Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

~**~**~İMAM'DAN MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI~**~**~

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

~**~**~İMAM'DAN MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI~**~**~

Ynt: ~**~**~İMAM'DAN MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI~**~**~

zeydiye kardeşim ..

güzel dizeler yazmışsın ..

hemmüminlerin emiri imam ALİ diyorsun birinci halife olması gerektiğini kabul ediyorsun.

hemde bu ilahi misyonu gasp edenlere tepkili olmayın diyorsun ,, dizelerinde

bu çelişkili değilmi sence ??

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
    Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

bence degil
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=Kerbela44 link=topic=6171.msg57460#msg57460 date=1255873691]

zeydiye kardeşim ..

güzel dizeler yazmışsın ..

hemmüminlerin emiri imam ALİ diyorsun birinci halife olması gerektiğini kabul ediyorsun.

hemde bu ilahi misyonu gasp edenlere tepkili olmayın diyorsun ,, dizelerinde

bu çelişkili değilmi sence ??
        [/quote]

iyi okuyun inşaallah....

birincisi dizeler bana ait değil, tepkinizi bana değil imam Zeyd bin Zeynelabidine yapmanız gerekir.dizelerin sahibi o dur ben sadece onun izinden giden birisi olarak naklediciyim.

ikincisi susmakta bir tepkidir, tepkili olmayın demedim..

ilk halifeliğe en liyakatli olan kişinin imam Ali olduğuna yer gök şahiddir.

en layık var iken daha az layığın halife olması tekfir edilecek bir husus değildir

İmam Ali nasıl ki maslahatı susmakta gördü, onun izinden gidenlerde susmak zorundadır. (eğer gerçekten Ali şiası iseler)

yok Alinin susması bizi ilgilendirmez biz heryerde ömeri ebubekiri tekfir edicez lanetlicez diyosanız Alinin yolundan sapmış olursunuz.

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=6171.msg83589#msg83589 date=1274468019]

İmam Ali nasıl ki maslahatı susmakta gördü, onun izinden gidenlerde susmak zorundadır. (eğer gerçekten Ali şiası iseler)

yok Alinin susması bizi ilgilendirmez biz heryerde ömeri ebubekiri tekfir edicez lanetlicez diyosanız Alinin yolundan sapmış olursunuz.[/b]
          [/quote]

Yapmayın yaa!!!

Ozaman Hz.Fatıma imam Ali hayattayken Ömere ebubekre buğzetmiş susmamış kaburgası kolu kırık bir halde sürünerek camiye gidip bağıra bağıara hutbe okumuş ozaman Hz.Fatıma Ali a.s karşımı gelmiş oldu Hz.Ali nin yolundan sapmış mı oldu ???

siz ne diyorsunuz yaaa bu kadar fitne tohumu yaymaya çalıştınız suçladınız ama hala anlamadınız mı tekfirciliğinizden size fayda yok isterseniz yolunuzu hakka çevirinde hayra nail olabilesiniz

"İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
          "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

biri olduğunda diğerinin oradan kalktığı iki zıtlıksa imametle onun gasbı nasıl aykırılık çelişki değil Hilalnur?

İmam hem İmam Ali a.s.'ın imametini kabul etmek hem de Ebubekir ve diğerlerini meşru halife görmek mümkün mü? Ebubekirin Halifeliiğini onay için birinin biat etmesinin gerektiği gibi Ali a.s.'ın imametini kabul için biat gerekmiyor mu?

Yoksa din işleri dünya işleri diye ikiye mi bölüp halledeiyorsunuz meseleiyi?

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=6171.msg83604#msg83604 date=1274470012]

yok Alinin susması bizi ilgilendirmez biz heryerde ömeri ebubekiri tekfir edicez lanetlicez diyosanız Alinin yolundan sapmış olursunuz.[/b]
              [/quote]

Yapmayın yaa!!!

Ozaman Hz.Fatıma imam Ali hayattayken Ömere ebubekre buğzetmiş susmamış kaburgası kolu kırık bir halde sürünerek camiye gidip bağıra bağıara hutbe okumuş ozaman Hz.Fatıma Ali a.s karşımı gelmiş oldu Hz.Ali nin yolundan sapmış mı oldu ???

siz ne diyorsunuz yaaa bu kadar fitne tohumu yaymaya çalıştınız suçladınız ama hala anlamadınız mı tekfirciliğinizden size fayda yok isterseniz yolunuzu hakka çevirinde hayra nail olabilesiniz

[/quote]
              De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=6171.msg83619#msg83619 date=1274476085]
                biri olduğunda diğerinin oradan kalktığı iki zıtlıksa imametle onun gasbı nasıl aykırılık çelişki değil Hilalnur?

