Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İran’dan bugün Gazze’ye 2 yardım gemisi gidiyor

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İran’dan bugün Gazze’ye 2 yardım gemisi gidiyor

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=14490.msg90033#msg90033 date=1276695427]
    [quote author=özgür link=topic=14490.msg90027#msg90027 date=1276695056]
    Neden iran islam cumhuriyeti dir...
    cumhuriyet Rejmiyle yönetiliyor iran ....

[/quote]Neden bütün ehlisünnet ülkeleri krallıkla,tağuti sistemlerle,abd işbirlikçisi yönetimlerle idare ediliyor?
    [/quote]
    ırakta mı_?
    içinde....

Yorum

[quote author=özgür link=topic=14490.msg90038#msg90038 date=1276696048]
      [quote author=zülfikar darbesi link=topic=14490.msg90033#msg90033 date=1276695427]
      [quote author=özgür link=topic=14490.msg90027#msg90027 date=1276695056]
      Neden iran islam cumhuriyeti dir...
      cumhuriyet Rejmiyle yönetiliyor iran ....

[/quote]Neden bütün ehlisünnet ülkeleri krallıkla,tağuti sistemlerle,abd işbirlikçisi yönetimlerle idare ediliyor?
      [/quote]
      ırakta mı_?
      içinde....
      [/quote]ırak daha düne kadar kimin idaresindeydi?
      saddam'ın.saddan kimdi?
      Ehlisünnet vel cemaat.
      niçin yok edildi?
      görevini tamamladı ve son kullanma tarihi geçti
      kim tarafından? efendisi abd tarafından.

Yorum

İİC. Anayasasında Değiştirilemez Maddeler
         Nizamın İslâmi oluşu,
         Bütün kanun ve kararların İslâmi gerçekler ve iman temellerine oturtulmasına ilişkin madde,
         İİC’nin hedefleri,
         Hükümetin Cumhuriyet oluşu,
         Ümmetin İmamet ve Velâyet -i Emr’e bağlı olduğu,
         Ülkenin yönetiminde umumun oyuna dayanıldığı,
         İran’ın resmi din ve mezhebi.

ANAYASANIN ÖNEMLİ MADDELERİ

1. Bölüm: Genel İlkeler

m.1: İran devletinin yönetim şekli İslâm Cumhuriyeti’dir.

m.2: İslâm Cumhuriyeti aşağıdaki iman ilkelerine bir dayalı bir nizamdır:
        a) ‘La ilahe illallah’, yani tek Allah inancına, hâkimiyet ve hüküm koyma yetkisinin Al-lah’a mahsus olduğuna ve onun emrine teslimiyetin gereğine dayanır,
        b) İlâhi vahye ve vahyin kanunların açıklanmasındaki esaslı rolüne inanır,
        c) Ölümden sonra dirilmeye ve bu hususun insanın Allah’a doğru olan seyrindeki yapıcı ro-lüne inanır,
        d) Allahın yaratış ve kanun koymadaki adaletine inanır,
        e) Daimi imamet ve rehberliğe ve bu hususun İslâm İnkılâbı’nın devamlılığındaki esaslı ro-lüne inanır,
        f) İnsanın yüce şeref ve değerine, onun Allah karşısında olan mesuliyetiyle beraber hürriye-tine inanır ve bunu şu yollardan temin eder;
        — İçtihadın bütün şartlarını haiz olan fakihlerin; Kur’an ve masumların sünnetine dayanan daimi içtihatlarıyla,
        — Bilim, teknik ve gelişmiş beşeri tecrübelerden yararlanarak ve onları daha da ileri götür-meye çalışarak,
        — Her türlü zulmetmeyi ve zulmedilmeyi, zorla egemenlik kurmayı ve egemenlik altına girmeyi reddederek,
        eşitlik ve adaleti, siyasi, iktisadi, içtimai ve kültürel bağımsızlığı ve milli birliği temin eder.

m.3: Devlet, 2. maddede zikredilen gayelere ulaşılması amacıyla aşağıdaki hususların gerçek-leşmesi için, bütün imkânlarını seferber etmekle görevlidir;
        1. İman ve takva esasına dayanarak ahlaki faziletlerin gelişmesine uygun bir ortam hazırla-mak ve her türlü fesat ve bozulma tezahürleriyle mücadele etmek,
        2. Eğitim öğretim ve beden terbiyesini herkese parasız olarak temin etmek yüksek öğretimi her seviyede kolaylaştırıp yaygınlaştırmak,
        3. Basın, yayın, kitle haberleşme araçları ve diğer araçlardan doğru bir şekilde yararlanarak halkın her sahada aydınlanma seviyesini yükseltmek,
        (…)
        4. Sömürüyü tamamen yok ederek yabancıların sömürge ve nüfuz girişimlerini önlemek,
        5. Her türlü diktatörlük, keyfi idare ve tekelcilik ruhunu kaldırmak,
        6. Siyasi-sosyal her türlü özgürlüğü kanunlar çerçevesinde sağlamak,
        (…)
        1. Sıhhatli bir idari düzen kurmak ve zaruri olmayan kurumları kaldırmak,
        13. Bilim, teknik, sanayi, tarım, askeri ve benzer sahalarda kendine yeterli duruma gelmek,
        14. Kadın-erkek her ferdin haklarını tüm yönleriyle temin edip, herkes için adilane yargı gü-venliği sağlamak ve kanun karşısında eşitliği gerçekleştirmek,
        15. İslâm kardeşliğini ve genel yardımlaşmayı bütün halk arsında yaygınlaştırmak ve sağlam-laştırmak,
        16. Dış siyaseti; İslâmi ölçüler ve bütün Müslümanlarla kardeşlik taahhütlerine bağlılık ve dünyanın bütün mustaz’aflarını himaye temelleri üzerine tanzim etmek

