat.

Sonradan gelecekler arasında benimle İlgili doğru/isabetli bir dil oluştur.

Beni, nimetlerle dolu cennetinin mirasçılarından kıl.

Herkesin diriltileceği gün beni utandırma.

Bir gündür ki o, ne mal fayda verir ne oğullar.

Yalnız temiz bir kalple Allah'a varan kurtulur.

[hr]

Peygamber Efendimizin Duası

"Rabbi zidnî ilma"

Ey Rabbim! Benim ilmimi artır.[1]
      Peygamber Efendimizin Kafirlerle Mücadelede Yaptığı Dua

"Rabbi fela tec'alnî fil-gavm'iz-zalimin."

Ey Rabbim! Beni o zalimler topluluğunun içinde tutma.[2]
      Hz. Adem (a.s) ve Hz. Havva validemizin yaptığı dua

"Rabbena zalemna enfusena ve inlem tağfir lena ve terhamna lenekûnenne min'el-hasirîn."

Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizleri affetmezsen ve bizlere acımazsan hüsrana uğrayanlardan oluruz.[3]
      Hz. İbrahim (a.s) ve Hz. İsmail'in (a.s) Kabe'yi Yaparken Okudukları Dua

"Rabbena tegabbel minna inneke entes-semi'ul-alim."

Ey Rabbimiz! Bizden bunu kabul et, muhakkak sen, işiten ve bilensin.[4]
      Kâbe'yi Yaptıktan Sonraki Duaları

"Rabbena vec'elna muslimeyni leke ve min zurriyyetina ummeten muslimeten leke ve erina menasikena ve tub aleyna inneke entet-tevvab'ur-rahim. Rabbena veb'as fîhim rasulen minhum yetlû aleyhim ayatike ve yuallimuhumul kitabe ve'l-hikmete ve yuzekkîhim inneke ente'l-azîz'ul-hakim."

Ey Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş Müslümanlar kıl ve soyumuzdan sana teslim olmuş müslüman bir ümmet ver. Bize ibadet esaslarını göster ve tövbemizi kabul et. Şüphesiz sen tövbeleri kabul eden ve esirgeyensin. Ey Rabbimiz! İçlerinden onlara bir peygamber gönder, onlara ayetlerini okusun, kitap ve hikmeti öğretsin ve onları arındırsın. Şüphesiz sen güçlü ve üstün olansın, hüküm ve hikmet sahibisin.[5]
      Hz. İbrahim'in (a.s) Çocukları İle Mescid-i Haram'a Gidince Yaptığı Dua

"Rabbic'al hazel-belede aminen vecnubnî ve beniyye en na'bud'el-esnam. Rabbi innehunne azlelne kesiran minen-nas. Femen tebiani feinnehu minnî ve men asâni feinneke ğafur'ur-rahim. Rabbena innî eskentu min zurriyyetî bi-vadin ğayri zî zer'in inde beytikel-muharram. Rabbena liyugîmus-salate fec'al ef'ideten minen-nasi tehvî ileyhim ver-zughum mines-semerati leallehum yeşkurûn. Rabbena inneke ta'lemu ma nuhfî vema nu'linu vema yahfa alallahi min şey'in fil-arzi vela fis-sema."

Ey Rabbim! Bu beldeyi, güvenli bir belde yap. Beni ve oğullarımı putlara kulluktan uzak tut. Ey Rabbim! Çünkü putlar, kendilerine tapan bir çok insanın sapmasına sebep oldular. Kim bana uyarsa şüphesiz ki, o benim dinimdendir. Kim de bana karşı gelirse şüphesiz ki sen, af ve merhameti bol olansın. Ey Rabbimiz! Soyundan bazılarını, muharrem ve mukaddes evinin yanındaki çorak, zıraata elverişsiz vadiye, namazı kılsınlar diye yerleştirdim. Ey Rabbim! İnsanların kalplerini onlara meylettir. Onları meyvelerle rızıklandır ki, şükretsinler. Ey Rabbimiz! Hiç kuşkusuz sen bizim gizlediğimizi de, açığa vurduğumuzu da çok iyi bilirsin. Yerde ve gökte, hiç bir şey Allah'tan gizli kalmaz.[6]
      Hz. İbrahim'in (a.s) Kendisi ve Soyu İçin Yaptığı Dua

"Rabbic'alnî mugîm'es-salati ve min zurriyyetî. Rabbena ve tegabbel duaî. Rabbeneğfirlî ve li-valideyye ve lil-muminîne yevme yegûm'ul-hisab."

Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelen salih kimseleri, namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! Duamı kabul eyle! Ey Rabbimiz! Herkesin hesaba çekileceği günde, beni, anamı, babamı, ve bütün müminleri affet![7]
      Hz. Zekeriyya'nın (a.s) Yaptığı Dua

"Rabbi heb lî min ledunke zurriyyeten tayyibeten, inneke semi'ud-dua."

Ey Rabbim! Katından bana temiz bir zürriyet ver. Şüphesiz sen duaları işitensin.[8]
      Hz. Musa'nın Duaları

"Rabbi innî la emliku illa nefsî ve ahî fefruk beynena ve beynel-kavmi'l-fasikîn."

Ey Rabbim! Ben ancak kendim ve kardeşimle baş edebilirim. Bizimle fasık toplumun arasını ayır.[9]

"Subhaneke tubtu ileyke ve ene evvel'ul-muminîn."

Seni tenzih ederim ey Rabbim! Tövbe edip sana yöneldim ve iman edenlerin ilkiyim ben.[10]

"Rabbiğfir lî ve liahî ve edhilna fî rahmetike ve ente erham'ur-rahimîn."

Ey Rabbim! Beni ve kardeşimi affet. Bizi rahmetine kat. Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin.[11]

"Ente veliyyuna feğfir lena ve'rhemna ve ente hayr'ul-ğafirîn."

Ey Rabbim! Sen bizim velimizsin. Öyleyse bizi bağışla, bizi esirge, sen bağışlayanların en hayırlısısın.[12]

"Vektub lena fi hazihid-dunya ve fil-ahireti innî hudna ileyke."

Bize bu dünyada da, ahirette de iyilik yaz, şüphesiz ki biz sana yöneldik.[13]

"Alallahi tevekkelna. Rabbena la tec'elna fitneten lil-kavm'iz-zalimin ve neccina bi-rahmetike min'el-kavm'il-kafirîn."

Biz Allah'a güvendik. Ey Rabbimiz! Bizi zulme sapan bir kavim için itmihan vesilesi kılma. Ve bizi kafirler topluluğundan rahmetinle kurtar.[14]
      Hz. İsa'nın (a.s) Rızk İçin Yaptığı Dua

"Allahumme rabbena enzil aleyna maideten min'es-semai tekunu lena îden li-evvelina ve ahirina ve ayeten minke verzukna ve ente hayr'ur-razigîn."

Allah'ım! Ey Rabbimiz! Bize gökten sofra indir, öncemiz ve sonramız için bir bayram ve Sen'den bir belge olsun. Bizi rızıklandır, sen rızık verenlerin en hayırlısısın.[15]
      Hz. Şuayb'ın (a.s) Yaptığı Dua

"Alallahi tevekkelna rabbenefteh beynena ve beyne kavmina bil-hakki ve ente hayr'ul-fatihîn."

Biz Allah'a güvendik. Ey Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasında sen hak ile hüküm ver. Sen hüküm verenlerin en hayırlısısın.[16]
      Hz. Nuh'un (a.s) Yaptığı Dua

"Rabbi innî eûzu bike en es'eleke ma leyse lî bihi ilmun ve illa teğfir lî ve terhemnî ekun min'el-hasirîn."

Ey Rabbim! Bilgim olmayan şeyi senden istemekten sana sığınırım. Ve eğer beni bağışlamazsan ve beni esirgemezsen, hüsrana uğrayanlardan oluruz.[17]
      Hz. Nuh'un (a.s) Kavminin İnkarı Üzerine Yaptığı Dua

"Rabbinsurnî bima kezzebûn."

