Filistin Hükümeti Esirler eski Bakanı ve aynı zamanda eski esirlerden olan Vasfi Kubha, Fetih’in uzlaşı sağlanmadan Batı Yaka’da belediye seçimlerini yapma ısrarının ahlaki bir tutum olmadığını ve iç bölünmeyi artırmaktan başka bir şeye yaramayacağını belirterek, buna karar veren mercii meşru olmadığı için seçimin tadı tuzunun olmayacağını, koku ve kıvamdan da yoksun olacağını ifade etti.
Kubha bugün (25 Mayıs Salı) yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Hukuki, ahlaki ve vatandaşlık sorumluluğu böylesi önemli bir kararı tek taraflı olarak almamayı zorunlu kılıyor. Çünkü böyle bir tutum Filistin sahasındaki iki büyük güç arasında güvensizliğin ve kuşkunun hâsıl olmasına neden oluyor. Böyle bir tutum iyi niyeti de yansıtmıyor. Yetki gaspı manasına gelen böylesi bir tutum Filistin’deki iç diyalog sürecini kesinlikle baltalayacaktır.”
Filistin sahasının ulusal birliği daha da çıkmaza sokacak bu tür uygulama ve girişimleri kaldıramayacağını belirten Kubha, makamlarda bulunan insanların sorumluluk taşımaları gerektiğini ifade etti.
Gayri meşru Ramallah yönetiminin tek taraflı olarak, 17 Haziran’da belediye seçimlerine gitme kararı alması Hamas’ın tepkisine neden olmuştu. Kararı kabul etmediğini ifade eden Hamas, uzlaşı olmadan yapılacak bir seçimin iç bölünmeyi derinleştirmekten ve düşmana hizmet etmekten başka bir şeye yaramayacağını ifade etmişti.
http://www.islamidavet.com/hamassiz-...nlestirir.html