Yorum

"İran'ın gemileri teftiş edilirse, misilleme yaparız.."

16-06-2010

Laricani'den sert uyarı!..

İslami şura meclis başkanı Ali Laricani meclisin bugünkü oturumunun açılışında Amerika ve diğerlerini İran gemilerini teftiş etme konusunda sert bir dille uyardı ve Fars körfezi ve Umman denizinde misilleme yapacaklarını vurguladı.

Avrupa birliği, Amerika kongresi ve senatosunun güvenlik konseyinde İran aleyhinde çıkarılan son fiyasko yaptırım kararnamesinin ardından yeni hareketlere yöneldikleri hakkında aldıkları duyumlara değinen İslami şura meclis başkanı Laricani, zorbaların İran milletine yönelik yeni bir macera peşinde olduklarını kaydetti.

Laricani, meclis olarak hükümetten söz konusu zorba devletlerin NPT anlaşmasına uymamalarını ve Tahran nükleer araştırma reaktörünün nükleer yakıt ihtiyacını karşılamamalarını dikkate alarak uranyumu yüzde 20 düzeyinde zenginleştirmeye öncelik vermesini ve asla ger adım atmasını, böylece zorba ve sorumsuz davranan devletlere zenginleştirme düzeyinin onların mantıksız baskıları ile orantılı olarak yükseltileceğini bilmelerini sağlamasını istedi.

Amerika ve diğer bazılarının İran gemileri ve uçaklarının yükünü teftiş etme hevesine de değinen Laricani, bu durumda onların da, Fars körfezi ve Umman denizindeki gemilerinin icabına bakılacağını bilmeleri gerektiğini, bu tepkinin İran’ın milli çıkarlarını savunmaya yönelik olduğunu ve Amerika başkanının, bu tür sinsi hareketlerin kesinlikle Amerika’nın lehine olmayacağını bilme vakti geldiğini vurguladı.

Laricani ayrıca Amerika ve korsan İsrail’in Gazze’e özgürlük konvoyuna yönelik işlediklerin kanlı cinayeti ört bas edemeyeceklerini bilmeleri gerektiğini, Gazze kuşatmasını kırmak ve Beytulmukaddes’in yahudileştirilmesini önlemenin İslam dünyasının parlak mücadelesi olduğunu ve bu mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini ifade etti.

FHA

http://www.rasthaber.com/27808_Irani...20yapariz.html

Yorum

ABD Özel Kuvvetlerinin Sızma Emri Aldığı Ülkeler!

ABD'nin Özel Kuvvetleri'ne "Türkiye'ye sız" emri verdiğini duyurmuş ve bu özel kuvvetlerin PKK görüntüsü altında sızmaya çalışacağını belirtmiştik. (Bkz: ABD Özel Kuvvetlerine Türkiye'ye Sız Emri)

Türkiye'den yola çıkan yardım gemilerinin Gazze'nin açıklarına vardığı ve çevrelerinin dört İsrail savaş gemisi tarafından çevrildiği haberinin hemen duyulmasının ardından , ekranlara İskenderun'daki Deniz İkmal destek komutanlığına yapılan roketli saldırı sonrasında 2 askerimizin şehit olduğu haberi geldi.

Bu saldırı klasik bir terör eyleminin ötesinde işaretlere sahip.
            ABD özel kuvvetlerine Türkiye'ye sız emri verildiğini 26 Mayısta duyurmuştuk. (Bkz : ABD Özel Kuvvetlerine Türkiye'ye Sız Emri)

Bu haberle bağlantılı olarak yeni Dağlıca türü , sıradığı baskınların olabileceği uyarısında bulunmuştuk.

Bu haberden beş gün sonra ; İsrail'in korsan saldırısı ile paralel bir şekilde İskenderun'daki Deniz İkmal komutanlığına saldırı gerçekleşti ve bu saldırının bağlantılarını "Gazze Krizi, İskenderun Üzerinden Doğu Akdeniz Krizine Dönüşebilir" başlığı altında yorumlamıştık.