Ey Rabbim! Kavmimin beni yalanlamasına karşı bana yardım et.[18]
      Tufan Sırasında Sular Yükselirken Nuh'un (a.s) Duası

"Rabbi enzilnî munzelen mubareken ve ente hayr'ul-munzilîn."

Ey Rabbim! Beni mübarek bir yere indir. Sen indirilenlerin en hayırlısısın.[19]
      Hz. Yusuf'un (a.s) Yaptığı Dualar

"Rabbi's-sicnu ehabbu ileyye mimma yed'ûnenî ileyhi ve illa tasrif annî keydehunne esbu ileyhinne ve ekun min'el-cahilîn."

Ey Rabbimiz! Benim için zindan, bunların çağırdığı şeyden daha iyidir. Eğer tuzaklarına engel olmazsan, onlara uyar, cahillerden olurum.[20]

"Rabbi gad ateyteni min'el-mulki ve allemtenî min te'vil'il-ahadisi fatir'es-semavati vel-arzi ente veliyyî fid'dunya vel-ahireti teveffenî muslimen ve elhignî bi's-salihîn."

Ey Rabbim! Bana mülkü sen verdin. Rüyaların yorumunu sen öğrettin. Yerin ve göklerin yaratıcısı sensin. Beni müslüman olarak öldür ve beni salihlere kavuştur.[21]
      Hz. Eyyub'un (a.s) Hastayken Yaptığı Dua

"Ennî messeniyez-zurru ve ente erham'ur-rahimîn."

Bu hastalık gerçekten beni sarıverdi. Sen ise merhametlilerin en merhametli olanısın.[22]
      Hz. Yunus'un (a.s) Balığın Karnındayken Yaptığı Dua

"La ilahe illa ente subhaneke innî kuntu minez-zalimîn."

Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni tenzih ve tesbih ederim. Ben zalimlerden oldum.[23]
      Hz. Lut'un (a.s) Kavminin Sapıklığından Dolayı Duası

"Rabbi neccinî ve ehlî mimma ya'lemûn."

Ey Rabbim! Beni ve ailemi kavmimin yapmakta oldukları şeyden kurtar.[24]
      Hz. Süleyman'ın (a.s) Duası

"Rabbi evzi'nî en eşkura ni'metikelletî en'amte aleyye ve alâ valideyye ve na'mele salihen terzahu ve edhilnî birahmetike fî ibadik'es-salihîn."

Ey Rabbim! Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın salih bir amelde bulunmamı bana ilham et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat.[25]
      Hz. Meryem'in (a.s) Anasının Yaptığı Dua

"İnnî uîzuha bike ve zurriyyeteha min'eş-şeytan'ir-racîm."

Allah'ım! Onu ve zürriyyetini kovulmuş şeytandan senin sığınmana veriyorum.[26]
      Hz. Musa'nın (a.s) Mucizesi Karşısında İman Eden Sihirbazların Duası

"Rabbena efriğ aleyna sabran ve teveffenâ muslimîn."

Ey Rabbimiz. Üstümüze sabır yağdır ve bizi müslüman olarak öldür.[27]
      Peygamberlerin ve Müminlerin Yaptığı Dua

"Rabbena la tuahiznâ in nesîna ev ahte'nâ. Rabbena vela tahmil aleynâ isran kema hameltehu alellezîne min kablina. Rabbena vela tuhammilna ma la tâgate lena bih. Va'fu annâ vağfir lena verhemna ente mevlana fensurna alal- gavm'il-kâfirîn."

Ya Rabbi! Unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Ya Rabbi! Bize, bizdekilerden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ya Rabbi! Gücümüzün yetmeyeceği yükü bize yükleme bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge. Sen bizim mevlamızsın kafirler topluluğuna karşı bize yardım et.[28]
      Mümin Kulların Namazdayken Okudukları Dua

"İhdina's-sırat'al-mustegîm. Sıratallezîne en'amte aleyhim ğayr'il-meğzûbi aleyhim velezzâllîn."