İmam hem İmam Ali a.s.'ın imametini kabul etmek hem de Ebubekir ve diğerlerini meşru halife görmek mümkün mü? Ebubekirin Halifeliiğini onay için birinin biat etmesinin gerektiği gibi Ali a.s.'ın imametini kabul için biat gerekmiyor mu?

Yoksa din işleri dünya işleri diye ikiye mi bölüp halledeiyorsunuz meseleiyi?
                [/quote]

Hz Aliyi imam bilen herkes Hz Ebubekir ve Ömeri kafir bilmek zorunda mi ?
                Allah Bize Yeter!
                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

bunun ortası yok mu biz kafir bilmek zorunda mı dedik

Ebubekir ve Ömer Ali ya Peygamber s.a.a.'ten sonra iki ve üçüncü kişiler olacak ya kafir olacak diye iki şık mı sunmaktayız şiiler olarak.. bunlar sıradan bir insan olamıyorlar mı? bunların Müslümanları yönetme yetkisi yok Ali a.s.'ın hilafetini gasbettileri için gasıp imameti engelledikleri için müslümanların parçalanmasına neden olmuşlar, hadisleri yazmayı bırakın rivayetini bile engelleyip güçleştirdikleri için İslam aleminde ihtilafların sebebi olmuşlardır demek neden suç oluyor? Neden Peygamberimiz s.a.a.'ten sonra Ali a.s.ın imametini kabul etmeyelim ki!.. bunu kabul ettiğinizde Ebubekir ve Ömere hz. demeniz mümkün mü? Bir yanda Ali a.s. imam ki imamet bilgisi sınırsızdır, İmam Allah tarafından atanan kişidir böyle biri dururken bunun önüne geçmek caiz midir? geçen kişi hala saygıya layık mıdır. her ikisini de kutsal biliinir mi?

Eğer Ebubekir ve Ömer faziletli, Peygamber s.a.a.ten sonra hilafet hakları olan kişilerse bu durumda Ali a.s.'ın imameti kabul edilir mi? Onun imameti ne anlama gelir? Gadir-i Hum (ki sahihi müslimde bile bu konuda hadis vardır) olayını nasıl anlarız? Ebubekir ve Ömer Gadir-i Hum'da Ali a.s.'ın imametini neden kabul ettiler? onu tebrik ettiler..

Peygamberimiz Hac emirliği görevini önce Ebubekire vermişken gelen vahiyde: "tevbe suresini hac emirliğinde duyurmak senin ya da senden birinin yapabileceği bir iştir denmesi üzerine " bu görevi ondan alıp Ali a.s.'a verişi nedendir? nice kritik önemli olaylarda Peygamberimizin Ebubekiri değil ;Ali a.s.'ı sünni kaynakların da itiraf ettiği şekilde tercih edişinin nedeni nedir? Resul s.a.a.'in yaptığı boş, siyasi oyunlarla bunlar etkisiz hale gelsin diye midir?

Yorum

Sizin susmak dediğiniz nedir? Ali as sustu mu? Yoksa sabır mı etti? Bunları birbirine karıştırmayın. İmam Ali as susmadı. Hakkını gaspedenlere karşı mücade etti. Ancak gerekli kıyam ortamı oluşmadığı için sabretmeyi tercih etti. O nasıl ki susmadıysa ve her fırsatta onları munafıklığını dile getirdiyse biz de her fırsatta kimin ne olduğunu açıklamak durumundayız. Ayrıca Zeyd'in imametinin ispatı yoktur. O imam değildir. ve onun sözleri bizi bağlamaz. Ona uyuyorum deyip de bana sorma ona sor bu sözün manasını ben sadece aktaranım demek çelişkilidir. Zira benimsemiyorsan aktarma. Benimsiyorsun ki aktarıyorsun o halde aktardığın şeye yapılan eleştrilere muhatap ol.
                    nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
                    noktayı koyacak olan sensin anlasana
                    ...

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=6171.msg83604#msg83604 date=1274470012]

[/quote]

Yapmayın yaa!!!