"ABD'nin Özel Kuvvetlerine Türkiye'ye sız emri verdiği" haberimiz medya tarafından görmezden gelinmeye devam ediliyor. Lakin; medyada son İskenderun saldırısı üzerinden terör uzmanı geçinenlerin yorumları son hız devam etmekte.

Ve şimdi ; ABD Devleti içinde derin kaynaklara sahip "bağımsız" haber kaynaklarına dayanarak, Obama'nın Özel Kuvvetleri görevlendirdiği 75 üllkenin listesini yayınlıyoruz. Bu haber; sizlere geçen ay duyurduğumuz; ABD'nin Özel Kuvvetlerine Türkiye'ye sız emri verdiği gerçeğini doğruluyor.

Wayne Madsen tarafından bu listeyi utanmadan ABD'yi bu millete "stratejik müttefik" olarak pazarlayan ve terfilerini garanti etmek için masalarının üzerinde ABD askerine ithaf edilen "American Soldier" gibi kitapları sergileyenlere hediye ediyoruz.

1. Afghanistan
            2. Albania
            3. Algeria
            4. Azerbaijan
            5. Bahrain
            6. Bangladesh
            7. Benin
            8. Bosnia and Herzegovina
            9. Brunei
            10. Burkina Faso
            11. Cameroon
            12. Central African Republic
            13. Chad
            14. China
            15. Colombia
            16. Comoros
            17. Congo (DR)
            18. Cote d’Ivoire
            19. Djibouti
            20. Egypt
            21. Eritrea
            22. Ethiopia
            23. Gabon
            24. Gambia
            25. Georgia
            26. Guinea
            27. Guinea-Bissau
            28. Honduras
            29. India
            30. Indonesia
            31. Iran
            32. Iraq
            33. Jordan
            34. Kazakhstan
            35. Kenya
            36. Kosovo
            37. Kuwait
            38. Kyrgyzstan
            39. Lebanon
            40. Libya
            41. Malaysia
            42. Mali
            43. Mauritania
            44. Mexico
            45. Morocco
            46. Myanmar
            47. Nepal
            48. Niger
            49. Nigeria
            50. Oman
            51. Pakistan
            52. Philippines
            53. Qatar
            54. Russian Federation
            55. Rwanda
            56. Saudi Arabia
            57. Senegal
            58. Sierra Leone
            59. Somalia [including Somaliland]
            60. South Africa
            61. Sri Lanka
            62. Sudan
            63. Syria
            64. Tajikistan
            65. Tanzania
            66. Thailand
            67. Togo
            68. Tunisia
            69. Turkey
            70. Turkmenistan
            71. Uganda
            72. United Arab Emirates
            73. Uzbekistan
            74. Venezuela
            75. Yemen

Açık İstihbarat

Kevser Mail Grubu

Yorum

[quote author=bintülhüda link=topic=14490.msg89947#msg89947 date=1276691416]
              [color=red]huseyni bir iş ve zeynebi bir duruş var bunu yapan k,im olursa olsun bence desteklenmeli taktir edir edilmeli[/color

Beyza kardeşim hangi huseyn iş hangi zeynebi duruş?
              Huseyn işi akp liler mi yaptı?

[/quote]

Tabiki hayır bacım yazdığım sadece uzak bir benzetme idi kimse asıl manada Huseyni bir iş yapmaya cesaret edemez masumlardan başka

Söylemek istediğim şu ki ihha gemilerinin filistine yardıma gitmeleri o gemide bulunan herkesin, yaptıkları bu mukemmel duruştan dolayı takdir edilmesi çünkü onlar zalime karşı mazlumun yanında yer alıp mazlumlara yardıma gittiler bu çok büyük bir davranış herkes yapamaz tıpkı bizim yapamadığımız gibi

Mazlumun dini sorulmaz" bana göre mazluma yardım edenin de dini sorulmaz yapılan iş öncelikle niyet sonrasında ameldir önemli olan
              eğer niyet Allah rızası amel faydalı olabilmek ise ve bir yerlerde mazluma yardım etmek için fedakarlık yapılıyorsa bu Huseyni bir iştir

ali şeriatınin çok güzel bir sözü var
              Gidenler Huseyni bir iş yamıştır kalanlar zeynebi bir iş yapmalı yapmıyorsa yezididir

Benzetmem bu yüzden di

Yoksa kimseyi layık olmadığı makama çıkarma gibi bir niyetim yok

vesselam..
              "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
              "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

İranın Gemileri gazza ya daha varmadı mı?

Yorum

aynı gemiler mi bilmiyorum ama İran gemilerine Mısır izin vermedi. ve İran da zaten daha önce yardım ettiği başka kanallardan bu yardımları iletme kararı aldı..

Yorum

[quote author=özgür link=topic=14490.msg100965#msg100965 date=1282475458]
                    İranın Gemileri gazza ya daha varmadı mı?
                    [/quote]

Bu alaycı tavrınızdan ALLAH ın hoşnut olup olmadığınızı sorun kendinize.

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X