Bizi doğru yola ilet, kendilerine nimet verdiğin kimselerin yoluna; sapıkların ve gazaba uğrayanların yoluna değil.[29]
      İlim ve Akıl Sahiplerinin Yaptığı Dualar

"Rabbena la tuziğ gulûbena ba'de iz hedeytenâ ve heblena min ledunke rahmeh. İnneke ente'l-vehhâb. "Rabbena inneke camiu'n-nasi liyevmin la raybe fih. İnneke la yuhlif'ul-mîad."

Ya Rabbi! Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi kaydırma. Katından bize rahmet bağışla, sen çok bağışlayansın. Ey Rabbimiz! Kendisinde şüphe olmayan bir günde insanları muhakkak sen toplayacaksın. Allah veridği sözden kesinlikle geri dönmez.[30]
      Müminlerin Allah Korkusundan Yaptıkları Dua

"Rabbena innena amenna fağfir lena zunûbena ve ginâ azab'en-nâr."

Ey Rabbimiz! Biz iman ettik. İşlediğimiz günahları bağışla ve bizleri ateşin azabından koru.[31]
      Allah'ı Anan Müminlerin Yaptığı Dualar

"Rabbena inneke men tudhil'in-nâre fegad ehzeyte, ve ma li'z-zalimîne min ensâr."

Ey Rabbimiz! Muhakkak sen, kimi ateşe sokarsan onu cezalandırırsın. Zalimler için yardımcı yoktur.[32]

"Rabbena fağfir lenâ zunûbena ve keffir annâ seyyiâtinâ ve teveffenâ mea'l-ebrâr. Rabbena ve atinâ ma veadtenâ alâ rusulike vela tuhzinâ yevm'el-giyameh. İnneke lâ tuhlif'ul-miâd."

Ya Rabbi! Bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört ve bizi de iyilik yapanlarla birlikte öldür.

Ya Rabbi! Elçilerine vaad ettiklerini bize ver, kıyamet gününde bizi hor ve aşağılık kılma. Sen kesinlikle vaadinden dönmezsin.[33]
      Tefekkür Ehli Müminlerin Duası

"Rabbena ma halakte haza batila. Subhaneke feginâ azab'en-nâr."

Ey Rabbimiz! Sen bütün bunları boşuna yaratmadın. Seni bütün eksikliklerden tenzih ederiz. Bizleri ateşin azabından koru.[34]
      Zulümden Kurtulmak İçin Mazlum Müminlerin Duası

"Rabbena ehricna min hazihil karyetiz-zalimi ehluha vec'allena min ledunke veliyyen vec'al lena min ledunke nasîra."

Ey Rabbimiz! Halkı zalim olan bu şehirden bizi çıkar. Katından bize bir veli ve bir yardımcı gönder.[35]

[1]- Taha, 114
      [2]- Mü'minun, 94
      [3]- A'raf, 123
      [4]- Bakara, 127
      [5]- Bakara, 128-129
      [6]- İbrahim, 35-38
      [7]- İbrahim, 40-41
      [8]- Al-i İmran, 38
      [9]- Maide, 25
      [10]- A'raf, 143
      [11]- A'raf, 151
      [12]- A'raf, 155
      [13]- A'raf, 156
      [14]- Yunus, 85-86
      [15]- Maide, 114
      [16]- A'raf, 88-89
      [17]- Hud, 47
      [18]- Müminun, 26
      [19]- Müminun, 29
      [20]- Yusuf, 33
      [21]- Yusuf, 101
      [22]- Enbiya, 83
      [23]- Enbiya, 87
      [24]- Şuara, 169
      [25]- Neml, 19
      [26]- Al-i İmran, 36
      [27]- A'raf, 126
      [28]- Bakara, 286
      [29]- Fatiha, 6-7
      [30]- Al-i İmran, 8-9
      [31]- Al-i İmran, 16
      [32]- Al-i İmran, 192
      [33]- Al-i İmran, 193-194
      [34]- Al-i İmran, 191
      [35]- Nisa, 75

Yorum

Ey Rabbimiz, ümmetin birlik ve beraberliğini küfre karşı tek vücut olma, tek sada olma azmini ve iradesine bizlere lütfeyle.

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X