[/quote]

sizin hz ömerin hz fatımanın evini basarak onun kaburgalarını kırdığını iddia etmekle en büyük hakareti ve iftirayı imam aliye yapıyosunuz.

bizim tanıdığımız ali ve etrafındakiler , hz fatımanın kılına zarar veren kişinin oracıkta kellesini alırlar.

sünni - şii arasında fitne tohumu açan hikayelere o kadar çok aldanmışsınız ki daha ne diyim ben size..

kendinizi bu hikayelerle avutun sabah akşam tekfir edin lanet okuyun ... sizin dinden anladığınız bu

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=6171.msg83685#msg83685 date=1274549444]

sizin hz(!) ömerin hz fatımanın evini basarak onun kaburgalarını kırdığını iddia etmekle en büyük hakareti ve iftirayı imam aliye yapıyosunuz.

bizim tanıdığımız ali ve etrafındakiler , hz fatımanın kılına zarar veren kişinin oracıkta kellesini alırlar.(!!!)

sünni - şii arasında fitne tohumu açan hikayelere o kadar çok aldanmışsınız ki daha ne diyim ben size..(???)

kendinizi bu hikayelerle avutun sabah akşam tekfir edin lanet okuyun ... sizin dinden anladığınız bu

[/quote]

;D ;D ;D ;D

benim 3,5 yaşında kızım var bazı geceler ona masallar okurum uyuması için

anlaşılan sizide 3,5 yaşındaki bir çocuk gibi masallar kazıyarak beyninize uyutmuşlar hemde ne uyutmak baksanıza yüzünüze su serpiyoruz yine de uyanmıyorsunuz yada uyanmak istemiyorsunuz !!

Yorum

[quote author=meshedi313 link=topic=6171.msg83674#msg83674 date=1274539869]
                          Sizin susmak dediğiniz nedir? Ali as sustu mu? Yoksa sabır mı etti? Bunları birbirine karıştırmayın. İmam Ali as susmadı. Hakkını gaspedenlere karşı mücade etti. Ancak gerekli kıyam ortamı oluşmadığı için sabretmeyi tercih etti. O nasıl ki susmadıysa ve her fırsatta onları munafıklığını dile getirdiyse biz de her fırsatta kimin ne olduğunu açıklamak durumundayız. Ayrıca Zeyd'in imametinin ispatı yoktur. O imam değildir. ve onun sözleri bizi bağlamaz. Ona uyuyorum deyip de bana sorma ona sor bu sözün manasını ben sadece aktaranım demek çelişkilidir. Zira benimsemiyorsan aktarma. Benimsiyorsun ki aktarıyorsun o halde aktardığın şeye yapılan eleştrilere muhatap ol.
                          [/quote]

imam zeydin sözleri seni bağlamıyo ise, imam zeydi imam olarak görmüyo isen onun sözlerine karışmazsın olur biter

beni bağlıyo ve ben de onun gibi iman ediyorum, o yüzden de aktarıyorum. sizi ilgilendiren bi konu değil.

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=6171.msg83689#msg83689 date=1274550130]
                            [quote author=zeydiyye link=topic=6171.msg83685#msg83685 date=1274549444]

sizin hz(!) ömerin hz fatımanın evini basarak onun kaburgalarını kırdığını iddia etmekle en büyük hakareti ve iftirayı imam aliye yapıyosunuz.

bizim tanıdığımız ali ve etrafındakiler , hz fatımanın kılına zarar veren kişinin oracıkta kellesini alırlar.(!!!)

sünni - şii arasında fitne tohumu açan hikayelere o kadar çok aldanmışsınız ki daha ne diyim ben size..(???)

[/quote]

;D ;D ;D ;D

benim 3,5 yaşında kızım var bazı geceler ona masallar okurum uyuması için

anlaşılan sizide 3,5 yaşındaki bir çocuk gibi masallar kazıyarak beyninize uyutmuşlar hemde ne uyutmak baksanıza yüzünüze su serpiyoruz yine de uyanmıyorsunuz yada uyanmak istemiyorsunuz !!

[/quote]

aman ha sakın kızınıza geceleri ömer ve ebubekire lanet okutmadan uyutmayın bu kin ve nefretle büyüsün alışsın şimdiden dinin en temel meseleleri bunlar.

diyinki ona ömer fatımanın evini bastı kaburgalarını kırdı tekme attı karnındaki bebeği düşürdü vs vs

kızınız sorarsa ee anne imam ali bunlara hiç ses çıkarmadımı diye, kızım karıştırma oraları sen benim söylediklerimi dinle diyin uyutun

Yorum

zeydiyye espiri anlayışınızda baya gelişmiş ;D ;D ;D

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X